Nasıl sosyal olurum

Çok ilginç ya. Hep mi böyleydiniz sonradan bir olay filan mı oldu? Yani insanın okul arkadaşı illaki olur. Hadi onu bırak annesiyle konuşur. Ailen bu durumuna hiç bir şey demiyor mu? Alışveriş yaparken filan napıyosun?

Eşime a sosyal oldum iyce evde surekli cocukla vs diye konustugumda sen den daha sosyali mi var kk desin surkeli iletisim halindesin diyor :).sende takil bize sosyalles

Çok ilginç ya. Hep mi böyleydiniz sonradan bir olay filan mı oldu? Yani insanın okul arkadaşı illaki olur. Hadi onu bırak annesiyle konuşur. Ailen bu durumuna hiç bir şey demiyor mu? Alışveriş yaparken filan napıyosun?[/QUOTE
Lise ve lisans döneminin ilk yıllarında bir iki vardı sonra onlarada koptu bağlantı

Herkese iyi akşamlar öncelikle...

Konunun yeri burası mı bilmiyorum...
Bazılarınızı dert bile gelmeye bilir kimlerin kimlerin ne derdi var senle mi uğraşacağız zamanımızı harcadın diye bilirsiniz onun için de şimdiden kusura bakmayın ama benim için büyük bir dert haline gelmeye başladı gerçekten....

Şimdi kızlar ben 28 yaşındayım ve konuşabileceğim bir tane Nile arkadaşım yok.
İşin kötü kısmı aile içinde de çok az konuşurum. Çocukluğumdan bu yana kimseye bi dert anlatmam... Artık o kadar durumu benimsemişim ki dert anlatma ma huyunu bazen gerçekten benim ni derdim yok kendi kendime iş çıkartıyorum diyorum...

Günlük yaşantımda hiç odamdan çıkmam ailemin yanına sadece yemek için giderim... Ama artık odadan sıkılmaya başladım... Ailemin yanına gidince orda kendimi çok gereksiz hissediyorum odama geri dönüyorum.

Yüksek lisans yapıyorum. Okula sadece ders saatleri giderim kimse ile konuşmadan dönerim yine odama kapatırım. İlla konuşmam gerektiği zamanlarda sesim çok heyecanlı çıkar titrer, yüzüm kızarır bi merhaba yı bile saçma sapan bir şekilde söylerim.

Ödev çalışmaları oluyor danışman hocanın yanına bu çalışmalar için gittiğim zaman stres mi heycan mı nedir bilemem tir tir titrerim derdimi doğru düzgün anlatamam.

Nişanlıyım aramızda problemler var iletişimsizlik gibi. Nişanlımla telefonda 10 dk fazla konuşunca sıkılıyorum zaten onun çoğu eee başka daha daha gibi cümleler le geçiyor. Daha önce konuşulmadı açmıştım kaç haftadır konuşmuyoruz diye. Sordum neden konuşmak istemiyorsun dedim.

Ee sen konuşmuyorsun benle konuşurken sıkıldığını hissediyorum o yüzden aramak istemiyorum. Ne bi derdi mi dinliyorsun ne bana birşey anlatıyorsun bende de bi istek bırakmıyorsun dedi. Tam anlayamamış olabilirim kusura bakmayın.

Ben artık bu durumum dan gerçekten sıkılmaya başladım. Kayda değer bi derdim olmamasına rağmen çok mutsuzum..

Karmakarışık, anlamsız, uzun, ve düzensiz olmuş olabilir. Şimdiden kusura bakmayın. Hepinize hayırlı geceler.
Herkese iyi akşamlar öncelikle...

Konunun yeri burası mı bilmiyorum...
Bazılarınızı dert bile gelmeye bilir kimlerin kimlerin ne derdi var senle mi uğraşacağız zamanımızı harcadın diye bilirsiniz onun için de şimdiden kusura bakmayın ama benim için büyük bir dert haline gelmeye başladı gerçekten....

Şimdi kızlar ben 28 yaşındayım ve konuşabileceğim bir tane Nile arkadaşım yok.
İşin kötü kısmı aile içinde de çok az konuşurum. Çocukluğumdan bu yana kimseye bi dert anlatmam... Artık o kadar durumu benimsemişim ki dert anlatma ma huyunu bazen gerçekten benim ni derdim yok kendi kendime iş çıkartıyorum diyorum...

Günlük yaşantımda hiç odamdan çıkmam ailemin yanına sadece yemek için giderim... Ama artık odadan sıkılmaya başladım... Ailemin yanına gidince orda kendimi çok gereksiz hissediyorum odama geri dönüyorum.

Yüksek lisans yapıyorum. Okula sadece ders saatleri giderim kimse ile konuşmadan dönerim yine odama kapatırım. İlla konuşmam gerektiği zamanlarda sesim çok heyecanlı çıkar titrer, yüzüm kızarır bi merhaba yı bile saçma sapan bir şekilde söylerim.

Ödev çalışmaları oluyor danışman hocanın yanına bu çalışmalar için gittiğim zaman stres mi heycan mı nedir bilemem tir tir titrerim derdimi doğru düzgün anlatamam.

Nişanlıyım aramızda problemler var iletişimsizlik gibi. Nişanlımla telefonda 10 dk fazla konuşunca sıkılıyorum zaten onun çoğu eee başka daha daha gibi cümleler le geçiyor. Daha önce konuşulmadı açmıştım kaç haftadır konuşmuyoruz diye. Sordum neden konuşmak istemiyorsun dedim.

Ee sen konuşmuyorsun benle konuşurken sıkıldığını hissediyorum o yüzden aramak istemiyorum. Ne bi derdi mi dinliyorsun ne bana birşey anlatıyorsun bende de bi istek bırakmıyorsun dedi. Tam anlayamamış olabilirim kusura bakmayın.

Ben artık bu durumum dan gerçekten sıkılmaya başladım. Kayda değer bi derdim olmamasına rağmen çok mutsuzum..

Karmakarışık, anlamsız, uzun, ve düzensiz olmuş olabilir. Şimdiden kusura bakmayın. Hepinize hayırlı geceler.
Uzman yardimi al derim bide soyle dusun insanin en kiymetli hazinesi aiesidir onlarla zaman gecir onlarla konus kendini cok kasmissin nisanlanabildiysen demekki yapabilirsin okuyorsun cahilde degilsin kendine güven istersen yaparsin insanlarla tanis yeni arkadaslar edin o zaman anlarsin ve ozguvenin artar asilamayacak bir durum değil

İçine kapanık depresif bir insansın kendini böyle sev olmaz mı ? Sosyal olman bu ruh halinden bir şey değiştirmeyecek ki ?

Ozguneniniz gitmistir birde kelime darciginiz azalmistir susmaya alisinca olur normaldir

Birr sosyal medya hesaplarindan ozellikle bu.siteden her konuya bir yorum yapin gunluk baslayin buradan ve diger yerlerden her konudaa fikir sahibi olun ama once yorumlari okuyun hemcinslerkniz ne diyor ne tepki veriyor sizde hangisi uygunsa size oradan fikir alaraktan dusuncelerinizi kendi.kelimelerinizle anlatin buna cabalayin cok faydasi olur

2 bol.bol.kitap okuyun mutlaka kelimeler cogalacak bilgiler artacak ama bir ik tane degil cok kitap alin amac kelime ezberlemek cumle kurmak kitaplarda begendiginiz cumleleri not edin.zamani gelince kullanirsiniz ha kitap yokmu ?acin interneti makale haber vs ne varsa okuyun kendinizi gelirstirmek icin hem sohbete konular olur hemde gundemi bilirsiniz hemde mumkunse sizi gulumsetecek seyler okuyun

3 nisanlinizlada cok dialog kuramiyorsaniz bile onu can kulagiyla.dinleyin konusmasaniz bile desteginizi hissetsin ve evde pratik yapin soyle derse ne diyeyim diye boyle sorunu varsa ne anlatayim diye hicmi aklina birsey gelmiyor acin google sorunu yazin mutlaka yasayan ve yorum yapan vardir okuyun ...bunuda nisanlinizla paylasin(cozum odaklive makul seyleri)

4 internetten psikoloklarin videolarini izleyin uzmanlar heyecana konusamamaya ne diyor diye fatih resit civelekoglu videolarini ve kitaplarini tvsiye ederim

Bende asosyal bir insanım kanımca hiç arkadaşım yok insan bazen çok sıkılıyor.
Ama kazık yemektense yalnız kalmak daha iyi diyorum geçiştiriyorum sonra tekrar karşıma çıkıyor yalnızlık insan insana muhtaçtır aç kapılarını diyor. Aslında çabalamak lazım kimse gelip bizi sosyalleştiremez biz bir şeyler yapmadıktan sonra.
kurslara yazılmak, yardım derneklerine katılmak iş ortamını değiştirmek gibi şeyler denemek lazım.

Öncelikle biliyorum bu dert filan değil demeyin derdinize. Başkası için ekmek bulmak sorun sıkıntıyken sizin için sosyalleşememek ekmek bulamamak kadar sıkıntıdır. Herkes imtihan olur, herkesin farklı yaşamları var. İlla maddi şeyler dert olmak zorunda değil. Sosyalleşememek, insan içine karışamamak ta pekala büyük bir dert olabilir. Önemli olan derdini bilip sahiplenip onu çözmeye çalışmak. Öbür türlü ömrün bu gelgitler arasında sürüklenip gider.

Böylesine büyük bir içe kapanıklığın, aileye karşı bile rahat olamamanın altında çocukluğa dayanan bir travma olabilir. Sizin bile hatırlamadığınız bir olay yaşamışsınızdır ve beyniniz insanlarla konuşmaya iletişim kurmaya gerek olmadığını kodlamıştır. Bir kursa gitmeye niyetlendiğinizde, bir arkadaşa selam verecek olduğunuzda tam vazgececekken bir dur deyin kendinize. Ben neden şuanda selam vermiyorum? Neden kursların kapılarından dönüyorum? Fikirlerinizin önemsenmeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Size gülerler, saçmalıyor mu derler? Hangi sebeple vazgeçiyorsunuz önce onu bulun derim.

Belki on yıllık bir süreçtir bu, iki günde şen şakrak kanka ortamı yapmış bir insana da dönüşemezsiniz elbette. Bence muhakak bir terapiye başlamalısınız. Bu süreçte nişanlınızı sevip sevmediğinizi de düşünün derim. 8 yıl önce karşınıza çıkmış sizin için ısrarcı olmuş tek adam olduğu için mi yoksa gerçekten onu sevip bir gelecek düşleyebildiğiniz için mi berabersiniz.

Aynı yaştayız, bu yaşa kadar öğrendiğim tek ve esaslı şey ne istiyorsan onun için çalışmalısın. Sosyal mi değilsin, mutsuz musun bu durumdan, kendini bu durumdan kurtarmak için çalışmak zorundasın. Bu tarz şeyler kader değildir çünkü.
Değiştirebiliriz, hayatımıza yön verebiliriz, biz tercih ediyoruz bu durumu. Yani böyle olman da senin tercihin, olmamakta tercihin olacak.

Tek başına zor olur muhakak yardım al derim. Umarım her şey gönlünce olur.

Tel.konusmayi hic sevmem biraksalar yataktan cikmam gezmeye bayilirim :21:sende cik gez

Hepinize tek tek çok teşekkür ederim sıkılmadan üşenmeden derdime çare olmaya çalışmışsın tavsiyelerinize uygulamaya çalışacağım hepinizden allah razı olsun. Bu form gerçekten çok iyi geldi. Kimse bu kadar yardımcı olmaya çalışmamıştı bana. Sizler bilmeden tanımadan benim için çözüm yolları sunmuşsunuz çok çok teşekkür ederim

Back
X