Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhabbeti ben yapmadım. Çocuklar arasında konuştu toplam 30 saniyeden az bir konuşmaydı uzatmadım üzerinde sohbet etmedik. Bir Veli öğretmene öyle mesaj yazamaz. Ayıptır terbiyesizliktir. Bir insan olarak yapılmaması gerekir. Gerçekten öyle bir şey olsa bile rahatsızlığını dile getirir o şekilde ithamda bulunamaz savunulacak tarafı da yoktur. Hatalı olan velidir.

Evet cevap vermeyeceğim artık. Herkes görmek istediği pencereden bakıyor. Neyse sağlık olsun. Teşekkür ederim sizede :)

çok duygulandım okuyunca yaşıyorsa allah uzun ömür versin.annemle 3. sınıftayken ben ıssız bir köye tayini çıktı.ev yoktu lojmanda da müdür oturuyordu.öğretmenler odasına eşya koyup yerleştik wc si bile yoktu.suyu yoktu.haftasonları ilçedeki evimize gider banyo vs işimizi görürdük.kurtlar ulurdu fare görürdük annem korkmayayım diye kuş onlar korkma derdi bana.azıcık maaşıyla köydeki öğrencilerine şehirden çikolata getirirdi.onlar hiç şehre gidemiyordu çünkü.bazen kar kış da gidemezdik aç kalırdık.köyden bir şeyler alırdık idare ederdik.tam 7 ay böyle yaşadı o eskinin kötü öğretmeni dedikleri kadın.ama ordaki öğrencisi buldu annemi seneler sonra.hakim olmuş .hala arar sorar.hocam bana çikolata getirirdiniz nasıl heyecanla beklerdim dedi.öğretmenlik bambaşka bir meslek.o yüzden sevmeyen yapmamalı.

Kaç saniye olması önemli değil. Onlara doğruyu ve yanlışı öğretecek olan sizsiniz. Eger siz pasif davranmazsanız ve bu tür konuşmalara tolerans göstermezseniz öğrencileriniz de böyle bir muhabbet açmazlar.

Özrünüz kabahatinizden büyük.
Zengin koca meselesi şaka değil herhalde ki bir eşyaya ancak ‘maddi’ değeri ile anlam yüklüyorsunuz.
Çocukların çikolata ambalajları, çöpleri bile çok değerlidir, öğretmen olmuşsunuz lakin pedagoji kısmınız eksik kalmış aleni şekilde.
‘Aman neyse alırım yenisini’ bile diyebilirsiniz cevap olarak, demeyin.
Daha da batırmayın.

size diyecek tek sözüm yok artıkkk.gerek de yok.iyi geceler

Keşke açacağı camdan fırlatmasaydınız

Disiplin cezasının ne olduğunun farkındaymısınız? Sırf bir veliye sinirlendi diye çocuğunu disipline gönderen bir öğretmen keskinlikle öğretmen olamaz. Bence siz cevap yazarken HADDİNİZİ bilseniz daha iyi olucak …

Sırf böyle bir olay yaşandı diye bir öğretmene bunları yazanda insan olamaz benim için.

Ben egitimci değilim. Ama sadece şunu söylemek istiyorum, benim ailemin durumu yoktu okul alışverişini falan ne zorluklarla yaptığımızı bildigim icin kalemden çıkan çöp bile değerliydi benim için. Kalemtrasimi ogretmenim camdan atsa o psikolojiyi ben kaldıramazdım.Sizin öğrencinize yaptığınız bu davranışı benim gibi olan birine yapsaydınız muhtemelen travma olurdu. Ogrencilerin arasında rencide olmasını söylemiyorum bile.
Neyse pedagojik bilgim yok ogrencilik hayatımı hatırlayarak empati yaptım öğrencinizle, haksız buldum sizi

Muhterem annenizin ellerinden saygıyla öperim
Rabbim mükafatını en güzel şekilde versin
Sizin gibi bir evlatla vermiş zaten…..

Bilgi değil zaten, insanlık kurtaracak bizi.
Bakın, kitap gibi dolu ama hissetmeyen, kendine her şeyi hak görenlerin dünyasındayız.
Bilgi empati öğretmez, vicdan vermez, hissiyat hele hiç.
Çok biliyoruz da doğru yapamıyoruz

Tam da bunu yazacaktım

Camdan atmak yerine öğrenciye ait kişisel eşyayı masanızın çekmecesine vs koyun ders çıkışı geri verin. Çürük, açılmayan kalemin dahi hesabını sorabiliyor veliler. Çocuklarla kişisel herhangi bir konuya (dalga muhabbeti, ısrarla sordukları özel hayat vs) girmeyin. Sınıfta konuşulan her şeyi bir çoğunun değiştirerek anlattığına emin olabilirsiniz. Bu muhabbet lisede gerçekleşmiş olsaydı hiçbiri velilerine anlatmazlardı üstüne onlar da espiri yaparlardı ama ilkokul yaş itibariyle daha farklı. Okul müdürüne velinin tehditkar konuştuğu, şikayetle tehdit ettiği hakkında bilgi verin. Bire bir konuşmayın, münakaşaya girmeyin. Konuşmaya gelse dahi idarecilerinizden birinin yanında konuşun. Zamanla bu tür durumlara alışırsınız maalesef :) çocuğa ön yargınız olmasın, bir şey yokmuş gibi davranın ona. Çocuklarla mesafenizi iyi koruyun, sevgi dolu olun ama mesafeyi asla elden bırakmayın.

Acacagi attimdan sonrasini okumadim. Ne hakla! Birde genc egitimcisiniz ustelik. Elinden alir ders bitiminde verirdiniz!

işte yapılması gerekenler tam da bu.sizi tebrik ediyorum hocam.

Fiziksel şiddet uygulamamayı lütuf gibi yazmışsınız.Zaten uygulamamanız gerekir.Olmasi gereken budur...Fakat kalemtıraşi atarak psikolojik şiddet uygulamış oluyorsunuz bence.Buna hiç hakkınız yok.Aile sinirlenmekte son derece haklı.

Olayda tek kusurunuzun acacagi disari atmaniz oldugunu dusunuyorum. Bu bir siddet turevidir benim cocuguma yapilsa Bende sinirlenirdim. Yetiskin birine bunu yapmazsiniz degil mi bence cocuklara da yapilmamali 2 kez rica edin olmuyorsa ders sonuna kadar Bende kalicak deyin cok daha makul ve olgun bir davranis olur. Veli de direk saldir kafasinda ayip etmis en guzeli cocuga ayni acicaktan hediye edin kalbini kazanin. Veli ile de gorusup siz acicagi attiniz icin pismanliginizi dile getirin veli de dersinizin icerini bilmediginden size yaptigi sacma suclamadan ozur dilesin. Tek cozum bunu gordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…