• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok o Veli beni şikayet etse de bir şey olmaz. Sonuç çıkmaz o yüzden hala lafımın arkasındayım. Mesleğimi yapışımı eleştirmek kişneye düşmez istediğinizi yazın burda. İnsanın vicdanı rahat ise gerisi çok önemli değil. Şanslıymışsınız size hep iyi öğretmenler denk gelmiş 😊
Çok şükür, şanslılar hep daim olsun inşallah. Allah herkesin evladını iyilerle karşılaştırsa keşke.
Şikayetten birşey çıkmacağ için nekadar da mutlusunuz nekadar rahat.
Vicdan başka birşey tabii.

Çok şükür, şanslılar hep daim olsun inşallah. Allah herkesin evladını iyilerle karşılaştırsa keşke.
Şikayetten birşey çıkmacağ için nekadar da mutlusunuz nekadar rahat.
Vicdan başka birşey tabii.
Aksine keşke şikayetler gerçekten değerlendirilse. Keşke şiddet uygulayan öğretmenler meslekten atılsa, keşke özel sınıflar oluşturup devlet okulunda parayla açılan sınıflar kapatılsa, keşke öğretmene böyle bel altı bir ithamda bulunan Veli cezalandırılsa çok isterim inanın

Bence bu da bir ceza yöntemi çünkü kaç kez uyarmış çocuğu en azından bir daha yapmaz tabi velisi daha da kötüsünü yapmaya teşvik etmediyse. Bilmiyorum bana yaptığı yanlış gelmiyor çünkü okulun bir eğitim kurumu olduğunu unutuyorlar.
birinin eşyasını çöpe atmak ceza yöntemi değil hatayı pekiştirmedir
diğer çocuklarda birbirine bunu yapma hakkını bulur, eşyası çöpe atılanı ezme hakkını kendilerinde görür, o çocuk da kendisini ezilmiş görür bir kalem traş aman yaaa dediniz daha önce yorumunuzda isterse silgi parçası olsun burda maddi değeri değil mevzu. bu yöntem de ceza değil. ayrıca kimse ne sebeple olursa olsun kimsenin eşyasını çöpe atamaz herkes haddini bilsin en fazla alır ders sonunda geri verir.
öğretmen yanlış yapınca alıp eşyasını çöpe atıyor muyuz ?
8 yaşındaki çocuğa kocam zengin ve yakışıklı olsun denir mi , bunu diyen çocuğa önce okunur okul biter sonra işe girersiniz ondan sonra evlenirsiniz herşeyin sırası var denir en fazla... eğitim yuvası mı dua grubu mu çöpçatanlık yerimi benim çocuğum neden yakışıklı ve zengin koca duası yapsın öğretmenine ya

hayret birşey

Ben de yapamam. Zor bir meslek. Layiliği yapabilene helal olsun.
bende yapamam... eşit ve adil davranmak,bam telime basılırken sakin kalmak, emanet edilmiş her çocuğa dikkat etmek, hepsinin anlayacağı şekilde anlatmak, tüm sınıfın aynı şekilde ilerlemesini sağlamak sınıfı mevlüt ortamına dönüştürmemek sinir krizi geçirip eşyaları fırlatmamak falan... ayş pardon sonradan yazdıklarım bir anda dalgınlıkla oldu :D

Çocuğun oyuncağını pencereden atmanıza çok şok oldum. Çocuk psikolojisi biliyor olmanız lazım. Çocuk ders boyunca oyuncağı düşünecek teneffüste çıkıp almak için. Bu ne pervasız bir hareket aşırı sinirlendim gerçekten.

Düzeltme: oyuncak değil açacakmış ama ne olduğu çok önem arz etmiyor. Çok yanlış.

birinin eşyasını çöpe atmak ceza yöntemi değil hatayı pekiştirmedir
diğer çocuklarda birbirine bunu yapma hakkını bulur, eşyası çöpe atılanı ezme hakkını kendilerinde görür, o çocuk da kendisini ezilmiş görür bir kalem traş aman yaaa dediniz daha önce yorumunuzda isterse silgi parçası olsun burda maddi değeri değil mevzu. bu yöntem de ceza değil. ayrıca kimse ne sebeple olursa olsun kimsenin eşyasını çöpe atamaz herkes haddini bilsin en fazla alır ders sonunda geri verir.
öğretmen yanlış yapınca alıp eşyasını çöpe atıyor muyuz ?
8 yaşındaki çocuğa kocam zengin ve yakışıklı olsun denir mi , bunu diyen çocuğa önce okunur okul biter sonra işe girersiniz ondan sonra evlenirsiniz herşeyin sırası var denir en fazla... eğitim yuvası mı dua grubu mu çöpçatanlık yerimi benim çocuğum neden yakışıklı ve zengin koca duası yapsın öğretmenine ya

hayret birşey
Sizde öğretmensiniz sanırım. Keşke meslektaşınızın istemeden içine düştüğü bu durumu eleştirmek yerine anlamayı seçseydiniz. Evet öğretmenim her şeyi teorik olarak dört dörtlük biliyorsunuz tebrik ederim, kutlarım sizi. Eminim çokta iyi bir öğretmensiniz( ciddi söylüyorum bunu). Ama sizinde empati yapmada biraz sıkıntınızın olduğunu düşünüyorum

Aslında anlayabiliyorum. Herkes evladının zarar görmemesini ister. Evde herkes özen gösterir evlat sonuçta. Anne olmadım ama tahmin ederim. Ama öğretmende öyle değilmi bir bakıma. Ben ister miyim kötülüklerini. İki dk tahtaya baksınlar diye ne ses ne Seda kalıyor. Şikayet etmiyorum lutüfta değil mesleğim bu benim. Hasta olan öğrencimi arabayla evine de bırakıyorum velisine haber vererek, ayağı ıslanana kendi yedek çorabımı da giydiriyorum, beslenmesini unutana yemekte alıp gizlice veriyorum. Hiçbir zaman da bunları yapıyorum bakın iyi öğretmenim hissine girmiyorum. Para söylenmez ama her hafta 100 lira nerdeyse fotokopi parası harcıyorum veliden istedim getirmedi çoğu diye kimseden almıyorum artık. Yani sırf böyle bir olay yaşandığı için meslekten atılmamı isteyecek kadar böyle öğretmen olmaz diyecek kadar göz karartanlara karşı da sakin olamıyorum. Ki bir örnek daha vereyim geçen hafta bir öğrenci akıllı tahtanın kablosunu kesmiş makasla. Sırıtarak yüzüme bakıyor üstelik. Biraz öfke kontrolü olmayan bir öğretmen inanın bir tane de olsa Tokat atmıştı. İçimden binlerce sabır çektim ailesini aradım müdür bana kızdı yine de durumu toparlayıp kapattım. Yani türlü türlü sorun yaşanır sınıfta ama bu sefer böyle oldu. Maalesef bazı veliler de saygı yok Allah denk getirmesin
İşte bende biraz önce bu yüzden linç yedim döverim dediğim için :D Ki aklımdan bu geçerdi arsızlık yaptığı çünkü ne demek tahtanın kablosunu kesip sırıtmak. Bu durumda peki müdüre gidip söylüyor musunuz? Okulun eşyasına zarar vermek suçtur disipline gönderseydiniz keşke. Bence asla taviz vermeyin en azından bilerek yapanlara. Tabi ki kötülüğünü istemezsiniz sanki dövüyormuşsunuz gibi karşılık almışsınız. Ki beni taciz edip duran bi zibidi vardı en son totoma tekme attı :D Hala sinir oluyorum hatırladıkça sürekli uğraşırdı benimle bunu o veli yaşasın bakalım ne tepki verecek polise mi gidecek ağzına bir tane yapıştıracak mı bu çirkinlikte? Ben de gittim sert bulduğum bir hocamıza şikayette bulundum o ana kadar hala uğraşıyor sırıtıyordu sürekli vuruyor resmen taciz ediyordu sami hocamız buna bir tokat attı içimin yağları eridi ama ne oldu biliyor musunuz? O günden beri yüzüme dahi bakmadı evet belki yanlış buluyorlar bunu ama tontiş bir hoca uyarsaydı yapmaya devam edecekti en azından ben kurtuldum o çirkinliklerden. Şiddeti savunmuyorum tabi ama disiplin okuldan uzaklaştırma olmalı bunlar sadece var uygulama yok anladığım kadarıyla bizde sınıfta kalan çok oluyordu şimdi sınıfta kalma da yok. E tabi öğrenciler yaptıkları saygısızlıklarda özgüvenli olur. Size hak veriyorum o yüzden ama tavsiyem böyle durumlarda müdüre söylemeniz.

Sizde öğretmensiniz sanırım. Keşke meslektaşınızın istemeden içine düştüğü bu durumu eleştirmek yerine anlamayı seçseydiniz. Evet öğretmenim her şeyi teorik olarak dört dörtlük biliyorsunuz tebrik ederim, kutlarım sizi. Eminim çokta iyi bir öğretmensiniz( ciddi söylüyorum bunu). Ama sizinde empati yapmada biraz sıkıntınızın olduğunu düşünüyorum
yoo öğretmen değilim çocuğumda daha küçük anaokulunda
ben zaten empati yaptım zor bir sınıfa düşmüşsünüz nasıl baş edebileceğinizi tecrübelilere sorup öğrenin dedim ;)
birde öfkenizi kontrol etmeniz gerek yaşadığınız tüm sıkıntı aslında ondan dedim kendimi yerinize koydum

İşte bende biraz önce bu yüzden linç yedim döverim dediğim için :KK70: Ki aklımdan bu geçerdi arsızlık yaptığı çünkü ne demek tahtanın kablosunu kesip sırıtmak. Bu durumda peki müdüre gidip söylüyor musunuz? Okulun eşyasına zarar vermek suçtur disipline gönderseydiniz keşke. Bence asla taviz vermeyin en azından bilerek yapanlara. Tabi ki kötülüğünü istemezsiniz sanki dövüyormuşsunuz gibi karşılık almışsınız. Ki beni taciz edip duran bi zibidi vardı en son totoma tekme attı :KK70: Hala sinir oluyorum hatırladıkça sürekli uğraşırdı benimle bunu o veli yaşasın bakalım ne tepki verecek polise mi gidecek ağzına bir tane yapıştıracak mı bu çirkinlikte? Ben de gittim sert bulduğum bir hocamıza şikayette bulundum o ana kadar hala uğraşıyor sırıtıyordu sürekli vuruyor resmen taciz ediyordu sami hocamız buna bir tokat attı içimin yağları eridi ama ne oldu biliyor musunuz? O günden beri yüzüme dahi bakmadı evet belki yanlış buluyorlar bunu ama tontiş bir hoca uyarsaydı yapmaya devam edecekti en azından ben kurtuldum o çirkinliklerden. Şiddeti savunmuyorum tabi ama disiplin okuldan uzaklaştırma olmalı bunlar sadece var uygulama yok anladığım kadarıyla bizde sınıfta kalan çok oluyordu şimdi sınıfta kalma da yok. E tabi öğrenciler yaptıkları saygısızlıklarda özgüvenli olur. Size hak veriyorum o yüzden ama tavsiyem böyle durumlarda müdüre söylemeniz.
Aman parmağımı dahi sürmem, kulaklarını çekmem. Yakınlarında bağırmam bile kulağım ağrıdı filan derler. 3 ders boyunca o açacak yer düşüyor kaldırıyor düşüyor kaldırıyor en son attım hepimiz kurtuldu. O çocuğun aklı kaldı belki ama diğer herkes bi rahat etti. Savunmuyorum ama bazen böyle küçük şeyler yapmak zorunda kalıyoruz

Ya o kadar normal ki yaptığınız ben neyini eleştirdiklerini anlamıyorum gerçekten. Hayır yanlış mı okudum acaba diye tekrar baktım yazdığınıza attığınız şey acaba gerekli bir eşyası mıydı diye açacak ya şaka gibi. Zaten yanlış bulanlar muhtemelen velilere artislik yapanlar bana göre çünkü ciddi anlamda abartılı buldum bu eleştiriyi. Kaç kere uyarmışsınız üstelik. Allah sabır versin gerçekten konuyu okudukça şaşırıyor yorumlara baktıkça gülüyorum. Hayır birde ceza verdim deseniz ne diyeceklerdi acaba merak ediyorum.
çocuk kalem açacağıyla oynuyor diye o açacak camdan mı atılmalı yanii?uyarılmalı dinlemiyorsa da elinden alınmalı ders sonuna dek.bilmediğiniz bir iş kolu hakkında yorum yapıyorsunuz.

ben öğretmenlik yaptım tam 4 yıl devlet ortaokulunda.arkamdaki odada da tam 28 yıl sınıf öğretmenliği yapmış annem var.yeterli mi deneyim için?kuzenlere görümce kızlarına komşulara çocuğumun okulundaki öğretmenlere de değinmedim daha bakınn.iyi ki varlar öğretmenler .insan hayatında iz bırakan tek meslek
Benim canım öğretmenim asla unutmadım Allah da unutturmasın o güzel insanı
İlkokulda bana öğretmenlik yaparken bile ileri yaşlardaydı
Eski öğretmenlerden yani
hiç unutmam birgün annem öğle yemeği arasında gelemedi, aç kaldım, köy okulunda okuyorum, okula ulaşmak için nerdeyse dize kadar çamura bata çıka kuş uçmaz kervan geçmez dağ başında kilometrelerce yürüyorum
Güzel insan açtı bohçasını gazete kağıdını serdi masasının üzerine bayat bir ekmek bir avuç buz gibi olmuş kızarmış hamsi bir de kuru soğan, vurdu yumruğu kırdı soğanı, hadi kızım gel beraber yiyelim bugün dedi, utandım siz yiyin öğretmenim dedim, benim hiç iştahım yokki yalnız nasıl yiyim yoksa öğretmeninin ikramını beğenmedin mi dedi, oturduk birlikte yedik, yemin ediyorum o gün bugündür hamsiye bayılırım, her yiyişimde öğretmenim gelir aklıma içim sızlar, lokmamı paylaşmayı öğretti bana, açları doyurmayı öğretti
Devlet ona öğrencisini doyurmak için para mı verdi, paylaşmayı öğretmesi için para mı verdi, merhamet göstermesi için para mı verdi? Tabiki hayır, yalnızca olması gerektiği gibi insan insanlığına yakışır bir öğretmendi

Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Ne çocukken öğretmen olmak istedim ne de şimdi Allah özellikle de bu dönemin öğretmenlerine sabır versin işleri çok zor gerçekten. Kendi mesleğimde birçok kişiyle muhatap oluyorum tuhaf insanlar oluyor ama çok şükür bir daha görmüyorum ki normalde sabırlı biriyimdir fakat haksızlık karşısında ki çoğu insan öyledir tahammülüm yoktur. Öğretmenlikte bu yüzden zor çocuğu ayrı sorunlu oluyor sen ona ders verip eğitmek isterken velisi çıkıyor o ayrı sorunlu kurtuluşun yok en az 2 5 yılını geçirmek zorundasın. Gerçekten öğretmenlik rahat tatili bol derler ama öyle değil. Ben öğrenciyken yanımda ki saygısızlara katlanamazdım hocayı düşünemiyorum. Bu yüzden ünv hocalığı biraz daha iyi tam olmasa da ergenlikten çıkıyorlar o vize final dertlerinden sizinle uğraşmıyorlar :D Üniversiteyi bir düşünün derim :))

çocuk kalem açacağıyla oynuyor diye o açacak camdan mı atılmalı yanii?uyarılmalı dinlemiyorsa da elinden alınmalı ders sonuna dek.bilmediğiniz bir iş kolu hakkında yorum yapıyorsunuz.
Bakın şimdi daha detaylı yazayım da anlarsınız belki. İlk ders aldım elinden. İki dk da bir kalemimi açmam gerek diye geliyor ikinci ders verdim bir ders boyunca düşürdü yere kaldırdı. 3. Derse girerken dedim ki lütfen kaldır onu. Belki kalemi kırıktır diye başka kalem verdim. Onu da açıyor. Kapağı düşüyor içinde ki pislikler yere dökülüyor onları toplamaya çalışıyor dursan yapma dan anlamıyor. En sonda dayanamayıp attım bende. Yani bunun için suçluluk duymuyorum maalesef hala.

Kaç kere uyarıldığını okudunuz mu peki? Siz çok biliyorsunuz gerçekten yorumlarınız size göre doğru. Burada bana ahkam kesmeyin ben yaptığını doğru buluyorum sanki dövmüş gibi konuşmayın belli ki çocuğunu şımartanlardan birisiniz. Bana bilmediğiniz konu hakkında konuşmayın diyecek en son kişi sizsiniz. Ben ne veliler ne şımarık çocuklar gördüm nelerine şahit oldum bunu nereden bileceksiniz acaba beni tanımıyorsunuz bile? Asıl siz bilmediğiniz konu hakkında konuşmayın. Haklı bulduğum konuyu bile nereye çektiniz bravo.

Öğretmenliği mi kimseye ispatlamak zorunda değilim öncelikle. İdealist bir öğretmen olduğumu düşünüyorum olmak için elimden geleni yapıyorum. Ben zaten şikayetçi değilim halimden. Benim mesleğim bu. Bunun için para alıyorum. Her kuruşu helal olsun diye elimden geleni yaparım. Burda öyle yorumlar yapılmış ki yok milli eğitime giderim uyarı veririm bilmem ne. Ben anlamadım herkes her dakikasını kontrollü saatli bir şekilde mi yaşıyor. 20 kere o açacağı çantaya koy diye uyarınca hala öğrenci inat olsun diye yere atıp yerden kaldırıyorsa bir anlık şekilde onu alıp aşağıya atınca mı tüm emekler çöp oldu da öğretmen uyarı alacak kadar kötü oldu.
Evet
Ayrıca öğretmenliğinizi de ispatlamak zorundasınız, öğrencilerinize…..

Açacağı pencereden atmanız yanlış bencede , alıp ders bitiminde iade edebilirdiniz. Ayrıca ilk okul çağındaki küçük çocuklarla zengin kocalı muhabbetinizde bir öğretmen icin profesyonel bir muhabbet olmamış. Bu konuda sizi hatalı buldum.

Neyse hocam kendinize dikkat edin iyi bakın burası eğitimli ve eğitimsiz çocuğunu şımartan ilgilenmeyen, ilgilenenlerin tartıştığı bir yere döndü :D Ben tecrübemi paylaştım size hak veriyorum. Kesinlikle bir şey çıkmaz o konuda içiniz rahat olsun. Ama disipline gönderin böyle hadsiz ailelerin hadsiz çocuklarını. Annesi gitsin bir kalemtraş daha alsın diyeceğim ama onun derdi siz olmuşsunuz zaten. Size sabır diliyorum ve linçlerden uzaklaşıyorum kendinizi bu çirkin ortamdan uzaklaştırın anca moralinizi bozarlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X