Hocam öğrencilerle her konuşmaya çok dikkat edin derim maalesef onların masum dünyası büyüklerle örtüşmez onlar ciddi bir olay gibi anlatabilirler bişeyleri, veli konusunda da çok takmayın ama bir daha daha dikkatli olun derim..Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Haklısınız valla toplasan 30 saniyelik bir konuşma nasıl geldi karşıma..Hocam öğrencilerle her konuşmaya çok dikkat edin derim maalesef onların masum dünyası büyüklerle örtüşmez onlar ciddi bir olay gibi anlatabilirler bişeyleri, veli konusunda da çok takmayın ama bir daha daha dikkatli olun derim..
Sınıfçı hocalarımızın işi gerçekten daha zor , bu sebepten branş öğretmenliğini tercih ettim, Allah yardımcınız olsun inşallahHaklısınız valla toplasan 30 saniyelik bir konuşma nasıl geldi karşıma..
Vicdanen rahatsanız sallayın gitsin. Evinde bir çocuğu idare edemeyenler 50 çocuğu idare edep geleceğini hazırlayanları sorgular olmuş. Şiddette karşıyım ancak ortada şiddette yok zaten. Sorgulaması gereken kendi çocuğu sen naptında öğretmenin açacağı attı diye. Çok mu duyarlı ebeveyn şimdi bu.Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Zaten normalde atmam alırım ders çıkışı veririm. Ama bu defa öyle oldu. Sınıfım hem çok kalabalık hem çok yaramaz bu öğrenci de asla laftan anlamaz o anlık attım gitti. Ama yani bu velinin yazdığı mesaj çok hadsizce bir mesaj yani insanlar nasıl yazıyor böyle şeyler hayret ediyorumDersi dinlemek istemeyen, ilgilenmeyen ögrenciler bir iki defa uyarilip kendi haline birakilir genelde yani ben böyle gördüm daha çok, sinifin duzenini bozmadigi surece başka şeylerle ilgilenen ogrenciyi eşyalarini atarak veya başka sekilde zorlayarak dikkati toplanmaz ki.Ailesine bilgi verirsiniz cocugunuz dersle ilgilenmiyor diye.
Ha illa acacagi yok etmek istiyorduysaniz ders sonuna kadar elinden alirdiniz. O kadar cocukla uğraşmak elbette tahammulu zaman zaman zorluyordur ama 2. Sinif Cocugu karsinizdakiler fazla geldi bana hareketiniz. Ben olsam ben de sorgulardim.
Bir de kucuk cocuklarla konusurken dikkat etmek lazim farkli yorumlayip, farkli anlatabilirler herseyi.
Dolabım açacak dolu zaten. Bugüne kadar tek öğrencime dahi şiddet uygulamadım Allah’ta uygulamayı nasip etmesin de. Beni haksızda bulabilir Veli ama ne kadar terbiyesizce ders anlatacağınıza koca istiyorsunuz yazmışVicdanen rahatsanız sallayın gitsin. Evinde bir çocuğu idare edemeyenler 50 çocuğu idare edep geleceğini hazırlayanları sorgular olmuş. Şiddette karşıyım ama ortada şiddet yoksa. Sorgulaması gereken kendi çocuğu sen naptında öğretmenin açacağı attı diye. Gücü size mi yetiyor kusura bakmasın ego kasacak başka yer arasın. Siz de durumu müdür beye anlatın yarın haberi olsun bence. Bi de adreslerini biliyorsanız özelden yazın da bi koli açacak göndereyim
Yani şöyle ki normal şartlarda yapacağım bir durum değil 3 ders boyunca kaldırmasını söyledim. Kapaklı bir açacak bir altı yere düşüyor bir kapağı düşüyor. Abartısız 20 defa oldu en son tuttum fırlattım camdan. Yani şimdi böyle yapınca gazla göründü ama arada böyle şeyler çocukları azda olsa korkutup bu davranışları azaltmalarına yarıyor. Zaten dolabım açacak dolu. Veli benimle düzgün konuşsa bende ona göre cevap verirdim. Koca istiyorsunuz yazdığı işin sinir oldum zaten bence çok ayıp ve terbiyesizceÖğretmen değilim ama açacağı atmanız bana göre fazla olmuş , öğretmen masasına koyup ders bitiminde geri verseniz daha iyi olurdu.
Benim oğlumda ikinci sınıf öğretmen açacağını atsa arar sorarım sorun nedir derim yani. Kalkıp öğretmeni silip engellemem ama arar konuşurum.
Bazen şaka da yapsanız gerçeğe dönüşebiliyor çocuk işte napicaklari belli olmazMerhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Ay gerçekten ne alakası var şimdiYani çocuk dersi dinlemese başkasınin da dinlemesine izin vermese onu da mı camdan atacaksınız çok tuhaf anlayamadım sinirlerinize hakim olmalısınız bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?