• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl olmalı?

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.426
43.922
798
burda işverenler yada ik sorumluları da vardır diye burdan sormak istedim.

dikkat çekici bir cv nasıl olmalı? neler yer almalı?

Cv de dikkat ceken birsey yapamazsiniz isim egitimler isler belli bir standarti vardir zaten.Ozenle yazdinizmi davet esildinizmi cv degil siz onemlisiniz.

:KK54::KK54:
Cv de dikkat ceken birsey yapamazsiniz isim egitimler isler belli bir standarti vardir zaten.Ozenle yazdinizmi davet esildinizmi cv degil siz onemlisiniz.
Katılıyorum size..
Dikkatimizi çeken zaten öncelikle tahsiliniz, bildiğiniz yabancı diller, (sektörel olarak değişkenlik gösterebilir) iş tecrübeniz vs vs. Bunlar varsa zaten dikkat çekiyorsunuz..
Ben bir tek fotoğrafa takarım, siz mutlaka ekleyin.. Başvuruda bulunan kişiler bunu bazen önemsemezler ama, ben fotoğrafsızları çoğunlukla elerim.
Şimdiden bol şans dilerim..

Bende ik ciyim. Ve cv de daha onceki is yerinde yaptigi isleri, nasil anlattigina onem veririm. Detayli ve duzgun bir anlatim dikkatimi ceker.

Katılıyorum size..
Dikkatimizi çeken zaten öncelikle tahsiliniz, bildiğiniz yabancı diller, (sektörel olarak değişkenlik gösterebilir) iş tecrübeniz vs vs. Bunlar varsa zaten dikkat çekiyorsunuz..
Ben bir tek fotoğrafa takarım, siz mutlaka ekleyin.. Başvuruda bulunan kişiler bunu bazen önemsemezler ama, ben fotoğrafsızları çoğunlukla elerim.
Fotografa genellikle erkekler onem verir. Bir kadinin fotografa bu kadar onem verecegini hic dusunmemistim. Ama bence fotograftan ziyade, cv nin icerigi ve nitelikler onemlidir.

burda işverenler yada ik sorumluları da vardır diye burdan sormak istedim.

dikkat çekici bir cv nasıl olmalı? neler yer almalı?

Cv nizde genel anlamda bulunmasi gereken seyler olmali kisisel bilgi egitim bilgileri yabanci diller yapilan projeler calismalar vb. Ama en onemlisi hangi is icin basvurdugunuz, bunu bilmeli basvurdugunuz sirketin aradigi seyler basvurdugunuz pozisyonda neler isteniyor onlara gore cv nizde istenilen seyleri on plana cikarmalisiniz. Tek tip cv ile farkli islere basvuramazsiniz yani.

Mesela muh mezunuysaniz.
basvurdugunuz is proje yoneticiligi ise , on plana cikarmaniz gereken sey cv de yapmis oldugunuz projeler, yurutucusu oldugunuz isler falan filan.
basvurdugunuz is daha teknik bir pozisyonsa , o isle alakali teknik bilgiler, sertifikalar, o konuyla alakali yaptiginiz staj, proje onlar on planda olmali

yani tek tip cv olmaz , firmaya, is koluna hatta pozisyona gore cv duzenlenir.

Katılıyorum size..

zaten daima resimli benim cv'm hatta yanımda götürdüğümde resimli oluyor.

Bende ik ciyim. Ve cv de daha onceki is yerinde yaptigi isleri, nasil anlattigina onem veririm. Detayli ve duzgun bir anlatim dikkatimi ceker.

deneyimsiz biriyim dha önce çalışmadım yeni mezunum o yüzden cv'm çok yalın kalıyor gibi geldi bana

Cv nizde genel anlamda bulunmasi gereken seyler olmali kisisel bilgi egitim bilgileri yabanci diller yapilan projeler calismalar vb. Ama en onemlisi hangi is icin basvurdugunuz, bunu bilmeli basvurdugunuz sirketin aradigi seyler basvurdugunuz pozisyonda neler isteniyor onlara gore cv nizde istenilen seyleri on plana cikarmalisiniz. Tek tip cv ile farkli islere basvuramazsiniz yani.

Mesela muh mezunuysaniz.
basvurdugunuz is proje yoneticiligi ise , on plana cikarmaniz gereken sey cv de yapmis oldugunuz projeler, yurutucusu oldugunuz isler falan filan.
basvurdugunuz is daha teknik bir pozisyonsa , o isle alakali teknik bilgiler, sertifikalar, o konuyla alakali yaptiginiz staj, proje onlar on planda olmali

yani tek tip cv olmaz , firmaya, is koluna hatta pozisyona gore cv duzenlenir.

sabit bir mesleğim var yani değiştirilecek birşey değil

Katılıyorum size..
Neden

Sektörünüzü bilmiyorum ama ben işinde iyi isem görüntümün çok da önemi olmamalı

Zira fotoğraflar da fotoshoplu falan

Çirkinim ya da çok makyaj yaptım az makyaj yaptım gibi kriterler ile işim arasındaki oran belki görsel mesleklerde önemlidir ama eğitim gereken mesleklerde önemli olmamalı bence

zaten daima resimli benim cv'm hatta yanımda götürdüğümde resimli oluyor.

deneyimsiz biriyim dha önce çalışmadım yeni mezunum o yüzden cv'm çok yalın kalıyor gibi geldi bana

sabit bir mesleğim var yani değiştirilecek birşey değil

demek istedigimi anlamamissiniz sanirim, ben meslegi degistirmekten degil cv nin icerigini basvurdugunuz ise gore duzenlemekten bahsettim. Zaten yeni mezun biri en fazla stajlariniz veya okurken okulun son sinifinda aldigi uzmanlik derslerini yada sertifikalarini falan yazabilir yani. Yeni mezunsan yeni mezunsundur bunda birsey yok, olmayan icerigi uyduracak degilsiniz.

Neden

Sektörünüzü bilmiyorum ama ben işinde iyi isem görüntümün çok da önemi olmamalı

Zira fotoğraflar da fotoshoplu falan

Çirkinim ya da çok makyaj yaptım az makyaj yaptım gibi kriterler ile işim arasındaki oran belki görsel mesleklerde önemlidir ama eğitim gereken mesleklerde önemli olmamalı bence

Negatif veya pozitif ayrımcılığa bağlamıyorum bu konuyu.

Öncelikle eğitim ve kişisel özellikleri ve katkı durumuna bakıyorum elbette.

Fotoğraf istememizin nedeni güzel yada çirkinlik değil, ilk bakışta ne hissettiğime gerçekten çok önem veriyorum.
Fotoğrafta kullanılan makyaj, aksesuar (küpe) eğer abartılı ise evet önemli, erkeklerde de sakal, kravat kullanımı, Önem veriyoruz, o küçücük fotoda kullanılan renk bile evet, önemli bizim için.

Önyargılarımızı davranışlara veya seçimlerime dökmek değil amacım. Ancak yüzyüze görüşmek istediğimde Nasıl bir tarz ile karşılaşacağımı önceden bilmek isterim.
Bu arada finans sektöründeyim..

Fotografa genellikle erkekler onem verir. Bir kadinin fotografa bu kadar onem verecegini hic dusunmemistim. Ama bence fotograftan ziyade, cv nin icerigi ve nitelikler onemlidir.

Çok açık yazmak istemiyorum ama uygun bir şekilde yazmaya çalışacağım..

Sektöre uygun eğitim almış olmasına ve ilk aday diyebileceğimiz vasıftaki adayların, "çağdaş" sisteme uygun olmayan hallerde mülakata gelebildiği bir dönemdeyiz ne yazık ki, zaten Y neslini çözmek bir muamma iken, bence gerçekten atlanmayacak bir öngörü sağlıyor bize göre.

Bu nedenle biz ısrarla, fotoğraflı cv olarak özellikle belirterek çağırıyoruz talepleri..

Back
X