ne güzel nurtopu gibi sıkıntılarım oldu tekrar

elfem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
52
0
36
Ankara
4 yıldır bebek olmuyor sıkıntılarım dertlerim yetmiyormuş gibi tedaviye başlama sıkıntısını yaşadım iki kere aşılama oldumu olmadımı sıkıntısı sonra olmayınca kimseye göstermemeye çalışarak her tek kalışımda hıçkırıklarla ağlamalar ve tüp bebek macerasına girişle başlayan acaba bu sefer olacakmı endişesi bugün puregonla 7. günüm lucrinle 9. günüm dün yumurtalarıma bakıldığında masada ve sonrasında çok üzüldüm çünkü az yumurtam var hayatta neyi çok istediysem hep zor sahip oldum süründüm laf yerindeyse çocuk konusunda da sürünüyorum ama elde edecekmiyim bilmiyorum 4 tane yumurtam var belki bir tane olgunlaşmış yumurta elde edeceğim ve bu da döllenmeyecek endişesi yokmu kemirip duruyor bir yandan da diyorum ki bu tedavi olumsuz olursa dondurulmuş şansım olmayacak ve ben çok içten diyorum ki ilk ve son denemem olacak bu çünkü yıprandım artık kaldıramıyorum her dur dediğimde denemedim demeyelim dedik eşimle şimdi eşimi ikna edebildim sanırım en azından öyle gözüküyor şimdilik bu ilk tüp bebek ve son deneme olacak sonra ben kenara çekilip anne olmamanın olamamanın burukluğunu yaşayacağım ama artık her ay oldumuki diye testlere ya da olabilirmi diye doktorlara koşmayacağım kendimi ve eşimi daha fazla bu konuyla üzmeyeceğim allah çok büyük böyle olmasında da bir hayır var biliyorum... içimi dökmek istedim sadece sıktıysam özür dilerim

Arkadaşım niye bu kadar sıkıntıya soktun kendini çok şükür tedavi olma şansını elde etmişsin ayrıca tedavi sırasında moral çok önemli kontrollerde olumsuzluklar yaşayabiliriz ama hep olumlu düşün ki tedavin güzel sonuçlansın.1sene içinde 4 negatif tedavi yaşamış biri olarak hiç umudumu yitirmiyorum biliyorum ki nasibimde varsa olacak sen de böyle düşün 1 tane sağlıklı embriyo yeter kısmetinde varsa acabaları kafandan atmalısın.bende senin gibi düşünüyordum ama bu ancak kafanı meşgul etmekten ve seni üzmekten başka bir işe yaramıyor.sadece dua et ve hayırlısını iste..inşallah mutlu haberlerini alırız.

inşallah bu sefer bebişine kavuşursun.Kendini fazla dinlememeye çalış,gün doğmadan neler doğuyor.Canını sıksan da bazı şeyleri değiştiremiyorsun.Hem senin ihtiyacın olan sağlıklı 1 sperm 1 yumurta gerisini salla gitsinTransferin ne zaman olacağını söyledi mi dr? ben de bu ay 2.tüp bebek için tedaviye başladım inşallah güzel haberleri birlikte paylaşırız

ah be tatlım yapma böyle bak sende en azında 4 tane var... bende eşimde 1 milyon sperm ve bendede 1 tane işlem görecek yumurta vardıı.. veee ben sana gene buradan ayın 24 ünde hamile olduğumun haberini vereceğim işallah... umut hep gereklii.. hayatındaki herkes ve herşey için.... sıkma kendiniiii hiç...

canım evet yaşadıklarının da çook haklısın zor süreç ama ne yapcaz mücadele edicez
bende 3.tüp denemem de kavştum öncesinde ameliyatlar takipler aşılamalar da cabası..
yalnız değilsin unutma!! rahatla biraz

yumurta sayını dert etme çok yumrutayı napcan sana 1-2 tane lazım gerisi çöpe gidicek boşuna taşıma onları
bak gül diye espride yapıyorum
benim içime öyle doğuyo ki sende kavuşcaksın ve buraya yazcaksın olduuuuuuuuuu diye
çook hikayeler okuyoruz burda

mücadeleyi elden bırakma ara verme devam et
6 ayda 3 kez tüp denedim ben paramız da öyle çok yoktu üstelik kredilerle
ama ALLAHHHHH BÜYÜK YARDIM EDİYOR
dua et sadaka ver
sen birilerini sevindir ALLAH da seni sevindirsin
dua ile...

ben diğer arkaşlar gibi kafanı dağıt da deiyorum ne yaparsan yap kafanı dağıtamaycaksın yani ben başaramadım hatta olunca bile rahatlamayacaksın söylim sana
bu sfeer başka dertler başlıyor neyse onu konşcaz nasılsa..

kafanı dağıtma düşün bebeğini odasını hayal et hatta bbebiş süsleri yap elişi yap örgü ör bebeğe
çok heycanlıııı bak ben bile heycan yaptım

kızlar sağolun yazdıklarınız için ama ne yapsam olmuyor işte elden olumlu olmak olumlu düşünmek gelmiyor inadına inadına karamsarlık sardı dört bir yanımı filmler diziler ne hoş diyorum evlilik ve pat diye bebekler ne örgüler yaptım bitirdim ne uğraşlar buldum yine boş aklını temizle kapılma diyenleri dinledim ne nasihatlar dinledim ama hep elde var karamsarlık yerleşik hayata geçti bende bu... gülümsetmelerinize bile ağlıyorum artık dolduk dolduk boşalacak yer yok en ufak çatlaktan sızıyoruz işte dualar kürler denilen herşey öyle bir noktaya geliyorki anlamsızlık ne demek ötesinde bir hal alıyor adlandıramıyorsun işte... forumdan güzel haberleri okuyunca mutluluktan uçuyorsun olumsuzlukları okuyunca daha beter yıkılıyorsun tüm umutlar mutluluklar hiç oluyor... hormonlarda yıkıyor beni öyle işte aslında bu kadar karamsar yılgın değilim hayatta aksine çok hayat dolu bilir etrafımdakiler beni milletin dertlerine sıkıntılarına koşa koşa içimde büyüyenleri farkedememişim her geçen gün burdayım dedikçe yoksunuz dedim şimdi çığlık atıyorlar gör artık diye... inşallah diyorum artık inşallah biter bu uğraşlar biterde bizlerde şöyle derin bir oh çekip ufak hayat gayelerinde devam ederiz hayatımıza...

canım dr şaşırdı yumarta sayısını görünce yaşımı bile bir daha sorma gereği gördü neden bu kadar az olduki dedi ve iğnelere devam etmemi istedi bu hafta bir daha kontrole çağırdı artık ne zaman opu olur ne zaman transfer olur bir sonraki randevuda söyler herhalde... inşallah güzel haberleri paylaşırız en önemlisi inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız... 2. ve sonu mutluluk dolu bir denemen olur inşallah

ama bu kadar umutsuz da olunmazki canım
ne olmuş yumurta sayın azsa
ben tüp bebek yaptırırken burdan okurdum hep
benimle beraber tüp bebek yaptıranların 10-15-20 tane yumurtaları olurdu
oysaki benim sadece 6 taneydi ve ilaçların dozunu arttırsakta artmadı yumurta sayım
ama ben ilk denememde hamile kaldım ve kızım şimdi yatağında mışıl mışıl uyuyor,
önemli olan önce senin sonra yumurtalarının sağlıklı olması
lütfen stres yapma, stres yaparak olcak işede engel olma

üzgünüm arkadaşım öyle olmayacak seni tanımasamda çok iyi anlıyorum şu ana doktor moral verici konuşmadı herşeyden çok bir mucize bekliyorsun ama kullandığın ilaçların etkisiyle olumsuz düşünüyorsun beyninin derinliklerinde mucizeni bekliyorsun sonucu inşallah poziitif alırsın ancak allah korusun alamazsan isyan edeceksin feryat edeceksin ama bir başka tedavinin heyecanı ile ayağa kalkacaksın ve tekrar deneyeceksin bir gün harika hisseceksin bir gün komedi filminin bir bebek sahnesinde bile hıçkıtıklara boğulacaksın ve tedavi yollarını arayacaksın bir kumar gibi inşallah sonucun ppozitif olur hiç birine gerek kalmaz

aslinda ne kadar sükr etsen azdir biliyormusun.....pgt olanlar ne yapsin canim okadar ilaclar aliyorlar sonra bi sürü yumurta olusturmaya calisiyorlar ama 1 tane bile saglikli aralarinda cikmiyor....sende o yok canim sükr et bitane olsa bile Rabbim ol dedikten sonra oliyor....ne mutlu sana

canım öncelikle tedavin hayırlı olsun.içini dökerek kimseyi sıkmazsın burda.emin ol herkezin senin gibi ne dertleri var burada.şimdi sana ne söylense seni rahatlatmayacak biliyorum.nedersek diyelim senin kafanda bitiyo herşey.onun için sana ben kendi tedavimi anlatıyım:
benim eşim azosperm yani hiç canlı spermi yoktu.ama ben umudumu kaybetmedim üstünede çok düşmedim hayırlısı olursa olur deyip tedaviye başladık eşimle.hiç acele etmedim 2 ay kistim varmış onu bekledik 1 ay eşim ilaç kullandı onu bekledik öncesinde para ayarlamak için bekledik derken tam 9 ay beklemek zorunda kaldım ve niye uzuyo diye hiç telaş etmedim çünkü Allah a bırakmıştım
derken başladık iğneler ilaçlar benim yaşım 27 yumurtalarım zaten normal çalıştığı için iğneler aşırı uyardı 30 küsür yumurtam oldu ama tabi hepsinin olgunlaşmasını bekleyemediler çünkü bazıları aşırı büyümüştü 30 küsür yumurtadan sadece 6 sı toplandı.çok şükür eşimdende sperm bulundu ama kaliteleri iyi değildi.6 taneden sadece 1 i döllendi oda 2.kalite.ve toplanamayan yumurtalarım kocaman kistler olarak bende kaldı.üzülmedimmi tabiki üzüldüm ama kendimi kahretmedim.sonuçta spermde vardı yumurtada azda olsa vardı.benim nasibimde varsa bebeğim nasılsa bana gelicekti.ve çok şükür bebeğim bana tutundu.şimdi 16 haftalık transferden sonrada hiçabartmadım sadece 1 gün yattım sonrasında sonucu alana kadar temizlik falan yapmadım ama yemeklerimi yaptım dışarı çıktım gezdim.bolca güldüm.komedi filimleri izledim 4 yıl sonra bebişim geldi.Rabbime şükrediyorum gönlüme göre verdi benim inş seninde gönlüne göre verir.hayırlısını iste herzaman ben hayırsız bi evladım olacaksa olmasın rabbim hayırlısını nasip et diye dua ettim hep.ve burdaki bütün kardeşlerim içinde her zaman dua ediyorum canım.

Son düzenleme:

canım çok sevindim senin adına allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah bende hep hayırlı bir evlat olacaksa diyorum bakalım hayırlısı artık pazartesi opu olacak artık akışına bıraktım bir arkadaşımızın yazdığı gibi hormonlardan diyorum tüm duygularıma eee ne de olsa kadınlık hormonu kadınlar olarak evhamlı değilmiyiz işte fazlası bu duygulara getiriyor insanı bekliyorum ve allahtan gelen herşeye razıyım bende...

hep şükrediyorum herşeye kötüsüne bile şükrediyorum çünkü biliyorum ki onlarda bile bir hayır var. dediğin doğru bazen unutuyorum galiba hepinize hatırlattığınız yazdığınız herşey için çok teşekkür ederim

selam canım ben 23 yasındayım ve 6 ayda 3 kere tüp bebek yaptırdım üçüde negatifff hiç tutunmadılar.. benımde 30 tane yumurtam vardı ne oldu? hiçbirsey... arkadaslar cok haklılar eger kısmettte varsa tek yumurtadan oluyo... kısmette yoksa 50 tanede olsa olmuyo... sen bunlara takılma... tek dılegım rabbım dıleyen isteyen herkese nasıp etsın kımseyı annelık duygusundan mahrum etmesın ınsalllhhh...

Ne kadar güzel izah etmişsiniz süreci,hislerinizi ve yapılması gerekenleri...güçlü bir kadınsınız belli..valla şu yukarıda yazdıklarınızı bire bir kendime uygulamaya çalışacağım...teşekkürler içimi ferahlattınız hemde transferimin 11. gününde kahverengi lekelenmelerim başlamışken aynı zamanda adet günüm bu günüm başlıyor sanırım,hayırlısı napalım kısmet değilmiş bir sonraki tedavi sürecini bekliycem...hem vucüdüm dinlensin diye hemde parasal durumlardan ama ALLAH büyük vardır bir bildiği isyan edenlerden etmesin hiç birimizi...bu başlığı açan arkadaşada bol şans,güç kuvvet diliyorum..

Lütfen kendini çok üzme, bak hepimiz birbirimize destek için buradayız. İlaç tedavilerinde, aşılamalarda bu kadar yıpranmıyor insan, bu kadar ihtimal vermiyor çünkü. Ama tüp bebek tedavisi çok yıpratıcı. yumurta kontolü, iğneler, toplanması, transferi... bambaşka bir süreç. Ben de transferden sonra kuzucuklarım diye seviyordum onları. Ama olmadı, tutunamadılar. Bu ay tekrar başlıyoruz inşaallah. Allah hepimize hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin. Öyle ki "İyi ki bu zamanda doğmuşsun" diyelim ilerde. Umut hep olmalı, Allah'tan ümidini kesme hiç. O bizi kendi anne babamızdan kat be kat fazla seviyor, üzülmemizi ister mi hiç? Vardır bir hayır, mutlaka vardır. İlerde anlayacağız belki.

yeni tedavi sürecin hayırlı olsun canım yok yıpratmıyorum artık kendimi sizlerde benim gibisinizdir en iyi sizler anlarsınız duygu dalgalanımları geliyor ve gidiyor işte alışıyorum... bugün yumurtalarım toplandı veeeee 15 yumurta 14ü işleme alındı 12 tanesi iyi kalitede 2 tanesi idare eder kalitede yani boşu boşuna 4-5 tane diye üzüldüm durdum son dakika atakları yaptı yumoşlarım moralimi düzelttiler çok şükür perşembe veya cumaya transferim var allahın izniyle fakat şu an o kadar ağrım varki biran önce geçsin diye dua ediyorum bu arada kanamam var hafiften sende de olmuşmuydu?

senin adına çok sevindim. Inşallah önce güzel embriyo haberlerini sonrada hamiş haberini alırız..allah hayırlısını nasib etsin...

Az bir kanama normal canım, sonuçta az da olsa içinde hafif bir tahriş olur. Çok güzel sonucun, çok sevindim, inşaallah güzel haberi de yakında verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…