Nasıl zam isteyeceğim

Masal123459

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2022
152
55
28
30
Arkadaşlar 5 yıldır bir kurumda çalışıyorum 5 yıldır da maaşım asgari düzeyde. Patronum kadın ve doktor. Çok fazla kazanıyor ( 60-80 bin) Çoğu kez zam istedim ama prim olarak ya veriyor ya vermiyor. Sigortami da yatırdığı için Sen bana çok pahalıya mal oluyorsun diyor. Bu yıl da 2 kere asgariye zam olduğu için isteyemedim. Geçen sene KPSS'ye girdim 82 aldım ama atanamadim bu sene de tekra hazırlanıyorum. Çalıştığım için de ders çalışmak da zor oluyor Acaba eğer siz maaşıma artış yapmasanız ben de devlet kurumuna geçmeyi düşünüyorum diye gözünü korkutsam mi? Benden çok memnun ama bir türlü yumuşak yüzlü olduğum ve işe ihtiyacım olduğunu bildiği icin zam yapmıyor her istediğini hemen yerine getirebilen biriyim. Belki de böyle olduğum için böyle oldu ne yapayım bilmiyorum

Çalıştığınız kurumda sizin yerinize bakabilecek farklı birisi var mı? Eğer varsa gözünü korkutmanız fayda etmez işine gelir tazminat vermeden bırakmanızı sağlar.

Güzel ekonomik sıkıntı yaşadığınızı belli bir oranda zam istediğinizi belirtebilirsiniz.

Sadece ben çalışıyorum her işine bakıyorum

Sektörü tam olarak bilmiyorum ama konuşmanız da fayda var ve haklısınız. Bu devirde asgari ücretle geçinmek zor bunu da izah ederseniz anlamazsa da artık parasıyla kalsın başbaşa kendi çalışsın.

Sektörü tam olarak bilmiyorum ama konuşmanız da fayda var ve haklısınız. Bu devirde asgari ücretle geçinmek zor bunu da izah ederseniz anlamazsa da artık parasıyla kalsın başbaşa kendi çalışsın.
Sağlık sektörü ve iyi para kazanıyor ama çok cimri

Siz çıkarsanız sadece asgari ücrete bu kadar çok işi bu kadar iyi yapan birini bulamaz,5 yıllık tazminat az değil bunu vermemek için sizi kovmaz zam yapmayan biri tazminata hiç sıcak bakmaz.

Piyasanın durumu ortada, geçinemiyorum ve zam yapmanıza ihtiyacım var deyin gözlerine bakarak kararlı bir ses tonuyla.

Yani hakkınız olduğunu belli ederek söyleyin o size lütfedecekmis gibi değil.

Patronun ne kadar kazandığı önemli değil, her işin bedeli bellidir. Ancak 5 senedir asgaride de durulmaz. Siz onun gözünü korkutamazsınız ki tehditle, sizi yollar başkasını başlatır sıfırdan yine asgariyle. Zam iste direkt istersen git dilekçe vererek yap. Vermezse başka iş bakmaya başla, bir yandan da kpss ye devam et zaten temelin de var. Zaten 5 sene asgariyle tutan insanın yanında ben olsam durmam.

Belli bir görev tanımıyla çalışmak istediğinizi ya da emeğinizin karşılığında zam istediğinizi söyleyebilirsiniz.bu sayede hangisini seçerse seçsin karlı çıkarsınız,her işi yapmak yerine bir görevde çalışırsanız çok yorulmaz ve kpss çalışabilirsiniz ya da maaş artışı yaparsa tatmin eder.bence buradan yürüyün her işi yapmak akıl kârı değil çünkü.

Hiç piyasa araştırması yaptınız mı? Normalde sizin kıdem ve pozisyonunuzdaki maaşların ne kadar olduğundan bahsedebilirsiniz belki. İş hayatı gerçekten acımasız. Siz her istenileni veriyorsanız, karşınızdaki daha fazlasını talep ediyor. 5 sene içinde siz de deneyimlemişsinizdir. Hak ettiğinizden az alıyorsanız, hiç eğilip bükülmeye gerek yok. Dilencilik yapmıyorsunuz, emeğinizin karşılığını istiyorsunuz ve bu en doğal hakkınız. Ama dikkatli olun, iyi kötü bir kazancınız var. İşinizden de olmayın. Sonuç alamıyorsanız, başka bir iş arayışına girip istifa edebilirsiniz.

Ben işten ayrilmadan önce kendime iş baktim ve bir yerden çağırıldım görüşme için başka bir iş yerini garantilemeden göz korkutmaya kalkarsanız 'kapı orda' lafını duymaniz ihtimalide var. Daha sonra patronu arayip maasimin yetmedigini ve borclarimin oldugunu zam istedigimi söyledim ufak bir ucret yapti bende kabul etmeyip çıkmıştım.

zam isteyebilirsiniz hayat pahalılığını belirterek ama benim hakkımda cimri diye yorum yapan çalışanı feriştah olsa yanımda tutmazdım.
Siz de cimri olmayin o zaman. :)) Ne yaşadığımı bir ben bilirim. Hakaret boyutunda bir şey söylemedim bu bir kişilik özelliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…