• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yetiremiyorum

Lvbglm

Esma kılıç
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
173
30
13
Kızlar hayırlı bayramlar :) Arife zamanı alışveriş yaparken birazcık fazla kaçırdım :( bende artık para biriktirmek istiyorum ama bir türlü durmuyor cepte :( farzedin ki eşiniz günlük 20 tl bırakıyor aylık 600 ? Nelerden idare etmem lazım, nereye gittiğini de anlamıyorum :(

Kızlar hayırlı bayramlar :) Arife zamanı alışveriş yaparken birazcık fazla kaçırdım :KK43: bende artık para biriktirmek istiyorum ama bir türlü durmuyor cepte :KK43: farzedin ki eşiniz günlük 20 tl bırakıyor aylık 600 ? Nelerden idare etmem lazım, nereye gittiğini de anlamıyorum :KK43:
Canım kaçkişisiniz önce oraya bakmaklazım bende birikim yapmak istiyom ama olmuyo

2 kişiyiz canım alışveriş eşimde, kıyafet falan ayrı yeten para verir al diye zaten sık sık almam
Nufus sayımız aynı çalışmıyom sen heralde kaç yılık evlisin canım benimde eşim alır kıyafet olsun zaruri bütün ihtiyaçları oalır biz bide bebiş düşünüyoz onun içinde birikim yapmamlazım ama bebiş olmuyo işte elde avuçta ne varsa onuda tedaviye tüp bebeğe yatırıcam bu arada bi 2 yıllık evliyiz kumbara tutarak başlayalımmı işe

Evet canım haklısın kumbaraya ufak tefek ne varsa atılmalı bence, bir günde gereksız dondurma yemeyeyim mesela sadece gereklı seyler alınsa geriye kalanda hop kumbaraya ?

Canım nasıl yetsin, bi akşam yemeği malzemesi 40 lirayı buluyor et, tavuk işin içine girince

Eşimin bana bıraktığı harçlıklar haybiye kızlar öyle düşünün

bende yetiremiyorum kocam bana 2000 veriyor evin tüm giderleri bende. kira 600 kredi borcu 330 öğrenim borcu 180, internet 72.5 su faturası:20 doğalgaz :50 elektrik:40 geriye kalan da yemekle kıyafete gidiyor yemeğe çok para harcıyorum abur cubura kiloda veremiyorum bu yüzden. ay sonunu getiremiyorum kocam 200 daha veriyor. Millet asgari ücretle geçinir ben evimi idare edemiyorum. bir de evde yalnızım kocam yok o uzakyol çalışıyor .tek başıma yetemiyorum.

Tüm mutfak alışverişini sen yaparsan, düzenli pazara gidip özellikle akşam pazarı, kışlıkları yazdan hazırlarsan derin dondurucuda yada konserve, bakliyat haftada üç, taze malz. yemeği 2 gibi yaparsan ki kimi yemekler iki gün yenir, bir kalkınma yaşarsınız. Ben bile yapıyorum bunları, eve 9bin giriyor her ay ama memur çocuğuyum kodum böyle :KK70:
Tasarruf etmeyen insanla arkadaşlık bile kurmam, başla küçük küçük arada ödüller ver kendine, sonu çok güzel oluyor.

Kızlar hayırlı bayramlar :) Arife zamanı alışveriş yaparken birazcık fazla kaçırdım :KK43: bende artık para biriktirmek istiyorum ama bir türlü durmuyor cepte :KK43: farzedin ki eşiniz günlük 20 tl bırakıyor aylık 600 ? Nelerden idare etmem lazım, nereye gittiğini de anlamıyorum :KK43:

600 tl sadece sizin bireysel harcamanız için mi yoksa ev giderleri için mi?

bireysel yani kıyafet gezmek vs içinse öncelik sırasına göre harcama yapın

ev giderleri yani pazar market içinse haftalık gidip stoklamayın
özellikle sebze meyve çok alınınca atılıyor
haftada bir gidip haftalık alın 100 tl olsa 400 eder 200 tl kenara atarsınız

ama 600 tl hem ev hem sizin için hem de birikim ise
o bence imkansızı başarmak
yapabilirseniz tebrikler :/

Yanlız degilsiniz bende de durum aynı 2200 lira alıyor eşim 450 kira 100 elektirik 50 su 500 mutfak masrafı 60 tel fatura 300 taksitler vardır eşim üzerine 100 lira alıyor geri klanı bende oluyor ama Ay sonuna para kalmıyor iki tane çocuk var bende biriktirneyi çok istiyorum ama olmuyor

Tüm mutfak alışverişini sen yaparsan, düzenli pazara gidip özellikle akşam pazarı, kışlıkları yazdan hazırlarsan derin dondurucuda yada konserve, bakliyat haftada üç, taze malz. yemeği 2 gibi yaparsan ki kimi yemekler iki gün yenir, bir kalkınma yaşarsınız. Ben bile yapıyorum bunları, eve 9bin giriyor her ay ama memur çocuğuyum kodum böyle :KK70:
Tasarruf etmeyen insanla arkadaşlık bile kurmam, başla küçük küçük arada ödüller ver kendine, sonu çok güzel oluyor.
Size çok özendim bravo.azim ve iradeye hayran kaldım

Pazar olduğu gün bizim burada bir market halk günü yapıyor..birçok şey indirime giriyor o gün.. marketlerin halk günlerini öğrenip o günler alışveriş yaparsan baya faydalı olur bence.. bi de instagram kullanıyorsan bim şok a101 aktüel ürünler filan diye sayfalar var, oradan da hangi ürün hangi markette indirimde takip edebilirsin

Ben senin yerine olsam günlük 20 tl veriyorsa o 20 tl nin bazen 20 sini bazende günlük 10 tl sini kumbaraya atardım.
Bazı gün de duruma göre hiç atmazdım.
150 tl civarı param oldumu hemen gider gram altın alırdım.tek gramlıklardan.
Her ay 600 tl 4 gr altın demek.
Sen 300 tl sini 2 gram altın olarak alsan al sana birikim ;)
10 ayda 20 gram eder ki bu küçük paralara hiç fena değil

Ben mesela meyve sebzemi pazardan
Patates soğanımı geçen seyyar arabadan
Hakmar bim a 101 den gıda
Alırım.
Çalışıyorum da zate.. Ufak ufak birikim yapmaya uğraşıyorum

Back
X