Nasipsizlik...

valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu
Okudu da noldu, önemli olan insan olmak insan olsun okusa nolacak diyen insanlarimiz var bizim her başarıyı aşağıya çekmeye çalışan...

mülakat=torpil ne yazıkki.kötü zamana rast geldik ama pes etmeyin mutlaka bir çıkış yolu vardır.

valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu
meraktan soruyorum avukatlığı sevmediniz mi?neden tıp okumak istiyorsunuz?

Merhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.
Olmuştur tabi ki yeter ki çalışmak istesin bir yerlerde vardır elbet nasibi

Ülkemizdeki başarılı olma korkusu değil o.

Başarı bizim ülkemizde evlenmek , çocuk yapmak,sarma sarmak basarili olmak demektir.

Sizin eğitimli oluşunuz inanın bir artı değil. En azından bu coğrafyada değil. Ancak baltık ülkelerinde başarıli kabul edilirsiniz. ortadoguda değil.

Benim evimde kütüphanem var. Ben siyah kuşak karateciyim. egitimliyim. Ve inanın genel kültür olarak ortalamanin üstündeyim. Çünkü çok okuyorum

Ama bunların bana maddi olarak bir getirisi yok çünkü benden çok var bu ülkede.

Çünkü genc nüfus fazla. Ve istihdam edilemeyeceği belli olsa dahi üniversiteler öğrenci aliyor. Ve üniversite mezunu binlerce genc dolaşıyor.

Böylece eğitimli nufusu arttiriyoruz. ve fakat eğitimli nüfusu istihdam edecek kadar güçlü bir ekonomimiz yok.

Işte gelişmemiş ülke dramı budur.

Ha tıp eğitimine dünyanın her yerinde ihtiyaç vardır ama . O yolda yürümenizi öneririm.
İki diplamam var. Lise mezunu rektörün yalakası müdür yüzünden çok kötü bir yere sürüldüm.yıllarca emek vermiştim. M. Vekili aradım. İş bulmuşsun beğenmiyorsun sus otur aşağı dedi bana.artık bitmiş ülke

Bu ülkede iş bulmak kolaymı sanırsın...

Bilmiyorum artık neden böyle oluyor
S

İnşallah hak ettiğini kazanır kardeşiniz
Pek umudum yok açıkçası bu ülkede bir şeyleri yapmak çok zor 🙁
Amiiiin çok teşekkür ederim☺️belki sizin duanız sayesinde olur bilinmez... Amin🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Firdevs Yoreoglu Firdevs Yoreoglu , kardeşin üzülmesin, kimleri o an kara harp okulunda fetöcü diye atmadılar ki? insanlar artık burasıyla
ilgili hayal kurmak bile istemiyor.
Evet, komple okul kapattılar ak kara hepsi birbirine karıştı. Nasıl temiz çocuklar halbuki Bi görseniz. Ah ah. Allahım hakettiklerini bir an önce versin bir an önce düze çıkarsın inşallah.

Bir arkadasim uni den mezun oldu kisa sureli islerde çalıştı. 10 yil sonra atandi nasip, basvurulara devam etsin nisanliniz

Yaşadığımız ülke ile alakalı bu durum

Bekçilik vs torpil işi nasip değil

Merhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.
Canım morelini bozma herşey nasip biraz sabır ve duayla herşey çözülür

Şuan bir işi var 4 yıldır çalışıyor.
Memur olup kendi memleketimize gelmeyi istiyordu.

ay ben mesajınızdan bir türlü iş bulamıyor gibi algıladım. yani bu yaşa kadar bir türlü iş bulamadı, tutturamadı deseniz - ki böyle çok insan var- cidden kısmetsizmiş derdim de şükür işi gücü varmış.

Back
X