Nasıl zam isteyeceğim

Tehdit falan etmeyin bence konuşmadan önce ,ayrılacağım tarzında konuşursanız kendi ayrılacak diye düşünüp haklarınızı vermeyebilir.
Oturup karşılıklı ,"5 yıldır birlikteyiz,ben sizinle çalışmayı çok seviyorum ama ekonomi malum,maaşımla gecinemiyorum,gerekli zammı yapın lütfen"tarzında konuşun bence. Vereceği cevaba göre, yılbaşında diyebilir en basitinden yada pazarlık yoluna gidebilir ,kesinlikle kararlı olun ve acilen zam almanız gerektiğini,zaten önceki zam dönemlerinde de zam almadığınızı ve daha fazla bekleyemeyeceginiz konusunda ısrarcı olun.
Kararlı durursanız,ötelemeye müsade etmezseniz kararlilıkla,sizden memnunsa zaten verecektir.
Ha zam yapamam şu bu tarzinda konuşursa o zaman cıkisimi,haklarımı alabileceğim şekilde verin zira ben bu şartlarda daha fazla çalışamam dersiniz. Haklarınız konusunda ısrarcı olun. İşsizlik maaşı,tazminat vs.

5 senedir neden yanında duruyorsunuz o zaman? Madem cimri , cimri olmayanını bulsaydınız 5 senede?
Daha yüksek maaşlı iş bulabilse zaten orada kalmazdı demek ki bulamadı. Dr sekreterlerinin çoğunun maaşı asgari ücrettir zaten. Dr un kazancı 60 80 bin demiş . Elbette olacak. Okuması kazanması en zor meslek.kendisi olsaydı dr öyle kolaysa. İş sahibi benim verdiğim ücret bu demiş. Çalışıp çalışmamak kişiye kalmış.sigortayla artı biraz da primle 10 bini buluyor işverene maliyet.daha nitelikli personel zaten çalışmaz bu paraya. Özelde başka iş neden bulamadı?demek ki yok daha fazlasını veren

Yaptığınız işe bağlı. Diş hekimi yardımcısı, hemşire gibi yardımcı sağlık personeliyseniz isteyin. Ama çay, temizlik, sekreterlik işlerini yapıyorsanız bunun piyasası asgari ücrettir zaten. Ancak ekstra yemek, yol isteyebilirsiniz.

diş teknisyeniyse ya da hemşireyse ben de az bulurdum asgari ücreti haklısınız.ama sekreterlere verilen ücret hep asgari ücrettir piyasada.

5 senedir neden yanında duruyorsunuz o zaman? Madem cimri , cimri olmayanını bulsaydınız 5 senede?
sanki zorla çalıştırıyor kadın.benim 2 üniversite diplomam var dilim var az çok uzun yıllardır çalışmıyorum şimdi iş bulmaya çıksam bana da asgari ücret teklif ederler .vay lanetler vay cimriler diye hakaret mi edeyim işverenlere?çalışıp çalışmamak bana kalmış.ihtiyacım varsa daha iyisini de bulma şansım yoksa çalışırdım.o arada da başka işler araştırırdım.neden 5 senede başka işyeri bakmamış.ya da bakmış bulamamış?

Sen bana pahalıya mal oluyorsun nedir ya sanki hayrına size para veriyor. Bu söylem midemi kaldırdı kusura bakmayın, sadaka mı veriyor nedir yani? Hizmet veriyor paranızın karşılığını alıyorsunuz.

bu kadın sana zam verir gibi durmuyor, verirse de 6000 falan yapar veya yılbaşında konuşalım bilmem ne der. 5 senedir belli bir tazminatın var sonuçta. acaba bi avukata danışsak veya sitede avukat üyelerimiz de var, onlar bilgi verirler mi bilemiyorum.

işçi, işvereni senelerdir maaşına zam yapmadığı, sadece asgari ücret uyguladığı için iş sözleşmesini haklı feshedip tazminat vs alma hakkına sahip midir?

Bu arada sigorta vs gerçekten yük olduğu için ben asistan almıyorum mesela yanıma. Kendim hallediyorum. Eğer birini alacak olursam onu da göze almışım demektir.
Yük oluyorsun bilmem ne diye saçma sapan konuşmasın yani. Senelerin samimiyeti böyle olacaksa olmasın.

Çok güzel tazminatınız çıkar yeni mezun ya da işe yeni başlayan biri değilsiniz. İstediğiniz rakamı söyleyin anlaşmaya varalım ya da tazminatımı verin gideyim ben bu ücrete her yerde zaten çalışırım diye açıklayın.

İyi de siz doktorla ortak mısınız?

Doktor iyi ve daha fazla kazandıkça size de mi pay verecek, böyle şey mi olur?

Resmen çok kazanıyor bana da versin diyorsunuz. Sizin durumunuzdakilerden az maaş alıyorsanız haklısınız ama standart bir maaşınız varsa , o sektör için normalse kadının parasında gözünüz kalmasın.

Maaşınıza zam yapmazsa devlete geçmekle tehdit etmek çok komik olur. Siz de işvereniniz de biliyorsunuzki devlete atamanız olsa maaşınızı 2 katına çıkarsa bile bir gün daha çalışmazsınız.

Malesef şartlar böyle özel sektörde. Siz istifa etseniz yanında aynı şartlarda çalışacak başka bir doktor bulmanız zor olur. Ama doktor istese aynı gün yanında bu şartlarda çalışacak en az 10 kişi bulur.

Asgari ücrete zaten her yerde iş bulursunuz. Zammı isteyin veremiyorum derse o zaman '2 hafta içinde yerime birini bulun bende o esnada kendime iş bakacağım.' dersiniz.
5 senedir çalışan kişinin ihbar süresi 2 hafta olmaz, eğer ayrılacaksa ihbarına göre ayrılması lazım

Cimri olana cimri denir. Bu hakaret değil ki. 5 yıldır çalışana asgari ücret veriliyorsa bu cimriliktir.
iş asgari ücreti hak eden bir işse bunun adı cimrilik değildir.

iş kanunumuza göre 55 sene de asgari ücretle çalıştırabilir, yasal olmayan da etik olmayan da bir durum değil.
Sen bana pahalıya mal oluyorsun nedir ya sanki hayrına size para veriyor. Bu söylem midemi kaldırdı kusura bakmayın, sadaka mı veriyor nedir yani? Hizmet veriyor paranızın karşılığını alıyorsunuz.
ama işte işverenin ne olduğu bu lafından belli.

maalesef doktor işverenle ben de çok çalıştım -sekreter değilim. genelde dünyadaki küçükdağları ben yarattım, büyükleri de yaratırdım da gerek yok modunda oluyorlar- iş görüşmesi yaptığım dünya kadar doktor işveren oldu, sektörüm gereği normal de bu zaten maaşı şartları konuşmak isteseniz uzaylı görmüş gibi oluyorlar..ahaha sanki sen hayrına mı hasta bakıyorsun? yok. e ben de hayrıma çalışmayacam tabii ki! bir kendisi para kazanabilir bir kendisi var, e zaten tüm işi kendisi yapıyor ki (!) böyle cins kafalar... benim biri maaşları vermiyordu bile, zorla aldım bi sürü hikaye.

çok tatlış doktorlarla da çalışıyorum ama hiçbirinin kendi işletmesi yok :/

Bir personel ne iş yaparsa yapsın 5 yıl asgari ücretle çalıştırılmaz. Adı üzerinde asgari yani en az, çalışma durumuna bakılır performansına göre zammı yapılır, bu işin piyayisası asgari ücret diye bir kavram olamaz. Asgariden çalıştırmak istiyorsa her yıl çalışanını çıkartıp yeni bir personel almalı. Vergiler, sgk işveren için ağır geliyorsa o zaman personel almayacak ya da part time çalıştıracak. Bu arada işvereni tehdit etmek hoş bir dil değil, ihtiyacınızı izah edip zam istemek en doğrusudur ama bu isteğin arkasında durun, konuşup asgari ücretle çalışmaya devam ederseniz bu şartı kabul etmiş olursunuz, baktınız olmadı yolları ayırın başka bir iş bakın

Son düzenleme:
zam isteyebilirsiniz hayat pahalılığını belirterek ama benim hakkımda cimri diye yorum yapan çalışanı feriştah olsa yanımda tutmazdım.
Biz neler diyoruz patronların arkasından cimri ne ki Tutmasın daha iyisini bulabilecekse. Düzgün bir çalışan bulmak ne kadar zor o da ayrı. Ayrıca cimri olana ne desin kız cimri dicek tabi.

Abi standart değil asgari diyor. Masa başı 5 yıllık çalışan asgari ücreti mi hak ediyor ? İşi bilmeden bile diyebilirim. 5 yılın en azından 2. yılından sonra kidemden zam alması lazım.

Öyle tehtit etme. Fakat açık açık konuş. Ailemin ihtiyaccı var onlara yardım ediyorum de. Kiram arttı de. Bahset doğru bir şekilde o para sana neden yetmiyorsa. Ekonomi biliyor herkes zaten.Asgari ücret yetmez çok da sorgulamaya gerek yok. 5 yıllık çalışanını çıkaramaz tazminat davasından. Sizinle çalışmayı çok seviyorum vs. biraz da yağlarsın. Sonra konuya giriş yapıp net bir şekilde sizden zam istiyorum biraz asgari ücret ile inanın geçinemiyorum dersin. Baktın vermiyor eşşek gibi çalış kazan kız o sınavı. Böyleleri kırbaç oluyor insanın hayatında.

Hayat şartları O kadar zor ki iste tabii kıdemli çalışansın hakkın orta yolu bulursun inşallah

ama dediğin gibiyse ocakta ki asgari ücret zammını bahane edebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…