Nasıl toparlarım??

xkadarbilinmeyen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.090
5.841
158
Merhaba kk üyeleri, hemen açık ve net bir şekilde sorunumu yazacağım. Şöyle ki, geçtiğimiz günlerde bir yere iş görüşmesine gittim. Daha sonra olumlu geri dönüş aldım ve benden referans istediler. Ben iki kişiyi referans verdim.

Bu arada ben daha önce bir yerde çalışmadım. Bu cv'de de yazıyor, yüz yüze görüştüğümüzde de söyledim, ve ayrıca referans için aradıklarında da söyledim. Bir 3-5 kere söyledim anlayacağınız. Ve referanslarımın kim olduğunu da belirttim. (biri arkadaşım ablası, diğeri arkadaşım)

Neyse benim referanslarımdan biri (arkadaşımın ablası) benim bölümümle alakalı bir işte çalışıyor. Onu aradıklarında benim onun yanında ne kadar çalıştığımı sormuşlar. Ben de referansıma ssdece benim kişiliğim ve ailemle ilgili şeyler soracaklarını söylediğim için böyle bir soru beklemiyordu haliyle. O da o anlık gaflete düşerek benim orada çalıştığımı söylemiş. Ve sonrasında çalışma düzenim ile ilgili olan sorulara yanıt vermiş.

Olay bu şekilde. Ben yalan söyleyerek işe başlamak istemiyorum. Bu yüzden bana geri dönüş yaptıklarında onlara doğruyu söyleyeceğim. Ama bu işten en az hasarla nasıl sıyrılırım. Onu bilmiyorum. Onlarla konuştuğumda neler söyleyebilirim. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba kk üyeleri, hemen açık ve net bir şekilde sorunumu yazacağım. Şöyle ki, geçtiğimiz günlerde bir yere iş görüşmesine gittim. Daha sonra olumlu geri dönüş aldım ve benden referans istediler. Ben iki kişiyi referans verdim.

Bu arada ben daha önce bir yerde çalışmadım. Bu cv'de de yazıyor, yüz yüze görüştüğümüzde de söyledim, ve ayrıca referans için aradıklarında da söyledim. Bir 3-5 kere söyledim anlayacağınız. Ve referanslarımın kim olduğunu da belirttim. (biri arkadaşım ablası, diğeri arkadaşım)

Neyse benim referanslarımdan biri (arkadaşımın ablası) benim bölümümle alakalı bir işte çalışıyor. Onu aradıklarında benim onun yanında ne kadar çalıştığımı sormuşlar. Ben de referansıma ssdece benim kişiliğim ve ailemle ilgili şeyler soracaklarını söylediğim için böyle bir soru beklemiyordu haliyle. O da o anlık gaflete düşerek benim orada çalıştığımı söylemiş. Ve sonrasında çalışma düzenim ile ilgili olan sorulara yanıt vermiş.

Olay bu şekilde. Ben yalan söyleyerek işe başlamak istemiyorum. Bu yüzden bana geri dönüş yaptıklarında onlara doğruyu söyleyeceğim. Ama bu işten en az hasarla nasıl sıyrılırım. Onu bilmiyorum. Onlarla konuştuğumda neler söyleyebilirim. Yardımcı olur musunuz?
Sorunun cevabını bilemiyorum ama ben olsam söylemem onu demeye geldim en olmadı 1 ay çalıştım olmadı der geçer giderim bu kadar masum bir yalandan ne olacak ki diye düşünürüm
Ekleme: yalanı söyleyen sen bile değilsin ki zaten

Sorunun cevabını bilemiyorum ama ben olsam söylemem onu demeye geldim en olmadı 1 ay çalıştım olmadı der geçer giderim bu kadar masum bir yalandan ne olacak ki diye düşünürüm
Ekleme: yalanı söyleyen sen bile değilsin ki zaten

Yanıtın için teşekkür ederim öncelikle ama şöyle düşünüyorum; yalan söyleyerek işe başladığımda oradan kazandığım para ne kadar helal olabilir ki? Yalan söyleyerek sürdürmek istemiyorum.

Referans veren kişi geri dönüş yaparak ben baskasıyla karıstırdım o hic bizimle calısmadı vs vs demeli bence

Sizin de yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Cuma günü görüştüler ve ancak yarın arayabilir. Olayın üzerinden fazla zaman geçmiş olacak. Hem o da bu kadar yalandan bir şey olmayacağını düşünüyor. Fikriniz çok mantıklı geldi ama uygulaması zor benim için. Benim kendim halletmem gerekiyor.

Sizin de yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Cuma günü görüştüler ve ancak yarın arayabilir. Olayın üzerinden fazla zaman geçmiş olacak. Hem o da bu kadar yalandan bir şey olmayacağını düşünüyor. Fikriniz çok mantıklı geldi ama uygulaması zor benim için. Benim kendim halletmem gerekiyor.
O zaman seni aradıklarında kendin belirtirsin
Referansım beni farklı bir arkadasla karıstırmıs ona göre cevap vermiş benim daha önce hic iş tecrübem olmadı vs diyebilirsin

O zaman seni aradıklarında kendin belirtirsin
Referansım beni farklı bir arkadasla karıstırmıs ona göre cevap vermiş benim daha önce hic iş tecrübem olmadı vs diyebilirsin

Evet, bu benim için daha uygun. İsim benzerliğinden karışıklık olmuş desem mesela inandırıcı olur mu sizce?

çalışma düzeniniz hakkında ne demiş? yani eğer ki düzneli çalışan gibi bahsetmemişse kısa bi staj dönemi geçirdiğinizi vs söyleyin.

Yanıtın için teşekkür ederim öncelikle ama şöyle düşünüyorum; yalan söyleyerek işe başladığımda oradan kazandığım para ne kadar helal olabilir ki? Yalan söyleyerek sürdürmek istemiyorum.
SiZin kendi düşünceniz bence helal haram olacak bir durum yok

Bence bakış açınızı değiştirmelisiniz. Yalan konusunda hassassınız evet ama. Ortada sürdürülecek ya da sonlandırılacak bir yalan göremedim ben.

Lafı gelirse, aa karıştırmışlar galiba de geç. Bu şekilde çok yıpranırsın.

konu tekrar açılmadığı sürece, sen hiçbirşeyden bahsetme..zaten referensta görüştükleri kişinin, sizin hakkınızda ne söylediğini
asla size söylemezler...eğer konu dikkatlerini çekipte size sorarsalar, o arkadaşın neden böyle birşey dediğini bilmediğinizi,
doğru olanı cv de ve yüzyüze zaten söylediğinizi belirtin...

Tekrar dönüp size kimse bir şey sormaz.
İşe alınmışsınız,konu kapanmış.
Yalanı söyleyen siz değilsiniz,yalan söylemesi için de kimseyi yönlendirmemişsiniz,
dolayısıyla yalanla işe başlamış da olmuyorsunuz, yanlış bir tavrı sürdürmüş de...
Ayrıca 'böyle işe başlarsam, kazancım helal olmaz' bana göre biraz zorlama bir bakış açısı.
İş hayatında daha neler görüp yaşayacaksınız.
Elbette yalanı,haramı tasvip edip desteklemiyorum,ben de iş hayatında ahlaki değerleri önemserim ama çok ince eleyip sık dokursanız ve bunun ayarını tutturamazsanız, çok yıpranırsınız ve durmadan iş değiştirmek zorunda kalırsınız.
Hiç bir şey yokmuş gibi başlayın işinize.
Olur da sorulursa; bir yanlış anlaşılma olmuş,
der, geçersiniz.

Oo iş görüşmelerinde ne yalanlar söylüyoruz. Mesela neden bizimle çalışmak istiyorsunuz sorusu kadar mantıksız bir soruya ne cevap veriyoruz. Şirketinizin vizyonu falan filan uydurma cevaplar. Hangimiz çıkıp işe ihtiyacım var, ilan da bana uygundu başvurdum diyor...

Back
X