Ne babamın ne eşimin babasının babalar gününü kutlamak gelmiyor içimden

Görev diye yaptıklarımızı aslında yapmamamız gerek zaten..
Bayram, seyran, babalar günü bilmem ne.. Bugünlerde zar zor da olsa görev bilinciyle gidip gerekeni yapınca, benim gibi hediyeyi kafana yeme gibi riskler de var..
Ayrıca böyle yapınca karşı taraf "al işte, kendi de biliyor suçunu" diye düşünüyor ve şapkayı önüne koyup düşünmüyor hiç.

Benim için annemin ölmüş olmasını kabullenmek çok daha kolay, babamın yeryüzünde dolaşan ruhsuz varlığına katlanmaktansa..

yoruldum ben İpek'ciğim..inan artık kimseyi takmıyorum kafama..
anlatsam seninkinden daha beter benimki
gelene kapım açık vazifemi yaparım o kadar..
kendileri babaya ataya her hakları var ..
ama babalık böylemi olur diyen yok..yaptıklarınıda annemin zoruyla yapıyormuş zaten..
anne olmayınca evlat kimsesiz kalıyor..rabbim tüm annelere ömür versin..

Her giydiğim kıyafete alaycı yorumla yaklaşıp beni ağlatmasından,
iğneliyici konuşmalarından,
eşimi ve beni basite almasından,
beni küçükken haksız yere dövmesinden,
okumama engel olmasından,
annemi üzmesinden,
eksilerinin artılarından çok çok çok ama çok olmasından
BENDE KUTLAMAYACAĞIM.................

Son düzenleme:
Hiç unutmuyorum bir gün uyuyordu kardeşimle oynuyorduk
bir sese uyandı işte
kalktı ve bana o kadar hızlı vurduki
inanın gözümde ışıltılar paladı hala gözümün önünde
ve beni binanın merdivenlerine bıraktı bir süre
bekledim orada
ağlayamadım bile inanın
insan bazen ağlanması gereken yerde ağlayamıyor bile

Dun aksam, tamda ofısten cıkmak uzereyken actım konuyu.
Eve gıderken, ıcımde pısmanlık vardı.
Bır ben varım babasından yana sansı olmayan zannedıyor,
hıc bırınızın yuzunu bılmesem de bu benım ayıbımmıs gıbı utanc hıssedıyordum.
Evet, babamın sefkatınden mahrum bırakıldıgım ıcın bunu anlatmaya utandım hep.
Esım bıle bılmez gerceklerı, ona hep babamın ne kadar degerlı oldugunu anlatırım.
Belkıde bu nedenle esım, babamı ne kadar sevdıgını soyler.

Bız bes kardesız, besımızle de ayrı ayrı donemlerde küsmüstür babam.
Dusunebılıyor musunuz, bır baba evladına küsüyor.
Ustelık bırıyle henuz 12-13 yaslarındayken, cocuksu bır sozu nedenı ıle.
Ve yıllardır hala kardesımle konusmaz.
Ben mı?
Ararım, 36 sanıyelık bır konusma yaparız.
Yada bır kac dk. uzar konusma, ama bu uzun! konusmalarda hep kardeslerımden ve benden yakınır.
Bende sessızce dınlerım, soyledıklerı bıttıgınde de telefonu kapatır.
Boyle ıste, ben baba sevgısı nedır bılmıyorum.
Bu yuzden garıp gelıyor babaların evlatlarını sevmesı.
Bu yuzden kıskanıyorum o kızları.

Ama yıne de kendı babamın babalar gununu kutlayacagım.
Ne yapalım, benım babam da boyle dıyerek.
Fakat benım babam olmayan bır adamı arayarak, onun pohpohlayamayacagım.

Baba ile ilgili dertlerimi anlatsam topicler bile yetmez
Baba baba baba baba
Nasıl bir duygu acaba

evet bir adam var başımızda ama ben onu görmüyorum sıcaklığını kızım diyişini duymuyorum çok yakınımda ama bana sanki dünyanın bir ucundaymış gibi geliyo ne yani şimdi o başımızda duran adam babam mı hı çok yazık o zaman bana ,ben baba sevgisiyle büymemişim aslında bana yazık değil o adama yazık bana sevgi şevkati vermiyen adama yazık :84::84::84::84::84:

Son düzenleme:
Babalar gününün malesef benim içinde bir anlamı yok.
Tek anlamı eşimin baba olacağı heralde.
Babam yaşamıyor, yaşıyorkende varlığı yokluğu tartışılırdı zaten.
Hatta bazen yokluğu daha iyi olur ya, insan varlığıyla bu kadar zarar verir heralde.
Kayınpederimi de arayacağımı pek sanmıyorum.
Bugünler beni üzemiyor artık şükür.
Ama insan arkasında dağ gibi duran, zorda kaldığında güveneceği bir babanın, saçını okşayacağı
bir babanın eksikliğini her zaman hissediyor tabi ki, bizim ki gibi bir babanın değil.

Geçen gün aradı beni nasılsın aryamadım seni hep aklımdasın falan filan
konuşmak bile istemedim
çoğu zaman görmemk için eve gitmiyorum canım annemi o kadar çok özlüyorm ki,
ama eşim bile bilmez bende senin gibi hep babamda şöyledir babam böyledir derim
belkide hayalimde olmasını istediğim gibi anlatırım
ama yok işte o dövmelerini yaptıklarını hiç bir zaman unutmayacağım
yavaş yavaş soğuttu kendisini benden
belli bir zaman sonra babama yabancılaşıverdim
bazen bitanem diyerek saçımı okşardı ama hiç annem gibi sıcaklığını hissedemedim
hem döv hem sev
offfffff Allah ım güç versin bana merhamet versin şefkat versin
çok kızıyorum kendime neden bunları düşünüyorum
insan babasının olmamasını istermesi neredyse bunu isteyeceğim

ilk kez babalar gününde yanlızım ilk kez aslında farketmediğim hayatımında çok büyük yer kaplayan adam yok yanımda

2010 babalar gününde kaybettiğim babam aslında sert mizaçlıydı severmi sevmezmi anlamazdı kimse yüzüne bakınca sinirli asabi gibi dururdu yıllarca babamın beni sevmediğini istemediğini düşündüğüm oldu ki ameliyata girdiğim güne kadar ameliyattan çıkınca kapıda feryat ederek ağlayan babamı anlatan doktorlara inanmadım güvennlik kameralarından izledim yine gözlerime inanamadım kızım Allahım onu bana bağışla diye bağırarak hiç görmediğim gözyaşlarını ilk defa gördüm yok dedim babama benzeyen bir oyuncudur bu unutulup gitti o anım yıllar sonra babalar gününde gidince bir yıldır onsuz geçen her günüm ne kadar anlamsız geldi meğer hiç birşey paylaşmadığını sansamda nebüyük yerdeymiş zaman dediler ama yok o acı tarifsiz o boşluk tarifsiz keşke her gün dövseydi her gün küfür etseydi bir köşede otursaydı bütün paramı alsaydı da nefes alsaydı gözüm görseydi benim direğim dayanağım koca adamım ilk defa yanlız babalar günü

Ayyy çok duygulandım bi andaaa bilmiyorum vazgeçtim galibaa..yıllardır o boşluğu dolduracak bi erkek istedim ..eşim olur dye düşündüm ..yağmurdan kaçerken doluya tutuldum..

basınız sagolsun...

Başın sağolsun Rabbim mekanını cennet etsin:59
AMA kısacık dünya hayatında sevmek varken soğutmak niye üstelik öz evladını
bilmiyorum hep bir yanım eksik
dolduramıyorum kendimi
oysaki hayalimdeki olsaydı çok mu kötü olurdu
öyle olmak çok mu zor?

Ayyy çok duygulandım bi andaaa bilmiyorum vazgeçtim galibaa..yıllardır o boşluğu dolduracak bi erkek istedim ..eşim olur dye düşündüm ..yağmurdan kaçerken doluya tutuldum..

benim babamyan yana şansım yoktu ama eşimden yana çok şükür
merhametli vicdanlı beni çok seven
üstelik fikirlerimi ve yapmak istediklerimi destekleyen eşim var.
Dua at bolca içinden ne geliyorsa onu iste
sen iste sonra tevekkül et.

basınız sagolsun...
sağolun

amin sağol

her insan birmidir ki huyları herkesin farklı istekleri farklı düşünceleri farklı bende çok isterdim babamın kucağına oturup doyasıya öpmeyi babam hiç almadı kucağına hiç gülmedi yüzüme ama yinede babamdı kaybedince değerini daha fazla anladım kendimi hayata yenik hissediyorum şuanda ki ya hayalimdeki gibi bir baba olsaydı nasıl yıkılırdım kim bilir

İlk aşkım,ilk hayal kırıklığım ..
İçimde ki en büyük yara ..
Telafi edilemeyecek tek acı ..
Hayatta değil , hayatımda olduğu 19 yıl boyuncada aslında yoktu ..
Hayatımda ki en büyük acılar,hayal kırıklıkları ona ait ..
Hep derim canından can olduğum adam benden vazgeçti ya elin oğlu neden vazgecmesin ..
Baba 4 harf sadece benim için..
İçi boş bi kavram ..
Affetmeyeceğim tek insan ..

Öyle derin bir yara ki içimde babam. Ben altı yaşındaydım annemle ayrıldılar.Yıllarca yapmadığını bırakmadı anneme.Ve dört kızını hiç aramadı.Tam 25 yıl.Yolda görse tanımaz yani.Sonra bir gün darül-acezede olduğunu öğrendim.Annem gidin sevaptır dedi.Yalandan sevinmiş gibi yaptı beni ve ablamı görünce.Sonra küstü yıllarca aramadınız diye.Ses etmedik yaşlanmıştı.Annemde ağır hastaydı o zaman.Baktım anneme nefreti hiç dinmemiş,bizi hiç sevmemiş. Biraz konuşunca çirkinleşti kovdu bizi.Yine de eve dönerken öfkeli değildim.Kokusunu duymak hoşuma gitmişti.Sonra bir gün aradılar çok hasta dediler.Bir hafta boyunca hergün gittim.Kendinde değildi,onu fırsat bilip ellerini tuttum,yüzünü sevdim,hatta yattığı yerde başımı göğsüne yasladım bir iki dakika.Birkaç gün sonra öldü,kıyamadım cenazesini ortada bırakmaya,kardeşlerim gelmek istmediler ama ben gidip teslim aldım cenazesini.Yıkandıktan sonra yanına girdim,son fırsat dedim yine sevdim.O kadar özlemişim ki.Sonra eşyalarını aldım kaldığı kurumdan bize ait ne bir resim ne bir eşya hiç birşey yoktu.Yıkılmış hissettim kendimi.Galiba bizi sevdiğini düşündüm hep içten içe.Neden bizi istemedi neden yıllarca itti bilemiyorum.Çok kırgınlığım var,hiç babalar günü kutlamadım ben. Babasız olmanın acısını hep taşıdım.Ama yine de her gece anneme dua ederken ona da gönderiyorum okuduklarımı.Yine de Rabbim affetsin,evlatların ebeveynleri üzerinde hakkı varmış ben helal ettim.Rahat uyur umarım.

evet edyorum buda benim sınavım kabul ettim artık..isyan etmem asla ama bazen işteee doluyor insan..gene çok şkür çok güzel bi annem var :85:

sabah sabah ağlattınız beni yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…