Teşekkür ederim. Yok vicdan yapmayacağım. Sınırlarımı çizdim ben sonuçta. Özellikle dikkat ettim kendimle ilgili yorum yaptım. Sevmiyorum hoşlanmıyorum diye. Onu incitecek bir cümle söylemedim. Ama o kadar alıngan ki kesin onda bile bir şey bulmustur ama kendi problemi artık yapacak bir şey yok
Hemen hemen aynı durumdayız kendimi o kadar tembihlememe rağmen millet sormadan ben söyledim her seyiYaaa öyle mi düşünüyorsunuz
Sizin konunuzu hatırlıyorum sanki eşiniz gelip boşanmak istediğini söylemişti değil miHemen hemen aynı durumdayız kendimi o kadar tembihlememe rağmen millet sormadan ben söyledim her seyitabi bu da uc ve yanlış bir tutum farkındayım ama çok virt gel agizliyim ne yapayım?Bana arkadaşın yaptıkları merakliliktan geldi ayrıca çok da şey anlatmamışsınız aldatildim boşandım bunu etrafınızdakiler de böyle bilmiyor mu
Hemen hemen aynı durumdayız kendimi o kadar tembihlememe rağmen millet sormadan ben söyledim her seyitabi bu da uc ve yanlış bir tutum farkındayım ama çok virt gel agizliyim ne yapayım?Bana arkadaşın yaptıkları merakliliktan geldi ayrıca çok da şey anlatmamışsınız aldatildim boşandım bunu etrafınızdakiler de böyle bilmiyor mu
Dedi-kodu açtığında bunlari duymak istemediginizi belirtirsiniz olur biter karsi tarafta dedikodukolik degildir heraldeYeni çalıştığım iş yerinde, özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmama kararı almama rağmen susamadım
Yeni şehir yeni ev yeni bir başlangıç diyerek anı bir kararla geçmişe perde çekmiştim boşandıktan sonra.
Bi arkadaşla perde muhabbeti yaptık. Perdelerini değiştiriyormuş. Ben de degistirdim bak böyle dedim resmini gösterdim.
Sonra idareden müdür yardımcısı geldi. Numara değişikliğimi bildirmem lazımmış.
Bu arkadaş bana dedi ki, hem eşyalarını değiştiriyorsun, hem yeni bir şehire tayin istemişsin hem de numaranı değişirmişsin sende bir şeyler var. Ben de boşandım bak bana anlatabilirsin dedi. Özel hayatım hakkında konuşmak istemiyorum dedim. Yüzüme baktı, çok güçlü görünüyorsun sen mi terk ettin dedi . Ben de hayır terkedildim dedim. Nasıl yani sen çok güzelsin falan dedi aldatildim dedim.
Sonra naptı biliyor musunuz? Kapıyı kapatıp fısır fısır kendi başına gelenleri anlattı. Ben çok rahatsız oldum. Hiç dertleşme modunda da değildim.
Aradan 2 ay geçti arada iletişim halindeyiz falan. Bugün bi yalnız animda geldi, şu arkadaş da boşanmış, şu ikinci evliliğini yapmış, şu siddet görmüş falan. Beni ilgilendirmiyor dememe rağmen susturamadım.
Sonra eve geldim ve mesaj attim. Başkalarının özel hayatını bilmek beni çok rahatsız etti lutfen benim hakkımda kimseyle konuşma dedim. Defalarca aradı beni. ne diycem ki ? Konuşsa da ben hakettim.
Nasıl manipule olmazdım ki. Rest çekemiyorum kimseye. Kotu niyetlii olduğunu düşünüyorum şuan arkadaşın.
Kırıcı olmadan beni tenhada kıstırıp dedikodu yapmasını nasıl önlerim? Yanıma gelirken hemen kitap açıyorum okuyormuş gibi yapıyorum. Ama kaçmak değil rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum
Bence siz icinizi hic kimseye dokup tam anlamiyla rahatlayamadiginiz icin kendinize ne kadar soz versenizde agzinizdan sözcükler dökülüyor. Guclu gorunmek icin icinizw atmissimiz muhtemelen her seyi. Ama iste dolu bardak bir gun tasiyor. Cevrenizde sizi yargilamadan dinleyecek, hatta yeri geldiginde hak da verecek kimse yoksa bi psikologa falan mi gitseniz? Maddi olarak zorlayacaksa da bi defter tutup yazsaniz. Sonra imha edersiniz isterseniz.Evet özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmak istemiyorum bu konuda netim. Ama neden en ufak bir şeyde açılıyorum. halbuki kendimi bin kere telkin ettim. Konuşmayacaksın susacaksın kimseyle samimi olmayacaksın güvenme kimseye diye. Daha ilk gün anlattım maalesef.
Kimsenin agzini buzemezsiniz. Huyu dedikodu yapmak olan birisini yaptiginin yanlis oldugunu soyleyerek degistiremezsiniz. O da dedikodunun kotu oldugunu biliyor. Kendi dedikodusu yapilinca kotudur dedikodu bu insanlar icin ama baskasinin dedikodusunu yapinca masumcadir bu olay. Insanlar degismez. Tek yapilacak sey tavrinla bunu gostermek. Net bir tavirla. Dedikoduya basladiginda kalkip gitmek ya da "ben bunlar neden dinliyorum, bunlari benim yanimda anlatma" demek. Ya da "baskasinin lafini bana getiren benim de lafimi goturur, o yuzden bundan sonra sadece is ile ilgili muhabbet edelim" demek. Pasif gorunurseniz, o anlattikca anlatma diyemezseniz onun o negatif enerjisine cekilirsiniz.
Ben de bosandim. Ben de sehir degistirdim, is degistirdim. Insanlar merakli. Yeni gelenin ibine dibine kadar herseyini ogrenmek icin didik didik ugrasiyorlar. Insanlar parmaginda yuzuk var mi bakiyor, hic cekinmeden sen anlatmak istemesen de rahatsizligini belirtsen de utanmadan didik didik soruyor. Bunlari ben de yasadim. Hatta ben odada yokken telefonum calinca izinsiz benim telefonuma cevap veren birisi yaptiginin yanlis oldugunu soyleyince senin ne ozelin olabilir ki bile demisti. Sanki kisinin ozeli olmasi icin ille hayatinda bir erkek olmali.. Bosanmis olunca zayif, zavalli mi gorunuyoruz bilmiyorum ama ne kadar guclusun demesi de komik ayrica. Yapilacak tek sey bir daha bunu yaptiginda ilk ve son kez net bir sekilde bunu bir daha yapma tavri almak..
kimseyle eskiyi geçmişi konuşmama kararınızın arkasında durarak kendinize inanarak davranışlarınıza dilinize gereken ayarı vererek manipüle olmazsınız siz sadece karar almışsınız konuşma fırsatını bulur bulmaz ötmüşsünüz. aslında manipülasyon denecek kadar bir şey göremedim ben sadece basit bir yem atmış öyle ağzınızı yoklamış sizin kim olduğunuzu ne yaşadığınızı merak ettiği için
Kötü niyetli olan bi kadın kendi boşanmasını başına gelenleri anlatmaz ki muhtemelen o kendi boşanma travmasını atamadı, çevresinde kendine benzeyen kadınlaru bulup iletişim kurmak istiyor ayrıca bilinenin aksine öyle hiçbir boşanma çok da merak edilesi değildir, maksimum ne olmuştur aldatılmışsınızdır şiddet türlerinden birini görmüşsünüzdür bi andavalı hayatınızdan çıkarmışsınızdır, bence bunlar çok mühim şeyler değil. Kadının üstüne fazla gitmişsiniz yanlış tepkiler vermişsiniz, benim kayınvalidem de dedikodu anlatmayı sever gülümseyerek dinler yorum yapmam, çünkü onunla ‘dedikodu yapmayı’ sevmiyorum, sanırım artık bana bişe anlatmak ona keyif vermiyor hiç bahsetmiyor. Siz de buna benzer bişe yapmalıydınız saçma sapan davranmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?