Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.176
30.249
548
36
Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.

Paniklemek değil de korkuyorum. Ama plan yapınca biraz daha rahatladım.
Bir sürü antibakteriyel aldım. Avm kalabalık alan toplu taşıma kullanmayacağım. Dışarı çıktığımda oğlumun sa benim de ağzım kapalı olacak. Ekşi de bir viralog yazmış, bu virüsler için en etkili şeyler elini yüzüne sürmemek, Sık sık yıkamak, eve döndüğüm anda tuzlu suyla burun ağız temizliği yapmak. Oğluma da serum fizyolojik yapıyorum.
ayrıca bu ara takviye viraminler ve imıneks kullanıyoruz bünyeyi güçlendirmek için.

Demek ki tek degilim..
Hic sakim degilim var diyorlar bilmiyorum doger konuda saglik calisani bir arkadas nigdede var demis..
Uykularim kaciyor acaba diyorum dunyanin sonu geldi mi gercekten cok kotu bir yil oldu bu..
Bir de oyle seyler yazilmis ki virusten kurtulan tekrar hasta olabiliyormus filan..
Kabus gibi ya..

Beslenmemize dikkat ediyoruz, takviye vitamin ben de veriyorum. El yikamaya da dikkat ediyorum ama ya bunlar da ise yaramazsa, kacirdigim bir nokta varsa, hic ummadigim bir yerden bizi bulursa diye onlarca senaryo var kafamda

Virüs çocukları etkilemiyor hafif atlatıyorlarmış, hastalıktan ölen tek bir çocuk bile yok. Ölenlerin % 80 i de 60 yaş üzeri. Ne kadar teselli oldu bilemiyorum bu yazdıklarım ☹☹
Dogru mu gercekten? Bencilce belki ama az da olsa sevinebilirim buna.

Öncelikle henüz anne değilim bu sakin kalmam için büyük bir etken. Ayrıca daha önce şarbon,ebola vs. Bir sürü sey atlattık. Sars dünya çapında daha çok ölüme yol açtı mesela. Ayrıca herhangi bir seyden milyonlarca enfeksiyondan birini kapmak da muhtemel. Ülkemizde normal grip ve enfeksiyonlarından her yıl onlarca kişi ölüyor zaten.

Ben sakinim kızlar hastaneye gittim geçen ama hiçbiryere ellemedim...düşünün doktorun kapısını bile dirseğimle açtım ...kızıma özellikle okulda bol bol ellerini yıka diyorum beslenme veriyorum evden sağdan soldan bişiyler yemesin yani ne kadar az temas o kadar iyi modundayım..

Ben de oyle dusunuyorum bazen. Önü hic alinamayacakmis gibi geliyor...

Ben de oyle dusunuyorum bazen. Önü hic alinamayacakmis gibi geliyor...
Bana da oyle geliyor ve ben öldügümde oglum ne yapar diye dusunuyorum hep delirmek uzereyim sanki işe gidesim gelmiyor.
Ablam saglik personeli ve acaba diye bakiyorum kimseyle gorusmek istemiyorum oglumu alip eve kapanmak istiyorum sadece..

İnternetteki bilgi bu çocuklar için çok risk yok gibi ama tedbirli olmakta fayda var tabi(Doğruysa tabiki)

Yüzde 14,8'lik ölüm oranı ile ilk sırada yer alan 80 yaş grubunu, yüzde 8'lik oran ile 70-79 yaş aralığı takip ediyor. Yüzde 3,6'lık ölüm oranı ile 60-69 yaş grubu üçüncü sırada. Salgın yüzünden hayatını yitirenlerin yüzde 1.3'ü ise 50-59 yaş aralığındaki kişilerden oluşuyor.

40-49 yaşta görülen ölüm oranı yüzde 0.4 iken, 30-39, 20-29 ve 10-19 yaş aralıklarında yüzde 0.2 görünüyor.

Dun parka goturdum ama bugun butun gun bunu dusundum. Eve hapsetmek de olmuyor. Ben ise gitmek zorundayim. Onu eve kapatsam da ben dışardayım. Bana bulasirsa onlara da bulasir zaten.

“insan hücresine ace2 enziminden giriş yapan virüstür. bu enzim çocuklarda farklı olduğu için çocuklar şu an için etkilenmiyor. sanırım 0-9 yaş arasında ölüm kaydı yok. benim gibi, çocuğu olan aileler için sevindirici bir haber.”

Bugün böyle bir şey okudum, biraz yabancı yayınlardan araştırdım, sanırım da doğru. Öyle de umut etmek istiyorum. İnsan çocuğu olunca kendisi için korkmuyor. Böyle şeyler de bir nebze rahatlatıyor.

Bu kadar abartmayın lütfen. Yayılması hızlı evet ama ebola kadar da ölümcül bir virüs değil. Sadece dikkatli olmamız gerekiyor. Avm gibi aynı havayı sürekli kullanan yerlerden kaçınmalı, toplu taşımayı zaruri durumlarda kullanmalıyız. Toplu taşımada da maske takmamız gerekiyor illa kullanacaksak. Virüsün zayıf bünye ve kronik hastalıkları olan insanları öldürdüğü bir gerçek.
Bu kadar abartmayın. Tedbiri elbette alalım ama abartmadan. Bir de bahsettiğim viralog bu virüsün zarlı yapıda olduğunu, bunedenle ıslak bir şeyde zarı eridiği için tutunamadığını yazmış. bu nedenşe sık aralıklarla su içmek, sık burum ve ağız temizliği yapmal lazım.
Bunları yapmaktan başka çözüm yok. E üstümüze düşeni yaptıktan sonra çok da abartmamal gerekiyor.

Surekli mutasyona ugruyormus. Umarim o kadar tehlikeli hale gelmeden bitirilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…