Nasıl söyleyebilirim...

Missfearless

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2017
240
526
23
Merhaba hanımlar...
Ben gurbette yaşıyorum İki aylık bir bebeğim var Doğum iznim bitti ücretsiz izne ayrılacağım.. annem yanımda kalıyor çünkü eşim işi gereği hep şehirdışında veya yurt dışında... burda kimsemiz Yok sıkıcı bi hayatımız var... ücretsiz iznimi kendi memleketinde annemin evinde geçirmek çocuğumu orada kendi çevremizlede büyütmek istiyorum ancak sorun şu ki erkek kardeşim geçtiğimiz yaz evlendi babam diğer evi ona verdi onu sattılar ve lüks bir ev aldılar müteahhit i tanıdık ve baya uygun fiyatlı verdi ancak şehre çok uzak bir sitede. Orada aldığı maaşla oturmaları olanaklı değil çünkü hem uzak hemde masraflı bir ev onu satıp daha makul bir ev almayı düşünüyorlar fakat halen bir kısım kredi ödemeleri var. Gelin yeni kovuldu işinden şimdi başka bi kreşte okulöncesi öğretmenliği yapıyor dik kafalı biri ev işlerindende bi haber... evlendiklerinden bu yana annemin evinde oturuyorlar nasılsa annem benimle diye.. kendi aldıkları yeni eşyalar hala mağazalarda bekletiliyor onlarda da tanıdık diye ne yazıkki. Bana doğum yaptığımda bi kaç gün kalmaya geldiklerinde gelin bir sene daha annemin evinde oturacaklarını , tüm eşyaların olduğunu falan ıvır zıvır (tabak çanak mutfak eşyası) olmadığını omlarında masraf olduğunu nasılsa annenin evinde herşeyin bulunduğunu böylece bir sene daha birikim yapabileceklerini ve kendi evlerininde daha değerlenerek satabileceklerini söyledi pişkin pişkin hiç bişey diyemedim şok oldum kalakaldım..( bu arada işten çıkarıldığında faturalarını falanda ben ödüyordum..) kardeşim tek maaş üstesinden gelemez belki diye... kardeşim yapı olarak ters biridir ve annem üzülmesin diye çok arada kalıyorum geline de hiç birşey diyemedim. Bana gelip kaldıklarında lohusa dikişli halimle bide onun pisliğini temizledim. Elini hiç bir işe sürmedi. Banyodan saçlarını temizledim bir hafta boyunca , parfüm sıkma diyorum bebekli ev dinletemedim... gündüzleri gezdiler, birlikte yedik içtik akşam yemeklerini geçti odasına bir tabak koymadan Misafir dedim alttan aldım ama sorun şu ki ben memleketimdeki eve gittiğimde 2+1 70 m2 küçücük evde onlarla oturmak istemiyorum üstelik bugün öğrendim ki hamileymiş... zaten pasaklı fikirsiz bi insan temizlikle işi Yok şimdi birde hamile bende bebekli onunla uğraşamam ki ... sinir stres olurum... annemde asla kayınvalide gibi değil çok çok iyi niyetlidir onuda ezdirmek istemem... kendinize düzen kurun desem ben kötü olurum belki kardeşimle annemde çok üzülür çok üzülüyorum ne hayaller kurmuştum şu gurbette sıkıntılar çektim eşimin ailesinden zaten fayda Yok buranın bi ilçesindeler... ne yapacağımı bilmiyorum... nasıl söylenirdi artık düzeninizi kurun zaten yeterince rahat kaldılar... ne kira ne de neredeyse fatura ödemeden.... (bu arada bende kirada oturmaktayım... eşim kaptan eve uzun aylarca gelemediği oluyor, annem babam ayrı annemin maddi manevi bakımını ben karşılıyorum babam nafaka ödemiyor sadece ev i anneme bıraktı )

Son düzenleme:
Yani fatura ödemeden ve onu düşünmeden bir de üstüne kira ödemeden yaşamak çok güzel bir şey olsa gerek. Ben çalışıyorum ve bu sıkıntılar zaten tüm hayatımı kaplıyor. Önce o gelini bence yola getirmelisiniz annenizi ezdirmek istemiyorsanız. Sonuçta evlilikte bence aileyi çeviren kadın yani biziz. Maddi durumda erkekler hakim gibi dursa da kadın düzgünd eğilse erkek sahip olamıyor paraya. DOlayısı ile önce onu yola getirip sorumluluk alması gerektiğini hissetirmeli sonra da gerekirse kırılsın gerekirse kızsın doğruya doğru diiyp demelisiniz her şeyi.
Bu arada eşini zyabancı mı ben anlamadım.

Ben sizi haklı bulamadım, sonuçta şu an siz de ailenizin yanına gitmek ve orada kalmak istiyorsunuz. Erkek kardeşinizden ne farkınız var ki? Gelini kötüleyerek haklı olmuyorsunuz maalesef, çünkü mesele gelinin tembel olması değil sizin orada kalmak istemeniz. Sizin iş zor, kız bir de hamile hiç gitmezler artık. Ayrıca bebeği babasından ayrı büyütmek fikri de bana çok mantıklı gelmedi.

Bahsettiğiniz tipte bir evlilik devam edemez ve bebek-baba bağı kurulamaz. Bunun farkındasınız değil mi? Eşiniz işinde başka bir pozisyona geçiş yada yanına birini alma imkanı yok mu?

Anne evine gelince, “anne evi” orası. Size ait olan bir yer değil artık. Bu derece rahatsız olmanız, sizin hakkınızmışta nasıl sizden alırlarmış triplerine girmenizde tuhaf. Bunun kararı anne ve babanıza ait. Onlar tercihlerini kardeşinizden yana kullanmış.

En kötü ihtimalle kendi evinizde bebekle bir düzen kurun, çevre edinin.

Bence sizde de suç var. Biz de tek maaşla ev döndürüyoruz çok şükür elimizden geldiğince de idare edebiliyoruz. Kimse de bize tek maaşla yapamazsınız belki deyip faturamızı ödemiyor. Bırakın kendileri öğrenseydi geçimin ne demek olduğunu

Evet orada bence de hatalı. Vicdan bazen kötü sonuçlar doğuruyor.

Ben yazarın haklılık payı olduğunu düşünüyorum.
Erkek kardeşi ve gelin uzun süredir orada kalıyorsa, yazarın da kalma hakkı var bence.
Kalma hakkı var evet ama erkek kardeşine de "siz gidin." diyemez. Orası erkek kardeşinin de annesinin evi ve eğer annesi git demiyorsa olmaz.

Yani fatura ödemeden ve onu düşünmeden bir de üstüne kira ödemeden yaşamak çok güzel bir şey olsa gerek. Ben çalışıyorum ve bu sıkıntılar zaten tüm hayatımı kaplıyor. Önce o gelini bence yola getirmelisiniz annenizi ezdirmek istemiyorsanız. Sonuçta evlilikte bence aileyi çeviren kadın yani biziz. Maddi durumda erkekler hakim gibi dursa da kadın düzgünd eğilse erkek sahip olamıyor paraya. DOlayısı ile önce onu yola getirip sorumluluk alması gerektiğini hissetirmeli sonra da gerekirse kırılsın gerekirse kızsın doğruya doğru diiyp demelisiniz her şeyi.
Bu arada eşini zyabancı mı ben anlamadım.
Eşim kaptan kışın Yok yazın çalışmıyor geline hiç birşey diyemiyorum kardeşim küser diye annemde beni hep dizginliyor o üzülesin diye de arada kaldım... uygun bi şekilde kendi düzenlerini kurmalarını söylemem gerek gelin anlayışlı titiz bi insan olsa yaşarız aynı evde fakat hamileliği ilerleyince bu iş yerindende ayrılmayı düşünüyor.. hamile değilken bile rahatına düşkün bi iş yapmaz biri ben bebekle onu asla idare edebileceğimi sanmıyorum lohusa halimde ne sinir krizleri geçirdim tahmin bile edemezsiniz.... banyoda yerlerde pis saçlarını temizledim o kadar diyeyim... yeri içti odasına çekildi sofradan kalkıp..

Evet orada bence de hatalı. Vicdan bazen kötü sonuçlar doğuruyor.
Maalesef. Bazı insanlar 2-3 maaş alsa da faturamızı ödeyen birileri olsa diye düşünür bazıları da tek maaşla çok şükür bu ayı da geçirdik der. Nasıl alıştırtılırsa öyle gider yani :) katılıyorum size

Eşim kaptan kışın Yok yazın çalışmıyor geline hiç birşey diyemiyorum kardeşim küser diye annemde beni hep dizginliyor o üzülesin diye de arada kaldım... uygun bi şekilde kendi düzenlerini kurmalarını söylemem gerek gelin anlayışlı titiz bi insan olsa yaşarız aynı evde fakat hamileliği ilerleyince bu iş yerindende ayrılmayı düşünüyor.. hamile değilken bile rahatına düşkün bi iş yapmaz biri ben bebekle onu asla idare edebileceğimi sanmıyorum lohusa halimde ne sinir krizleri geçirdim tahmin bile edemezsiniz.... banyoda yerlerde pis saçlarını temizledim o kadar diyeyim... yeri içti odasına çekildi sofradan kalkıp..

Anlayabiliyorum. Dediğim gibi siz alıştırmışsınız bence. Yapmayın . ve söyleyin. Miisafir dğeil ki o artık aileden.

Gurbet dediğiniz hangi şehir? Baba hiç mi eve uğramıyor?

Eviniz de yalnız kalmaya korkuyor musunuz?

onlar anne evine yerleşmiş. siz de üstüne mi yerleşeceksiniz? bana mantıklı gelmedi. ayrıca insanın kendi düzeni her zaman iyidir.

Ben sizi haklı bulamadım, sonuçta şu an siz de ailenizin yanına gitmek ve orada kalmak istiyorsunuz. Erkek kardeşinizden ne farkınız var ki? Gelini kötüleyerek haklı olmuyorsunuz maalesef, çünkü mesele gelinin tembel olması değil sizin orada kalmak istemeniz. Sizin iş zor, kız bir de hamile hiç gitmezler artık. Ayrıca bebeği babasından ayrı büyütmek fikri de bana çok mantıklı gelmedi.
Dikkatli okursanız eşim zaten yok. Ayrıca kardeşime diğer ev verildi.. yinede fikriniz saygı duyuyorum gelini kötülemek niyetinde asla değilim eksik var fazla Yok yazdıklarımda aynı evde bana yük olacak...

Gelin size bir hayli Batmış.
Onun gözünde de soz kötü bi görümcesiniz muhtemelen.
Kardeşinizin bşyini ödemeyin.
Kendi evinizde durun çocuğunuzdan babasından ayrılmamış olur böylelikle.
Aksine gelin beni çok seviyor çünkü maddi manevi destek oldum hep... artık fatura ödemicem zaten ödeyemem param Yok... çaşlışmicam bebeğim nedeniyle... bebeğimin babası kaptan şehir dışı yurt dışı çalışıyor bu nedenle memleketime gideceğim iznim süresince

Dikkatli okursanız eşim zaten yok. Ayrıca kardeşime diğer ev verildi.. yinede fikriniz saygı duyuyorum gelini kötülemek niyetinde asla değilim eksik var fazla Yok yazdıklarımda aynı evde bana yük olacak...
Ben sizi anlıyorum ama konunun özeti " erkek kardeşim, gelinle anneme yerleşti ve ben de bebeğimi annemde büyütmek istediğim için onların gitmesini istiyorum.". Gelinin tembel olması, temiz olmaması, erkek kardeşinizin masraflarını ödemeniz teferruat,. Ona ev alındıysa, sizin de şu an ayrı bir eviniz var zaten. Yoksa gelin gerçekten tembeldir, iş yapmıyordur, annenizi yoruyordur vs doğrudur ama bunlar sizin konunuzun teması değil. Eğer anneniz bunlara ses çıkartıp, gidin demiyorsa siz de "ben küçücük evde sizinle rahat edemem, bebeğimi orada büyütmek istiyorum, kendi evinize gidin." diyemezsiniz.

Anneniz derse ki "yeter artık, kardeşin doğum yaptı o gelecek, biraz da onlarla ilgilenelim.", bu ayrı ama eminim anneniz de böyle bir şey demez.

Aksine gelin beni çok seviyor çünkü maddi manevi destek oldum hep... artık fatura ödemicem zaten ödeyemem param Yok... çaşlışmicam bebeğim nedeniyle... bebeğimin babası kaptan şehir dışı yurt dışı çalışıyor bu nedenle memleketime gideceğim iznim süresince
Hm anladım yani evde de olsanız bebeği göremez babası bu durumda annenizin yanına gitmeniz mantıklı.
Gelinle biraz papaz olacaksınız ama onu da Göze almalısınız.

Back
X