gülmeyiin zaten çok canımı sıkan bir konu

mesela kimleri? o kadar çok var ki
yapar mısın deme demişsiniz ya. yapar mısın da değil, yapabilir misin diyorum ya bazen. sanki babamın hayrına yapacak o kişi, o iş zaten onun görevi
bunu bende düşündüm fakat. kendimi bu şekilde avutuyor olabilirim diye başka kişilerden fikirlerini almak istedim. ama inanın o hissiyatı hissediyorum. çünkü yeni bir iş başvurusuna bile gittiğimde yaşımı sorup 'bu işi yapabildiğine emin misin' deyip, bana çaktırmadan beni denediklerini görüyorum. işimi doğru yaptığımda ise görüp takdir alıp başlamışımdır o yerlerde ve genelde patronlar beni saygımdan ötürü severler. her çıktığım iş yerlerinde istifamı verdiğimde patronlarım bir kez konuşmuştur benimle. ama sıkıntım mesai arkadaşlarımla
evet o da bir ihtimal olabilir
evet gerçekten kendimi anında suçlayabiliyorum. mesela bişey oluyo, biri yaptığım bişeyi farketmeden yapmadın diyo. aklımdan geçen şey 'uff unutmuşum ya nsaıl unuturum' moduna girip anında kendi canımı sıkıyorum . oysa ki yapmışımda yani.
o an asıl düşünülmesi gereken şey 'bu işi yaptım mı yapmadım mı ' diye düşünmek değil midir? ama o an ben hemen yapmadığımı okeyleyip kendime kızıyorum. tabii sonradan bir bakıyorum ki zaten onu yapmışım mesela. bu düşüncemi değiştirmem lazım. inanın çok yıpratıcı
bu söyledikleiniz gerçekten çok çok önemli ve zaten özgüven hariç (ondan çok emin değilim) diğerlerine her zaman çok dikkat etmişimdir. ama şu da aklıma takılıyor ki. iş yerlerinde böyle memnuniyetsiz, mızmız, kendine bakmayan, ağzı bozuk, saygısız, karşısında ki kişiyi sürekli azarlayan insanlar öyle bir saygı görüyor ki. karşısına gelecek kişi gelmeden kafasında söyleyeceklerini bir düşünüyor yani bi çekinerek geliyo.
ben sorgulayıcıyımdır. dediğiniz gibi sorguluyorum okey. ama karşımda ki aa bunu farketmemişimden ziyade olsun ya böyle de güzel, yada yaparız ya hemen sıkıntı değil deyip kaçıyor ve kapanıyor hemen konu
kesinlikle harfi harfine katılıyorum size, çok haklısınız maalesef ki bo toplumda ayakta kalmak için o çirkin karakterlere bürünmek gerekiyor
ilk paragrafınız gibiyim bende aynı şekilde hemde. iş yerinde patronlarım, benden üst kişiler her zaman beni sever, saygımı takdir eder, benden fikir alır, sohbet eder, hediyeler alırlar. bende onlara karşı oldukça mesafeli fakat sıcağımdır
benimde saygı göremeediğim kısımlar iş yerinde birlikte çalıştığım alt veya benimle aynı konumda olan kişiler. bende ister istemez diğer insanlara yaklaştığım gibi yaklaşamıyorum çünkü enerjimi emiyolar resmen. yani 2 tip insan olmak gerekiyor sanki.
ilk bahsettiğimiz ortamlarda kendi benliğimizle durmalı
ikincci bahsettiğimiz ortamlarda ise olması gereken gibi olup, gerekirse rol icabı memnuniyetsiz ketum olmalıyız