Ne demeliyim

İnsanın kendi çocuğuna kendi istediği isimle seslenme özgürlüğü de yok mu yahu? Aileler şunu koy bunu koy diye hadlerini aşabilirler de, anne babalar buna uymak zorunda değiller ki. Niye bana ne, çocuk benim, keyif benim diyemiyorsunuz? Şuncacık meseleden size kırılacak, kızacak insanları da fazla umursamayın. Onlar, kadının kendi çocuğuna isim koymasına bile karıştık, hangi isimle sesleneceği konusunda bile fikir belirtip, tedirgin ettik diyorlar mı? Demiyorlar.

hele bi de erkek torun olunca soyumuzu yürütücek diye daha çok karışıyorlar. hakları yok ama anlatılmıyor. :KK43:
aynen öyle :D kv 3 oğlu var hep kızım olsaydı olsaydı erkek olunca benım devamlı aılesıne anasına babasına fedakar olsun dıye sevıyor ama eşim diyor annem erkek oldu diye bir ayrı seviyor kızı sevmek annem

İnsanın kendi çocuğuna kendi istediği isimle seslenme özgürlüğü de yok mu yahu? Aileler şunu koy bunu koy diye hadlerini aşabilirler de, anne babalar buna uymak zorunda değiller ki. Niye bana ne, çocuk benim, keyif benim diyemiyorsunuz? Şuncacık meseleden size kırılacak, kızacak insanları da fazla umursamayın. Onlar, kadının kendi çocuğuna isim koymasına bile karıştık, hangi isimle sesleneceği konusunda bile fikir belirtip, tedirgin ettik diyorlar mı? Demiyorlar.
Doğru söylüyorsun kp karısmayan bir adam benim koyduğum ismi kullanır ama kv de ıyı bır anda ama herseye laf söyle

Merhaba arkadaş aranıza yeni katıldım
Benim 50 günlük bir oğlum var ve oğluma hem kayınbabamın ismini hemde benim seçtiğim ismi koyduk
Bebek doğduğu eşimin ailesi hastaneye geldi ve eşimin ailesi köyde oturuyorlar bizde yarın ilk defa bebekle köye gideceğiz
Bebek olmadan önce isim konusunda eşimin ailesininde fıkrını sordu kayınbabamın adını koyacağımızıda söyledık
ama kayın babam istemedi benim bahtım kötü onunda bahtı kötü olmasın dıye ama kayınvalidem yanına bir isim koyuyoruz diye devamlı bize inceden inceye örnekler vererek ' herkes şimdi önce babasının sonra yanına bir isim koyuyor herkeste diğer ismi söylüyor diyerek devamlı ailesindeki örnekleri verdi' sadete gelecek olursam yarın eşimin ailesinin yanında kayınbabmın ismini mi kullanmalıyım yoksa kendi koyduğum isimimi
isim kullanmayıp bebeğim demeyide düşündüm ama sonuçta arada baba ismi var merak ederler hangi ismi söylüyoruz diye
Bebek senin. Anne sensin dolayısıyla kontrol sende. Sen hangisini kullanıyorsan onlar da onu kullansın.

Canınız hangi ismi istiyorsa onu söyleyin.
İsteyen istediğini söylesin, bozulsun, laf soksun siz kendi bildiğinizden vazgeçmeyin, hatta ben bu ismi beğeniyorum de geç.
Aman o kırılmasın, o laf söylemesinle uğraşma bebek senin bebeğin ağırlığını koy.

Bebek senin. Anne sensin dolayısıyla kontrol sende. Sen hangisini kullanıyorsan onlar da onu kullansın.
Canınız hangi ismi istiyorsa onu söyleyin.
İsteyen istediğini söylesin, bozulsun, laf soksun siz kendi bildiğinizden vazgeçmeyin, hatta ben bu ismi beğeniyorum de geç.
Aman o kırılmasın, o laf söylemesinle uğraşma bebek senin bebeğin ağırlığını koy.
doğru ismi beğendim ki koydum zaten eşim bile senin istediğin olsun dedi

Size bunu dert ettiren kayınvalideye ne demeli bilemedim.

Benim çocuklarımın ikiside iki isimli ben doğduklarından beri ikisinide kullanıyorum. Oğlum iki dedesinin adını taşiyor hatta. Ama kayınvalidem üzerimde baskı yapsa böyle bir konuda kendi koyduğum ismi söylerdim sadece sanırım. Kendi çocuğunuza nasıl hitap edeceğinize de karışmasın bir zahmet.

aynen valla birde bebek kucuk doğru ama biraz buyutugunde kızar gibi laf söylesem kp ismiyle
adam ayrı bır tavır alır
büyük kızıma rahmetli annemin ismini birde kenarına başka bir isim koyduk
biz hep ilk ismiyle hitap ettik ilkokulda da öyleydi
ortaokul itibari ile 2. ismi kullandı kesinlikle biz halen ilk ismi kullanıyoruz o ikinciyi
o mutlu biz mutlu :)
velhasıl genç delikanlı oluca hangisini severse onu kullanacak
siz kendi koyduğunuzu kullanın bence
kv de de laf ederse "amma da taktın anne yaa babam bile bu kadar takmadı" vs gibi konuşun

Aynı durumda sayılırız. Eşimle ilk tanıştığımız zamanlarda dahi bir oğlum olursa babamın ismini koymayı çok istiyorum derdi bana. Bu isteği bana dayatmadığı, sadece rica ettiği için kabul ettim. Şu an hamileyim, henüz cinsiyet belli değil ama erkek olursa kayınpederin ismiyle birlikte bir isim koyacağız. Ve ben peşin peşin söyledim, ben çocuğu babanın ismiyle çağırmam bunu bil, kimlikte yazabilir ama ben kendi koyduğum isimle çağırırım evladımı diye.
Velhasılı kelam kendi koyduğunuz isimle çağırın.

Kayınvalıde sabaha kadar kocamın adını koyun desın, cocuk dogurup ona o ismi koymasını tavsiye ederım direkt.
Uzucu geliyor bana böyle durumlar, cocuk doguruyosun ismiyle seslenmekte sıkıntı yasıyosun falan

Benim 50 günlük bir oğlum var ve oğluma hem kayınbabamın ismini hemde benim seçtiğim ismi koyduk
Bebek doğduğu eşimin ailesi hastaneye geldi ve eşimin ailesi köyde oturuyorlar bizde yarın ilk defa bebekle köye gideceğiz
Bebek olmadan önce isim konusunda eşimin ailesininde fıkrını sordu kayınbabamın adını koyacağımızıda söyledık
ama kayın babam istemedi benim bahtım kötü onunda bahtı kötü olmasın dıye ama kayınvalidem yanına bir isim koyuyoruz diye devamlı bize inceden inceye örnekler vererek ' herkes şimdi önce babasının sonra yanına bir isim koyuyor herkeste diğer ismi söylüyor diyerek devamlı ailesindeki örnekleri verdi' sadete gelecek olursam yarın eşimin ailesinin yanında kayınbabmın ismini mi kullanmalıyım yoksa kendi koyduğum isimimi
isim kullanmayıp bebeğim demeyide düşündüm ama sonuçta arada baba ismi var merak ederler hangi ismi söylüyoruz diye
Hem kayınpederiniz istememiş hem de koymuşsunuz şimdi bunu dert ediyorsunuz nasıl sesleniyim diye.Niye ısrarla koymak istediniz anlamadım tabi bir sebebi vardır.Arkdaşımda kayınpederinin ismini koydu o mecburiyetten iki ismin, birden söylüyorlar

Kendi koyduğunuz ismi tabi ki. Nasıl başlarsa öyle gider. Ben öyle yaptım. Kb nın ismi bi de benim koyduğum isim. Kb ilk başta biraz alınıyodu. Sadece o ve kv ( onun yanındayken ) onun ismini söylüyordu. Şimdi kendisi bile bizim koyduğumuz ismi söylüyor:) zaten çocuğunuzun kimliğine yazdırarak bir incelik yapmışsınız. Dahasını yaparsanız içinize oturur. Zaten okula başlayınca iki ismi birleikte kullancaklar büyük ihtimal. O yızden bildiğinizden şaşmayın.

Ayni sorunu yasadik. Bizimkiler ilk oglum dogdugunda israrla kp in ismini soyliyirlari bende israrla kendi koydugum ismi. Sonradan baktilar basa cikilmiyor benle benim koydugum ismi kullaniyirlar simdi.

Bence bu konuda gereksiz ve fazla iyi niyete, nezakete bulasmayin sonra çocuğunuza herkes KP in ismi ile hitap eder ki ne gerek var yani üzerinde durmadan Kvnin gözüne batıp inat ettirmeden isim konusu olursa 2 ismi dersiniz bebeğe seslenmeniz gereken zamanlar geldiğinde de seçtiğiniz ismi söyleyin muhakkak ki KP de siz gibi söylüyorMuş sanslisiniz

Kvciğin demiş zaten herkes 2. İsimle sesleniyor diye sizde ikinci ismini kullanın.

Back
X