nasıl söyleyeceğim :(

Cazgirella

oğluşum abi oluyor ^_^
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
334
447
303
merhaba hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var...
oğlum haftaya bir yaşına girecek ve ben geçen haftalarda hamile olduğumu öğrendim... korunurken tek ilişkiyle olduğu için o kadar imkansız geliyordu ki günlerce ağlayıp kendime kabul ettirmeye çalıştım...
sorun şu ki kardeşim ve eşi tüp bebek tedavisi görüyor ilk denemeleri olumsuz sonuçlandı.. gelinimiz gerçekten çok hassas ve anne olmaya çok hevesli.. olumsuz olduğunda günlerce ağlayıp hamile bile görmeye dayanamıyorum demişti bana :( yarın kalbini dinlemeye gideceğim daha eşim ve benden başka bilen yok... şimdi ben onlara nasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, hep dua ediyorum ikisini de çok seviyorum, gelinimizi de kardeşim gibi görüyorum gizlemek asla istemiyorum ilk ona söyleyemek istiyorum ama nasıl söylemeliyim bilemiyorum :(

Siz ne kadar samimi olursanız okadar doğru olur yüzyüze söyleyin İnan’ın çocuk sahibi olmayı isteyipte olamayan kadınlar hamile kadınları kıskanmazlar imrenirler orda yaşasın atsın şaşkınlığını abartmadan en samimi halinizle yaklaşın

oğlum haftaya bir yaşına girecek ve ben geçen haftalarda hamile olduğumu öğrendim... korunurken tek ilişkiyle olduğu için o kadar imkansız geliyordu ki günlerce ağlayıp kendime kabul ettirmeye çalıştım...
sorun şu ki kardeşim ve eşi tüp bebek tedavisi görüyor ilk denemeleri olumsuz sonuçlandı.. gelinimiz gerçekten çok hassas ve anne olmaya çok hevesli.. olumsuz olduğunda günlerce ağlayıp hamile bile görmeye dayanamıyorum demişti bana :KK43: yarın kalbini dinlemeye gideceğim daha eşim ve benden başka bilen yok... şimdi ben onlara nasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, hep dua ediyorum ikisini de çok seviyorum, gelinimizi de kardeşim gibi görüyorum gizlemek asla istemiyorum ilk ona söyleyemek istiyorum ama nasıl söylemeliyim bilemiyorum :KK43:

ne kadar ince düşüncelisiniz. inanın çok duygulandım. benim rahatsızlıgımı öğrendikten bir gün sonra kaynanamla eltim konuşmuşlar. eltim 3.çocugu yapmaya karar verdiğini söyledi. yıkılmıştım gerçekten inadıma yapar gibiydi

Annen abine falan söylesin.
Sen direk kızcağıza söyleme. Üzüldüğünü görmemiş olursun ilk anda.

Herkesin sınavı farklı.
Senlik bi durum yok.
Allah ona da evlat versin inş
Seninki de hayırlı olsun :)

Benzer bir durum yaşadım. Allah Yardımcınız olsun. Herkesin sınavı farklı diye düşünün. Onun öyle bir derdi var bizlerin bambaşka. Akışına bırakın derim kendinizi üzmeyin.

sorun şu ki kardeşim ve eşi tüp bebek tedavisi görüyor ilk denemeleri olumsuz sonuçlandı.. gelinimiz gerçekten çok hassas ve anne olmaya çok hevesli.. olumsuz olduğunda günlerce ağlayıp hamile bile görmeye dayanamıyorum demişti bana :KK43: yarın kalbini dinlemeye gideceğim daha eşim ve benden başka bilen yok... şimdi ben onlara nasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, hep dua ediyorum ikisini de çok seviyorum, gelinimizi de kardeşim gibi görüyorum gizlemek asla istemiyorum ilk ona söyleyemek istiyorum ama nasıl söylemeliyim bilemiyorum :KK43:

Canım yıllarca uğraşan bebek isteyen insanlara ben söyleyemiyorum . Bir kaç arkadaşıma çok sevdiğim halde 5 ay soylemeyemedim o da anlamadı karnım çok çıkmadı. Sonra kilo mu aldin diye sorunca yavaşça söyledim .
Ben de ki de bir umut ışte bekledim belki o da hamile kalır da birlikte kutlarız sevincimizi diye.

Ben de önceden biri hamileyim dese üzülürdüm . Artık duymak istemiyorum bile dediğim zamanlarım olmuştu

Beni bilenler bilir, ben şu anki tıp imkanları ile anne olamıyorum, imkansız. Ama özelikle bayramda keşke teyze olsam, yeğenim olsa diye düşünürken, kardeşimden bebek haberi geldi. İnanın mutluluktan ayaklarım yere basmıyor
Bütün dünya bi yana, benim yaşadığım bi yana
İnanın tüp bebek aşılama tedavi bile umut demek, bende hiç biri yok.
Siz söyleyin, gerisi ona kalmış.

Biz bebek isterken, eşimin çok yakın arkadaşlarından biri hamile kaldı, duyduğumda içim acimıştı. Neyse ki eşim bana telefonda söylemişti de acımı göstermiyim diye binbir şekile girmek zorunda kalmamıştım. Bence siz de önce geline degil kardeşe söyleyin. Sonuçta alışmak zorunda bir yandan da, herkesin hikayesi ayrı.

Bu sizin suçunuz değil öncelikle bunun farkında olun. Allah bunu size nasip etmiş. Hemen söylemek zorunda değilsiniz. Adetim düzensizdi ben de geç öğrendim vs diyip 2-3 ay bekleyebilirsiniz.
Ben hamile kaldığımda bir engelim olmamasına rağmen ilk başlarda kimseye söylememiştim. Malum ilk zamanlar hep risklidir.

Benim anlamadigim cocugu olmayan insanlar veya tedaviyle cocuk sahibi olmaya calisan insanlar hamilelik haberi alinca neden uzuluyor? Onlara inat yapilan bir sey degil ki. Sanki ortada bir cocuk havuzu mu var da birisi oradan bir bebek alinca otekine kalmiyor? Gereksiz hassasiyetler bunlar

söylesen nispet yapıyor gibi algılar
söylemesen gizlesen nazarım mı değecekti niye sakladı der :kahve:

Back
X