• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapsak bilemedim

Nisanlinin ailesi Nerede oturuyor peki. Size verdikleri eve yakın mi onlar.
Nisanlinin işine 10 dk mesafeymis peki yarın siz ise girince ne olacak.
Nişanlımın ailesi de bize 20 dk mesafede daha yakın yani annemde onu diyor sen işe girince yollarda sürünceksin belkide erkeğin işi uzak seninki yakın olsa daha iyi diyor ama ortada henüz iş yokki mezun bile olamadım ama nişanlım iki yıldır çalışıyor aynı yerde

2 hafta önce nişanım oldu arkadaşlar,nişanlım yüksek lisansa başlıcak aynı zamanda çalışıyo bende son sınıfımı bitirip mezun olucam inşallah ondan baya geri kaldım yani aramızda 1 yaş olmasına rağmen..Şimdiki sorunumuz ev,onların şuan bizim oturduğumuz yerden arabayla 35-40 dk uzaklıkta bir evleri var nişanlıma vermeyi düşündükleri ev yeni ama çok merkezi biyerde değil anneminde canı çok sıkılıyor toplu ulaşımla gelmeye çalışsam gelemem uzak sen orda sıkılırsın demeye başladı haklı da..Nişanlımda kirada oturmak istemiyor zorluk çekmek istemiyor, kredi çekip kendi evimizi kira gibi ödemek isterim ama senin daha iş bulman var ikimizin maaşına ihtiyaç var kredi için diyor ayrıca o ev onun işyerine 10 dk mesafede..Daha merkezi yerlerinde kirası oldukça fazla izmirde yaşıyoruz.Bizim evimiz var annem verelim diyor ama onların evi varken niye biz ev veriyomuşuz dedim.Nişanlım çok mutlu bana hevesli hevesli evi anlattı bugün ama uzak olduğu için onun kadar sevincimi belli edemedim çünkü o kadar sevinmedim keşke bu kadar ana kuzusu olmasaydım evlenmeye daha en az bir yıl var şimdiden ağlamaya başladık annemle ev konusunu nasıl yapıcaz bilemedim

Hayırlı olsun öncelikle :KK5:

Bence ev konusunu hiç sıkıntı yapma, uzak olsa bile aynı şehirdesiniz.. Eşinle mutlu olmaya bak neresi olursa. Benim de birkaç gün evvel nişanım oldu ve ben yurtdışına gelin gideceğim ve gideceğim ülke hiç de güzel değil :KK45:

Ama takmıyorum, anneciğini istediğin zaman görürsün inşallah evi sorun etmeyin, nişanlılığın tadını çıkar bence :KK75:

Nişanlımın ailesi de bize 20 dk mesafede daha yakın yani annemde onu diyor sen işe girince yollarda sürünceksin belkide erkeğin işi uzak seninki yakın olsa daha iyi diyor ama ortada henüz iş yokki mezun bile olamadım ama nişanlım iki yıldır çalışıyor aynı yerde
Anneniz bence doğruyu söylüyor. Yarın siz ise girince size zor olacak.hem Nisanlinin ailesine yakinmis belkide o yüzden istemiyor olabilir hem size hem de onlara yakın yerden ev bulunsa daha rahat olmaz mı ikisinin ortasi.

Annenizin yaşadığı yer neresi ? (semt)
Sizin eviniz nerede ? (nişanlınızla oturacağınız)
Bende izmirde yaşıyorum ona göre yorum yapacağım...

Ay cok tatlisiniz :KK200: allah baska ayrilik vermesin. Ne guzel eviniz olacakmis buna sukredin. Ins sizde ise baslayinca bide yakindan ev alirsiniz madem ihtimal var. belki oraya bile tasinirsiniz. Hem otobusle gidilecek mesafedymis 40 dk diyorsunuz buna da sukur yani

Cok muhim bir tavsiyede bulunuyorum kendini net sekilde evlilege hazir hissetmeden evlenme mutsuz olursun. Ailen ile bagimli iliskilerin varsa bunlardan kurtulmadan evlenirsen esini ailen goremezsen huzur olmaz o evde. Evlilik ve sevgililik hic alakasi olmayan durumlar yani. Kendini es ve anne olmaya hazir hissettiginde evlen mutlaka
haklısınız ailame hep bağlıydım ama hayatın gerçekleri var hem onlar hem ben bi hayat kurmamı istiyoruz sevgililik çok farklı güzel ama uzatmayıda düşünmüyorum 2 yıl olucak zaten alışma sürem biraz sıkıntılı olucaktır farkındayım

tek sıkıntınız bu olsun :)
annen sukretsın kıralarda surunmıyorsun baska sehre gelın gıtmıyorsun kayınvalıdenle aynı apartmanda yasamıyorsun
ne hıkayeler var burda :)
çok haklısınız ne hayatlar var bide benim şikayetime bak ama herkesin zorluğu çekme derecesi farklı işte :)

Evlenince ev almayin. Zaten ailesi verecekmis.
Bir araba al.annene istedigin zaman gidersin. Ben de izmirde yasiyorum. Zaten bir yerden bir yere en az 40 dkda gidiyorum.

Cok duygusallasmayin bence.
Nişanlımın arabası var ama o da işine gidip gelicek benim kendime almam biraz zaman alır sanırım,evet izmir büyükşehir ulaşım biraz zorlaştı aktarmalar falan yüzünden kendim neysede annem kendiliğinden gelemez diye üzülüyorum daha çok
Hayırlı olsun öncelikle :KK5:

Bence ev konusunu hiç sıkıntı yapma, uzak olsa bile aynı şehirdesiniz.. Eşinle mutlu olmaya bak neresi olursa. Benim de birkaç gün evvel nişanım oldu ve ben yurtdışına gelin gideceğim ve gideceğim ülke hiç de güzel değil :KK45:

Ama takmıyorum, anneciğini istediğin zaman görürsün inşallah evi sorun etmeyin, nişanlılığın tadını çıkar bence :KK75:
çok teşekkür ederim seninde yeni nişanlılığın hayırlı olsun :KK68: aslına bakarsak şükredicek o kadar şey varki baksana sen yurtdışına gidiyomuşsun ve mutlusun inşallah yolun hayatın açık olur canım

Anneniz bence doğruyu söylüyor. Yarın siz ise girince size zor olacak.hem Nisanlinin ailesine yakinmis belkide o yüzden istemiyor olabilir hem size hem de onlara yakın yerden ev bulunsa daha rahat olmaz mı ikisinin ortasi.
olur ama kira olur kirada bizim için sıkıntı olur ilk etapta tek maaşla başlıcaz çünkü, kendi evim varken niye kiraya para vericekmişim mantığında adam

Annenizin yaşadığı yer neresi ? (semt)
Sizin eviniz nerede ? (nişanlınızla oturacağınız)
Bende izmirde yaşıyorum ona göre yorum yapacağım...
annem bornovada biz torbalıda yaşıcaz allah izin verirse hatta torbalıya daha gitmeden 40 dk sürüyormuş tam ben evi yakından görmedim nişanlım öyle dedi

Ay cok tatlisiniz :KK200: allah baska ayrilik vermesin. Ne guzel eviniz olacakmis buna sukredin. Ins sizde ise baslayinca bide yakindan ev alirsiniz madem ihtimal var. belki oraya bile tasinirsiniz. Hem otobusle gidilecek mesafedymis 40 dk diyorsunuz buna da sukur yani
amin canım çok teşekkür ederim:KK200: işe başlamam lazım yoksa çok sıkılırım gibi geliyor olumlu bakcak çok şey var aslındada hassasiyetimin ön planda olduğu dönemlerdeyim evlenene kadar ağlarım artık gidicem diye :)

Erkekler analarını dinleyince buralar toz duman oluyor, neden? El cevap: çünkü yanlış.
Annenizin söyledikleri olmasaydı aynı endişeyi taşıyacak mıydınız?
O zaman amenna.
Fakat toplu taşımayla ulaşmanın nesi kötü? 35 40 dk uzak mı?

canım kendini ailene gore ayarlayamazsin ki artık senin bi düzenin olacak ve ne mutlu ki kira derdin olmayacak bu şekilde dusun

annem bornovada biz torbalıda yaşıcaz allah izin verirse hatta torbalıya daha gitmeden 40 dk sürüyormuş tam ben evi yakından görmedim nişanlım öyle dedi
Torbalı mı? Bak şimdi işler değişir. Torbalı bildiğim kadarıyla her yere uzak. Şehrin biraz dışında. Bornova gibi yerden sen kalk git Torbalı'ya. Sizin eviniz yok mu daha düzgün bir yerde, onda oturun.

E sen mezun olunca çalışmayacak mısın? Belki senin işin de o civarda olacak. Niye ömür boyu tek etkinliğin annene gidip gelmek olacakmış gibi hareket ediyorsun ki? Nisanlinin işine yakınmış, her sabah kalkıp gidecek. Sırf sen anneni rahat göreceksin diye iş yerinden uzağa taşınmak mantıklı mı? Kiraya cikacaginiza krediyle araba alın annene gidersin istediğin zaman.

Back
X