Amaç huzur kaçırmaksa laf taşırlar. Şimdi kocası bu geçmiştekki olayı tüm detayları ile eşine anlatsa bu sefer de arkadaşın aklında ---bak bak herşeyi de detayıyla hatırlıyor hala unutamamış--- fikri oluşacak. Allahızın aşkına kim ilk sevdiği insanı unutur. Unutanınız var mı aklınıza gelir güler geçersinizEvet önemli de, bu işin aslı nasıl öğrenilir ve öğrenilecek şeyleri öğrenmeye hazır mı? Esas bunlar kafama takıldı benim. Olup biten bişey için adamı yargılayamayız, sadece fikir yürütüyoruz. Esas sorun adamın açık olmamsı, inandırıcı olmaması ve bu kadar zaman geçmesine rağmen akrabaların hala teyze kızı ile ilgili laf taşımaları
Evet önemli de, bu işin aslı nasıl öğrenilir ve öğrenilecek şeyleri öğrenmeye hazır mı? Esas bunlar kafama takıldı benim. Olup biten bişey için adamı yargılayamayız, sadece fikir yürütüyoruz. Esas sorun adamın açık olmamsı, inandırıcı olmaması ve bu kadar zaman geçmesine rağmen akrabaların hala teyze kızı ile ilgili laf taşımaları
Amaç huzur kaçırmaksa laf taşırlar. Şimdi kocası bu geçmiştekki olayı tüm detayları ile eşine anlatsa bu sefer de arkadaşın aklında ---bak bak herşeyi de detayıyla hatırlıyor hala unutamamış--- fikri oluşacak. Allahızın aşkına kim ilk sevdiği insanı unutur. Unutanınız var mı aklınıza gelir güler geçersiniz
Evet öğrenince ne olacak orası da önemli. Bana kalırsa öğrenilen öğrenilmişte. İnsan sinirli anında ,sinirle olmadık laflar edebilir, ama ettiği laf çok başka ve ağır bence. İnsan eşine her sinirlendiğinde eski sevdiğimi gelir akla. Keşke o olsaydı der gibi. Bunu duymak kolay şey değildir. Arkadaşlar insan geçmişte birini sevemez mi demişlerdei tabi ki de sever, ama onla olmayadabilir ve sonuç olarak biter , başka hayatlar kurulur. Bu şekilde günyüzüne de çıkmaz. Çıkarsa bu karşıdakini gerçekten yaralar. İnsan geçmişte birşeyler yaşandığını bilse ve böyle gündem olmasa, geçmiş geçmişte kalmış der yoluna bakar. Birde arkadaşın eşi kaçar gibi gitmiş, buralarda durmamalıyım demiş, gitmişler, neden kaçıyorsun ki. İçin için yiyeceğine alıp, konunun detayını ve eşinin ne hissettiğini sormak lazım, o zaman söylediğinde ne hissettiğini sormak lazım, alacağı cevaba da katlanmak lazım.
Bence de 3 yıl boyunca rüyalarının etkisinde kalıp sürekli sinir harbi yaşayan ve yaşatan biri ile evcliysem ve geçmişte de unutamadığım kalbimden çıkaramadığım çok sevdiğim bir kız varsa boşanırım onunla evlenirim ohhhh başımda rahat eder kalbimde.Hani gençkızlar aile baskısından kurtulmak için evlenir ya, arkadaşımızın eşinin de yaptığı onun gibi gözüküyor.
Ama ben de geçmişte kalmış diyorum. Adam da teyze kızı da çok gençmiş, belki bir gençlik hatası idi, elki gerçekten sevdi. Şimdi önemli olan adamın arkadaşımızı sevdiğine inandırması. Eşini düşünen hoş tutn bir adamın hala eski sevgilisin sevmesi mümkün mü sizce? Ben gene de iyimser olmak eşinin arkadaşımız gerçekten çok sevdiğine inanmak istiyorum. Hem sevmiyor olsa idi arkadaşımız üç yıldır tavırlı davranırken bu evliliğini bitirmek için yeterli bir sebep olamz mıydı?
Çok ağır bir laf etmiş bence. Bunun altından hiç te hoş şeyler çıkmıyor. Herhangi bir sıkıntıda direk aklına o kişinin gelmesi gerçekten ağır. Hala keşke o olsaydı der gibi. Zor gerçekten. Ve bunu sizle hiç paylaşmamış, hep konuyu kapatmışlar nedense. Ben açıkçası böyle bir konu varsa bilmek isterdim, geçmişte ne olmuş. İçinizi kemirecekse, 3 yıldır unutamadıysanız, o zaman açık açık herşeyi öğrenmekte fayda var.
Evet öğrenince ne olacak orası da önemli. Bana kalırsa öğrenilen öğrenilmişte. İnsan sinirli anında ,sinirle olmadık laflar edebilir, ama ettiği laf çok başka ve ağır bence. İnsan eşine her sinirlendiğinde eski sevdiğimi gelir akla. Keşke o olsaydı der gibi. Bunu duymak kolay şey değildir. Arkadaşlar insan geçmişte birini sevemez mi demişlerdei tabi ki de sever, ama onla olmayadabilir ve sonuç olarak biter , başka hayatlar kurulur. Bu şekilde günyüzüne de çıkmaz. Çıkarsa bu karşıdakini gerçekten yaralar. İnsan geçmişte birşeyler yaşandığını bilse ve böyle gündem olmasa, geçmiş geçmişte kalmış der yoluna bakar. Birde arkadaşın eşi kaçar gibi gitmiş, buralarda durmamalıyım demiş, gitmişler, neden kaçıyorsun ki. İçin için yiyeceğine alıp, konunun detayını ve eşinin ne hissettiğini sormak lazım, o zaman söylediğinde ne hissettiğini sormak lazım, alacağı cevaba da katlanmak lazım.
Evet orada duralım. Dayak deyince herşey değişiyor ki bence sadece dayak olması da boşanma sebebi değildir. Güvensizlik çok büyük bir sebeptir bence. Peki eşini seviyor musun? Ama bu soruma lütfen sadece kalbinin sesini dinleyerek cevap ver.
Ruyamda onlari oyle gorunce,cok icerledim,uzuldum,agladim,hatta bugun butun gun boyunca huzursuz ve gergindim..Tabiki esimi cok kiskandim acikcasi bu da sevdigimi gosterir bence EdanazSeviyorum tabiki ama bilemiyorum ben cok vicdanli vede merhametli bir insanim,karsimdaki dusmanim bile olsa acirim,severim,bana yanlis yapmis bile olsa.. Bir gulse, bir gelse bin guler, bin giderim.. Tuhaf bir huy...
Belkide esime bu insani yonumle yaklasiyorumdur bilemiyorum..
Ama tek bildigim esimi cok severek evlendim...
Hadi biraz sakinleş. Gerçekten adamın aklına başka şeyler getireceksin, öbür taraftada görümcelerinin marifetlerini okudum. Eşin hem sana kendini ispatlamaya çalışıyor, hem de onlara karşı durmaya çalışıyor. Bir de bu yönden düşün, ya yarın eşinin direnci kırılıp, tamam madem bana güvenmiyorsun o zaman babanın evine dön derse ne yapacaksın? Bak dayak konusunu bile kapatmışsın, şu anda ortada olan bişey yok esasında, sen sadece tam olarak bilmediğin bir konu olduğu için huzursuzluk çekiyorsun bence. Bir düşün, yarın bambaşka bir gün olacak. Hadi bir adım at eşine, hemen olmaz biliyorum ama, ufacık bir adm, sevgin için, çocukların için, eşin için, geleceğin için, görümcenlere inat için. Bunu yapabilirsin. Kocaman bir kalbin var. Ve bence içinde çok büyük bir korku var eşini kaybetme konusunda. Hadi canım şimdi sakinleş, biraz olumlu düşün. Eşinin omuzuna yattığını, kokusunu duyarak uyudğunu düşün. Herşey çok güzel olacak diyerek gözlerini kapat ve güzel bir güne uyan.
arkadaşlar belki boşanmanın en büyük sebeblerinden bir tanesi dedim ya aldatmadan daha beter bir duygu insan gururunu kaybedince kendine olan özgüvenini de kaybediyor ne yazik ki. kendini bilen gururu olan insan ne kadar severse sevsin böyle bir şeyi kaldıramaz. ama ekonomik özgürlüğün olmassa elin kolun bağlanıyor ve çıkışın olmuyor.
arkadaşlar belki boşanmanın en büyük sebeblerinden bir tanesi dedim ya aldatmadan daha beter bir duygu insan gururunu kaybedince kendine olan özgüvenini de kaybediyor ne yazik ki. kendini bilen gururu olan insan ne kadar severse sevsin böyle bir şeyi kaldıramaz. ama ekonomik özgürlüğün olmassa elin kolun bağlanıyor ve çıkışın olmuyor.
Arkadasim ben bu forumda o kadar zamandir varim,ben senin kadar iyi niyetli,sagduyulu birini gormedim.. Gercekten sinir kat sayim tavan yaptigi bugun icinde, beni o kadar sakinlestirdiki su guzel yorumlarin anlatamm.. Belkide seni Allah cikardi karsima,cunku rabbimde biliyor ki, dun hic uyumadim, cok kotuydum..
Evet esimi kaybetme korkusu beni cok uzer, hatta bunu kabul edemem.. Bu dogru..
Ama bilmiyorum zaman sanirim herseyin caresi..
Zamanla unuturum iinsalah..
Bide ruyalarima gimese cok daha iyi olucam..
Sana gercekten cok tsk. ederim Edanaz sabah beri benimle ilgilendigin vede dusuncelerinle beni bir nebze olsun sakinlestirdigin icin.. Demin aradi esim, ben cok soguk konustum, bu konuda haklisin, bana inanmiyorsan bu boyle olmaz, guvensiz bir evlilik nereye kadar??? O zaman bitsin demisti... Burda haklisin..
Rabbim ne Muradin varsa versin sana..
O guzel yuregin hicbir zaman acilar cekmesin, gozundeki yaslar hep sevincten olsun bitanem...
Ama bu konuda tıkandık hepimiz farkında mısın? Bişeyler yapmamız lazım. Bu arkadaşlarımızn rahatlaması lazım, Hayat böyle geçmez. Öfke ile kalkıp kimsenin ekmeğine de yağ sürmeden bu konuyu halletmek lazım.
evet abla haklisin ama ben ne dicegimi bilmiyorumbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?