Siz her ufak seye bu kadar takılıyor musunuz?Sanal da olsa, birbirimizi gerçek hayatta hiç görmeyecek de olsak, " saçma sapan " diyerek yıkıcı konuşmak yerine " davranışınızı doğru bulmuyorum " diyebilirdiniz .
Nezaket bunu gerektirir çünkü.
Arkadaşın yaptığı dedikodu ya da değil. Insanların özel hayati hakkında bilgi sahibi olmak istemiyorum. Rahatsız oluyorum öğrenince.
Is disinda gorusmek istemiyorum diyebilmelisin. Sen kaldirabiliyorsan karsindaki de kaldirir merak etme.Biraz cesaretimi toplayabilirsem yüzüne " iş dışında seninle görüşmek istemiyorum " diyeceğim. Biliyorum çok kırılacak bozulacak ama söyleyeceğim. Ben hep şöyle düşünüyorum insanlar hakkında. " çok zor bir hayat-ı var , o da böyle olsun istemezdi, o da çok yalniz kalmış, elinde değil, kırmayım incitmek istemiyorum " falan. Ama sonra olan bana oluyor.
Insanlar kendilerine birseyi yapmayacagim dedigi anda nedense o seyi yapacak birini karsisina cikariyor hayat. Bu yuzden ben artik sunu yapmayacagim diye kesin kararlar almiyorum.Evet özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmak istemiyorum bu konuda netim. Ama neden en ufak bir şeyde açılıyorum. halbuki kendimi bin kere telkin ettim. Konuşmayacaksın susacaksın kimseyle samimi olmayacaksın güvenme kimseye diye. Daha ilk gün anlattım maalesef.
Sanal da olsa, birbirimizi gerçek hayatta hiç görmeyecek de olsak, " saçma sapan " diyerek yıkıcı konuşmak yerine " davranışınızı doğru bulmuyorum " diyebilirdiniz .
Nezaket bunu gerektirir çünkü.
Arkadaşın yaptığı dedikodu ya da değil. Insanların özel hayati hakkında bilgi sahibi olmak istemiyorum. Rahatsız oluyorum öğrenince.
Baskalari hakkinda konuşulduğunda:
"Ben ilgilenmiyorum/beni ilgilendirmez"
Size soru soruldugunda "baska zaman konuşuruz/şu an konuşmak istemiyorum " seklinde geçiştirici cumleler kurabilirsiniz.
Net şekilde ifade ettiğiniz zaman tepki goruyorsaniz boşverin. Insanlar kendi istedikleri olmayinca hemen trip atıp tavır alabiliyorlar.
Anlatmak zorunda degilsiniz tabii ama insanlarla iletisim kurmak, birbirlerini yakından tanimak icin bazen insanlarla detayli konulara da girebiliyoruz.
Bu anlattiginiz konular manipülasyon değil ama, onu ayirt edin derim. Biraz iletişim konusunda kendinizi esnetmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Eğer rahatsız olduğunuz bi durumu açıklarken başladığınız noktadan daha kötü bir şekilde durumu sonlandırıyorsanız, haklıyken haksız olmuş oluyorsanız kesinlikle saçma sapan davranmışsınızdır, bence sizin sorununuz bu gereksiz alıngansınız neden sizi kırmaya çalışayım ki tam tersi hakkatten yardımcı olmaya çalışıyorum, ayrıca şu dedikodu mevzusunda dedikoduyu sevmiyorum muhabbetine inanmıyorum, “Hakkımda dedikodu yapılmasını sevmiyorum” derseniz emin olun daha inandırıcı olursunuz. Sadece kadın güvenilir gelmemiş şurda bize onun dedikodusunu da yapmayın o zaman sabahtan beri kadını gömüyoruz.
Insanlar kendilerine birseyi yapmayacagim dedigi anda nedense o seyi yapacak birini karsisina cikariyor hayat. Bu yuzden ben artik sunu yapmayacagim diye kesin kararlar almiyorum.
Bosanmanin ilk zamanlari henuz daha yaralar taze oldugu icin insan birilerine anlatma ihtiyaci hissedebiliyor. Bunun icin kendinize kizmayin. Bu kadar da kati olmayin. Insaniz sonucta. Hepimizin bir zayif tarafi var. Bosanmis olmak da suc degil. Eninde sonunda ogreneceklerdi. Artik kendinizi suclamayi da birakin.
Siz her ufak seye bu kadar takılıyor musunuz?
Elbette size karşı saygi çerçevesini aşan bir üslup varsa uyarmaniz normal ama "sacma sapan" kalibina bile takılıp yazani uyarma isteğinize bakarak olaylara fazlaca anlamlar yüklediğinizi düşünüyorum.
Bu da sizin insanlarla iletisimde sorun yaşamanıza sebep olur.
Iletisim konusunda bu kadar detaylara ve kelimelere takilmak doğru değil. Hassasiyetiniz aslinda kelimelere degil, insan olarak hassas ve alingan bir yapınız olduğundan.Ben iletişim konusunda biraz hassasım.
Evet başkalarının özel hayatlarını aşırı merak edip, başkalarıyla bu konuyu konuşan insanlar bana güvenilir gelmiyor. Ben bu konuyu burda paylaştım çünkü eleştiri alarak kendimdeki bir eksikliği keşfetme ve değiştirme amacındayım.
Bence siz de üslup olarak kendinizi gelistirseniz . Doğru söylüyorsunuz ama ifadeleriniz yapıcı değil yıkıcı. Neyse siz bilirsiniz.
Valla şimdi böyle bakınca inanılmaz yorucu bi insan olduğunuzu düşündüm hatta iliklerime kadar hissettim. O enerji tamamıyla geçti bana. O zaman yıkıcı üslubumla konuya son veriyorum ben normal hayatımda bu kadar açıklama yapmamı gerektirecek ve havadan nem kapacak insanlardan jet hızıyla kaçıyorum çünkü modumu düşürüyorlar. Ben burçak olarak sizin için önemli değilim elbette ama siz bu tavırla çok yalnız kalırsınız benden söylemesi, kimseyle ilişkiniz uzun soluklu olmaz. Ah çok üzülüyorum vah çok bedbahtım minvalinde dolaşır durursunuz.
Burasi bir forum ve her tarzdan insan varHayır yani ben anlamıyorum, biri karşınıza geçip size " bosbogazlik yapıyorsun " ya da " saçma sapan konuşuyorsun " dese siz hicbir şey olmamış gibi o kişiyle iletişime devam mi edersiniz de bunca tepki alıyorum benn.
Hicbir sosyal ilişkimde kimse benimle bu şekilde konuşamaz. Bu üsluba sahip insanlar da mümkünse cevremde olmasin yalnız kalmayı tercih ederim.
Onun dışında savunmacı yapım hakkında çok eleştiri aldım daha önce, amirlerim tarafından. Neden böyleyim bilmiyorum ama not alıyorum defterime. Bu konuyu çözeceğim. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?