Ne düşünmeliyim, unutamıyorum ?

Amaç huzur kaçırmaksa laf taşırlar. Şimdi kocası bu geçmiştekki olayı tüm detayları ile eşine anlatsa bu sefer de arkadaşın aklında ---bak bak herşeyi de detayıyla hatırlıyor hala unutamamış--- fikri oluşacak. Allahızın aşkına kim ilk sevdiği insanı unutur. Unutanınız var mı aklınıza gelir güler geçersiniz

Evet öğrenince ne olacak orası da önemli. Bana kalırsa öğrenilen öğrenilmişte. İnsan sinirli anında ,sinirle olmadık laflar edebilir, ama ettiği laf çok başka ve ağır bence. İnsan eşine her sinirlendiğinde eski sevdiğimi gelir akla. Keşke o olsaydı der gibi. Bunu duymak kolay şey değildir. Arkadaşlar insan geçmişte birini sevemez mi demişlerdei tabi ki de sever, ama onla olmayadabilir ve sonuç olarak biter , başka hayatlar kurulur. Bu şekilde günyüzüne de çıkmaz. Çıkarsa bu karşıdakini gerçekten yaralar. İnsan geçmişte birşeyler yaşandığını bilse ve böyle gündem olmasa, geçmiş geçmişte kalmış der yoluna bakar. Birde arkadaşın eşi kaçar gibi gitmiş, buralarda durmamalıyım demiş, gitmişler, neden kaçıyorsun ki. İçin için yiyeceğine alıp, konunun detayını ve eşinin ne hissettiğini sormak lazım, o zaman söylediğinde ne hissettiğini sormak lazım, alacağı cevaba da katlanmak lazım.

Valla ben unuttum ama unutulmayadabilir. Gülüp geçilecek noktaya geldiyseniz zaten unutmuşsunuz demektir. Benim aklıma geldğinde iyi ki olmamış, çok şükür diyorum. Bunu demek ve gülüp geçmek başkadır, bir de onla olsaydı ne iyi olurdu, hiç sorun yaşamazdım demekte biraz başka.Eşim benim geçmişte ne yaşadığı bilir, bunla ilgili en ufak ima etsem çok canı sıkılır, ben olsam benimde sıkılır.

Hani gençkızlar aile baskısından kurtulmak için evlenir ya, arkadaşımızın eşinin de yaptığı onun gibi gözüküyor.
Ama ben de geçmişte kalmış diyorum. Adam da teyze kızı da çok gençmiş, belki bir gençlik hatası idi, elki gerçekten sevdi. Şimdi önemli olan adamın arkadaşımızı sevdiğine inandırması. Eşini düşünen hoş tutn bir adamın hala eski sevgilisin sevmesi mümkün mü sizce? Ben gene de iyimser olmak eşinin arkadaşımız gerçekten çok sevdiğine inanmak istiyorum. Hem sevmiyor olsa idi arkadaşımız üç yıldır tavırlı davranırken bu evliliğini bitirmek için yeterli bir sebep olamz mıydı?

siz şu anda evlisiniz eşiniz yanınızda,arada kavgalar her evlilikte olur,gurbette oluşunuz da eşinizi ayrıca bunaltmıştır,o an tartışma sonrası ortalığı toz bulutu düşünürseniz sarfedilen cümlelerin sağlıklı olmadığını çok da kayda değer olmadığını anlayabilirsiniz,mesela siz eşinizi seviyosunuz hiç mi ona sinirlendiğiniz bir anda nerden evlendim bu adamla demediniz?öfkeyle sarfedilen bu cümle ne kadar gerçekçi olur ki sizce?öfke geçince herşey normale dönünce birbirinize hala sevginizi gösterebiliyosanız hiçbir sorun yoktur bence,teyze kızını siz kendiniz aranıza sokuyosunuz dikkat edin ve eşinizin yanında kesinlikle bu düşüncelerinizi dillendirmeyin,naçizane tavsiyemboshayallersmile
bu kuruntularla beyninizi kemirmek yerine eşinizi mutlu edecek sürprizler yapın ona sevginizi gösterin,sizin için kıymetli olduğunu hissettirin ondan sonra değil teyze kızı afrodit gelse giremez aranızabayanssulusmilekaydirigubbakcemile5

Bence de 3 yıl boyunca rüyalarının etkisinde kalıp sürekli sinir harbi yaşayan ve yaşatan biri ile evcliysem ve geçmişte de unutamadığım kalbimden çıkaramadığım çok sevdiğim bir kız varsa boşanırım onunla evlenirim ohhhh başımda rahat eder kalbimde.

konuyu açan arkadaş soğumuş aşı ısıtıp ısıtıp eşinizin önüne koymayın bir gün yemeye kalkar pişman olursunuz.

Şu eşi ve eşinin ailesiyle sorun yaşayanları bir okuyun ne gerçek hikayeler var ne çekilmez kocalar var, 1 gün bile yüzüne bakılmayacak erkekler var. Bence sizin ki bu derdim var da yazılı olanların yanında solda sıfır kalıyor.

Hadi arkadaşım bak, bütün kızlar sana yanlış düşündüğünü anlatmaya çalışıyor. Hadi sakinleş ve kulak ver kızların söylediğine, tamam içinde kuşkular var güveninin sarsılmış ama unutma, fazla naz aşık usandırır. Biraz güvenmeye, unutmaya çalışsan, biraz daha zorlarsan eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüreceksin. Hadi biraz kendini toparla, biraz farklı davran eşinin ne kadar mutlu olup sana dört elle sarıdığını görünce bütün kuşkuların geçecek...

Aynen bende senin gibi dusunuyorum arkadasim..
Cok agir bir laf bu.. Bende zaten duyunca olay cikardim, evden cektim gittim,cocuklarimi aldim.. Bunuda aradim ben gidiyorum dedim, ariyor ariyor ariyorrr teline cevap vermedim, iyice korkmus,anneme soylemis hemen huyudur, annemiin tansiyon firlamis,hastanede kalmis bir gece onada cok uzulmustum.. Ailesi ile konustum.. kimbilir sen ne dedin ki, oglumuz teyze kizindan bahsetmis, ayrilmak istiyosanizda saygi duyariz ayrilin!!!! dediler..

Yani neler oldu neler... Bu nedenle kocami affedemiyorum.. Ona bir kirginligim var..
Ne yaparsa yapsin, isterse dunyayi sersin onume yinede mutlu olmuyorum.. Cunku kirginim ona. cok kirginim..

Benimle acik acik konusmadigi vede celiskili cevaplar verdigi icin..

EDANAZ;

Aslinda haklisin, o kadin hakkinda konusarak daha cok hatirlatacagimin farkindayim. .sussam bu seferde benim beynim kuskular icinde kaliyor..
Birde niye ruyama giriyorlar..Girmesinler istemiyorum..
Kocami ruyamda nasil gordum bunun gercek olmasini asla istemiyorum!! Allah korusun
Yani bugun sahiden cok beterim..
Yani yaralandim bu sozlerinden dolayi..

Benim yuregimde zaten oyle yaralar var ki, hep birileri gelip kanatiyor..
Allahim bir guc vermis,dayaniyorum iste..

Ben esime inanmiyoum vede guvenmiyorum..
Benim guvenim bir kez sarsildi mi, birdaha kolay kolay guvenmem..
isterse esim olsun..
Kac kez konustuysam da inkar ediyor adam, oyle bisey yok diyor,
ben seni seviyorum diyor..
Adam deliriyor, bagiriyor, cagiriyor,niye inanmiyorsun diyor ...
Niye orda takildin kaldin diyor..

o her ne kadar bana yanassa da, ben inanmiyorum onun beni sevdigine..
sarsilmis benim guvenim.. guven cok onemli bir konu..
Evi temizler, toplar,cocuklara bakar, altlarini bile degistirir,sorumlulugunu bilir,evine duskundur, cocuklarina.. Alkolu yok,kumari yok esimin..

AMA BEN GUVENMIYORUM, ben yanasirsam yanasir bana.. Duvar gibi..
Hersey bana yardim etmesi mi yani ? Haaa kocan ne iyi bak, daha ne istiyosun dediginizi duyar gibiyim, ama hersey bu degil.. O beni cok yaraladi..

HEM INSAN SEVIYORUM dedigi kadina vurur mu ??
Ben kocamin cok dayagini yedim, hemde evliligin ilk yillarinda, niye beni oyle psikopat gibi dovuyordu, sevdiginden mi yani ???? Yoksa intikam mi aliyordu..Hincinimi aliyordu birisinin??

Yani dusundukce doluyorum, doluyorum doluyorummm ona karsi..

Off dayak deyince kalıveriyorum orada. Allah yardımcın olsun. Bilemiyorum ben ne hissettiysem onu yazdım, içimden çıkmazdı böyle birşey benimde. Bende arkadaşlar kadar iyi bakmak ve bakmanızı isterim bu konuda, yeter ki iyi hissedin. Ama hissedemiyorsanız da ne olursa olsun, hep şüpheyle de yaşanmaz. Dayak mevzunda diyeceklerim belli benim, en ufak tahammülüm yok. Hayat sizin ne denir ki, kendinizi de , eşinizi de hayatı zehir etmeden bir yol bulunur inş. Allah sabır versin.

Evet orada duralım. Dayak deyince herşey değişiyor ki bence sadece dayak olması da boşanma sebebi değildir. Güvensizlik çok büyük bir sebeptir bence. Peki eşini seviyor musun? Ama bu soruma lütfen sadece kalbinin sesini dinleyerek cevap ver.

Ruyamda onlari oyle gorunce,cok icerledim,uzuldum,agladim,hatta bugun butun gun boyunca huzursuz ve gergindim..Tabiki esimi cok kiskandim acikcasi bu da sevdigimi gosterir bence Edanaz Seviyorum tabiki ama bilemiyorum ben cok vicdanli vede merhametli bir insanim,karsimdaki dusmanim bile olsa acirim,severim,bana yanlis yapmis bile olsa.. Bir gulse, bir gelse bin guler, bin giderim.. Tuhaf bir huy...

Belkide esime bu insani yonumle yaklasiyorumdur bilemiyorum..
Ama tek bildigim esimi cok severek evlendim...

Hadi biraz sakinleş. Gerçekten adamın aklına başka şeyler getireceksin, öbür taraftada görümcelerinin marifetlerini okudum. Eşin hem sana kendini ispatlamaya çalışıyor, hem de onlara karşı durmaya çalışıyor. Bir de bu yönden düşün, ya yarın eşinin direnci kırılıp, tamam madem bana güvenmiyorsun o zaman babanın evine dön derse ne yapacaksın? Bak dayak konusunu bile kapatmışsın, şu anda ortada olan bişey yok esasında, sen sadece tam olarak bilmediğin bir konu olduğu için huzursuzluk çekiyorsun bence. Bir düşün, yarın bambaşka bir gün olacak. Hadi bir adım at eşine, hemen olmaz biliyorum ama, ufacık bir adm, sevgin için, çocukların için, eşin için, geleceğin için, görümcenlere inat için. Bunu yapabilirsin. Kocaman bir kalbin var. Ve bence içinde çok büyük bir korku var eşini kaybetme konusunda. Hadi canım şimdi sakinleş, biraz olumlu düşün. Eşinin omuzuna yattığını, kokusunu duyarak uyudğunu düşün. Herşey çok güzel olacak diyerek gözlerini kapat ve güzel bir güne uyan.

arkadaşlar belki boşanmanın en büyük sebeblerinden bir tanesi dedim ya aldatmadan daha beter bir duygu insan gururunu kaybedince kendine olan özgüvenini de kaybediyor ne yazik ki. kendini bilen gururu olan insan ne kadar severse sevsin böyle bir şeyi kaldıramaz. ama ekonomik özgürlüğün olmassa elin kolun bağlanıyor ve çıkışın olmuyor.

Arkadasim ben bu forumda o kadar zamandir varim,ben senin kadar iyi niyetli,sagduyulu birini gormedim.. Gercekten sinir kat sayim tavan yaptigi bugun icinde, beni o kadar sakinlestirdiki su guzel yorumlarin anlatamm.. Belkide seni Allah cikardi karsima,cunku rabbimde biliyor ki, dun hic uyumadim, cok kotuydum..
Evet esimi kaybetme korkusu beni cok uzer, hatta bunu kabul edemem.. Bu dogru..
Ama bilmiyorum zaman sanirim herseyin caresi..
Zamanla unuturum iinsalah..
Bide ruyalarima gimese cok daha iyi olucam..
Sana gercekten cok tsk. ederim Edanaz sabah beri benimle ilgilendigin vede dusuncelerinle beni bir nebze olsun sakinlestirdigin icin.. Demin aradi esim, ben cok soguk konustum, bu konuda haklisin, bana inanmiyorsan bu boyle olmaz, guvensiz bir evlilik nereye kadar??? O zaman bitsin demisti... Burda haklisin..

Rabbim ne Muradin varsa versin sana..
O guzel yuregin hicbir zaman acilar cekmesin, gozundeki yaslar hep sevincten olsun bitanem...

Çok iyi anlıyorum. Biz de başka bir kadın kuşkusu yokdu, ama dedim ya gururum çok kırılmıştı, özgüvenimi kaybedecekdim nerede ise. Kalbimi çok kırmıştı. Bitmezdi evliliğim esasında ama ben ben olmakdan çıkardım devam ettiği sürece. Evet ekonomik özgürlük gerçekten çok önemli, ve çocuklar çok önemli. Çok düşündüm acaba çocuğum olmadığı için mi bu sonuca vardı, çocuğum olsa ne yapardım diye. İnan tam olarak cevabı ben de bilmiyorum. Belki biraz daha uğraşırdım, belki eşimi zola evlilik terapistine götürürdüm, belki düzelir belki de aynı olurdu. Sizlerin durumunuzu maddi özgürlük ve çocuk olaylarını da ele alarak üşünmek lazım. Yoksa gerçekten bekara karı boşamak kolay gibi bir durum çıkacak ortaya. Lütfen sakin ol, keskin sirke küpüne zarar. Sakin ol,dediklerimi sakince düşünmeye çalış. Bir ihtimal yok mu? İçinde hiç umut yok mu? İstersen araştırıp aile terapisti bulalım sana? sen sadece bir ışık yak. Ne istersen yanındayız.

Kumru;

Beni cok iyi anliyorsun biliyor musun,
Ben cok gururlu bir insanimdir, gururuma yediremiyorum ben..
Kendime olan ozguvenim sarsildi, yemin ederim 3 yildir kendime gelemedim..
Kocama karsi hep soguk duruyorum, onu adam yerine koymuyorum yeri geliyor..
Gururum kirildi hissediyorum..

Lütfen hata yapma, bak eşin aramış. Bu adam seni sevmese bu kadar zaman sessiz kalmazdı, hem görümcenlerinde ne istediği ortada. Hadi sakinleş, sabaha gülümseyerek uyan. Gerçekten bu kadar etkileniyorsan bir psikologdan yardım alabilirsin. Yok istemem dersen bizler buradayız. Her zaman yanındayız. Sen sadece sakin ol. Bitkisel çaylar kullanabilirsin gece yatmadan. Daha rahat uyursun, uykunu tam alınca sinirlerinde daha rahat olur. İnan zamanla herşey yoluna girecek.

evet abla haklisin ama ben ne dicegimi bilmiyorumbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…