Ne gerekli? Ne gereksiz?

Eşimle onu konuşuyoduk şimdi, benim aklımda diyo bana da söylemiyo hiç pis
Şimdi baktım da netten çok hoş olmuş odalar süslenince yaaaa :)

tabi ya bebişlerimize mini bir hoşgeldin partisi,hem doğum sonrası bizim moralimizi bile düzeltir :))
bnmde aşkitom hast.çiçeği getircek,kapı süsü ya alırım ya da kendim yaparım,kelebek motifi,bir kaç balon,evde pembe beeğim ve ayıcığm da var.al sana bitti işte :))))
kendim nevresm takımı falan da götürücem,bındığmnda herşeyi pembe olucak inş.bnde pembiş giyindim mi ooooh

hey maşallah enerjine hayran kaldım ben daha çok var diye düşünmeye korkuyorum.
Hayırlısı olsun,doğurabilirsek ne mutlu bize :)

bnm merak ettiğim bu bebekli hastane çiçeğini biz mi alıyoruz,doğuma gelen eş dost akraba mı getiriyor?? :26:

hey maşallah enerjine hayran kaldım ben daha çok var diye düşünmeye korkuyorum.
Hayırlısı olsun,doğurabilirsek ne mutlu bize :)
haha deli misin ben bunların heyecanına uyuyamıyorum baksana.saat kaçtan beri yatıcam bırakamadım pc.yi bi
doğum başlayınca fırtlatcam hemen inş.

haha deli misin ben bunların heyecanına uyuyamıyorum baksana.saat kaçtan beri yatıcam bırakamadım pc.yi bi
doğum başlayınca fırtlatcam hemen inş.

İnşallah inşallah hadi git yat bebek de dinlensin azıcık

valla he o beni bekleyemedi uyudu
gidim yatim kocişimi de özledim
hoşçakal,görüşürz

Kızlar göğüs pompası alacak mısınız?
Ben çalışmıyorum şuan, yani normal şartlarda süt biriktirmeme gerek yok ama göğüs ucumla ilgili sorun yaşayacakmışım gibi geliyor. Normalde hiç yoktur göğüs ucum. Emzireceğim zaman kendine kendine çıkar mı ki acaba? Daha önce doğum yapmadığım için bilmiyorum. Göğüs ucu problemi nedeniyle göğüs pompası almam gerekiyormuş gibi düşünüyorum sanki. Fikri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

ben almayı düşünüyorum malum çalıştığım için

Merhaba, bende bir aralık annesi olacağım inş. sormak istediğim,( belki forumda kullananlar vardır) bambu,etrafı tüllerle süslü beşiklerin kullanışlı olup olmadıkları? internette çok güzel modelleri var. sallanabiliyormu acaba? yardımcı olursanız sevinirim..

bambu beşikler çok küçük oluyor ve bebek hareketlendiğinde kullanışlı olmuyormuş malum çok küçük ve sallanamıyor

Kızlar merhaba, bende ikizlerime hamileyim simdi, bir de 3,5 yasında oğlum var...benim de bayildigim bı konudur bebisime ne alsam, nerden alsam...vs. Benim ikizlerin ikisi de erkek, abilerinden kalan cok seyimiz var ama yogun cabalarım sonucu eksikler çıkarıp yinede bu güzel donemi yasamaya çalışıyorum. Gecmis tecrübelerime dayanarak bir kac tavsiyem olacak, bunun dısında sormak istediğiniz herseyi de sorabilirsiniz...

1. Bambu yatak almayın derim, bebek için cok küçük, en fazla 2 ay kullanabilirsiniz, ondan sonra da evin neresine koysam diyeceğiniz kocaman bı eşya. İlk aylarda odanızda kullanmak için park yatak alabilirsiniz, tekerlekli oldugu için gündüz salona getirmek, katlanip bı çantaya sigdigi için yazın yazlığa götürmemizde mümkün, nihayetinde ısınız bittiğinde de cantasiyla dolap icine, üstüne her yere sığıyor.

2. Göğüs ucu küçük olanlar bile emzire emzire bı süre sonra mutasyona uğruyor göğüs uçları daha belirgin oluyor ya da bebek o memeyle bas etmeyi öğreniyor ama ilk baslarda yaşanabilecek problemler için silikon meme uçlarından kullanabilirsiniz. Pompa bence silikon uç ise yaramazsa ikinci alternatifiniz olsun, pompanın hakkını vererek kullananda var, benim gibi bir kere bile doğru dürüst kullanamayan var, şimdiden degil de ihtiyaca göre alın derim.

3. Ben normal dogum yaptım, ilk 1 hafta 10 gün özellikle kanama cok oluyor, orkidlerle bas etmeniz mümkün degil, özel büyük pedler var onlardan edinin, sezeryanda kanama nasil oluyor bilmiyor. Hastanede gecelik, evde pijama daha rahat oluyor. Bu kanamadan dolayı hastaneye 3 gecelik götürseniz daha iyi olur, 2si kesin kullanılır, biri de duruma göre yedek olur. Özel emzirme gecelik ya da pijamasından ziyade onden dügmeli seyler sonrası icinde daha kullanışlı oluyor.

4. Yün, polar ve pelustan battaniye, yelek, ceket...vs kullanmayın derim, alerjiyi tetikliyor, uyuyan devi uyandırmayın...

Aklima geldikçe yazarım yine:)

Bı de bebek odası alırken, kıyafetler küçücük küçücük oldugu için dolaptan ziyade çekmeceler kullanılıyor, takımda bol bol çekmece olmasina dikkat edin. En geç Ekim sonu gibi oda takımının gelmesi iyi olabilir, boya ve cila kokusunun çıkması için odanın baya havalandirilmadi gerekiyor, ayrıca hazır oda takımı değilde mobilyacilar çarşısından (mesela istanbulda modokodan) alacaksanız takımı, siparişe göre üretim yaptıkları için teslimat 1-1,5 ayı buluyor, ona göre de oda bakinmaya başlayın derim

benimde eklemek istediğim bebek için hastaneye her ihtimale karşı biberon mama götürün derim umarım hepinizin sütü bol olur ama olurda az gelir yada bebek doymazsa biraz mama takviyesi yaparsınız merak etmeyin 1-2 gün emzirmeye ilaveten mama verirseniz bebek alışmıyo yine emer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…