• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazar gerçekten var mıdır?

nazar var tabiki şimdiki modern tabiriyle enerji sana yansıttığı.bendede oluyor başağrısı oluyor ve inanılmaz mide bulantısı sıkıyor içimi sanki.ve de eğer karşımdaki kişi iltifatı dillendirirse bir şey olmuyor içinden geçirirse oluyor.bence gelen hanım size dillendirmiş o yüzden onun nazarı değildir başka birinin nazarıdır.içinden geçirmiştir o yüzden olmuştur.temiz hava iyi gelir içimden dualar okurum elimi yüzümü yıkarım geçer Allahın izniyle..

nazar diye birşey var. dinimizde de yer alıyor zaten.. ne zaman birinin bana dikkatli baktıgını ( begenerek kıskanarak imrenerek vs. ) görsem o gün sağ kulağımdaki küpe düşüyor. onlarca küpem gitti tek kalan küpelerimi gördükçe sinirlerim bozuluyor. ya da ayakkabı durup durmadık yerde rahatsız eder günüm bir şekilde rezil olur. bundan korunmak ıcın o kadar dua okuyorum bir türlü kurtulamadım. neyse buna da şükür

kesinlikle var olduğuna inanıyorum.özellikle bazı insanların çok nazarı değiyo..bi arkadaşımın annesinin nazarı çok değer bana onlardan geldikten sonra resmen içim daralır hırçınlaşırım uzun bi sürede geçmez...annemde her zaman der o kadının giysisinden kes biraz yakalım die böyle yapınca nazarı önlüyo der:52:

evet, nazar diye bir şey tabi ki var. annenin çocuğuna bile nazarı değer derler ama bilmiyorum doğru mu. bence kötü niyetli, kıskanç kişilerin bakışlarıyla yarattığı enerjiyle olan bir şey nazar değmesi. bazı insanların 'yıldızı düşük' oluyormuş, onlar daha çok etkileniyorlarmış. nazar boncuğu psikolojik olarak rahatlatıyor bir yerde (plasebo misali) ama size tavsiyem nazar değeceğini düşündüğünüzü her an nas ve felak surelerini okuyup Allah'a sığınmanız.

yıldızı düşük insanlardan biri de benim. ve artık nazardan korkumdan güzel güzel giyinmeye bile korkar oldum. bir keresinde güya çok yakın arkadaşım olan bir arkadaşım babetlerime iltifat etmişti, o ana kadar ayağımı hiç vurmamış olan o babet, onun iltifatından sonra ilk giyişimde ayağımı fena vurmuş ve kanatmıştı. aynı arkadaş, yeni aldığım telefona iltifat etmişti, çantamda o güne kadar açıkta duran ve hiç çizilmeyen telefonum, onun iltifatından sonra ilk çantaya atşımda çok kötü çizildi. bizim evde ben kaç kere, kalabalık misafir grubundan sonra kendi kendine duran tabağın çatladığını bilirim. yani gözünle gör de inanma. gösteriş yapmayı, büyüksenmeyi falan hiç sevmeyen insanlar olduğumuz halde böyle şeyler geliyor başımıza ve dediğim gibi artık güzel giyinmeye bile korkar oldum. ne diyeyim Allah kıskanç insanları ıslah etsin!

Nazar Kur'an-ı Kerimde de geçmektedir.Nazara karşı takılan nazar boncukları hiçbir işe yaramaz.En güzeli Anneniz sizi karşısına alsın,nazar duası olur diğer sureler olur okuyup üflesin.Annenin bile çocuğa nazarı değer derler.Hele kıskançlık nazarı daha beterdir.

bi sitede biseyler buldum belki isine yarar.. alinti yaptim

Kendisine nazar değen kimse, aşağıda bildirilen duaların birini veya tamamını okumalıdır.
Fatiha, Âyet-el kürsi ve dört kul [Kâfirun, İhlas, Felak, Nas sureleri] 7şer defa okunup hastaya üflenirse, büyü, nazar ve her dert için iyi gelir. Tuza okunup, suda eritilerek içmek de olur. Bir hadis-i şerifte de, (Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez) buyuruldu.

Bir hadis-i şerifte, (Sabah akşam, [Besmele ile] 3 defa “Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil Erdı ve lâ fissemâi ve hüvessemi’ul alim” okuyan, büyü ve nazardan korunur) buyuruldu

(Euzü bi-kelimâtillahittâmmeti min şerri külli şeytânin ve hâmmetin ve min şerri külli aynin lâmmetin) tavizini, sabah akşam 3 defa okunup kendine veya hastaya üflenirse, nazardan, cin, şeytan ve hayvanların zararından korur. (Mevahib)

ben de bir anımı anlatmak istiyorum. nazarın varlığına gerçekten bu sebepten inandım.

yazın staj yapmak için hastaneye gitmiştim ve okuldan bir hocamızda supervisor olarak yanımıza gelmişti.

ben daha acemi olduğum için o zamanlar hocam yanımda durup bana neler yapmam gerektiğini anlatıyordu. hastayla konuşup medikal hikayesini dinliyorduk. hastanın yakını kadın ikimizi de dikkatlice süzdü. ve daha sonrasında hocamız odadan çıkıp diğer arkadaşların yanına gittiğinde benim ve onun hakkında beni soru bombardımanına tuttular. ama kadının bakışları gerçekten çok tuhaftı. bir de yüzlerinde çarpık bir gülümseme oluyor dikkatinizi çekti mi bilmem.

aradan 15 dakika geçmeden hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen beni bir hapşırık krizi tuttu. gözlerim sulanmaya, burnum akmaya başladı. ateşim çıktı. o sırada kendime gelmeye çalışırken hocamızı bulmak için dinlenme odasına gittim. bir de bakarım ki hocam koltuğa oturmuş, elini başına koymuş tutuyordu. tansiyonunun düştüğünü söyledi. hemen ayran almaya gittim ona. kendisi de güzel bir kadındır. tansiyonunu yükselttik. ama kendisi de fark etti kadının bize nazarının dokunduğunun.

ilerleyen günlerde içimde hep nazar boncuğu ile gezdim. bir de o hastanın yanında duran kadını hiç sevmemiştim. hastayı üzüp ağlatıyordu. odadan kovuyordum bende. hatta durumu iyi olmayan hastam o gidip bir başkası geldiğinde yanına çok iyi oluyordu.

nazar var tabiki şimdiki modern tabiriyle enerji sana yansıttığı.bendede oluyor başağrısı oluyor ve inanılmaz mide bulantısı sıkıyor içimi sanki.ve de eğer karşımdaki kişi iltifatı dillendirirse bir şey olmuyor içinden geçirirse oluyor.bence gelen hanım size dillendirmiş o yüzden onun nazarı değildir başka birinin nazarıdır.içinden geçirmiştir o yüzden olmuştur.temiz hava iyi gelir içimden dualar okurum elimi yüzümü yıkarım geçer Allahın izniyle..

bu yoruma da kesinlikle katılıyorum, aynen öyle bence de. bazı insanlar beğenir böööyle baştan aşağı süzer seni de tek laf etmez. onlar işte nazarı değen insanlar. yüzüne bakmaz da üstündeki bluza bakar mesela, ne ayıp şey. şöyle bir gerilip de yüzünün ortasına çarpsam yüzüme döner mi acaba gibi fanteziler kuruyorum bazen ama sadece hayal işte. kötü niyetli kimse kötü niyetliyim ben demez ki. ya da evine gelir her şey güzeldir beğenir de hala bir kusur, eksik bulmaya çalışır. kendine kurduğu hayatın derecesine bakmaz. ya da sen başarılısındır bir konuda, ondan dolayı sana düşmanlık besler, nazar eder. düşünmez ki sen o başarıya, millet dışarda gezerken evde kalıp çalışarak, dirseklerini çürüterek ulaşmışsındır. yok, kötü kişiler böyle düşünmez. onlar sadece sende olanla kendilerinde olmayanı kıyaslarlar ve sana nefret beslerler. sen ne kadar mütevazı olursan ol tepene çıkarlar. bunları Allah'a havale ediyorum ama bunlar yüzünden de insanlardan koptum ne diyim Allah'a havale...

Nazar vardır ama nazar değiyor dedikçe daha çok nazar çekersiniz.
Bazı insanları mimlersiniz,nazarının değdiğine inanırsınız.Onlarla görüşünce kötü birşey olacağı beklentisine girersiniz ve mutlaka bir aksilik yaşarsınız.
Nazara karşı cam boncuk kullanmak bakışı yani enerjiyi başka noktaya çekmek açısından faydalıdır.
Fazla bilinmese de çörek otu nazara etkilidir.Kalabalık içine gireceğiniz zaman cebinize bir tutam çörek otu koyabilirsiniz.
Annelerin çocuklarına nazarı değer.Şöyle değer mesela,bu kış hiç hastalanmadı dersiniz çocuk hemen hasta olur.Ben çocukları severken kendi çocuğum da dahil,mutlaka maşallah derim.Başkası demezse ben maşallah diye tamamlarım.Ben deyince karşıdaki de der.

nazar kesinlikle vardır. hadislerde de geçmistir. peygamberimiz " nazar deveyi kazana, insanı mezara koyar." hadisi vardır. bende bır donem neredeyse her dısarı çıktığımda farklı bır bas ağrısıyla eve donuyordum. basımı ayakta tutamıyordum, bir yere yaslayınca geçiyordu ağrım. en sonunda kendime bır kolye aldım cevsen seklinde, içinde dua vardı ama ben güvenemedim kendim yazdım nazar dualarını onu taktım. kurtuldum çok sükür.

Herks sylemiş zaten evet nazar var ve incik boncukla gecmez.nazar duası okumak gerekiyo.bi de akik taşı varmış yüzük olarak falan takıyosunz size gelen nazarı çekiyo ve çatlıyoms arkadasm sylemsti kendsne çok nazar değer de. Ha bi de insanın en çok kendine nazarı değer ayy çok gzelim vs. Diyerek kendnze nazar değdrmeyn kızlar :89:

bu yoruma da kesinlikle katılıyorum, aynen öyle bence de. bazı insanlar beğenir böööyle baştan aşağı süzer seni de tek laf etmez. onlar işte nazarı değen insanlar. yüzüne bakmaz da üstündeki bluza bakar mesela, ne ayıp şey. şöyle bir gerilip de yüzünün ortasına çarpsam yüzüme döner mi acaba gibi fanteziler kuruyorum bazen ama sadece hayal işte. kötü niyetli kimse kötü niyetliyim ben demez ki. ya da evine gelir her şey güzeldir beğenir de hala bir kusur, eksik bulmaya çalışır. kendine kurduğu hayatın derecesine bakmaz. ya da sen başarılısındır bir konuda, ondan dolayı sana düşmanlık besler, nazar eder. düşünmez ki sen o başarıya, millet dışarda gezerken evde kalıp çalışarak, dirseklerini çürüterek ulaşmışsındır. yok, kötü kişiler böyle düşünmez. onlar sadece sende olanla kendilerinde olmayanı kıyaslarlar ve sana nefret beslerler. sen ne kadar mütevazı olursan ol tepene çıkarlar. bunları Allah'a havale ediyorum ama bunlar yüzünden de insanlardan koptum ne diyim Allah'a havale...

anlattığın tipte insanlar da mutlaka vardır ama...mesela benim nazarım değer şaşırıp kalırım hep. 2. sayfada yazmıştım okumuşsundur belki. hadi fesatım, kötü düşünceli bir insanım diyelim, kötü gözle baktığım için nazar değdiriyorum diyelim yahu kuzenlerim kardeşim gibidir benim, onların aldığı veya giydiği şeylerde neden gözüm kalsın? çok beğendim bunu ver benim olsun desem hemen verirler ya da nerden aldım bende alcam desem hemen söylerler. düşünceniz garip geldi, belki yaşadıklarınızdan dolayı, bilemiyorum.

amma dertliymişiz nazar konusunda :9::9: ama herkes hem fikir ki dua okumak lazım.. biz o gün okumustuk geçmemeişti ama demek ki nazar duası mı okumak gerekiyo

ben nazar olarak değil de kötü enerji olarak bakıyorum olaya.
bi arkadaşım bişeyimi beğenip hasetle bakıyorsa gözünden anlıyorum ki başıma çok gelmiştir
diyelim aa yüzüğün tokan kolyen vs ne güzel derler o gün içinde o mutlaka bozulur.
hele bir keresinde arkadaşım saatin ne güzel dedi o dediği anda saatin bir parçası fırladı ki çok iyi bir markadır. şoklar geçirdim bu kadar tesadüf olamaz bence.
elim ayağımın karıştığı sakarlaştığım günler de genelde saçımın başımın beğenildiği günlere denk gelir.
bi de insan kendi kendine de nazar değirebiliyor bence önemli olan maşşallah fln demek bence şimdi kim bişeyimi beğense maşşallah dedirttiriyorum :))

hmm bi de arada ablama nazar duası okutuyoruumm :))

Son düzenleme:
anlattığın tipte insanlar da mutlaka vardır ama...mesela benim nazarım değer şaşırıp kalırım hep. 2. sayfada yazmıştım okumuşsundur belki. hadi fesatım, kötü düşünceli bir insanım diyelim, kötü gözle baktığım için nazar değdiriyorum diyelim yahu kuzenlerim kardeşim gibidir benim, onların aldığı veya giydiği şeylerde neden gözüm kalsın? çok beğendim bunu ver benim olsun desem hemen verirler ya da nerden aldım bende alcam desem hemen söylerler. düşünceniz garip geldi, belki yaşadıklarınızdan dolayı, bilemiyorum.

Gözdeki enerji her insanda var canım,nazar illa ki kötü niyetli birinden gelmez.Nazarın manası zaten "bakış" demektir.Ha birde hasetle bakış vardır ki o en tehlikelisidir zaten ondan muzdarip herkes.Benim de anlattığın gibi şeyler olmuştu beğendiğim şeylerde o zamandan sonra Maşallah derim hep,ne enerji varmış arkadaş bu gözlerde de :1:
O yüzden en iyisi Maşallah demek her beğendiğimiz şeye ki nazarımız değmesin iyi niyetli olsakta.

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu"İlişkiler,duygular ve hayatın içinden"başlığına taşınmıştır.

nazarın varlığına çok inanıyorum çünkü ne yazıkki yıldızım çok düşüktür ve çok fazla nazar alırım..bugüne kadar nazar mevzusundan başıma gelmeyen kalmadı..bikere kalabalık bir ortamda insanlar bana bakarken istisnasız ayagım takılır düşmem ama düşme tehlikesi geciririm..nazarın dillendirildiğinde değmediğine inanmıyorum cünkü ne zaman biyerime iltifat alsam ya aynı gün ya ertesi orama birşey olur..gözlerin ne kdr güzel dedikleri zaman gözüm kanlanır şişer dudakların güzel dediklerinde ucuk cıkar fizigime iltifat geldiginde gül hastalıgı cıkmıstı fazla iltifat aldıgım zamanlarda özellkle vücudumda sebepsiz seyler cıkar..hicbir agrı kesicinin geciremedigi bas agrılarım vs meshurdur..fal falan baktırmaya gittiğimde söledikleri ilk sözde sen bu nazarla nasıl yaşıyorsun üstünde aşırı nazar var falan derler esnemekten konuşamazlar..turkuaz taşı aldım nazara iyi gelir tenine deysin dediler aldığımın 2 ci günü kolye kopmadan taş fırladı..kolya sapasaglam ve tasın cengeli kapalıyken fırladı ortamdaki insanlarda sok oldular o kolyenin tasının nasıl cıktıgı hala bilinmez :) bende takmıyorum cüzdanmda tasıyorum o günden sonra

nazara kendimi bildim bileli inanırım.ve tabiki de vardır bu gerçek
başımdan geçen ve beni neredeyse öldürecek bir olayı anlatayım.7-8 sene önce,eşimle 2 senelik felan evliyiz.eşimin kuzeninin düğünü var.salonda yemekli vs..eşimin aile tarafı tatar olduğu için herkes kısaya yakın orta boylu ve esmer.ben de tam tersi uzunum,kumral beyaz tenliyim tam zıt yani.eşim de iri sayılır.biz sülalede iki dev yani.neyse.düğün akşamı ben tabi nacizane süslendim.ceketim eteğim eşarbım felan uymlu eşimde damatlık elbiselerini giymişti jilet gibi aşkım benim.(ayyy hakketen çok hoştuk yahu)neyse büyük masada kalabalık oturuyoruz.teyzeler dayılar kaynanam felan...
birden biri sanki boğazımı sıktı ya da ne diyim bişey tıkıldı...nefes alamıyorum.:53:ama hiç normal değil yani bir zerre nefes yok.hemen kendimi attım dışarı.nasıl öksürüyorum.resmen boğuluyorum.eşim kolumda bahçeye çıktım ama bayılıcam...millet bakıyo.:53:öksüre öksüre ben bahçe otların arasına bir kus:53:ama hem öksürüyorum hem hıhıhı diyip nefes alamaya çalışıyorum.eşim zavallım napıcağını şaşırdı:30:sırtıma vuruyo kafamı kaldırıyor.içimdekini attım ve nefes alabildim.yeminle o an ölüyorum sandım.açık havada kaldım biraz kayınvalidem anında okudu dua etti de kendime geldim.nazar adamı öldürür derler ya aynen budur işte.
ha bu arada ben kustum diye millet beni hamile sanmış:52:ben ölüyom insanların düşündüğüne bak.hamile kadın öyle böğüre böğüre can çekişir mi ayol?:79:

Back
X