nasıl kurtuluruz??

gamzeanneolmakistiyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
373
52
123
İstanbul
selam kızlar... ben 1. sınıf öğretmeniyim ve sınıfımda yaklaşık 10-12 kız öğrencide malesef bit sorunu var. geçen dönem bütün velilere bit tokası aldırdım, bit şampuanıyla yıkayın vs.. dedim önlem aldığımızı düşünüyorum.. fakat dün veli toplatısı yaptım yine aynı konuyu açtım herkes benim çocuğumda yok diyor. öyle olunca ben de sınıftan 2 bayan veli belirleyelim bütün çocukların başına baksın ve kimlerde olduğunu belirleyelim eğer herkes kabul edecekse dedim. bunlar kabul ettiler fakat gönüllü 2 veli çıkmadı. sınıf annemiz her şeye yetişmeye çalıştığını ve bunu yapamayacağını söyledi. ben artık bıktım bu bitlerden. nereden türüyorlar ve neden bitmiyorlar bilmiyorum ama herkes bit tokası aldığı halde yine de var. herkesten kaçıp en son bana gelecekler diye çok korkuyorum. hatta düşündükçe kafam kaşınıyor. malum 1. sınıf olduğu için sürekli çocuklarla kafa kafaya olmak durumunda kalıyorum.... sizce ne yapsam bu bitlerden kurtuluruz?? ben velilerle ortak birşey yapmak istiyorum. fikri olan var mı??

Valla ortak bir şey olmasın.Evde herkes oturacak,iyice bakacak çocuğunun kafasına.O yok diyor,bu yok diyor.Ee bitler yoktan var olmuyor herhalde.Küçük bir sirke bile kalsa 3-4 gün içinde erişkin bit oluyor.1 hafta periyodik olarak temizlenecek.İlla ortak bir şey yapmak istiyorsanız para toplansın,bit ilacı alın.

aslında çok haklısın ortak olmasa daha iyi ama şöyle bir durum var, sınıfta bit olduğu kesin ama herkes benim çocuğumda yok diyor. bit olduğunu nereden biliyorsun derseniz sınıf annesinin kızında varmış. bana geldi kendisi söyledi. ben temizliyorum tekrar oluyor dedi. sadece o kadın kabul ediyor diğerleri etmiyor. ayrıca kafasını kaşıyan çocuktan da belli oluyor.benim ortaklık olsun 2 veli görevlendirelim dememin sebebi , böyle olursa artık yok diyemezler diye düşünüyorum

Anlamıyorum ben bunu.Aristokrat aileler mi bunlar? Verem sanki.Bunda utanacak bir şey yok.Evde kaşınmıyor mu bu çocuklar ? Hepsi farkında.Bit tekrarlıyorsa o sınıfta birinden geçiyor yani bunun kaçarı yok.Siz sınıfı gözlemleyin,kim kafasını kaşıyor bakın.O çocuklara da elinize eldiven takıp bakın daha sonra.Bu utangaç velilerle çözülmez.

hee aristokrat :)) bi görseniz zat-ı alilerini :) en sonunda bit bulduğumu fotoğraflayacağım o olacak :)

hee aristokrat :)) bi görseniz zat-ı alilerini :) en sonunda bit bulduğumu fotoğraflayacağım o olacak :)

Bakın dememdeki amaç da oydu.Siz sirkeleri görünce de inkar edemezler.Madem kimse yanaşmıyor,teker teker halledin.Kimde varsa velisiyle ya telefonla,ya da özel görüşüp söyleyin.

Son düzenleme:
Veli toplantısında sınıftaki 5-6 çocukta bit olduğunu, sürekli temizlendiklerini ama çocukların yine bitlendikleri yönünde şikayet olduğunu söyleyin. Yani sanki anneleri gelip size anlatmış gibi olsun, isim veremem şu an ama sınıfça para toplayıp bit şampuanı almamız lazım deyin. Erkek kız herkes yıkasın saçını, ay ne var hem bunda, çocuktur bitlenir olabilir. Önemli olan çözüm üretmek, birazcık da bu şekilde konuşursanız hani hepimiz çocukken bitlendik filan gibi...

tek tek söyleyın cocugunzda var dıye hatta bır toplantı yapıp bıtlerın vucuda zararlarını anlatın kanı emer söyle mıkrop yayarlar fılan hastalık fılan azcıkda abartın herkes korkar temızler o zaman.

kızlar görmeniz lazım bitle ilgili kısa bir belgesel tarzı video film bulup izlettim. yani açıkça söylemek gerekirse doğuda çalışırken ben bile bitlendim. çocuğunu umursamayan veliler umrumda değil de ben kendim bitlenmekten korkuyorum.. nasıl bir cahillik bu bit olduğunu kabullenememek nedir ya anlayamıyorum

Sakin cocuklari sinifta kontrol etmeyin o minik bedenlere bu tranvayi yasatmayin! Cocuklar sende bit var diye birbiri ile dalga gececek ve uzulecekler surekli sinif annesinin kizinda oluyorsa vucudu uretiyordur doktora gitsin ozel sampuan veriyorlar diger suphelendiginiz cocuklarinda aileleriyle ozel olarak gorusun

şüphelenmeyi bırak çocuğun kafasında biti de gördüm ama annesi çok kibar (!) yok olamaz diyor başka bir şey demiyor

Allah yardımcınız olsun, işiniz zor, bu sene velilikten emekli olacak tecrübeli biri olarak size tavsiyem, başında bit olduğunu tespit ettiğiniz öğrenciler ve anneleriyle baş başa görüşmeniz.

Bu sizi biraz yoracak, zamanınızı alacak ama hergün bir veliyi çağırın, ama öğretmenler odasında olur ama toplantı odasında olur, velisi gelen çocuğu da yanınıza alarak veliyle görüşün, çocuğun kafasındaki sirkeleri de göstererek konuşursanız veli inkar edemeyecek ve çaresine bakmak zorunda kalacaktır, olmadı okul müdürünüze veya müdür yardımcınıza durumu anlatabilir, kendisininde görüşmelere katılmasını isteyebilirsiniz çünkü sizin sınıfta bit varsa bu çocuklar tenefüslerde başka çocuklarla da temas ediyor, onlara da bulaştırma olasılıkları var, diğer birinci sınıflarda var mıymış, meslektaşlarınıza sordunuz mu?

Bide yanlızca kız cocuklarında olur diye düşünmeyin erkek çocuklarındada olabilir. Benim oğullarımda bile çıkmıştı birkez.Bende inanamıştım Nasıl olur diye. Ama oluyor ..O gün bugündür her hafta kontrol ederim..Bence siz kontrol edin.Olan öğrencileri not edip ayrı görüşmeye çağırın ailesini..Ama çıkmayan aileleride uyarın şampuan kullansınlar her ihtimale karşı ..Şampuan ve o taraklar kesin çözüm..Kökünü kurutuyor..

Ben de bitlenen öğretmenlerdenim canim. Velisine kızınızda bit vay dedim( ama nasil koloni kurmuşlar) kadın yoook vsbagirdi . Zaten kızımı ozel okula gönderecem vb tek tek Bak anneleri de cahir.

ya ben ilkokula giderken sağlık ocağından hemşireler gelirdi genel sağlık kontrolüne, bulunduğunuz yerdeki sağlık ocağından talep edip böyle bişey yapsanız. hemşireler baksın ozamanda veliler benim çocuğumda yok diyemez ya...

kesinlikle katılıyorum bencede şüphelendiğiniz çocuğun velisiyle başbaşa görüşmelisiniz şimdi toplum içinde evet benimkinde bit var demek zor gelmişte olabilir bitlenen çocuk pis pasaklıymış gibi bir algı oluşuyor insanlarda aslında bit temize gelir derler onun için kabullenmekte zor kendimi o velinin yerine koyuyorum yani bu herkesin başına gelebilir gereksiz tepki verilmemesi lazım ancak rencide edilmemekte gerekiyor her bitlenen çocuk bakımsız demekde değil

ayyy valla konuyu okuyunca bana bile kaşıntı geldi Ben de ilkokulda bitlenmiştim , öğretmenimiz her hafta cuma günleri son ders başlarımızı öne eğdirir 2 tahta cetvel ile saçlarımıza bakardı. Bit olanların ailelerine haber verirdi.

Rica ederim sınıfı topluca kontrol etmeyin.
Zira aynı durumu yaşadım, ilk okula gidiyordum ve bitlenmiştim bunu da biliyordum sürekli annem ve halam temizliyordu ama yine yine oluyordu.
Sizinde dediğiniz gibi 2 tane sınıf annesi gelip tüm sınıfı kontrol ettiler ve ve tüm sınıfın önünde ben ve benim gibi bitli olanları deşifre edip ders ortasında eve gönderdiler, annelerinize söyleyin temizlesin dediler birde.
o zaman hissettiklerimi anlatacak kelime yok, düşünün üzerinden 20 yıldan fazla zaman geçti ama hala aklımda.
Eğer yapabiliyorsanız kendiniz kontrol edin ve tespit ettiklerinizi not alın tek tek velilere bildirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…