nazardan cok korkuyorum

Nazara yaşayarak deneyimlendirenlerdenim.
..bir dönem çok lüx bir hayat yaşıyorduk eşimin işleri ve kazancı çok iyidi..ve inanırmısıız eşim biryerlere gidecek olsak kimseye ödetmezdi hesabı..Abisinin durumu iyi değildi ona yapılan yardımın haddi hesabı yoktu..arkadaşlarımız vardı bizimle aynı çevreden durumları çokta iyi değildi..Gittiğimiz mekanlara onlarıda götürürdük...Tabi eşim öderdi..Bende alışverişe gitsem o arkadaşımla beğendiği kıyafeti hemen alır hediye ederdim
Bana özenirdi hep etiketine bakmadan alıyorsun ya ne güzel benimde böyle zamanlarım olacakmı eşim için, her istediğini hemen alıyor kuyumcu vitrininde gördüğün bileziği bile hiç sorgulamadan hemen girip aldı..hayatımda eşin kadar karısına lüx hediye alanı görmedim falan derdi...halbuki aldığı bir bilezik bir kolye abartılacak bişey değil..Ama bize çok imrenirdi..
eşim o dönem sosyal medyada oldukça aktifti her gitttiğmiz yeri paylaşırdı.Ben kesinlikle paylaşmam hiç hazetmem...o kadar uyarmama rağmen (nazardan korktuğum için)bir süre böyle devam etti..çünkü orta halli bir çevremiz var..
Altına yapılan yorumlar
Hayat size güzel
Yazın yazlığa kışın kışlığa nerden bu değirmenin suyu
Gömü falanmı buldunuz
Piyangomu vurdu
5 yıldızdan aşağısı yakışmaz zaten(otel için)
Yeni oyuncağın bumu(araba değiştirdiği için)

Halbuki bunlar normal şeylerdi bize göre.inanın abartılı hiçbir durum yoktu..mesela tatil yılda 2 kez tatil yapmamız göze batıyordu resmen..

Bir süre böyle devam etti

Birden işler kesildi
Çok şükür yokluğa düşmedik ama eski lüx yaşam ister istemez sona ermiş bulundu..
Tekrar toplamamamız zaman aldı
Tabi sıkıntıya düşünce yani muslukları kesilince abisi dahil herkes etrafımızdan çil yavrusu gibi dağıldı ..o bahsettiğim arkadaşlarımızda..bizde bu durumu çokta önemsemedik hatta sevindik de diyebilirim.meğer iyi giden şeylerin sırrı kimseyle paylaşmamakmış
Artık sosyal medyada paylaşımlarda bulunmuyor eşim ben zaten sevmiyorum..
Kimseye hiçbirşeyden bahsetmiyoruz
Dışarıdan onlar gibi yaşadıpımız izlenimi veriyoruz..

Böylece nazardan kendimizi koruduğumuzu düşünüyorum ..Oldukça açık görüşlü biri olmama rağmen çok inançlı biriyim 5 vakit namazımı kılar sürekli dua ve tesbihatla günümü geçirim..

Aynı zamanda bikiniyle denize girer eşim alkol aldığında sorun yapmam...gece klübüdür eğlencedir çok severim..
Ama nazar ve duanın gücüne fazlasıyla inanalardanım.
Sizede tavsiyem yaşadığınız güzel durumları kimseyle paylaşmayın..Dua edin bol bol..Allah nazardan korusun herkesi

Keşke bende söylemesem korkmayın ama söylemeyinde herşey gerçekleştikten sonra siz söylemeden sonuçlar konuşsun boşverin sevgiler

İnsanlarin cok kiskanacagi, imrenecegi bi hayatiniz mi var? Ya da guzelliginiz, huyunuz suyunuz mu cok dikkat cekiyor? angelina sen misin bak dogru soyle?

Ama birilerinin nazar etmesi için onlardan üstün bir şeylere sahip olmanız gerekmez mi? Ben öyle düşünüyorum en azından. Sıradan şeylere neden nazar değsin ki?
Evlilik sıradan değildir belki?? Hoş ben özellikle yazın parka gittiğimde kafadan 3-4 gelin, damat görüyorum foto çektirmek için gelen belki de sıradandır, evlenmek o kadar büyük başarı değildir belki bilemedim. Konu sahibinin cevresi için öyledir belki sadece örnekten yola çıkarak konuşuyorum tabii. Bir de konu sahibinin bu örneği verebilmesi için baya bir nişandan vs dönmesi lazım.bana o da yok gibi geldi. Dipsiz bir kuyu sanki bu konu

Evlendim diye nazar değeceğini hiç düşünmedim valla. Arada annem kocamı çok övüyor herkese ona kızıyorum bi tek nazar değdirecen diye evlenmek kolay da iyi bir evlilik zor bence Ona nazar değebiler

Ama birilerinin nazar etmesi için onlardan üstün bir şeylere sahip olmanız gerekmez mi? Ben öyle düşünüyorum en azından. Sıradan şeylere neden nazar değsin ki?
Buna bende cevap verme gerekigi duydum. Afedersin diyorlarya insanlarin gozu wc yaptığında bile. Gercekten oyle.
Abim cok iyiydi cok caliskandi 14 yaslarindaydi.komsular derdi x ablanin piyangosu bu cocuk iste vs abimi trafik kazansinda kaybettik.gunude doldu demekki.allah rahmet eylesin.ama ben bununda sebeb olduğuna inaniyorum

Sizin evlenmenize millet niye nazar değdirsin? Sanki çok ekstrem, gıpta edilecek bir şey. Herkes evleniyor. Çevremdekiler bazen nazar değer diye sosyal medyada çocukla paylaşım yapma der bana. Ne çocuklar var aşırı güzel, akıllı vs. Değse onlara değer. Bizimki Tarzan gibi dolanıyor, onun neresine nazar değsin. Çok da tırsarsam okur üflerim.

Evet söylemeyin, en doğrusunu yapıyorsunuz. En yakınlarınız bilse yeter, vakti gelince diğerleri de öğrenir zaten..

abartmayın allah askına. bı arkadasım var sızın gibi ınstagram profıl fotosunda kocaman nazar boncuğu var kucağında alın bı boncuk sizde

Anlatmamak zaten en guzeli dogru olani yapiyor olsanizda korku baska birsey bi doktora gorunmekte fayda var

Getçekten bu kadar seviyor musun hayatı? Ya da nazar değeceğini düşünecek kadar müthiş bir hayatınız mı var? Bunları düşünmeyin, sadece yaşayın gitsin.
sorunda bu zaten o kadar her sey ters gidiyorkiu arkadaşlarım hep anlatır suyum var buyum var diye en ufak hayatımda olumlu bir şey olsa korkarım o da elimden gider diye iste sorun burda

O zaman anlatmayi dene belki mutluluk ordan geciyodur

Herkesin mutlu oldugunu nerden cikariyorsun? Oyle gozukuyor cogu
Insan emin ol
herkes ballandira ballandira anlatiyor heralde ben oyle anlatsam dahada berbat olur her set

Nazar diye birşey olsa sosyal medya fenomenlerine birşey olurdu. Veya zengin ve ünlü insanlara...yok öyle birşey inanmayın..

Nazar diye birşey olsa sosyal medya fenomenlerine birşey olurdu. Veya zengin ve ünlü insanlara...yok öyle birşey inanmayın..
cidden doğru ama mesela bir isim olacakken birine anlatınca sanki olmuyor yada ben cok taktigimdqn boyle oluyor

cidden doğru ama mesela bir isim olacakken birine anlatınca sanki olmuyor yada ben cok taktigimdqn boyle oluyor
Kendinizi nasıl hissediyorsunuz öyle davranın. Olumsuz düşünecek insanlarla paylaşmayın tabi...sizi dibe çekecek kişilerle örneğin.. Yoksa mutluluk paylaşıldıkça çoğalır..

Kendinizi nasıl hissediyorsunuz öyle davranın. Olumsuz düşünecek insanlarla paylaşmayın tabi...sizi dibe çekecek kişilerle örneğin.. Yoksa mutluluk paylaşıldıkça çoğalır..
haklisiniz aslında sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…