nasıl söyleyeceğim :(

Karaktere ya da o an ki ruh haline bagli kişinin. Burada biri konu aciyor mesela "hamileligini bana soyyyylemediii sanki benim cocugum olmuyor diye nazar degdirecegimden korktu" şeklinde.

Oteki konu aciyor mesela
" benimmm cocugum olmazzkennn,hamile gorunce uzulurken nispet yapar gibi bana hamilleligini haber veriyor" şeklinde.

Cocugu olmayanlara nerden yaklaşsan birseyler cikarma ihtimalleri olabiliyor. ona gore dusun artik.

bende ikinci çocuk için tedavi görüyorum . Kv koşa koşa gelmiş söylemişti kızının hamileliğini. Sonuçta sizin niyetiniz üzüntü vermek değil ama ilk aylarda söylemenize gerek yok.

Benim anlamadigim cocugu olmayan insanlar veya tedaviyle cocuk sahibi olmaya calisan insanlar hamilelik haberi alinca neden uzuluyor? Onlara inat yapilan bir sey degil ki. Sanki ortada bir cocuk havuzu mu var da birisi oradan bir bebek alinca otekine kalmiyor? Gereksiz hassasiyetler bunlar
Ya zaten cocugu olmayan insana nispet olsun diye hamile mi kalinir? Kaliniyosa da degisik bi psikolojik tuhaflik.

Katiliyorum size, daha ilk haftalarda konu sahibi zaten direkt soyleyecegi biri degil abisinin esi. Daha sonra soylesin

Ya zaten cocugu olmayan insana nispet olsun diye hamile mi kalinir? Kaliniyosa da degisik bi psikolojik tuhaflik.

Katiliyorum size, daha ilk haftalarda konu sahibi zaten direkt soyleyecegi biri degil abisinin esi. Daha sonra soylesin
Kesinlikle tuhaflik. Hatta psikolojik rahatsizlik. Ben de gec evlenip gec anne olanlardanim,kimin haberini alsam sevindim,ay benim neden yok demedim. Denir mi yahu herkesin kismeti ayri,butun dunyanin kadinlari ayni anda nasil hamile kalsin? İmrenirsin hosuna gider ama uzulmek? Anlasilir gibi degil

Siz onu kardeş gibi görüyorsunuz, o sizi? Eğer aranızdaki bağ sizin tabirinizdeki gibi kardeş gibiyse, sizin adınıza sevinecektir diye düşünüyorum ben. İsterseniz bikaç ay daha bekleyebilirsiniz ama o zaman sonradan öğrendiğinde sarsılabilir, ve samimiyetiniz zedelenebilir. Samimiyetinizi ne güzel dökmüşsünüz buraya, üzüntünüzü.. Onunla da aynı bu şekilde paylaşın bence

Bence 3 ay bekleyin.Neden söylemedin derse gebeliğim riskliydi, ne olur ne olmaz diye kimseye söylemedim dersiniz. Zaten ilk 3 ay tüm gebeler için risklidir, bu sebeple pek çok insan ilk trimester dan sonra paylaşıyor bebek haberini.

Benimde başıma geldi
Kardeşimi aradım onunla konuştum önce oda ara sen söyle demişti aradım ve söyledim telefonda ikimizde ağladık ben onun için üzüldüm o kendi için üzüldü falan
Zor bir durum ama başkasından duymasından daha kabul edilebilir bir durum sanırım

merhaba hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var...
oğlum haftaya bir yaşına girecek ve ben geçen haftalarda hamile olduğumu öğrendim... korunurken tek ilişkiyle olduğu için o kadar imkansız geliyordu ki günlerce ağlayıp kendime kabul ettirmeye çalıştım...
sorun şu ki kardeşim ve eşi tüp bebek tedavisi görüyor ilk denemeleri olumsuz sonuçlandı.. gelinimiz gerçekten çok hassas ve anne olmaya çok hevesli.. olumsuz olduğunda günlerce ağlayıp hamile bile görmeye dayanamıyorum demişti bana :KK43: yarın kalbini dinlemeye gideceğim daha eşim ve benden başka bilen yok... şimdi ben onlara nasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, hep dua ediyorum ikisini de çok seviyorum, gelinimizi de kardeşim gibi görüyorum gizlemek asla istemiyorum ilk ona söyleyemek istiyorum ama nasıl söylemeliyim bilemiyorum :KK43:
Aynısını ben yaşadım.Yanliz ben karşı taraf konumundaydim.Eltim hamileymiş ve sadece bizden gizlenmiş.Ben anne olamamayi dunyadaki en büyük eksiklik olarak görmüyorum yani boyle de yaşayabilirim.Ama inanin benden gizlenmesi kendimi o kadar eksik hissettirmisti ki size anlatamam.Bu süreçte diğer eltim hamile kaldı ve ilk bana söyledi.Hiç bi şekilde üzülüp kirilmadim.Kişiden kişiye değişir belki ama saklamak çok kötü hissettiriyor inanın.Ve hala 4. Tüp bebek denememden sonra yine de bebeğim yok.Takdiri ilahi.Rabbim ol demeyince nafile.Bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alırsınız insallah.Hayırlı olsun şimdiden.

Aynısını ben yaşadım.Yanliz ben karşı taraf konumundaydim.Eltim hamileymiş ve sadece bizden gizlenmiş.Ben anne olamamayi dunyadaki en büyük eksiklik olarak görmüyorum yani boyle de yaşayabilirim.Ama inanin benden gizlenmesi kendimi o kadar eksik hissettirmisti ki size anlatamam.Bu süreçte diğer eltim hamile kaldı ve ilk bana söyledi.Hiç bi şekilde üzülüp kirilmadim.Kişiden kişiye değişir belki ama saklamak çok kötü hissettiriyor inanın.Ve hala 4. Tüp bebek denememden sonra yine de bebeğim yok.Takdiri ilahi.Rabbim ol demeyince nafile.Bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alırsınız insallah.Hayırlı olsun şimdiden.
Rabbim sizede nasip etsin inşallah anneliği içten dua ediyorum size..

5 kez tüp bebek denemesi yapmış biri olarak söylüyorum hemen söylemeyin bence Allah en kısa zamanda gelininizede nasip etsin amin hayırlı olsun bebegğiniz sağlıkla doğsun

Ben de 10 aydır bebek icin uğraşıyorum. Ablam 2. Cocugu istedikleri ay hemen hamile kaldı. Duyduğumda çok ağladım. Eninde sonunda öğrenecek. Insan psikolojik olarak çok etkileniyor maalesef. Birlikte bir yere gitsek de herkes bebek konusu konuşuyor. Ne kadar bilinçli olsam da etkileniyorum içten içe.

Bende tüp bebek denemesi ile başarısız sonuçlandı.kız kardwşim benden sonra çekinerek neredeyse benden izin alarak tüp bebek yaptırdı.onunki tuttu.kesinlikşe söyleyin.söylemezseniz daha çok üzülür.benden saklanmış olsaydı ben üzülürdüm.yani karşı taraf olarak söylüyorum bunları.Hayatta herşey çocuk sahibi olmak değil benim içinde.Ama gizlenmesi benide rencide ederdi

Siz çok ince düşünüyorsunuz takdir ettim keşke herkes sizin gibi olsa..
Aranızda iyiymiş Allah bozmasın :nazar:
Sorun şu gelininiz duyunca üzülse bile bu siz hamile olduğunuz için olmayacaktır asla sizin adınıza sevinir bile ama ben neden hamile kalamıyorum diye üzülür siz yada bir başkası..
Bir şekilde öğrenecek zaten dilerim bu mutluluğu en kısa zamanda o da yaşar tüm dileyenler gibi..

bence 3 ay dolunca söyle. anlamadım hamile olduğumu yeni öğrendim de. adetim çok düzensizdi de.
nasıl söylenecekse söylensin o kadın üzülecek.
en azından üzüleceği süreç daha kısa olur.
saklamış gibi yapma da kendinde yeni öğrenmiş gibi yap

Ben tedavi görürken eltim hamile kalmış ve gözüm deyer diye benim dışımda herkese söylemişti ..
Okadar zoruma gitmiştiki ve düşük yaptığında aradım gözü olanın gözü çıksın demişti telefonu kapatmıştı çok ağlamıştım ..
Bir günde tedaviye giderken bizim ailenin erkekleri çocuk olmayınca tedavi olmaz boşuna uğraşma boşanırsınız gibi bişey söylemişti..
Eşim bir daha gmrüşmiceksin ailemize sokmıcaksın demişti yengesinide uyarmıştı ..
Şimdi 3 aylık oğlum var arıyor ama biz açmıyor konuşmuyoruz sosyal medya hesaplarımıza gözünüz aydın diye mesajlar atıyor ama nafile iş işten geçti ...
Söyleyin ve lütfen sanki onun olmuyormuşta sakınıyormuşsunuz gibi söylemeyin ..
Zaten ilk ona söylicem demeniz bile çok güzel bişey iyiki sizin gibi insanlarda var :KK200:

Back
X