Nasıl manipüle olunulmaz ?

O kişi yanınıza geldiğinde net bir şekilde,

"X merhaba, ben özel bir durumumu aslında hiç istemediğim halde bir kere seninle paylaşmış bulundum. Fakat karakter olarak insanların özelini hiç ama hiç merak etmiyorum, aksine, çok büyük rahatsızlık duyuyorum bu gibi bilgileri duymaktan. Bu yüzden rica etsem, bu tip konularla ilgili benimle hiç bir bilgiyi paylaşma"

deseniz herhalde öküz değilse anlar.
Bir kere bunu söyleyin insanlıktan anlamazsa azarı yapıştırırsınız. Bitti.

Ben denemiştim, olmuştu. Ama ben biraz çirkefimdir sizin gibi kibar değilim. O arkadaşıma şunu söylemiştim, X cicim, sen başkalarıyla ilgili bilgileri benimle paylaşıyorsan, benimkileri de başkalarıyla paylaşıyorsun demektir. Benden uzak dur. Nokta.

Beni eleştirdiğiniz şeyi şu mesajla siz bana yapmışsınız. Ben teşekkür ederim mesajlarınız için. Emek harcamış yazmışsınız o kadar.

Beni eleştirdiğiniz şeyi şu mesajla siz bana yapmışsınız. Ben teşekkür ederim mesajlarınız için. Emek harcamış yazmışsınız o kadar.
Ne yapmışım?
Ben sizi elestirmiyorum, amacim da sizi kirmak/yargilamak/suclamak değil
Her insan farklıdır elbette. Ama toplum icinde yasiyorsak, bazı seyleri duymazdan/gormezden gelerek tolere edebilmeliyiz. Bu durum hep sizin haksiz olduğunuz anlamı taşımaz. Hakli da olsanız, toplumsal bazi davranis ve dusunce yapilari ortak olduğundan siz dislanirsiniz.
Bunu sanmayın ki ben de yaşamıyorum, eminim bir cok insan yasiyordur. Dedigim gibi bunları da tolere edebilmeliyiz.
Yani ben size kendimce tavsiyeler verirken, orada size farkli bir pencere açmak istedim yoksa bir seyleri empoze etmek haddim degil.

Bende mi bi sorun var hiç ama hiç Merak etmem kimseyi. Evli mi ilişkisi mi var nedir ne değildir nerelidir falan. Hiç ama hiç ilgimi çekmiyor
Bende hic merak etmem herseyi bilirim ama baskasina asla soylemem dostluktur bu
Zaten en yakinimdakiler beni ilgilendirir kan bagiyla alakasida yok kuzzenlerimin cogunu tanimam ortamimiz yok cunku

Evlenmekte bir hak boşanmakta sen kötü birşey yapmadın ki? Dedikodu edenler ilk kendi donundaki pisliğe baksınlar. Ne kadar korkarsan o kadar üstüne gelirler mesafeli davranırsan sınırını aşamazlar. Sınırlarını çiz ve koru Allah yeni hayatında başarı ve mutluluklar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…