nce ben diyenlerden misiniz?

_ConversE_

Nam-ı diğer extreme:))
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
3.476
18
116
38
İstanbul

günlük yaşantıda,iş de,evlilikte,aşkta,kavgada,
önce ben diyenlerdenmisiniz?
yoksa fazlasıyla fedakar olanlardanmısınız??

bi insanın önce ben dememesi için karşıdakini kendinden daha çok sevmesi lazım.
buda imkansız insan en çok kendini sever, kendini sevecek ki başkasını sevsin. zaten başkasını da kendimiz için severiz. o yüzden herkes önce ben der sanırım.

tabi bencillik boyutuna gelmeden.

insan bazen kendinden fedakarlık verip,karşınsındakilere öncelik tanıyabiliyor ne yazıkki??
yani herkes için aynı şeyler söz konusu değil sanırım..

karşıdaki insana bağlı eğer değdiğine inanıyosam sonuna kadar fedakarımdır o da sadece annem babam ve sevgilim sadece onlar değiyo buna

Asla çok fedakar olamadım.Kimi zaman bencil olduğumu da kabulleniyorum.Öncelik ben oldum çoğunlukta.Neden bilmiyorum ama tam anlamıyla verici olmak hiç beceremediğim bir şey..

sanırım ortasını bulmak lazım,herzaman verici olmak da yanlış hep ben demektee,
ama bende pek fedakarlık yapanlardan değilim galiba:bbo:

her zaman ben diyenlerdenim ayiptir söylemesi kendimi haksiz görmek istemem de

Karşılaştığım olayların boyutuna,zamanına ve önceliklerim olan kişilere göre değişiyor.Genel olarak toplumda denge unsuru olmaya çalışırım,ne çok lider,ne çok ezik ve fedakar...

Kendimden fazla sevecek kadar fedakarımdır. Ama son yaşadığım olaylardan aldığım dersler bunun tam tersini yapmasını öğretti bana.

Evet "ailem dışındaki konularda"her zmaan ilk önce ben derim
Belki bencillik olarak algılanabilir ama kendisine faydası olmayan başkalarına hiç fayda sağlayamaz..

ben fedakar olduğumu düşünüyorum
işyerinde kendim atılırım yapalım edelim diye
evde aman kimse üzülmesin diye
bazı duyguları olayların üstünü kapatırım
zararını çok görmedim
belki karşımdaki insanlarında iyi niyetli olmasından kaynaklandı.

Fedakarlık herkes için yapabileceğim birşey değil. Ailem ve eşim için yaparıma ama onların dışında kalan durumlarda adil olmaya çalışırım. Kimsenin hakkını yemem, kimseyede hakkımı yedirmem.

bu durum, kişiye, yere, duruma, ortama ve zamana göre değişir...

Eskiden olsa fedakarlık yapardım başkalarını kendimden çok düşünürdüm, ama malesef gördüm ki herkes önce ben diyo (buna fedakarlık yaptığım kişiler de dahil) o yüzden bende önce ben diyorum ve doğrusu da bu bence.

ben biraz fedakarım galiba her konuda kendimden önce oğlumla eşimi düşünürüm....neyapiym onları çokkkkkkkkk seviyorum..........

önce ben... :CüvCüv:
çok fedakar biri olduğum söylenemez.
olmak da istemem zaten.
çok gerekirse sadece ailem, yapcağım fedakarlığa değeceğini düşünüyorsam sevgilim ve ilerde çocuğum için fedakarlık yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…