nasıl Konuşacagımı Bilmiyorum

Dontsay

Evlatlarım 💕
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
1.448
1.743
133
31
Nasıl başlıycam bilmiyorum... Benim derdim aslında kimisine göre çok küçük birşey,Çok mutlu bir evliligim var eşimi çok seviyorum ki oda beni öyle,Hamileligim biraz zor geçiyor 33 haftalıkken hastahaneye yatmak zorunda kaldım aslında ondan sonra eşimin bana ne kadar baglı oldugunu anladım. ailemle aynı şehirde degilim eşimin memleketinde yaşıyorum... Doktor eve çıktıgımda yürümeme bile yasak getirdi erken dogum riskinden 3 haftadır işe gitmiyor ne iş varsa evde onu eşim yapıyor hizmetime Kadar Allah ragzı olsun... Ama gelin görün ki çocuga ne alsam mesala pamuk aldım,Yedek bitane daha emzik aldım kargoyla geldi müsrif oluyorum,sabahlık Aldım sadece üst sabahlık terligi ve şalı, annemde iç malzemeler neyse geceligi iç çamaşırı flan aldı, şimdi uzun annemde bişey almamış bende sipariş vermiştim müsrif oldum... Ben babamın iş yerinde çalışıyordum hamilelikten önce hamilelik süresince pek ilgilenemedim fakat aylık yine belli miktar babam yatırır ordan harcarım. Eşime bir günden bir güne dokundurmadım zaten maddi yönden sıkıntılarımız var bu maaşıda aldım sözde kendime harcıycam dedim ama yine 150 tl kendime harcadım geri kalanları eve. Eşimin Ailesi ne yardım ediyor ne bişey durumlarıda gayette var fakat ailem baştan beri çocugun eksiklerini benim eksiklerimi giderdiler şimdi ise sürekli ne alsam eşime müsrif olarak gözüküyor her dedigi ye iç bişey demem ama müsrifsin bu konularda ne gerek vardı biz ıslak mendil almadıkmı pamuga gibi saçma sapan şeyler konuşuyor ve kavga çıkıyor susuyorum ses etmiyorum stresli dönem diye Fakat nasıl konuşsam bu konuyu ne desemde anlatsam derdimi bilemiyorum artık... Lütfen bi akıl verin

Müsrif falan değilim ben bir daha sakın diyeyim deme.
Harcıyorsam ailemin parasından harcıyorum ayrıca gençlik hevesi deyip
geçemiyor musun?
Yetti ama artık.
Diye paylardım ben sanırım.
Ama sen yapma.. :)

Ilk cocugunuz ne icin calisiyirsun yapicam musrif lik de.Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Müsrif falan değilim ben bir daha sakın diyeyim deme.
Harcıyorsam ailemin parasından harcıyorum ayrıca gençlik hevesi deyip
geçemiyor musun?
Yetti ama artık.
Diye paylardım ben sanırım.
Ama sen yapma.. :)
sorun o degil zamanında öyle laflar söyledim çok sarsıldık derinden psikologa gittik yanlışımı gördüm eşler arasında öyle konuşmalar ilişkiyi mafedermiş senin paran benim param mıhabetti

sorun o degil zamanında öyle laflar söyledim çok sarsıldık derinden psikologa gittik yanlışımı gördüm eşler arasında öyle konuşmalar ilişkiyi mafedermiş senin paran benim param mıhabetti

O yüzden sen yapma dedim zaten yanlış olduğunu biliyorum ama..
Kendini inatla düzeltmeyen insanı mutsuzluğa mahkum eden adama benim başka çözümüm kalmıyor maalesef

durumunuz sıkışıksa gerçekten müsrif gibi görünüyor olabilirsiniz. doğmamış çocuğa yedek emzik almak niye?

neyin gerekli neyin gereksiz oldugunu eşine anlatsan bu kelimeyi duymassın.
ıslak mendil aldık pamuk neden alıyoruz.
çünkü ıslak mendil şu buna gerekli ama bebegin teni cok hassas oldugu için bazı zamanlarda ıslak mendil degil pamuk gerekli. gibi..
ve eger kıyafet içinde gercekten cok abartmayın. badi atlet don çorap normal sayıda giyecegi şeyler dışında alınan herşey musriflik oluyoır. cocuk hemen buyudugu için kalıor o alınanlar.

Sen kendini düzeltmişsin ama eşin kendini düzeltmeye niyeti yok belliki.stresli dönemmiş.asıl streslş olması gerekrn sensin. Bu eşlere noluyor anlamıyorum.bneimkide stresli maşallah benden daha hamile. Ben bildiğin hamile bile değilin yanında. Ama otur açıkça konuş. Biz psikologa boşunamı gittik. Bana bu lafları söyleyip hem kalbimi hem hevesimi kırıyorsun. Hem burada ayağa kalkamıyorum nasıl hissettiğimi anlamıyorsun ne kadar üzüldüğümü.birde sen beni üzüyorsun benle böyle konuşup. Ben senin kalbini kırmıyım diye on kere düşünüyorum ama sen hiç umursamıyorsun de.
Yemin ederim benim öküzün huyları sanki kendileri hamile. Normalden daha çok sabretmek zoorunda kalıyorum hamileliğinden beri. Ama en son bir patlarsı. İçine atma stresten erken doğurursun. Anlat konuş güzelce. Tamam hadi oda kendince haklı diyelim, çocuğuna gelecek korkusu ya paramız olmazsa korkusu erkeği çok geriyor.sende alırken çok pahalı almamaya çalış.anlat araştırdım en ucuzu buydu de. İhtiyaç bunlar de. Yada beraber araştırın. Mecburi ihtiyaçlar olduğunu söyle. Liste yap . Gib gibi. Sonuçta oda senin gibi çocuğunun geleceği için endişeleniyor.kenara belki para koymak istiyor. Benim eşimin babası milyonluk ama daha bir çöp almadı. Almazda. Aileden beklemek yanlış. Ailen para veriyorsa bence söyleme vermiyorlar artık de. Kenara her ay bir çeyrek veya para koy senin ve kızının geleceği için. Belki boşanırsınız Allah korusun. Yada çocuğunun sağlık sorunu olur. Yani gelen parayı bilmese sıkıntı yaşamazsın. Yada çocuğumuz için birikim yapalım falan de. Müsrif olmadığını anlamış olur. Sen 100 koyuyorsan kenara çocuk için maaşından,oda her ay kendinden 100 tl koyup hesap açın. böyle bir teklifle gidebilrsin.

Anlatıyorum söylüyorum açıklıyorum,Günlük 2 saat sohbetimiz vardır ve sürekli açıklama yaparım neye gerektigini fakat olmuyo nedense benmi beceremiyorum anlamıyorum

baştan beri dediklerini yapıyorum canım, zaten çok harcama yapan ve gerçekten ardımı düşünmeyen bir insandım aylık harcamam 2-3 bin civarıydı evlendim herşeyden kıstım inan kaç aydır kendime bir halt almadım sürekli bebegin eksiklerine koşturuyorum. O dediginide yapmaya başladık beraber evin kirası şu bu hep biriktiren benim kendide farkında ama neden böyle oluyor anlamıyorum parayı verir biriktiririm normalde birikim ne bilmeyen bir insan iken her açıdan degiştim ama anlam veremiyorum daha ne yapmam lazım kafam almıyor... nefessiz kaldım inan artık bir doya doya alışveriş yapmayı ardıma bakmadan bişeyler yapmayı özledim ama ne mümkün uzun zamandır yapamıyorum bunu yapmamda mümkün degil zaten.

Sen kendini strese sokma güzelce konuş nasıl bana anlattıysan onlada konuş. Beni strese sokup sürekli üzüyorsun bunkar mecbur olması gerekenler de. Ne biliyim kalbini kırmak istemiyorum. Sen benim kalbimi çok kırıyorsun de. Anlat ne biliyim içine atma. Hamilesin yapma kendine bunu. Ben düzeldim sen neden düzelmiyorsun de. Madem baban para veriyor ayır kenara söyleme. Konuşmadan halledilicek birşey değil. Ben sana alışveriş listemi atıyım eşinin aklı çıksın istersen. İnternetten en ucuzunu aldığınj falan açıkla. Dışarda çok pahalı de. Ne bilyim istersen liste atıyım. Ben 3-6 -9 aylık kıyafetler hatta 6 ayda kullanıcağı şeyleri bile aldım. Özelden atıyım sana listeleri aldıklarımı. Ver eşine bak de dah bir dünya alınması gereken var. Ben bunu bunj almadım falan de. Baksın listeye içi kararsın. :) bem bile bakınca içim kararıyor :)

Anlatıyorum söylüyorum açıklıyorum,Günlük 2 saat sohbetimiz vardır ve sürekli açıklama yaparım neye gerektigini fakat olmuyo nedense benmi beceremiyorum anlamıyorum
o zaman boşver anlatma. zaten alacaksın ve kullancaksın. oda gunu geldiginde görecek ki bunlar ihtiyacmış. adamlar ne anlar bebek bakımından boşverrr...

doğmamış bebeğe bu kadar mesele olacak neler aldınız mesela bende onu merak ettim :)
Yani gerçekten gerekli ise eşinize kulak asmayın ama daha doğmadan bebeğin 1 yaş kıyafetlerini, biberon sterilizatorunu hazır edenlerdenseniz onu bilemicem :)

benim esimde bukadar olmasada o israf bu israf derdi. mesela gecelikleri alacagım zaman . sac bandı alacagım zaman ki ben arar tarat en uygununu bulmaya calısırım.
ıslak mendilede laf etmişti .

yani kafaları almıyor .

bende eeee alacagım dersim son olarak oda peki derdi isteksizce pekide hosbutsuz oldugunda söylediği onaylama kelimesi

Işkımmm sin kırışmı bitınimmm bin ınnisiyim hir şiyin iyisini biliriimmmm de

yok öyle şeyler almadım zaten kıyafetleri gelir diye hiç el atmadım sadece zıbın aldım zaten çogunu bacım annem almış yolladı ben bir gram bir kıyafet almadım sadece çorap zıbın aldım agız silme mendili aldım onun dışında evde pamukla silerim altını diye dişarda ıslak mendil kullanırım diye uygun fiyatlı baby me markasından aldım,Elektirikli süt sagma makinası alacaktım belki kullanmam israf olmasın diye indirimden 50 tl manuel olanını aldım. Diger markalarda ateş ölçer pahalı diye wewel markasının aldım yani öyle sonrası için hiç birşeu almadım düşünün yatak odasını babam gil yaptı odaya halı almadım daha yatırmam diye,Gece lambası alıncaktı almadım,Cibinlik yaptırmadım çerçeve almadım kapı süsü almadım odasına geçince alınır diye hiç öyle sonrası için birşey yapmadım hastahane odası süslensin dediler eşimde dedi gerek yok diye yaptırmıyorum yani anlıycan hep tuttum

E bende bu kadar lafa abarttınız mı diye düşünmüştüm. Bir şey de yokmuş gerçekten...

O zaman siz bildiginiz gibi yapmaya devam edin eşinize de anlatın anlarsa ne ala... anlamazsa kendi bileceği iş. Tartışmayın, işi kavgaya götürmeyin. Bazı seyler kadının bileceği iştir biraz sınır belirleyin aranızda her şeye karışmasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…