- 12 Ocak 2011
- 1.533
- 395
- 123
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Hayır olursa bakarız diyolar bunun kararını bile veriyolar yani.Esime onları kotuleyip onlara itmek istemiyorumBen de en az 1 senelik evli olduğunu falan düşünmüştüm.
Olmayan çocuğa mı bakıyorlar
Bence esinle hallet bu meseleyi sen yüz göz olma.
ironik degil küstaça bence mesafe koyamamışsiniz
Esime onları kotuleyip ekmeklerine yag surmek te istemiyorum.Daha yeniyiz arada denge kurmak istiyorum.,bence eşin uğraşsin onlarla
Evlenmeden önce c alismiyordum hala da çalışmıyorum ki iyi bir mesleğim var. Dugunu esim yaptı ev eşyalarını da buyuk oranda esim aldı. borçlarını ödedik çok sukur. Ayda bir yardımcı abla da geliyor. Valla eşimden yüz bulamadıkları için kimse de agzini açıp çalışıp çalışmama laf edemiyor.
Esimle nasıl konusabilirim bu meseleyi?
İş kocanda biter eşim düğünümüzü yaptı benim durumum yoktu çeyizim ve kınam dışında hiç bişey yapmadım onlarada eşim yardım etti Allah razı olsun. Bir gün bile lafını etmedi şimdi çalışmıyorum sayılır kendi işimi bıraktım arada eşimin eczanesine gidiyorum. Yani koca parası yiyorum. Ama bigün gerekirse her işide yapabilirim kendimden eminim. Şimdi ne kv ne annem bişey diyemezler. Eşinle bir ol gir bi işe öde borcunu bir ömür minnetsiz yaşa bence..
Sen ne söylersen gelin şöyle gelin böyle olacak maalesef ortayı bulabılecek tek kişi eşindir eşinle konuşup durumu anlatıp kendının ne hıssettıgını soylemelısın ve ortak nokta bulmalısınız o kendı aılesıyle konusmalı sen karısırsan veya bırseyler soylersen sen kötü olursun ama oğulları veya kardesı soylerse çenelerı kapanır dıyeceklerı bırsey kalmaz umarım eşin orta yolu bulurEvde oturup koca parası yiyen -ki yiyebilir esi ve kendi anlaştıktan sonra kimseyi baglamaz- gorumcem ve dugunde sadece hediyelik 2 bilezik takan kv benim çalışıp borçları odememi istiyorlar. Bahsettigim düğün borçları. Yok sen çalış çocuğuna ben bakarım falan. Benim hic fikrim alınmadan aracı bulup is için konuşmalar falan. Onlara ne ben zaten çalışmak istiyorum ama emrivaki seklinde diretilmesinden hic hoşlanmıyorum ki çocuğumu da kendim büyütmek istiyorum zaten.Isin asli gorumce ve kv hic samimi gelmiyolar bana. Her dedikleri batıyor ama hadlerini aştıkları zaman daha bi sinirleniyorum. Esime çalışınca temizlikçi tutarız diyorum yorgun argın ev temizlenmez diyorum ikimiz temizleriz diyor. Yani calissm bile temizlikçi alamayacağım evime oldu baska?
Ben bu kendi de yatıp milletin evliligine karisan hep evde mi oturacak bu kız diyen gorumce ve kv ye 2 adım otede durmalarini nasıl ogretecegim?
Ben çalışmak istemiyorum çocuğumuda ben büyüteceğim deyin.Size buldukları iştede görümceniz çalışsın ben olsam bana bulduğun işte git kendin çalış derim.Farkındayım. Eşim onlar bizi düşünüyor diyor da çalışmayan gorumcenin evde mi oturacak demesi ironik degil mi
Benim canimda bir daha doğurmak istiyor ama kv kp sevinecek diye vazgeciyorum.seninkide bunun gibi bir şey:)Allah yardimcin olsun.çocuğun kucukse çalışma benceKesinlikle böyle düşünüyorum zaten ben de. Hicbir sey yapmak zorunda degiller. Hatta yapmasınlar ki söz sahibi olmasınlar kafasindayim ben. Cocuk konusunu zaten kendi, bakmak istiyorum belirttim. Ben zaten çalışmayı istedigimi belirttim. Bunların emeivakileri yüzünden ekmeklerine yağ süreceğim gibi geliyor niyeyse.
Borcumuz var evet. Ama ben kendi ailemin taktigi bilezikleri bile esime verdimborca yatirsin diye. Erkek evinin yaptigi seylere gitti bozdurulan küçük altın bikac bilezik ki gitsin gözüm de yoktu zaten. Esya borcumuzu onlar ödüyor ama ben evlenirken calismiyodum zaten. ne bu baski anlamiyorum. esim ek ise gitmiyor bebek te yok. olunca ben calisicam onlar bakacakmis.Maddı sıkıntınız mı var ?
Bebek olmus hala evlılık borclarımı duruyor ?
Ve onalrdan bır yardım ıstıyormusunuz ya da esınız ek ıse mı gıdıyorda sızın adınıza ıs aramıslar?
Esim biriktirmemis benim de uni yeni bitti zaten. ay cidden sırf ailen baskı yaptığı icin çalışmıyorum demek istiyorum esime. uyduruk iki bilezikle dugun yaptilar. benim ailem de su kadar bilezik takin da cocuklar bozdurup rahat yasasin borcsuz diyebilirlerdi. benim annem bize asla karismaz. bunlarin bu mudahale etme aski sinir ediyor beni. gorumcemin ihtiyaci yok. ama onun kocası da ailesinden kalanlarla eev araba sabibi oluyor mesela. gorumce niye düşünmüyor ben de kocama yuk olmayayim diye adam emekli hala çalışıyor ama mesela. ihtiyaci var mi yok ama lüks yasamak icin çalışıyor adam.Borçla harçla evleneceğinize birikim yapıp evlenseydiniz bunlarla karşılaşmazdınız. Düğün gibi organizasyonlar bence bütçeye göre yapılmalı. Para yoksa olmayan parayla şatafata girmek anlamsız. Evlilik çağına gelen insanlar evlenene kadar hiç mi bi mobilya parası biriktiremez?
Neyse bu borç harçla evlenme işi bir yana, çalışmak zorunda değilsin. Daha doğrusu baskılara uymak zorunda değilsin. Bu eşinle alman gereken bir karar. Ama eşin de onlarla ağız birliği yaptığı için sizin aranızda halledilmekten çıkmış konu.
Çalışacaktım ama işime burnunuzu soktuğunuz için artık çalışmak istemiyorum. Boşuna bana iş bakmayın de. Hatta iş madem iyi güzel görümcem girsin çalışsın de.
Cocugum yok henuz yillar sonra düşünürüm anca. olsa zaten kestirip atarim ccocug bakiyorum diye. gorumcemin de ihtiyacı yok.Görümcene ; birlikte iş bakalım.
Kayınvalidene ; ben çocuğumu kendim eğiticem ve zamanı gelince kendim iş bulurum bence sen kızına yardımcı ol. De! Ay yemin ederim sinirlerim zıpladı. Ne alaka ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?