- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi bitane2014
-
Benzer yaşamlarımız olmuş. Benimde babam sizin babanız gibi. Ben bdv'de okuduğum konulara dayanarak yazdım. Yoksa tabii ki çok iyi babalarda var. Kızlar yazmışlar zaten; sorumluluk paylaşılmalı.Soru bana degil ama fikrimi yazmamda bir sakinca yoktur umarim.
Benim annem calisan bir kadin. Sabahlari erkenden evden cikardi. Benim sorumlulugum komple babamdaydi. Kahvaltimi yaptirir uzerimi giydirir saclarimi beceremese bile kendince toparlar ve okula gonderirdi beni. Kucuk bir kardesim var. Ona da ayni sekilde. Banyosuna kadar yaptirir.
Baba var baba var sonucta.
Fonksiyonu olmayanlara baba denmesine de karsiyim. Cocugu yapip elini bile surmeyen "babalarin" konudaki erkek kedilerden farki yok gozumde.
Teşekkürler,kedı herkesın tanık olabileceği yakın bı ornektı sadece.Genıs düşünürsek vahsı yasamda da böyle.Erkeklerın cınsellıge zorlamadıgı ıddıanız çok fazla.Amerıka da dahı dk da tecavüz vakaları artarken Turkıyemız'de
cocuk gelinler varken,hadi geçtim evli olup o gece ıstemezse ertesi gun burnundan getırılırken,bu lıste uzarrr.Konu zaten hamile kalmak degıl artı kocasından gızlı korunmak zorunda kalanları unutmayalım,ılla doğuracaksın baskılarını da.
sonuçta bıze ogretılenler ışığında düşünüyoruz,ama bı yerde yanlıs var.Bu kadar mutsuzluk sadece ıkı uyumsuz ınsanın beraberliğinden çıkmaz.
Babaniza saygilarBenzer yaşamlarımız olmuş. Benimde babam sizin babanız gibi. Ben bdv'de okuduğum konulara dayanarak yazdım. Yoksa tabii ki çok iyi babalarda var. Kızlar yazmışlar zaten; sorumluluk paylaşılmalı.
Teşekkür ederim. Biz sanırım bu konuda şanslı kesimizBabaniza saygilar
Kesinlikle oyle, paylasilmali.
Genel olarak babalığa yogunlasmıssınız .Ben dıyorum kı benden once hayatı olan adam bırınden cocuk yaptı ıse ne münasebetle benım cocuklarımın kardesı oluyor ?
Şimdi kardeş kelimesi zaten karındaştan geldiğine göre aynı karında olanlar kardeştir zaten ancak anne birse üvey baba birse öz kardeş gibi bi algının sebebini sorguluyorsunuz siz anladığım kadarıyla. Muhtemelen bu da babanın soyadının kullanılması ile alakalı bir durum diye düşünüyorum...Genel olarak babalığa yogunlasmıssınız .Ben dıyorum kı benden once hayatı olan adam bırınden cocuk yaptı ıse ne münasebetle benım cocuklarımın kardesı oluyor ?
Sondan başlarsak cinsellik degıl buradakı krıter.Su ana kadar ogretılenler ışığında böyle dusunmenız son derece normal.Ben annenın belırleyıcı oldugunu ıddıa edıyorum.Babanın bırılerıyle beraber olup al sana kardeş (tabi burada cok basıtlestırıyorum,normal herkesın bıldıgı onayladığı evlılık dahılı cocuklardan bahsedıyorum)denmesini doğru bulmuyorumPeki sizin daha onceki iliskinizden olan cocugunuzla sonraki iliskinizden olan cocugunuz kardes olmuyor mu? Nasil ki babalik yapmayan babalar varsa annelik yapmayan anneler de var, eger bu tip iliskilerden dunyaya gelen cocuklar kardes degildir derseniz, bu durumda kardeslik kavramini sadece aile formuna indirgemis olursunuz.
Kendi adima babam bu yasimda karsima gelip daha once hic gormedigim 40 yasinda bir cocugum daha var dese o sahsin kardesim oldugunu dusunurum. Birbirimizi hic gormemis olmamiz ya da ayni anneden dogmamamiz benim icin kardesim oldugu gercegini degistirmez, gidip bagrima basmasam da benim icin siradan bir yabanci olamaz, cinsellik yasamam mesela o kisiyle, bilmem anlatabildim mi?
Benı anladığınıza sevındım.Bınlerce teşekkürteşekkürŞimdi kardeş kelimesi zaten karındaştan geldiğine göre aynı karında olanlar kardeştir zaten ancak anne birse üvey baba birse öz kardeş gibi bi algının sebebini sorguluyorsunuz siz anladığım kadarıyla. Muhtemelen bu da babanın soyadının kullanılması ile alakalı bir durum diye düşünüyorum...
Evet. Basimizdan eksik olmasinlarTeşekkür ederim. Biz sanırım bu konuda şanslı kesimiz
Genel olarak babalığa yogunlasmıssınız .Ben dıyorum kı benden once hayatı olan adam bırınden cocuk yaptı ıse ne münasebetle benım cocuklarımın kardesı oluyor ?
Doğanın kanunu, doğa harikası, doğanın hediyesi... Ne bu doğa arkadaşlar? Bizi de doğayı da Allah yarattı. İnsan olarak üstün mahluklariz neden kediyle bir tutayim kendimi. Çocuğumun bana olduğu kadar babasına da ihtiyacı var.
AminnnnnnnnnnEvet. Basimizdan eksik olmasinlar
Gen aktarimi olarak bakarsaniz olaya kardes oluyorlar. Paylasim olarak bakarsaniz neleri paylastiklarina bagli. Bazi insanlar tanisip gorusmek ister. Bazilari da oldugu yerde kalsin ilgilenmiyorum der. Adı kardes oluyor bu durumda sadece. Ama ebeveynlerden biri ortak oluyor. Sizin cocugunuzun baba dedigi birine bir baska cocuk da baba demis oluyor. Ikisi de o babanin evladi.
Sondan başlarsak cinsellik degıl buradakı krıter.Su ana kadar ogretılenler ışığında böyle dusunmenız son derece normal.Ben annenın belırleyıcı oldugunu ıddıa edıyorum.Babanın bırılerıyle beraber olup al sana kardeş (tabi burada cok basıtlestırıyorum,normal herkesın bıldıgı onayladığı evlılık dahılı cocuklardan bahsedıyorum)denmesini doğru bulmuyorum
Sondan başlarsak cinsellik degıl buradakı krıter.Su ana kadar ogretılenler ışığında böyle dusunmenız son derece normal.Ben annenın belırleyıcı oldugunu ıddıa edıyorum.Babanın bırılerıyle beraber olup al sana kardeş (tabi burada cok basıtlestırıyorum,normal herkesın bıldıgı onayladığı evlılık dahılı cocuklardan bahsedıyorum)denmesini doğru bulmuyorum
genellemelere karşıyım. anne bir olunca kardeşsin, baba birse değilsin öyle mi? bakın genelleminize tam zıt canlı bir örneğim ben. amerikalı annem tarafından bebekken terk edildim ve 15 yaşına kadar beni büyüten annemin doğurmadığını bilsem de, doğuran kadını hiç görmedim. sorumluluğumu babam tek başına yüklendi. hiç bir şeyden mahrum etmedi, buna sevgi de dahil. baba bir kız kardeşim bir yana, dünya bir yana. size göre biyolojik annemden doğan kızlar kardeş sıfatını daha fazla hak ediyor öyle mi? evet kendileriyle tanıştım, seviyorum da. ama asla baba bir kardeşimin yerini alamazlar.
olumsuz örnekler gördünüz veya yaşadınız diye, bütün erkekleri bir kategoriye, bütün kadınları da bir kategoriye koymayın. insan bu, iyisi de var kötüsü de. sorumluluk sahibi olan da var, olmayan da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?