• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne amaçla böyle bir laf denir ki?

Bence mesele tabak canak tasimak perdeye karismasi fln degil.
Tamamen BDV psikolojisi magduru olmus konu sahibi.
Burada okuya okuya paranoyak olduk, alistirirsan dahada kurtulamazsin diye uyaran uyarana.
Ister istemez de insan kendini kuruyor azcik ses cikartsam mi ki acabaa diye:KK70:

Kayınvalide değilim. Üstelik gencim de. Ama benimde bazen başkalarına iş buyurduğum oluyor. Ben oradan oraya koştururken onlar da iki tabak çanak taşısalar ölmezler herhalde diye düşünüyorum.
Köle gibi çalışmış zamanında kayınvalide. Ondan dert yanmış kadın. Şanslı olduğunun farkına var demiş. Kıymetimi bil gelin mesajı veriyor size.

Aldığım kıyafete harcadığım paraya akıttığım suya bile kendı annem karışıyor 18 yıllık evliyken :))dayanamadım annemmisin kaynanam mı dedim :) ayıp oldu ama illaki ama illaki karışıyorlar

Kayınvalide değilim. Üstelik gencim de. Ama benimde bazen başkalarına iş buyurduğum oluyor. Ben oradan oraya koştururken onlar da iki tabak çanak taşısalar ölmezler herhalde diye düşünüyorum.
Köle gibi çalışmış zamanında kayınvalide. Ondan dert yanmış kadın. Şanslı olduğunun farkına var demiş. Kıymetimi bil gelin mesajı veriyor size.
Misafirlerim geliyo hepsine yetişemiyorum yardım istiyorum hepsi de arkadaşım..bence yardım istemeden kalkıp yardımcı olsalar ben servis yaparken çay felan doldursalar demi ama

Benimkiler de öyle diyor. Ben yeni gelinken camasirlari elimde yikardim ellerim hep yara olurdu üstleri su toplardi bide kayinbabamin yaninda asla oturamazdim hep ayakta dururdum hizmet etmek icin. Kayinbabam eve gelince ayaklarini yikardim. Gündüzleri hem kendi evini hem kaynanamin evine bide kendi annemin evimi temizlerdim de falan da filan. Yani benim kaynanamöyle diyerek bana gönderme yapiyordu .bak senin halin iyi sen bunlari yapmiyordun ben neler neler yapiyordum diyor bana. Bende ona dedimki Allaha sükür devir degisti bizim kültür de böyle seyler yok sen baya sanssizdin dedim ona.

öööfff.... benim kaynanada ben yeni gelinken diye başlıyor konuşmaya aynı şeyleri elli kere anlatıyor. dinleme bile, zaten zaman geçtikçe duymuyorsun, tv sesi gibi kendi kendine konuşuyor.

Bence abartıyorsunuz :)
Kendi gelinlik dönemi hakkında sohbet etmiş sizinle,ben böyle şeyler yaşadım diyerek hayatını anlatmış bir nevi.
"Şimdiki gelinler öyle mi?biz hizmet ediyoruz" tarzı bi şey söylemiş olsa evet size laf dokunduruyor derdim.
Ama buradan sadece sizinle sohbet ediyor şeklinde görünüyor.

E siz onun kızı sayılırsınız artık,kv nin evi yarı annenizin evi.salondan servis için sizi yardıma çağırması çok doğal bence.
bunu neden emrivaki olarak gördünüz ki?
Anladığım kadarıyla eşinizin kız kardeşi yok.
Türk ailelerinde kız çocuğu için derler ya hani "kızın olunca rahata erersin,her işine yardımcı olur."
Bence kv niz;kızı gözüyle bakarak öyle bir şey demiş.
Yardıma ihtiyacım olursa,gelinim var artık bana yardım eder diye.

Evet aldığınız şeylere laf etmesi hoş olmayabilir,"biz böyle beğendik anneciğim"deyin geçin :)

Kv nin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum genel olarak,aklınıza karpuz kabuğu düşürmeyin :)
Kendi kızı var hicbir is yaptirmaz ona. Gulerek yaaa x biz böyleydik diyince killandim ister istemez.

Bence mesele tabak canak tasimak perdeye karismasi fln degil.
Burada okuya okuya paranoyak olduk, alistirirsan dahada kurtulamazsin diye uyaran uyarana.
Ister istemez de insan kendini kuruyor azcik ses cikartsam mi ki acabaa diye:KK70:
Fazlasıyla katılıyorum. Gerek bdv gerek nasıl alistirirsan öyle giderciler :D

Usenmedim tek tek tum yorumlari okudum.
Konu sahibi belaokumakitapoku belaokumakitapoku neden cevap verebilicegin yorumlari cevapliyosunda isine gelmeyen yorumlari atliyosun? Ornegin " benim kv dede cok eskiden oyleydim boyleydim der' diyen uyemize cevap veriyosun. Ama " hizmet beklemek ayip" diyen uyemizi es geciyosun. Neden? Aciklarmisin? En azindan kendini savunabilirsin.

abartiyosun butun kv ler boyle zaten
kendi annelerimiz de böyle zaten bize karsi
annem bile begenmediyse soyler sunu getir bunu getir der
bunda bisey yok
cok anlam yukluyosun
buna şükret bence
sadece bu kadarsa

Gecen esimin annesine gittik oturuyoruz. Mutfakta bi isle meşguldü ben de oturuyodum arada da pisen yemegi karistiriyodum. Kp bana hic yardım etmezdi kızım her seyi kendim yaptım ettim falan dedi. Ben de cok şükür kocam öyle degil dedim. Sonra yaaa x beni yeni gelinken hemen oturttular isin başına mümkün degil keyif yapamaz oturamazdik dedi. Kv eski kafalı bi insan da degil niye böyle bi laf etti ki? Gittigimizde sunu yap bunu yap falan da demez yemegimi bile kendi koyar önüme.

Gecenlerde kalabalık bi sekilde toplanmistik servisleri hazırlıyordu ben de sohbet ediyordum salonda mutfaktan beni çağırdı servisleri goturmem icin. Bunun haricinde oyle emrivakileri olmaz. Herhangi bi seye yardim edelim mi diyen biri olunca gelinim var artik der. Sectigim perdeye haliya karışır bi de. Fikrini belirtmezse ölür. Begenmezse alenen der niye onları aldınız vs diye.

Cok ta anlam yukleyip kalbimi kirletmek istemiyorum bilmiyorum abartıyor muyum?

bence sohbet olsun diye söylemiştir ya, madem normalde böyle bi insan değil, her lafının sözünün üstüne çok düşünme bence, burdaki kv konularına da çok takılma, çünkü seni yanlış yönlendirebilir

Evet abartıyorsun.
Bizim zamanımızda böyle değildi demiş laf sokmamış ki.
Yardım edelim mi dendiğinde gelinim var artık diyor hoşuna gidiyor demek ki.
Mutfağım temizlencek yardıma gel demiyor en azından, yemeğini bile önüne koyuyormuş.
Kendine dert arama bence.
Kesinlikle katılıyorum, bacim sen bulmussinda bunuyosun....

Gecen esimin annesine gittik oturuyoruz. Mutfakta bi isle meşguldü ben de oturuyodum arada da pisen yemegi karistiriyodum. Kp bana hic yardım etmezdi kızım her seyi kendim yaptım ettim falan dedi. Ben de cok şükür kocam öyle degil dedim. Sonra yaaa x beni yeni gelinken hemen oturttular isin başına mümkün degil keyif yapamaz oturamazdik dedi. Kv eski kafalı bi insan da degil niye böyle bi laf etti ki? Gittigimizde sunu yap bunu yap falan da demez yemegimi bile kendi koyar önüme.

Gecenlerde kalabalık bi sekilde toplanmistik servisleri hazırlıyordu ben de sohbet ediyordum salonda mutfaktan beni çağırdı servisleri goturmem icin. Bunun haricinde oyle emrivakileri olmaz. Herhangi bi seye yardim edelim mi diyen biri olunca gelinim var artik der. Sectigim perdeye haliya karışır bi de. Fikrini belirtmezse ölür. Begenmezse alenen der niye onları aldınız vs diye.

Cok ta anlam yukleyip kalbimi kirletmek istemiyorum bilmiyorum abartıyor muyum?
Hizmet beklediği kesin bu kadarsa yardım et ne olacak

Ktu bırsey dememıs bız yapamadık demıs ıcınde uhte kalmıs gıbı knusmus ayrıca ınsanın bı knuda fkrını belırtmesıde dgal kv olunca gze batıyr bı arkadasımız sececegımız seylerın rengıne karıssa gze batmaz ama kv batıyor ıste herneyse o kadarlık gelınlık yapıver elıne yapısmaz ya mutfaktan bıseyler getrmek... snucta brek ac bulasık yıkaa dememıs abartıyrsun

[QUOTE="piskKo, post: 48383162, member: 4780e tabak canak tasimak perdeye karismasi fln degil.
Ister istemez de insan kendini kuruyor azcik ses cikartsam mi ki acabaa diye:KK70:[/QUOTE]
Ben yeni evliyim tüm ilişkileri mı buradaki tecrübelere Gore düzenliyorum. Böylesi daha güzel

Back
X