Nasıl manipüle olunulmaz ?

Karadutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
1.458
3.260
83
Yeni çalıştığım iş yerinde, özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmama kararı almama rağmen susamadım

Yeni şehir yeni ev yeni bir başlangıç diyerek anı bir kararla geçmişe perde çekmiştim boşandıktan sonra.

Bi arkadaşla perde muhabbeti yaptık. Perdelerini değiştiriyormuş. Ben de degistirdim bak böyle dedim resmini gösterdim.

Sonra idareden müdür yardımcısı geldi. Numara değişikliğimi bildirmem lazımmış.

Bu arkadaş bana dedi ki, hem eşyalarını değiştiriyorsun, hem yeni bir şehire tayin istemişsin hem de numaranı değişirmişsin sende bir şeyler var. Ben de boşandım bak bana anlatabilirsin dedi. Özel hayatım hakkında konuşmak istemiyorum dedim. Yüzüme baktı, çok güçlü görünüyorsun sen mi terk ettin dedi . Ben de hayır terkedildim dedim. Nasıl yani sen çok güzelsin falan dedi aldatildim dedim.

Sonra naptı biliyor musunuz? Kapıyı kapatıp fısır fısır kendi başına gelenleri anlattı. Ben çok rahatsız oldum. Hiç dertleşme modunda da değildim.

Aradan 2 ay geçti arada iletişim halindeyiz falan. Bugün bi yalnız animda geldi, şu arkadaş da boşanmış, şu ikinci evliliğini yapmış, şu siddet görmüş falan. Beni ilgilendirmiyor dememe rağmen susturamadım.

Sonra eve geldim ve mesaj attim. Başkalarının özel hayatını bilmek beni çok rahatsız etti lutfen benim hakkımda kimseyle konuşma dedim. Defalarca aradı beni. ne diycem ki ? Konuşsa da ben hakettim.

Nasıl manipule olmazdım ki. Rest çekemiyorum kimseye. Kotu niyetlii olduğunu düşünüyorum şuan arkadaşın.

Kırıcı olmadan beni tenhada kıstırıp dedikodu yapmasını nasıl önlerim? Yanıma gelirken hemen kitap açıyorum okuyormuş gibi yapıyorum. Ama kaçmak değil rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum

İsyerinizde oturmak yerine çalışın . vaktiniz olmamış olur

Çalışma ortamında özellikle kadınların çok olduğu bir yerde hani medeni durumun ilişkin var mı yok mu bunlar bir şekilde konuşuluyor resmi bir ortam değilse, hoş olmasa da oluyor evlilik çocuk gibi konular kadınlar arasında konuşuluyor.
Mesele az bilgi vermek detaya inmemek anlaşamadık ayrıldık çok tartışmaya başlamıştık yapamadık vs gibi çünkü gizlilik merak uyandırır, merak da dedikodu yaptırır.
Aslında o kişiye bana şunu anlatma diye mesaj atmak yerine o ortamı bir bahaneyle terk etmek senin için daha iyi olur kafan rahat olur, sen yenisin sana kızıp diğerlerini doldurur olmadık bir şey söyler yalnız kalırsın canın sıkılır.

Kocaman insansiniz karsinizdakinin agzinizdan laf almaya calistigini da anlamissiniz. Bundan sonra bosbogazlik etmeyin bari.
Ay çok haklısınız da uslubunuz hoş gelmedi bana. Bosbogazlik etmeyin yerine baska bir kelime kullansaydiniz keske.
Ben olsam boşandım demek yerine, ne olabilir ki deyip topu ona atar ve işim var deyip kalkardım.

Mukemmelsiniz. Suan bu sorunu çözdüm. Teşekkür ederim.

Bende mi bi sorun var hiç ama hiç Merak etmem kimseyi. Evli mi ilişkisi mi var nedir ne değildir nerelidir falan. Hiç ama hiç ilgimi çekmiyor

Bende mi bi sorun var hiç ama hiç Merak etmem kimseyi. Evli mi ilişkisi mi var nedir ne değildir nerelidir falan. Hiç ama hiç ilgimi çekmiyor

O dedikodu yapan kişiye "benim annem birinin üzüleceğini bir şeyi o olmadan konuşursan başına gelir" diye diye büyüttü korkuyorum o yüzden hiç konuşmam de.

en hatali seyi yapmissiniz, mesaj, yazili kanit,
kadin o kadar dedikodu yapar her isin icinden cikar da siz cikamazsiniz boyle devam ederseniz.

bir de hii oyle mi deyip sohbetine izin de verilebilir, siz baska yorum yapmayinca size anlatmayi birakir,
ama siz benim dedikodumu yapma deyince he tamam yapmayayim o zaman demez, zaten diyecek olsa yapmaz.

Kendini anlat sen onu bunu boşver de. :)
Hahaha acaba iş yerinde arkamdan ne diyorlardır. :)

Bu saatten sonrası için, ben şöyle yapardım herhalde; yanıma gelip konuşmaya başlarsa, son derece pozitif bir tonda, kimse hakkında, o kişinin yanında konuşamayacağım şeyleri konuşmak istemiyorum. Gel dün akşamki bilmemneden konuşalım, sen de seyrettin mi, neydi o kızın oğlana o lafları, sence nasıl reaksiyon gösterecek oğlan ? der, ne yapacağına bakardım. Yani, "lafını söyle, ama karşındakine de geri çekilmesi için hemen alan oluştur, egosuna yardımcı ol" politikası. Tabii siz ortak bir konu bulmalısınız birlikte geçiş yapabileceğiniz. Geçerse ne alâ, geçmezse, dedikodu sevmiyorum, hepsi bu, buna saygı göstermek zorsa, yakın ilişki kurmayalım, seni üzmek de yormak da istemem, derdim.

Bana öyle geldi ki siz mahremiyetinizi korumakla ilgili bir takım kararlar almışsınız ama aldığınız kararları uygulayacak ayarları yapmamışsınız muhtemelen davranış biçiminizle ilgili.

Ben de perdelerimi değiştirdim diye durduk yere özel hayat bilgisi aktarmamalısınız. Perde muhabbeti yapmayın demiyorum, konuyu kendinize getirmemelisiniz diyorum, kadının perdelerini dinleyin, ne bileyim seçimlerini övün, perde dünyasıyla(!) ilgili görüş alış verişinde bulunun, konu perdede kalsın, bitsin. Yani topu kendi yarı sahanıza almayın hiç.

Çünkü, sizin kimsenin özel hayatını merak etmiyor olmanız önemli değil, başkalarının merak edecek olduğunu bilerek mesafeleri ayarlamanız önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…