• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazofarenks, korkuyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar cevap veremedim, vermeyi unutmuşum daha doğrusu. Sonuçlarım temiz çıktı. Üst solunum yolu enfeksiyonu, sinüzit vs geçiren kişilerde geniz etinde büyüme vs. olabilirmiş. Bir burun spreyi birde alerji, astım hastası olanların vs kullandığı bir ilaç yazdı ama emzirenlere uygun değildir yazdığı için içmiyorum bebeğim biraz daha büyüsün öyle başlarım diye düşündüm ama kararsızım.
Bu geniz eti herkeste olan birşeymiş sanırım o halde neden nezle gripte büyüdüğünde doktorlar biyopsi istiyor bu konuda degerli fikrinizi merak ediyorum kızlar

Bu geniz eti herkeste olan birşeymiş sanırım o halde neden nezle gripte büyüdüğünde doktorlar biyopsi istiyor bu konuda degerli fikrinizi merak ediyorum kızlar
Aslında çoğu durumda önce bir tedavi verip ise yarayıp yaramadığını bakiyorlar. Yada büyümenin devam edip etmediğine. Belki doktor fazla büyük gördüğü için zaman kaybetmek istemedi. Arkadaşımın çocuğunda kafatası büyümesi vardı. Baya bir test falan. Sonunda genetik olarak yapısal olarak büyük çıktı. Ama bebekken vücuduna ve yüzüne göre kafatası büyük olduğu için bu şekilde yine de araştırmayı uygun gormuslerdi. Hakikaten de gözle görülür anormallik vardı.

Kardeşimin karnında kitle gibi acıyan bir şey var. Onda doktor mesela önce iltihap kaynaklı lenf sismesidir diye antibiyotik verdi. Küçülme olmayınca diğer testlere geçtiler.

Benim akcigerimde nodül var. Doktor 3 ay sonra tekrar tomografi istemişti. Ben korkudan baya bir zaman cektirmedim. İkinci cektirdigimde sabit olduğu için boyutu doktor artık kontrole bile gerek görmedi. Bu kadar zamanda hiç değişme yok dedi.

Yani genelde tercih edilen bir şekilde tedavi verip sonucuna göre detaylı testler istemek oluyor ama artık kanser o kadar çok yaygınlaştı ki doktorlar da risk almak istemiyor bence. O yüzden genelde çoğu kez biyopsi istiyorlar. Erken teşhis açısından iyi bir şey.

Bazıları kötü huylu olabiliyor o yüzden.
Benden devlet hastanesi biyopsi istedi özelde bi doktora gittim önce mr cekelim sonra eger gerekirse biyopsi dedi. Emar, cekildim geniz etin gripten dolayı büyümüş şuan küçülmüş dedi. Emarsa görünmemiş bile dedi o yüzden biyopsiye gerek yok dedi. Demekki emarda da belli oluyor

Aslında çoğu durumda önce bir tedavi verip ise yarayıp yaramadığını bakiyorlar. Yada büyümenin devam edip etmediğine. Belki doktor fazla büyük gördüğü için zaman kaybetmek istemedi. Arkadaşımın çocuğunda kafatası büyümesi vardı. Baya bir test falan. Sonunda genetik olarak yapısal olarak büyük çıktı. Ama bebekken vücuduna ve yüzüne göre kafatası büyük olduğu için bu şekilde yine de araştırmayı uygun gormuslerdi. Hakikaten de gözle görülür anormallik vardı.

Kardeşimin karnında kitle gibi acıyan bir şey var. Onda doktor mesela önce iltihap kaynaklı lenf sismesidir diye antibiyotik verdi. Küçülme olmayınca diğer testlere geçtiler.

Benim akcigerimde nodül var. Doktor 3 ay sonra tekrar tomografi istemişti. Ben korkudan baya bir zaman cektirmedim. İkinci cektirdigimde sabit olduğu için boyutu doktor artık kontrole bile gerek görmedi. Bu kadar zamanda hiç değişme yok dedi.

Yani genelde tercih edilen bir şekilde tedavi verip sonucuna göre detaylı testler istemek oluyor ama artık kanser o kadar çok yaygınlaştı ki doktorlar da risk almak istemiyor bence. O yüzden genelde çoğu kez biyopsi istiyorlar. Erken teşhis açısından iyi bir şey.
Evet dediğiniz gibi oldu bndde. Ben gripken devlete gittiğimde yani yutkunurken bogszım acıyordu gripte denmez aslnda.. hasta iken baktı geniz eti var biyopsi yapalım dedi.. gün verdi 3 ay sonraya. Sonra özele gittim önce tedavi edelim dedi küçülücekmi bakalm dedi tedavi verdi sonra baktı küçülmüş bence biyopsiye gerek yok dedi ama yinedw bi emar cekelim emardada birşey cıkmazsa bi sorun yok demektir dedi emar cekildi bi sorun yok geniz eti emarda görünmemiş bile dedi o derece küçülmüş dedi.. fakat tabi başka bi kist cıktı o da zararsızmış cok şükür yani geniz etinde biyopsilik bi durum yokmuş

• Beğen
Reactions: Gif
Googledan hastalık araştırma yapılmasını doğru bulmuyorum durduk yere kaygı seviyenizi yukseltiyorsunuz

İyi akşamlar kızlar. Ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama bir süredir burnum sabahları uyandığımda tıkalı oluyor. Bazen tıkalı uyanıyorum bazen açık. Ama sümükten dolayı tıkalı gibi değil çünkü burnumu çektiğimde birşey gelmiyordu. Bazı geceler horladığımı da biliyorum. Eşim bazen bu gece çok horladın der. Bazen de uykuya tam dalmadan kendi horlamama uyandığımı biliyorum. Bir kaç ay önce yüzümde gece uyurken yüzümün sol tarafında bir uyuşma ile uyandım. Ağzımın yarısı yüzümün gözümün yarısını oynatamıyorum, acaba felç mi oluyorum diye korktum açıkçası ama kısa süre içerisinde geçti(üstüne yattım heralde diye düşündüm). Birde bunların üstüne kulağımda böyle üşüdüğüm veya irkildiğimde bazı yüksek seslerde veya ses olmasa bile aniden bir uğultu veya uğultulu bir ürperme hissi gibi tuhaf bir şey oluyordu ve kulaklarım da hafif ağrı hissediyordum.

Kbbye gittim kulaklarımda boğazımda birşey olmadığını söyledi ve burnumu inceledi burnumda sol tarafta geniz etinde büyüme olduğunu ve biyopsi yapılması gerektiğini söyledi. Haftaya salı günü punch biyopsi vereceğim ve çok korkuyorum. Elime biyopsi işlemleri için verdiği kağıtta nazofarenk yazıyor ve araştırdığımda geniz kanseri demekmiş ve iyi huylu mu kötü huylu mu diye bakmak için biyopsi istemiyormuş. Çok korkuyorum, kızımı annesiz bırakmaktan. Eşimle kavga ettiğim ve beni üzdüğü zamanlar inşallah beni çok ararsın dediğim için kendime çok kızıyorum, acaba öyle dediğim için mi böyle birşey başıma geldi diyorum. Kızlar dua edin sonuçlarım iyi çıksın, kanser olmayayım, kızımdan ayırmasın beni rabbim. Kızımı bensiz bırakmasın. Şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.
Geçen gün e devletten tahlil sonucuma bakmıştım. Bi şey vardı adını hatırlamıyorum çok yüksekti değerler netten baktığımda lenfoma kanseri belirtisi falan diyodu.
Aynı siz gibi bi korku sarmıştı, çocuklara hüzünlü hüzünlü bakıyordum vs.
Hiç ilgisi yokmuş😅
Sizde kendi kendinize kurmayın kötü düşünmeyin. Zaten arkadaşlar yazmış kanser olmadığını.

Geçen gün e devletten tahlil sonucuma bakmıştım. Bi şey vardı adını hatırlamıyorum çok yüksekti değerler netten baktığımda lenfoma kanseri belirtisi falan diyodu.
Aynı siz gibi bi korku sarmıştı, çocuklara hüzünlü hüzünlü bakıyordum vs.
Hiç ilgisi yokmuş😅
Sizde kendi kendinize kurmayın kötü düşünmeyin. Zaten arkadaşlar yazmış kanser olmadığını.
Neymis o deger merak ettim, gunluk dram dozumu alamadim ben de bakayim tahlillerime ahsjhshs, 😜

Bakıyorum hemen. Baktım geldim. LDH yazıyo başta. Birde yukarıda anormal sonuçları göster diye seçenek var. Oraya tıklayınca çıktı. Onun için daha çok tedirgin oldum
Shhsjsjs hemen kendiminkine bakıyorum. Bakamadim ben de hic yok.

Bu arada konu sahibi kendimi bildim bileli geniz etim var, boynumda 7 kitle var. 6 ayda 1 takip edilir. Hic takilmayin cok cok cok buyuk ihtimalle hicbir sey cikmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X