Ne demek istedi anlayamadım:(((

berekett

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
21
1
1
Çanakkale
Merhaba hanımlar;

Buraya ilk kez yazıyorum. 32 yaşında çalışan 2 tane kızı olan özgüveni tam , inatçı, çok detaycı,
Söylenen bir sözü kafasında sık eleyen ve daima mantıklı düşünsene kolay kırılan incinen biriyim.
Eşimle severek evlendik . Kendisi düz düşünen bencil ki bunu kabul eden öncelikleri farklı inançlı
biridir.
Sorun şu ki; eşim iyi bir işte çalışıyorken elin işinde çalışmak isteniyorum diyerek kendi memleketine torna dükkanı açtı.Oturduğumuz ilçeden 60 km uzaklıkta orda ev tuttu.Hafta sonları geliyor gelince de uyumakla geçiyor çoğu zamanda.Ben 2 çocukla beni çalışıyorken bırakıp gitmesini kabullenemedim hâlâ.Gittiğine göre ilgili davransa içim yanmayacak.Onun için varsa yoksa işi.Bana göre bir insanın eşi ve çocukları ilk sırayı almalı.Hatta ilk gittiği aralıklar çocuklar ve hastalandığımız da onu aradık ve benim gelişimi mi buldunuz hastalanacak dedi çok üzülmüştüm.Neyse eşim işini geliştirince bizimde oraya göçmemizi benim işten çıkmamı istiyor.İlk başlarda kızlarım için istiyordum çünkü yavrularım hep bakıcı elinde büyüdü.Her ne kadar onun sülalesini ve ilçesi sevmesem de katlanacaktım.Ta ki geçen akşam misafirlikteki konuşmasını duyuncaya kadar.
Arkadaşımın eşi sordu eşini ikna etin mi diye: Eşim ne dese beğenirsiniz gelene işte kapı gelmeyene kürek sapı dedi o kadar üzüldüm ki bu sözü kafama takıyorum. Sizce haksız mıyım?

Kızmayın ama çok bencil bencilinde ötesi bir esiniz var ben gitmeyin derim çünkü giderseniz birde bu adama maddi yönden bağımlı olacaksınız bu sefer işine geliyorsa yetin derse neolacak ? zor bir durum allah yardımcın olsun

böyle bir adama muhtaç duruma düşmeyi istemezdim şahsen.Giderseniz çok daha fazla üzüntüler yaşarsınız.Artık işiniz de olamayacak ve size istediğini diyecek gibi duruyor.

Eşim inançlı diye yazmışsınız da bu bencillik dinde nerede geçiyor.
Bence giderseniz bundan sonra yapacağı bütün bencillikleri kabul etmiş olacaksınız. Baştan beri başka bir şehirde iş açması bile bence çok mantıksız.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnsanlar evliyken aynı yere atanabilmek için aylar önce nikah yapıyor ama sizin eşiniz başka yerde ev tutup sizden ayrı yaşayıp iş yeri açıyor Aklım mantığım almadı benim. Bunu baştan kabul etmemeliydiniz.

Haklısınız, erkeklerin %70-80 i nedense böyle biliyor musunuz gördüğüm duyduğum kadarıyla tabi kide evlenince birde çocuk olduysa hepten evdeki kadının değeri düşme noktasına geliyor bir boşvermişlik kıymet verememe neden bilmiyorum artık alışkanlık haline geldiği için mi tüm bunlar anlamış değilim ama eşiniz gerçekten ayıp etmiş üstelik arkadaşınız eşine diyor bunu ne kadar arkadaşta olsanız el sonuçta o insan belki de neler düşündü bu sözden sonra bende olsam çok kırılırdım ki zaten eşiniz en büyük hatayı bana göre işini bırakarak yapmış üstüne işini ailesinden önce tutması olur şey değil Allah hidayet versin bir an önce kendine getirsin inşallah daha fazla sizin kalbinizi kırmadan

Eşinizin sözleri düz mantıklıktan ziyade bencillikten ):
Adam düz mantık olur, ayrıntıyl kafa yormaktan anlamaz, bu başka.
Ama hastalanacak zamanı mı buldunuz, kapı-sapı...

Eşiniz ne kadar önemsiyor sizi ve çocuklarınızı?
Ve işi bırakmak ne kadar doğru bir karar?

Eşiniz bencil, düşüncesiz bir adam. Gelene kapı gelmeyene kürek sapı aynen şu demek, ya dediğimi yapar ya da gider başının çaresine bakar. Yani işini ve o ilçeye gitmeyi size tercih ediyor. Belki de arkadaşlarının yanında sert erkek imajı vermek istemiştir bilemiyorum ama diğer anlattıklarınıza bakacak olursak eşinizde size karşı pek sevgi ve saygı kalmamış gibi görünüyor. Hastalanmak için benim gitmemi beklediniz gibi düşüncesizce, bencilce bir sözü ancak aile bilinci olmayan biri söyleyebilir ki söz konusu olan kendi öz çocukları. Böyle bir adamla şu şartlarınızdayken bile birlikte olmak çok zorken bir de onun eline bakacağınızı, bütün düzeninizi değiştireceğinizi düşünün. Zor çok zor. Her anlaşmazlığınızda sizi kapının önüne koymakla tehdit edecek haberiniz olsun.

Evet çok haklısınız,maddi olarak ona bağımlı yaşamak istemiyorum.ben bizi bırakarak gitmesine rağmen ona destek olmaya çalıştım ama artıl son söylediği sözler çekilmez oldu.sanırım orda birileri ona gaz veriyor zaten erkek milleti gazla yol alıyor.

eşiniz sizi ve çocuklarını düşünmüş olsaydı zaten farklı bir yerde iş yeri açmazdı... sizin yaşadığınız yerde iş yeri açılamıyor mu ki sizleri yalnız bırakıp çekip gitti...

adam özgürlüğe alışmış, sorumluluk duygusu zaten yok gitmenizi de öyle çok istemiyor anlaşılan ki böyle bir laf etmiş arkadaşına...

bana kalırsa asla işinizi bırakıp istemediğiniz bir yere gitmeyin derim ben.. herşey çocuklar için anlıyorum fakat siz mutsuz olursanız şayet çocuklarınızı da mutsuz edeceksiniz...

giderseniz şayet işinizi bırakmış olacaksınız, yaşamayı istemediğiniz bir yere alışma süreci başlayacak ki siz işi bırakmış 2 çocukla evde yalnız olacaksınız.. inanın bunalıma girersiniz çocuklarınıza da duygusal anlamda zararınız olur...

Cevaplarınız için hepinize çok teşekür ederim sizin görüşleriniz inanın benim için çok kıymetli. Zaten oraya gittiğinden bu yana günde hiç aramadığı zamanlar oluyor.Arasa bile sanki görev gibi konuşuyor. Soğuduğunu hissediyorum aklıma başka birimi var acaba diye gelmiyor değil. Dayısının oğlu var mesala onla samimiyizdir.Eşimin işten başka bişey düşünmediğini o tür şeylere vakitt ayırmayacağını söylüyor.
Eğer bu ilgisizliği devam ederse yapacak bişey yok şükürler olsun ki işim ailem yanımda.Ama insanın sevrek evlenip zorluklara göğüs gerdiği insanla bu durumlara gelmesi canını acıtıyor.

Aynı şeyi yazmak gibi olacak ama eşin gerçekten bencil biri ve terbiyesiz.
Hadi diyelim sana karşı artık sevgisi bitti saygı da yok ki böyle konuşabiliyor. Peki çocukları? Normal biri çocuğunun hasta olduğunu duysa iki eli kanda olsa koşar gelir. Bu adam çocuklarından da mı soğudu yani?
İşin aslı eşin şimdiye kadar evliliğini ve çocuklarını kendinden üstün tutmamış.

Bu karakter meselesi. Bencil insanlar da var çevremizde ama kendisini çocuklarından bile fazla önemsemek aşırı sevgisizliktir bana göre.

Bence sakın işini bırakıp da onun dizinin dibine gitme. Ailen falan yanındaysa çocuklarınla huzurlu bir şekilde yaşa. Eşin ısrar etmeye devam ederse 'bizi sensizliğe çok alıştırdın orada yaşamayı istemiyorum' dersin.

çok ayıp etmiş ya , size minnettar olması gerekirken böyle bi tavır hiç hoş olmamış .

acaba siz yoksunuz diye erkek arkadaşına ayak yapmak için mi öyle dedi ? hani olur ya , erkekler kendi aralarında böyle bi aslanlaşırlar.. :26:

Siz fedakar bi insansınız anladığım kadarı ile, ben derim ki , bu söze çok takılıp kendinizi üzmeyin, ya da alın eşinizi konuşun.. Umarım bi anlık gafletle söylemiştir.:26:

Canım gaflet ile söylediğini sanmıyorum ona sordum şaka için söylemiştim dedi ama daha önce de yine bir toplulukta oh valla kafam rahat ne kadın dırdırı var ne çocuk gürültüsü işi bitirince gidip yatıyom dedi( bu sözler içinde şaka dedi ama her şakanın altında bir gerçek vardır.
Ben çok hassas biri olduğumu düşünüyordum ama cevaplara baktım ki benle aynı düşüncedeler dengesiz olan eşimmiş.

Esine gram saygisi olan bir erkek esine bunlari demez. Fazla simarmis.

Memlekete de sakin sakin gitmeyin. Orafa hepten havalara girecek gel dedim geldi mecbur gelecek tabii falan. Bu hatayi sakin yapmayin.

Yarın iyice eliniz ona muhtaç kaldığında sürekli duyarsınız bu sözü. Sonra istek ve ihtiyaçlarınız için el açmak zorunda kalırsınız bu tipe. Böyle bir hataya düşmeyin.

yerinde olsam işimden çıkıp da böyle karakterde bir adama ekonomik açıdan bağımlı olarak yaşamak istemezdim.

Eşin işsiz kalsa,memleketinde hazır kendi mülkü dükkan olsa filan anlarım da...
Hazır işini elkapısı diye tepip sıfırdan iş kurmaya gitmiş.
Bunu yaparken senin fikrini aldı mı bilmiyorum.Kafasına göre yeni bir hayat kurmuş.
Sizin yaşadığınız yerde iş kurma imkanı yok muydu ?
Tanıştığınız zaman kendi ilçesinde mi yaşıyordu ?

Canım ben başta kesinlikle karşıydım ama ben gemileri yaktım dedi şansımı denicem birazda duygusal takıldı çocukların rızkı için falan dedi.Elbette burda da iş kurabilirdi ama burda bu işi yapan çokmuş tutunamazmış öyle dedi.Tanıştığımız zaman düzenli bir aile hayatı yoktu üvey anne vardı o yüzden benim yaşadığım ilçeye gelmişti.Burda evlendik burda iş öğrendi burda ben onun asker yolunu bekledimdaha neler neler

teyzemın kocası var 70 yasında adam..aynı kocanın huyunu ona benzettım..

yanı hıc bu dönemın ınsanı gıbı degıl,70 ve ustu dedıgın gıbı bakış acısına sahıptır..sen ve onu aynı kefeye koyamadım suan..

farkı kulturler,farklı hayatlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…