Ne amaçla böyle bir laf denir ki?

evet abartıyorsun neticede o da bir insan kafası var ağzı var düşünür konuşur biraz empati lütfen

Abartıyorsunuz.

Fikrini belirttiğinde siz de dersiniz, herkes aynı şeyleri sevemez zaten.
Farklı karakterdeyiz dolayısı ile farklı zevklerimiz var.

Çok kalabalık davetlerde sizden herhangi bir yardım istemesi doğal.
Fakat dayatarak iş yaptırırsa orada sıkıntı var demektir.
Başkasına da "gelinim var" demesi sizi yücelten bir durum.
Tabii ki de sizi hizmetçi yerine koymaması gerekir, ki zaten böyle yaptığını düşünmüyorum.

Kalbinizi kirletmeyin.
Düzeyli bir ilişkiniz varsa, bu şekilde devam edin.
Fazla samimiyetten kaçının, mesafeli olup karşılıklı saygı olduğu sürece sorun olmayacaktır.

Biraz yardım bekliyor olabilir. Kayınvalide değil anne olsa anne de bekler. Kötü niyeti olduğunu sanmam.
Yaşlı insanlar biraz dah amüdahaleci oluyor.
Ben çok çektim desteğim yoktu, artık bir kızım var mahiyetinde de söylemiş olabilir.
Kirletmeyin kalbinizi..

Fazla samimi degiliz ama mesafeli de değiliz. Mesafeli olsak o halının rengi olmamış vs diyemezdi sanirim

Sadece seninle dertleşmiş. Bence hiç bir anlam yükleme.

Kayınpederler gelinlerini severler kayınvalideler de kıskanır. Benim kayınbabam aşırı maçodur ama ben gidince çay bile getirir bana iç kızım bitki çayı der, biz seviyoruz diye gofret alır bekletir falan kayınvalidemin de açık açık kıskanıyom ben demişliği vardır Normal bence.

Bence de çok anlam yükleyip kalbinizi ve beyninizi yormayın. Siz kendi evinizde eşinizle nasıl iş bölümü yaparsınız bilinmez ve sadece sizi ilgilendirir ama onun evine gittiğinizde yemek yapılıyorsa, servis vs yapılacaksa, birşeyler getirilip götürülecekse bence yardım edilmeli, sonuçta onlar yaşlanmıştır artık, yorulmuşlardır. Hizmet etmelisiniz demiyorum ama zaten insanın içi rahat etmez ki. Bir de kişiliğini bilmem ama bazı insanlar öyledir mesela o söylemeden birinin kendisine yardım etmesini falan ister ya hani. Sizi servisler için salondan çağırmak değil de sizin salondan kalkıp kendiliğinizden servislere yardım etmenizi beklemiş olabilir. Benim anneannem öyledir mesela o demeden gidip de ona yardım anlamında birşey yaparsak sevinir. O ağzıyla "şunu yap bunu et" derse yandık artık, çenesinden durulmaz.

Ben olsam kalabalık ortamda salonda milletle sohbet etmek yerine zaten kadının yanında hazır beklerdim bana milletin içinde birşey demesin diye. Sonuçta siz yabancı değilsiniz, gelinisiniz sevseniz de sevmeseniz de, elalem değilsiniz.

Bunun dışında, eşyalara vs karışmasını da avantaja çevirebilirsiniz belki. Mesela zevki güzelse fikir danışabilirsiniz. Kayınvalideler eğer sizinle uğraşmıyorsa, problem yaramıyorsa neden bu kadar batıyor anlamıyorum. Benim sevdiğim ve evlendiğim insanı doğuran kadın bana bir kötülük yapmadığı müddetçe ben severim, seviyorum da. Bekarım ama Helga annemi çok seviyorum. Keşke aynı ülkede olsaydık da bayramda falan ziyaret etseydik ya da ara sıra. Dünyanın en güzel oğlunu doğurup büyüten anneye helal olsun der ellerinden öperdim.

Son düzenleme:
Aynı fikirdeyim.
Kv yardım için beni salondan oturduğum yerden çağırsa insanların yanında ben utanırım

Öyle kayınvalideyi bulmuşsunuz..öpüp başınıza koysanız yeridir :) .. Benimki ben varken hiç bir işe elini sürmez. Belki ben alıştırmış olabilirim elimden geldiğince ona yaptırmamaya çalıştım hep...Sonuçta kaç yaşına ne zorluklarla gelmiş kadınlar..birazda gelin evlat sefası sürsünler.. herşeyi bırakın onu mutfağa bırakıpta biriryle sohbet etmeyi de kendime yakıştıramam ben.. empati yapın bence biraz..ilerde sizin de gelininiz olsa sizden ondan beklersiniz..

normal sohbet etmıssınız evet abartıyorsunuz

Bizde teyzenin falan evine gidince gençler genellikle servise falan yardım eder. Teyze olması şart değil bir arkadaşın evine gittiğimizde bile yapılacak iş var mı diye sorarız, servise yardım ederiz. Kendi annemizin evinde bile sonuçta biri yardım edeyim mi dese biz varız değil mi?

Art niyet göremedim ben,fikrini belirtmesi de kendi gönlünde en iyisi sizin olsun düşüncesidir

Kötü niyetli bir kayın valideniz olmadığını düşünüyorum.Sizde boşuna kuruntu yapmayın bence..O mutfakta bi iş yaparken ben oturmam mesela o bana iş bile yaptırmaz ama ben duramam yani. Ben annemi nasıl seviyorsam kayın validemi de öyle seviyorum. Hatta fikirlerine zevklerine çok güvenirim ona danışırım çoğu şeylerimi.

Bence abartıyorsunuz :)
Kendi gelinlik dönemi hakkında sohbet etmiş sizinle,ben böyle şeyler yaşadım diyerek hayatını anlatmış bir nevi.
"Şimdiki gelinler öyle mi?biz hizmet ediyoruz" tarzı bi şey söylemiş olsa evet size laf dokunduruyor derdim.
Ama buradan sadece sizinle sohbet ediyor şeklinde görünüyor.

E siz onun kızı sayılırsınız artık,kv nin evi yarı annenizin evi.salondan servis için sizi yardıma çağırması çok doğal bence.
bunu neden emrivaki olarak gördünüz ki?
Anladığım kadarıyla eşinizin kız kardeşi yok.
Türk ailelerinde kız çocuğu için derler ya hani "kızın olunca rahata erersin,her işine yardımcı olur."
Bence kv niz;kızı gözüyle bakarak öyle bir şey demiş.
Yardıma ihtiyacım olursa,gelinim var artık bana yardım eder diye.

Evet aldığınız şeylere laf etmesi hoş olmayabilir,"biz böyle beğendik anneciğim"deyin geçin :)

Kv nin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum genel olarak,aklınıza karpuz kabuğu düşürmeyin :)

Gelin olarak geçtim benden büyük birine gittğimde hizmet beklemm hizmet ederm saygıdır yayılıp onların getirmesini bklemek ayıp ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…