Ne babamın ne eşimin babasının babalar gününü kutlamak gelmiyor içimden

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Sadece bır kac gun var babalar gunune.
Bu babalar gununde, ılk kez ne kendı babamın ne de esımın babasının babalar gununu kutlamak gelmıyor ıcımden.
Sebebı derın, sebebı uzun.
Ama bır huzun var ıste ıcımde.
Bır ozlem.
Gecen gun ılk kez uzun uzun dusundum, 'acaba baba tarafından sevılmek nasıl bır duygu?' dıye.
Bazen, esımın babası kızını opuyor, kıskanıyorum, benı babam hıc opmedı.
Evlılıgımın ılk aylarıydı, yanlıslıkla yenı aldıgım bır cıft ayakkabımı cope atmıstım.
Esımın babası duydu bunu, uzuldugumu fark edınce; 'senden daha mı kıymetlı' dedı.
Gunlerce o sozun verdıgı mutlulugu yasadım.
Ama bugun, hıc bır sucum, hıc bır ayıbım, hıc bır hatam olmadıgı halde 'nasılsın?' dıye dahı sormuyor.
Kendı babam ıse, yıllarca bızlerden uzak kalmıs, evlatlarını nasıl sevebılecegını bılmıyor.
Bız yokuz sankı hayatında.
Oyle uzuluyorum kı!
Bazen korkuyorum, esım de mı boyle bır baba olur dıye.
Olmasın dıye dua edıyorum, dusumde hep super baba olarak onu goruyorum.
O gelecegın super babası, benım ıse bugunumun ve yarınımın tek gercek adamı.
Dertlesmek ıstedım bıraz, ıcımden gelenlerı yazmak.
Babalar gununu nasıl kutlayacagınızı ogrenmek...

Herkesın babasının babalar gununu en ıcten dıleklerımle kutlarım.

canımm..içim acıdı okurken.. benimde yok babam var ama yok işte
bu dahada acıtıyor insanın canını küçükte değilim ama
ne bileyim bi arasa bi kızım dese istiyorum..hiçmi özlemez insan evladını..
kaç kere rüyamda gördüm zoruma gidiyor annem öldü böyle oldu..anlatacak çok şey varda neye faydaki..anlattıkça daha çok dağlanıyor içim.. işin kötüsü kızımın babasıda yok adam benden ayrıldı
senelerdir aramaz evladını..taşmı var bu erkeklerin yüreğinde bilmiyorumki..

Allah onlara uzun ömürler versin fakat öbür dünyaya göçtüklerinde; "keşke" dememek için kanlı bıçaklı da olsam kutlarım. Bilirim içimde kalır. Bilirim ne kadar kızarsam kızayım, ne kadar canımı yakarlarsa yaksınlar kaybettiklerim acı verir.

Hediye alınmasa bile bir telefon edilmesi taraftarıyım. Yine de siz bilirsiniz hayat sizin.

doğru diyorsun arkadasım..
ama baba bir kere bile kızım ne yapıyor diye merak etmezse genede aramak gerekirmi?? kimse onlardan maddi bişey beklemiyor bir kızım demek bu kadarmı zor??

ahh ahh yaramı deştiniz.benimde babam ölsem umrunda değil.
kaç defa eşimle kavga yaptım annemlere gittim.nie geldin die az dhaa beni dövücektiiben annedende bi şefkat görmedim babadanda.evlendim 2.5yıldır çoçuk özlemiyle yanıyrm.bekarken annemle babama bakmıcaksanız sevmiceksiniz niye beni dünyaya getirdiniz die çok ağladım.bazen düşünüyrm allahımın gücünemi gittide bu kadar uğraşlarıma rağmen anne olamadım diebizide günaha sokuolar kendilerinideee.ahh bir bilseler evlattan daha değerli ne olabilir hayatta

doğru diyorsun arkadasım..
ama baba bir kere bile kızım ne yapıyor diye merak etmezse genede aramak gerekirmi?? kimse onlardan maddi bişey beklemiyor bir kızım demek bu kadarmı zor??

Doğrudur. Yaşadıklarınızı, yaşatılanları bilemem ama ben olsam bir mesaj atardım. O utanmasa bile Allah bilir nasılsa derdim :S

Bence siz yine de arayın... Kutlayın... Büyüklük sizde kalsın. Kaybedince ki ben annemden biliyorum çok daha kötü oluyor. Vicdan azabı başlıyor bu sefer de...

Merhaba tatlım..

ben de babası tarafından son 21 yıldır hiç öpülmemiş bir kızım..
Öpmeyi sevmeyi bırak, "kızım" hitabını bile duymadım 21 yıldır, annemi kaybettiğimden ve babam 2.evliliğini yaptığından beri..
Babam benimle tamamen kendi hatası yüzünden konuşmuyor yıllardır. Konu açtım hatta bununla ilgili. Hata ise şu.. Ben evlenemden önce elimdeki birikimimmi "sana ev alalım" diye beni kandırıp elimdne alması ve evin tapusunu kendi üstüne yapması.
Gene de ben ona küsmedim, hatta hep sevgi dilendim..
Ama ben "baba en azından kendime ev alacak bir peşinatr ver, hakkımın tamamı olmasa bile" dedim diye beni sildi..
Silsin, üzülmüyorum artık.

Sahte sevgi kısa sürede insnaı sarhoş etsede, uzun vadede muhakkak mutsuz ediyor, garanti..
En azından şu an benimle konuşmadığı için, ben kendimi güvencede hissediyorum.
Konuşmuyorsa, kandıramazda diye düşünerek..
Çünkü içimdeki sevgi açlığı durdukça, ben buadama milyon defa daha kanabilirim.

Bundan 2 önceki babalar gününde hediye aldım ona.
İyi bir markadan gömlek ve kravat.
Benden kabul etmeyeceği için, kızımın eline verdim. Ama ben de kutladım sözlü olarak.
Hediyeyi alıp fırlatıp attı, sonra o gömleği üvey kardeşimin üstünde gördüm.
Geçen sene de aradım babalar günü için, hem biraz konuşmak istedim. "baba neyi paylaşamıyoruz" dedim ve hakaret ederek yüzüme kapattı.

Artık "baba" da yok, babalar günü de..
Üvey kardeşimin kız arkadaşları kutlasın onun babalar gününü.. Eliyle dolma yedirdiği, kızım yavrum diye hitap ettiği müstakbel gelinleri kutlasın..
Neydi efendim yıllardır "babam sevgisini göstermeyi bilmiyordu", böyle avuturdu amcamlar beni..
Gördük işte, biliyormuş..

Eşin öpsün, ileride çocukların öpsün seni..
Boşver baban da öpmesi madem öyle.. Evlat sevgisinden mahrum kalsın..

bilmiyorum aslında çok karmaşığım..vicdanım sıkıştırıyor beni..çok boşum ona karşı ne sevgi var ne nefret..bişey beklemiyorum..geçen yıl şunun farkına varmıştım çıkarmışımben tamamen hayatımdan..aklıma bile gelmiyor uzak olduğum zaman..bazen Allah korkusundan yanaşmaya çalışıyorum.. ama her seferinde o bunu bile kullanıyor..bi bakıyorum bikaç gün sonra para istemeye gelmiş..aklı sadece parada yanii..4 gün önce abimle ben kumar borçarı için kefil olmadık diye kötü hayırsız evlat olduk..hatta benim yıkılan yuvamı silah olarak kullanan diğer zavallı insanlar gibi oda bunu kullandı..o anda dondum kaldım.. ve anladımki benim annemin ve abimin hiç bir değeri önemi yok..onun içkisi kumarı kahve arkdaşları var..benim bu hassas durumumu kullanan bi insanın beni zerre kadar sevdiğine inanmıyorum.. benim için babalar günü YOKKKK artık...

Son düzenleme:
Elefera, ipektuncer ve diğer yorum yazan arkadaşlar, alıntı yapmıyorum ama hepsini okudum içim acıyarak, gözlerim doldu, boğazım düğümlendi okurken.
Bir babanın nasıl böyle olabileceğini hiç anlamıyorum, benim babam öyle değildi şanslıyım size göre.
Bazen eleştirsem de iyi bir baba oldu hep, sevgisini de gösterirdi, başıma ne gelirse gelsin arkamda babamın olduğunu, hep arkamda olduğunu hissettim.
Bunun eksikliği eminim çok çok zordur.
Eşimin babası çok önceden vefat etmiş, ben geçen hafta zannediyordum babalar gününü eşimin haberi olmadan arayıp kutladım, hediyesini almıştım gönderememiştim gelirken getiririm dedim, meğer bu haftaymış yine eşime birşey söylemicem çünkü babamın babalar gününü kutlamasını isteyip onu üzmek istemiyorum.
Onun için üzülüyordum ama hayattayken babasız gibi olmak eminim daha zordur.
İnşallah eşleriniz çok iyi bir baba olur ve öyle mutlu olursunuz.

benim umudum kalmadı erkeklerden yana şansım yok

Son düzenleme:
belinaycım ben de katılıyorum puppe'ye, allah bir kapıyı kapatır, diğerini açarmış, umudunu sakın yitirme.

baba bir kadının hayatında şüphesiz en önemli noktalardan biri, ne yazık ki güvensizliğimiz de,hayata bakış açımız da, karakterimiz de babaya, anneye göre şekilleniyor. ben babam için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim; ama bu konuda şanssız olsaydım neler olacağını az çok tahmin ediyorum. yine de babadan yana şansı olmayan insanların hayatı daha kolay göğüslediklerini düşünüyorum şimdiye kadar tanıştığım insanlardan gördüğüm kadarıyla. allah eşlerinizden yana şans verir inşallah kızlar.

ben maalesef babalar gununu kutlamayacagim...hediye yerine babamin ruhuna Yasin-i Serif gonderecegim

Ben çokk şanslıyım bu konuda..Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki Anne ve Babam sanki benim için dünyada dolaşan birer melekler..
bu yaşıma geldim hala saçlarımı okşar,dizine yatırır göğsüne yatırır sarılır ölür biter benim için..
benim ilk aşkım o..herşeyim,kıymetlim 56 yaşındaki muhteşem delikanlım...Anneme aşık deliler gibi,bunca yıllık evliler bilerek isteyerek üzmemiştir kırmamıştır anneciğimi..
bu babalar gününde o bize gelmek istedi..:))
hep siz geliyorsunuz çocuklar bu defa anneni alıp biz gelicez yarın diyince dün sevinçten ağladım..
gerçi mesafe çok yok aramızda..toplasan 2 saatlik yoldalar...ama baba evimi,evimin bahçesindeki erguvanları ıhlamur kokularını öyle özlüyorumki.
eşim bazen şaşırıyor gözleri doluyor biz öpüşüp koklaşırken sonra diyor nasıl bir sevgi bu...
Allahım kimsenin anasını babasını başından eksik etmesin..hepimizin inşallah..

Ve lütfen arkadaşlar ailelerinizle kötü olmayın..yalan bir dünyada yaşıyoruz herşeyin aslında bi hiç olduğu dünyada..o yüzden başta ailemiz olmak üzere herkesi sevelim,değer verelim,hatırlayalım...
bir hayır dualarını almak o kadar zor değil inanın....

Bilmiyorum. Ailevi meseleler her zaman zordur.
Sadece isimleri "anne,baba" diye güzel ilişkiler kurmak zorunda olduğumuza inanmıyorum.
Bizler de evlatları da olsak insanız,duygularımız var,kırgınlıklarımız,sevinçlerimiz var herkese karşı. Şimdi anne babayı herkesle bir mi tutuyorsun demeyin,öyle hissettirdilerse elden ne gelir?
Benim babamla ilişkim iyidir hatta annemle olduğumdan çok daha iyidir.
Ama sizin yerinizde olsaydım kutlamazdım. Zaten normalde görüşmüyorsunuz ya da görüştüğünüz dönemlerde sıkıntı yaşıyorsunuz,bir tek Babalar Günü kutlayarak canımı daha çok sıkmak istemezdim.

benim umudum kalmadı erkeklerden yana şansım yok

De ki: "Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer 53.ayet)

Her ayet aynı zamanda bir emirdir.
Allah'ın rahmetinden ümidi kesmemek, bir emirdir.
Ümidini kesersen karşı gelmiş olursun.

her zamanki gibi Lalem anladı beni gene..
benim bir babam varmı onu bile unuttum inan ne yaptımki..suçum ne hiçbir saygısızlığım olmadı..sadece eşimden ayrıyım diye..hiç bişey hissetmiyorumki arasam ne olacak..mahallenin bakkalı bile daha değerlidir belki bende.. hiç gelemiyorum yapmacık şeylere..isterdimki görev diye değil içimden geldiği için babam diyeyim arayayım ama olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…