nce ben diyenlerden misiniz?

Ne önce ben derim ne de başkaları mutlu olsun diye istemediğim şekilde davranırım...
Kendimi düşündüğüm kadar sevdiklerimi de düşünürüm ben..

etrafımdaki insanlara yakınlık dereceme ve bana olan yaklaşımlarına göre değişir. bazılarına önce ben , bazılarına da önce, bu aralar ,sen................................

keske ben dıyebılseydım...keske...etraftan cok kendımı dusunseydım....
bu yuzdende uzuldugum ve kırıldıgım cok sey olmazdı...ve herkes yerını bılırdı...
belkı bana karsı bır fedekarlık yapalırdı...

Hayattaki tek keşkem herhalde.Keşke önce ben diyebilsydim.
Ama yine de zaman zaman ben dediğim olmaya başladı.Önce seni hep çocuklarım için kullandım.

esasında yerine ve karşımdaki insana göre değişir..
bazı durumlarda önce ben derim..
ama karşımdaki çok sevdiğim bir insansa her zaman için fedakar olurum.

önce ben demem, diyemem. eşim ve ailem için fedakarlık yapabilirim. arkadaşlarım için de yaparım bazen. o anki şartlara göre hareket ederim. çok fedakar da değilim ama bencil hiç değilim.
mantıkla yaklaşmaya çalışırım her zaman. kimsenin hakkına, istemeden de olsa girmek istemem.

ah keşke ilk olarak kendimi düşünebilsem ilk kendimi düşündüğümde suçlu hissediyorum kendimi ne kadar bencilim diye düşünüyorum :çok üzgünüm: kendimi düşünmeyi ne zaman öğrenicem:sm_confused:

Bana zarar vermeyecekse fedakar olabilirim..Ama bakın burda da kendimi düşünüyorum aslında:)

Birçok olayda kendimi düşünürüm evet, bencil sayılabilirim bu anlamda.

Ama bu bencilliğim karşımdakine zarar vermez hiçbir zaman..

Kendime zarar vermeyecek kadar fedakar, karşımdakine zarar vermeyecek kadar bencilimdir aslında.

İşte en ideali bu bence. Ne kadar güzel yazmışsınız. Ben de bunu beceremiyorum sanırım, ah bi becerebilsem... Kimseyi kırmama adına kendime zararı bile olsa fedakarlık yapıyorum çoğu zaman. Ama bu daha çok hayır demeyi bilmekle alakalı. Of hayat çok zor.

aslında bu duruma göre değişir ...durup duruken önce benn denmez ama bazı konularda ben daah bilgliylim yada ben tecrübeliyimdir falan atlarım...ama karşımdakinini yapması daha uygun gördüğü bir şey vardır buyur önce sen derim ..ama aileme öncelikle ve birkaç yakın dostuma klredim sonsuz, önce sen ben kavgası birtekk birbirimize yardım yarışında oluyor çok şükür :))

bılmem bugune kadar kımse bana bencılsın demedı aılem vs
daha cok saflıgımdan konuşurlar
ama eşim için bencil dıyebılıyorum

evet ben derim.....

eşimle oturup karşılıklı birbirimizi eleştirdiğimizde

o ban hep derki senin şu huyunu seviyorum....

"Ben Varım" benim demen çok hoşuma gidiyor der....

sonra anladımki evet ben bencilim ama karşımdakini kısıtlamayacak bencilim....

ben cok fedakar biriyim önce sevdiklerim en son ben diyenlerdenim ama esime kizima ailemdekilere seve seve
fakat bazen fazlasiyla fedakar oluyorum ama karsiliginda hic birsey alamiyorum zedelenend hep ben oluyorum bu durumda
ama dedigim gibi özellikle esime ve kizima benden önce onlar seve seveeeeeeeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…