Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

Hayır sanki şimdiden bunu mu hesaplıyosun falan der gibi. Ya da kötü niyetli görür

Demek istediğim de tam olarak bu zaten. Siz şimdiden bunu hesaplıyorsunuz. Kötü niyet yok ki bunda. İstemiyo olabilirsiniz ve netsiniz. Evlilik gibi düşünceleriniz varsa sorun açık açık yumuşak bir üslupla

Onun ne düşündüğünü öğrenmek istiyorsanız, önce siz ne düşündüğünüzü veya isteğinizi belirtmelisiniz. Siz kayınvalidenizle beraber oturmayı istemediğinizi şimdiden söyleyin. Kendi isteğinizde net olursanız, karşı tarafta niyetini söyler zaten. Bence bugüne kadar bir şekilde geçiştirdi ve konuşmaktan kaçındıysa, zaten beraber oturma fikri kafasında vardır. İşler ciddiye binince veya vazgeçilemez bir noktadayken söylemeyi planlıyor olabilir. Onun için şimdiden konuşun bu konuyu.

Yani konu biraz tuhaf 2 yillik iliskide hsla soramiyorsan ya sevgilin cok baskin dedigini yuruten biri( bu da ilerde sana kabul ettireceginin gostergesi olur) Yada sen cok hassas dusunen pasif birisin bu da cok mumkun degil cunku net bir sekilde istemedigini belirtmissin.
Bana kalirsa acikca konus sonucta nisan donemi falan kaos yaratir bir sey anlamazsin.
Su durumda sizinle yasamasi saçma olur ama su mantik oluyor erkeklerde ben en kucugum annemi acikta mi birakayim sen olsan anneni almaz miydin falan filan
Derhal konus ve fikrini belirt sonra daha kotu olur.
Hatta onun bu konuyu hiç acmamasi bile ibreyi ilerde is ciddiye binince kabul ettiririme getiriyor

Net bir şey duymak için sizin de net olmanız gerek. Diyelim ki sordunuz ve sevgiliniz size evet annemi yalnız bırakamayız dedi. Siz ne diyeceksiniz ve nasıl bir karar vereceksiniz. Benim arkadaşım bu durumdaydı ve 15 yıldır kayınvalidesi ile oturuyor, çocuklara bakıyor. Ben açık bir şekilde sormanızı ve ne düşündüğünüzü empati kurarak söylemenizi tavsiye ederm. Örneğin sizin anneniz aynı durumda olsa sizinle yaşamasını ister miydiniz? Sevgiler.

Direkt annen bizle mi kalacak diye soramıyorsanız, evlenince nerede otururuz, başta 1+1 evler bana mantıklı geliyor, hem seviyorum küçük evi muhabbeti yapın. Zaten sökülür.
Bunu denemiştim bişey demedi ama net bişey duymak istiyorum
Başkası da aynı öneriyi yazmış, yeni gördüm.
O zaman en mantıklı yönteme geri dönüş yapıyoruz. İnsan evleneceği insanla ne şartlarda evleneceğini de konuşamıyorsa, evlenmesin zaten.

Bunu bilmen gerek .Bilmiyorsan da sormalısın. Rezil olacak bir sey yok..Bence boyle bir sey olsa soylerdi.Bu konular hassas konular sonucta.

Kız diğerleri. Evet bende yüzleşmek istiyorum aslında bu konularda nasıl davranıyor falan diye. Bakalım umarım zaten aynı fikirdeyizdir
Keske evin tek oglu diye de yazsaydin. Konunun kilit noktasi bu. Bu ulkede kimse kizinin yaninda kalmaz normal sartlarda. Sevgilin yuzde yuz sizinle yasamasini teklif edecek. Hatta sen de hissettigin icin soramiyorsan
korkunun ecele faydasi yok sor bak duruma

2 yıldır birliktesiniz birbirinizi tanımadınız mı ki sormaya korkuyorsunuz dolayli yollardan sormak komik olur direk sorun bunda bence bi sakinca yok ben direk soylerim oyle seyleri hic çekinmem valla sonucta bi hayat kurulcak ve yaşanacak

kesinlikle katılıyorum. Nerde yaşayacağınıza liminle yaşayacağınıza ortak karar veremiyorsanız bu tür bir evlilik kimseyi mutlu etmeyecektir.

Eşimle ilk buluşmamızda ben masaya oturdum oda oturduktan sonraki ilk sözü ilerde anne babama ben bakacağım tek oğul benim dedi ben cahillik hakkındır dedim gözlerimden kalpler uçuşarak ciddiye bile almamışım 1 yıllık evliyken yanıma geldiler Allah ayirana kadar beraberdik

Evin tek ogluymus.
Buyuk olasilikla sevgilin evlendikten sonra annesi ile birlikte yasamak isteyecegi icin bu konuyu gecistiriyor.

Ben olsam direkt sorarim. Ne dusunurse dusunsun hakkinda. Birlikte yasamak istemiyorsun ve bu en dogal hakkin. Acaba o senin annenle ya da babanla ayni evde yasarmiydi?

Annem 62 yasinda tek basina yasiyor. Abimin evi 5 dk yurume mesafesi. Kirk yilin basi ya gider, ya gitmez. Anlayamiyorum surekli bu icli disli olma arzusunu..

Anneannem 80 üstü yaşında Ankara da yalnız yaşıyor

5 çocuğu 4 oğlu var

Ankara da olduğunu şunun için yazdım oralı değil eş dost akraba vs yok

Konu komşu işte

20 yılı aşkın süre yalnız yaşadı

Arada anneme geldiğinde bile sıkılıp evim deyip gidiyor gelinle vs yapamaz ki gelinlerin en genci 50 civarı

Eşimin halası var

Onda da 4 çocuk var en küçüğü bebekken eşi vefat etmiş

Hep çocuklarla takılmış vs

Son oğlu evlendi hala onlarla

Çocuklardan ikisi yurt dışında biraz ona biraz buna gidiyor

Evi geliri vs var ama böyle alışmış

Oğlu ve gelini boşanma aşamasına geldi buna rağmen gidip evinde oturmuyor

Bu arada gelin uzman doktor, 40 yaş üstü, hala kv ile oturuyor İstanbul un göbeğinde diyorum

Özetle konuşun açıkça konuşun

Hatta kk da konu gördüm aklına geldi biz Nasıl yapacağız deyin benim örneği verin

Benım buyuk sorunum..bir ara baya dert bile yaptım .eşim konu ıcınde acık acık soyledı ..yaslanınca bız de kalırlar..
Sızın durumunuzda sıze sorulması gerekir annemle yasayacagız dıye söylerdi..sormadıgına göre öyle bir durum yok ..annesı de bırsey demiyor mu ..
Konusu hıc mı gecmıyor.
KV baska konu acılmıstı kendı annesi yalnız yasıyor ..ben yalnız yasayamam dedı..ben şokk .o an yıkıldım.

Açıkca sorardım. Ama annesi sonuçta. Dis kapının mandali degil.

Kız diğerleri. Evet bende yüzleşmek istiyorum aslında bu konularda nasıl davranıyor falan diye. Bakalım umarım zaten aynı fikirdeyizdir
Bosuna dusunuyorsunuz ..tek ogulsa yapacagız bırsey yok...sorun yapacaksanız yakmayın kımseyı.
ben de aynı konumda gorumce adayıyım..ve esım her ogul kendi anasına bakar dıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…