17 yaşındayım ve kendimi bildim bileli kiloluyum piyasada çok fazla diyet var hangi yöntem doğru bir yıldır düşünmekteyim. 3 ana 3 ara mı yoksa ara öğünler kaldırılmalı mı?? Yağdan nasıl yakarım?? Hangi diyetle kalıcı kilo veririm??
Sizce bu işin aslı nedir??
Tatlım selamlar, bu işin aslında o diyeti bu diyeti uygulamak, illa az yiyeceğim, kibrit kutusu kadar peynir 3-5 zeytin gibi tarfilere ve diyet listelerine bağlı yapmaktan ibaret değil, aslında bu kadar zor değil diyet Ben diyeti sağlıklı yaşamak ve benim için gereksiz olan şeylerden ve bana zarar veren, yarar sağlamayacak şeylerden kurtulmak ve kendime en büyük iyiliği yapmak olarak bakıyorum Umarım sen de böyle bakabilirsin, bir noktaya kadar aslında irade meselesi, hayatından bazı yiyecekleri çıkardığında ve azalttığında onların senin için yararlı olmadıklarını ve kilo aldıranların onlar olduklarını anlayınca yani vücudunu daha iyi tanımaya başlayınca artık onun için en iyisini yapmaya başlayacaksın ve aslında kendini zorlamayacaksın bu noktadan sonra,,,
Spor ile beraber bazı yiyeceklerden kurtulmanı öneririm, spor hem kilo vermene yardımcı olur, hem sıkılaşır hem de kas yaparsın
Spor yapsan bile günde 3 öğünden fazla yeme kahvaltı,öğle yemeği, meyve, akşam yemeği meyveyi de sayarsak 4 yapıyor Öğünlerin avuç içini geçmesin aslında en önemli nokta bu, spor yapacaksan sabahları daha fazla yiyebilirsin Kesinlikle karbonhidratı kesme, yağı kesme, azalt yoksa vücuduna bunları almazsan kaslarından erimeye başlar çünkü
Öncelikle vücut kitle endeksini bul ve nekadar kilo vereceğini, kaç kiloya düşeceğini, hedefini belirle, Günde en az yarım saat yürü,koş, bisiklete bin veya evde kardiyo yap zamanla da 30dk dan 40dk ya 1 saate çıkar
bu sıcakta çok iyi giden cola, fanta vs gazlı içecekleri kesmelisin, evde yapabiliyorsan dondurmanı kendin yap yapamıyorsan haftada 1 veya 2 kendine ödül olarak ver onu, göreceksin böylelikle o dondurma daha tatlı olacak =) Beyaz ekmekten ziyade tam tahıllı ekmek ye, Uno nunkiler çok güzel tavsiye ederim, şekeri azalt 2 şekerliiçiyorsan 1 e zamanla da artık hiç şeker atmamaya çalış, pasta börek hamurişi yiyeceksen o gün porsiyonunu küçük tut ve tabaklarını hep en küçük tabaklardan seç ki gözüne de çok yemek varmış gibi görünsün =) Yavaş yemek ye ve fast food u kes, asla mc donalds burger vs yeme zaten içindekinin et olmadığı, patatesinin gerçek patates olmadığı her yerde yazılıp çiziliyor
Her gün tartılma mesela, bu konuda takıntılı olma Sen bunları 10-15 gün uygulrsan vücudun da alışacak artık o besinleri aramayacak, bana inan, aynı yollardan ben de geçtim, Bir de kilon ile beraber bel ve kalçanı da ölç İncelme olabilir ama kilon az oynamıştır Mesela ben 57 kiloyum ama belim 68 cm ve S bedenim Spora ve sağlıklı besinlere başlamadan önce neredeyse 65i gördüm ve belim de 78 cm di 8 kilo verdim ama belim 10 cm inceldi
Ayrıca akşam yemeklerinde 1 ve 1buçuk tam tahıllı ekmekle sebze yemeğe özen göster
Umarım biraz daolsa yardımcı olabilmişimdir, Sevgiler