ve burası nasıl olsa sanal diyerek klavyeme kuvvet demeyin, tek bir kelime ile kim bilir kaç gerçek kalbi kırıyorsunuzdur, farkında mısınız?
Herşey konuşa konuşa arkadaşlar, herşey konuşa konuşa...
Kürtajın günah olduğu kesindir ve kuran da yazar yani fetva veren hocanın günah değil demesi yanlış bir söylemdir.
4 kitap var Allah her kitap indirdiğinde 1 peygamber yollamış, indirdiği kitabı halka yaysın öğretsin uygulasın diye.
Son kitap Kuran-ı kerim son peygamber Hz. Muhammet
Yaşadığın zamana göre indirilen kitaba ve gönderilen peygambere inanılıyor.
Yani günümüz son peygamberine ve son kitabına
Kuranda kapanmanın sınırları yazıyo kıstasları yani
erkek için diz kapağı ve göbek arası kapalı olacak
kadınlarda eller açıkta yüz açıkta olacak yani ninelerimiz kapanma tarzı desem daha açıklayıcı olur herhalde
ama tabiyki herkes böyle yapmıyo dediğin gibi açık gibi giyinipte saçı kapalı insanda var
ve olay sadece saçta bitmiyo
Allah sana verdiğim nimetler karşılık günde 5 vakit namaz kıl huzuruma gel diyo
Ramazanda 1 ay oruç tut yiyeceğin içeceğin kıymetini anla diyo
KAzandığın malın zekatını ver ki ihtiyacı olanlara yardımcı ol diyo
Ömründe 1 defada olsa Hacca git bedenen ve parayla olan ibadetini yap diyo Kabe'yi gör diyo
Allah birdir, Hz. Muhammet onun kulu ve elçisidir de yani bana inandığını dilinle tastik et diyo
İnsanlara iyi davran haramdan uzak dur diyo
İçki haram diyo mesela çünkü içince kendini kaybediyosun ne yaptığını bilmiyosun
Zina haram diyo karşıdaki her kadına ya da erkeğe o gözle bakma diyo
Evlenin meşru yollarla ihtiyacınızı giderin diyo v.b
bildiklerimi anlatmak isterim bilmek isteyenlere
ama en doğrusu bizzat insanın kendinin okuyup doğru öğrenmesi diye düşünüyorum
biz bi insanı tırnağında oje var ya da yok , makyaj yapmış ya da yapmamış , saçı açık ya da kapalı, içki içiyo içmiyo kürtaj yaptırmış ya da yaptırmamış
içi kötü ya da iyi, namaz kılıyo kılmıyo oruç tutuyo ya da tutmuyo diye onun kararını veremeyiz. Bu Allahla kul arasındadır.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Hepimiz yalnızız.
Ne kadar güzel bir konu bu.
Maalesef hakaret etmeyi, karşımızdakini küçük görmeyi, aşağılayarak konuşmayı eleştirmek; kendi fikrimizi empoze etmek ve karşımızdakini zayıf noktasından vurarak susturmayı fikrimizi beyan etmek olarak görülen bir toplumda kalp kırmayı önemseyen kaç kişiyiz?
Kendilerini güya zeki zanneden insanların fikirlerini karşısındakini ezerek söyleme çabaları aşağılık kompleksi değildir de nedir?
Bu foruma gelince, burada pek çok hemcinsimi görüyorum ki, kendileri çok mutsuz, verdikleri cevaplardan bunu hissetmek çok basit ama onlar da aynı şekilde mutlu olan huzurlu olanların huzurunu kaçırmayı, akıllarına binbir tilki sokup onları rahatsız etmeyi hatta üzmeyi kendilerine kazanç olarak görüyorlar.
Gerçek hayatta kendilerine pay biçtikleri değeri göremedikleri için bu değeri, burada insanları kırarak elde etmeyi düşünüyorlar ve egolarını bu şekilde tatmin ediyorlar.
Her şey konuşa konuşa evet ama bunun için önce bu tarz insanların dinlemeyi öğrenmesi, hatta ve hatta okuduklarını anlamak için yazılanı tekrar tekrar okuması lazım.
benim çalıştığım okulda bütün kız öğrenciler türbanlı. Toplam 3 kız öğrenci türban takmıyor, sağolsun idare de aileleri her geldiğinde böyle olmuyor bunlar da kapansın diyorlar!
Çalıştığım okulda bayan hocalar türbanla derse giriyorlar. BUlunduğum ilçede bütün ilçe zümrelerine veya Milli eğitimin yaptığı bütün toplantılara türbanla katılıyorlar kimse de sesini çıkartmıyor!
Çalıştığım okuldaki ne öğrencilerimin türbanı ne öğretmenlerin türbanı beni hiç rahatsız etmedi fakat benim giydiğim pantolonlar, kısa kollu gömlekler, sürdüğüm oje onları rahatsız etti. Oje süren kötü kadınlar diye kurdukları bir cümle nasıl da tepemin tasını attırmıştı çok ii hatırlıyorum....ÖĞrenciler makyajla okula geldiklerinde, bu yıllardır dışlandık diyen insanların parmakları beni gösterdi ve öğretmen makyaj yaparsa öğrenci de onu örnek alır işte dendi....
ne yazık ki öyle...hocam çok acı maalesef..hala kılık kıyafetten öteye gidemedi düşünceler...
yorumların hepsini okudum ve şaşırdım 'aslında çoğumuz aynı dertten muzdaribiz, benzer acılar çekmişiz' asıl derdimiz anlaşılmamak, yaftalanmak, sınıflandırılmak..
ben de staj için gittiğim okulda içerde sözümona kurallara (!) uyduğum halde kapı önünde öğrencilerin önünde müdür yardımcısı tarafından aşağılanarak kovulurken fatih otobüsündeki bayanın yaşadığı duygularn aynısını hissettim... ağladım, benim suçum ne dedim, nefret ettim, öfkelendim...
her sabah sevgili (!) güvenlikçinin aman peruğun altında eşarp mı var tacizci bakışlarının altında ezildim, kendimi aşağılanmış hissettim... eğitim hakkımı kendimden birşeyler vererek aldım...
ben bunları yaşarken, aynı duyguları açık olduğu için yaşayan başkaları da varmış... çok üzüldüm, (çünkü öylesine kötü bir durum ki şimdi bile ağlamak isterim hatırladıkça) sadece insan değil yaratılmış hiç bir canlı yaşamasın..
asıl problem ise insanlara birey olarak değil de grup olarak görmekten geliyor.. insanlara açık-kapalı, vs. gözüyle bakmayı bırakıp birey gözüyle bakarsak problem çözülecek galiba... bana hakaret eden müdür kimsenin temsilcisi olmadığı gibi, sizi aşağılayan fatihliler de kimsenin sözcüsü değiller.. hepsi tek tek bireyler ve sadece kendilerini temsil ediyorlar...
maalesef ki ön yargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zor...
Elimi klavyeye uzatıyorum, bir söyleyecekken bin düşünüyorum. Neden mi?
Artık toplum olarak birbirimizi ANLAYAMIYORUZ. Bir cümle sarfetsem, kim bilir ne cevaplar alırım diye düşünüyorum. ve çoğunu yazmaktan vazgeçiyorum.
Değinmek istediğim bir kaç konu var, lütfen ama lütfen kimse kimseye sataşmasın. Birbirimizi kırıp üzmemek için açtım zaten konuyu, zira bir çok konuda benim ve çoğumuzun farkettiği gibi tartışma ortamı hakaretlere doğru akıp gidiyor. Ne gerek var? Neden düşünmeden konuşuyoruz? Gelelim anlatmak istediklerimden bazılarına:
Düne kadar kürtajın yasaklanmasını istiyordum, çünkü bu sadece "BENİM" fikrimdi. Ancak karşıt fikirleri dinlediğimde duruma ne kadar at gözlüğüyle bakmış olduğumu farkettim. Bu ülkede milyonlarca vatandaş yaşıyor. ve bu da demek oluyor ki milyonlarca farklı fikirler mevcut. Yetki sahipleri milyonlarca kişinin adına hangi kararları alabilir? Tabi ki milyonlarca kişinin yararına olacak kararları... Hiç kimse, kendi inanç ve vicdanına ters düşen bir durumu başkaları adına yasaklayamaz ! Kürtajı yasaklamak, kişinin yaşam haklarına tecavüzdür. Ben kürtajı onaylamıyorum, ama yaptırmak isteyene müdahele hakkım yoktur. Çünkü o çocuğu doğuracak olan da, ona yıllarca emek harcayacak olan da kendisidir. Herkesin bu gibi kişisel durumlarda özgür karar verme hakkı vardır, kişinin nasıl bir yaşam süreceğine bir başkası karar verip müdahele edemez.
İnsanlar inanışlarına göre sınıflandırılamaz. Bu ülkede birçok inanç mevcut. Ben müslümanım, benim inancım örtünmeyi gerektiriyorsa örtünürüm. Örtüme hiç kimse laf edemez, müdahele edemez. Başka inanca göre de şapka takmak zorunlu ise takacak, buna da hiç kimse müdahele edemez. Herkes inancını yaşamakta özgürdür. Karşımızdakinin davranışı inancımıza ters düşüyor diye onu küçümseme ve ona saldırma hakkına sahip değiliz. Örnek veriyorum: X kişisi buraya bir konu açıyor, erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini ve acaba hamile mi kalmış değilmiymiş diye evham yaptığını anlatıyor. Biz ne yapıyoruz, " vayyy seni gidi X, sen nasıl zina yaparsın, sana herşey müstehak"tan bir giriyoruz, Allah belanı versinlere kadar uzatıyoruz hakaretleri... X'in yaşamı ve inancı buna müsait ise, yargılamak bize mi düşüyor arkadaşlar? TABİ Kİ HAYIR. Peki neden X'e yardımcı olmaya çalışmak yerine, X'i yerden yere vuruyoruz? Gerek var mı onu incitmeye kırmaya? Ya da en çok buna HAKKIMIZ var mı?
Paragrafı yine tesettürden açacağım. Çünkü bununla ilgili olarak hem forumda hem realde rahatsız olduğum başka bir konu var.
Öyle bir hal almışız ki, başın örtülüyse ATA'ya düşmansınve başında örtü varsa siyasi görüşün de bellidir Altı üstü bir örtü bu, ah bir baksanız altında neler gizli değil mi? Başlı başına bir sembol, tek başına herşeyi anlatıyor maşallah.... Buraya ilk üye olduğumda profilimde kendi resmim vardı, kapalı olduğumu gören birisi de tartışma esnasında bana Atatürk düşmanısın dedi. Nedir bu önyargı peki? Eminim bana bunu diyenden daha çok aşığımdır ben Atatürk'e. "Hayır ben Atatürkü çok seviyorum ona hayranım" dememe rağmen "umarım öylesindir" dedi bana. Başım açık olsaydı öyle olur muydu? Olmazdı. Bir başımı kapatmışım, baksanıza neler anlatmışım... Üstelik siyasi görüşüm de yok. varsa da tek siyasetim "siyasetsiz olmak"tır.
Rica ediyorum, çok rica ediyorum:
Dilinize mukayyet olun. Birisi size birşey diyorsa, anlayarak dinleyin. Size ne anlatmak istiyor bütününü anlayın, aradan üç beş kelime bulup insanın gözüne sokmayın. Herkes kendi doğruları ile yaşıyor, herkese saygı duyun. Canınız karşınızdakine hakaret etmek istiyorsa susun, belki hata sizdedir. Belki yanlış düşünen sizsinizdir. Kimseyi kendi doğru ve yanlışlarınızla yargılamayın.
ve burası nasıl olsa sanal diyerek klavyeme kuvvet demeyin, tek bir kelime ile kim bilir kaç gerçek kalbi kırıyorsunuzdur, farkında mısınız?
Herşey konuşa konuşa arkadaşlar, herşey konuşa konuşa...
bir hukukçunun hele de birkadının bunları söylemesi ne acı... size okulda haksızın hakkını savunmayı öğretmiyorlar mı?
müvekkiliniz 10 cm topukla, mini etekle gelse ben savunmam mı diyeceksiniz. siz okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz
çünkü kürtaj topiğinde savunulan bu yazdıklarınız değildi. toplumsal konulara hiç objektif bakmadığınızı, dolayısıyla işinizi profesyonel olarak yapamayacağınızı düşünüyorum
keyfi olarak bahsettiğiniz konuya da hiç girmeyeceğim. keyfimizdensize ne...
sanırım millet olarak konuşamadığımız nadir konulardan biri din..
ikincisi cinsellik.
ben bu konu ile ilgili şunu sormak istiyorum bilgisi olanlara
dinde tek yok bence
türkiyeden bir örnek vereyim 13 yıl önceki fetvada kürtaj helaldir diyor dönemin sorumlusu şimdi ise haramdır diyolar muhakka haberlerdi heerkes görmüştür bunu
ayrıca bide şunu söylemek istiyorum
allah bir ama neden bize helal ettiği şeyleri başkasına haram etmiş bize günah dediği şeyleri başkaları hellal olarak yapıyor başkalarından kastım diğer dinler bizde oruç başka türlü iken onlarda neden başka türlüü
yani türban kullanan arkadaşlar bile çeşit çeşit biri kara çarşaf takarken diğeir pardüsü örtü takıyor biri örtüsünü süslü çeşitli takarken diğeri gayet basit bağlıyor bir diğeri ise türbanınıda takıyor pantolonunuda giyiyor makyajınıda yapıyorr türbancı modacılar giyim sititlleri geliştiriyor ben bubu çözemedim rabbim örtünün dediğinde acaba böyle seçeneklermi sundu hayır herkes aynı dinde aynı mezhepte inanmak istediği gibi kabul gördüğü gibi vsvs örtünüyor yani buda din herzaman sabittir tezini çürütüyor bence
fikir ayrılıklarına gelince bencede insanları bu kadar kutuplaştıran yöneticiler olayları abarttıkça abartıyolarr
mesela ünüversiteye gşrme meselesi kişisel fikrim insan nasıl isterse giyinsin kimse rencide olmasın ama diğer yandada toplu yaşamanın veya kurumlara göre kurallar var asker kapalı yere girdimi başını açmak dışarı çıktımı kepini takmak zorunda mesela memur kravat takmak zorunda bu gün bi markete gidiyosun tek tip kıyafet giyiyo kasiyeride reyon görevliside polis erkek olsun kadın olsun istediği kıyafetle gidebiliyormu yani buda öyle bişey bence bi kural koyulmuşsa herkes uyulsun ben özgürüm diyip biri kara çarşafla girerse öbürüsü gün bikini ile sınıfa girenede kimse ne oluyo bu da ne böyle diyemez bence
ben bu konuda en çok dinde tek doğru yoktur konuşmasına takıldığım için o yorumu yapmıştım yani kitabımızda birşey yazılmış ama farklı hocalarca farklı yorumlanmış bence yani tarikatlar bile ayrı ayrı değilmi arkadaşlarr madem hepsi ibadet için varlar neden içlerinde sürkeli ayrılıyolar bir kısım müslüman sırtına zincir vurarak ibadet yapmayı doğru bulurken bir kısım namazımı kılayım yeter diyoo bi tartışma programında farklı ilahiyat profosörleirni alıp dini tartışıyolar o zaman tek doğru yok bence
ben müslümanım kendime ait bi mezhebim var allaha tapar peygamberleirn hepsine inanırım ibadetini kendince yapan bir insanım ama ben hala allah yahudi erkeklerine saç uzatmayı sevap kılmışken bizde bunu mesela züppelik olarak adlandırıyolar hristiyanlarda orucu farklı şartlarda tutarken biz bambaşka tutuyoruz başka bi dince günah çıkarmak veya afaroz etmek varken bizde tövbe etmek var dinden çıkarmak yok mesela
kimseyi eleştirmiyorum ama bunlara kesin bir açıklama yok cevap yok son kitap ve son peygamber biizm evet ama bütün dünya MUSAYI İSAYI es geçsin artık MUHAMMED var dersek konu bi çıkmaza girer bence
herkes ALLAHA tabıyor ona inanıyor ama herkes farklı yollardan yapıyor bunu bunu söylemek istiyorum son defa
Seri katillerin bile savunulma hakları vardır. Biraz yukarda birisi "tecavüzcüler birkaç yıl hapis yatsın , kadın çocuğu 9 ay boyunca taşısın " diyerek nasıl çarpıtmışsa siz de en az bu kadar çarpıtmışsınız. Dönüp dolaşıp olayı tecavüze getiriyorsunuz. Tecavüz durumlarında kürtajın olması hukuk açısından faydalı olur dediğimi okumamışsınız.
Keyfi olarak bir canlının hayat hakkının elinden alınması , sizin keyfinizin ötesindedir.Kamu davası diye birşey duymadan böyle yorumlar yapmanız da talihsizlik.
Katılıyorum.
ben bu konuda en çok dinde tek doğru yoktur konuşmasına takıldığım için o yorumu yapmıştım yani kitabımızda birşey yazılmış ama farklı hocalarca farklı yorumlanmış bence yani tarikatlar bile ayrı ayrı değilmi arkadaşlarr madem hepsi ibadet için varlar neden içlerinde sürkeli ayrılıyolar bir kısım müslüman sırtına zincir vurarak ibadet yapmayı doğru bulurken bir kısım namazımı kılayım yeter diyoo bi tartışma programında farklı ilahiyat profosörleirni alıp dini tartışıyolar o zaman tek doğru yok bence
ben müslümanım kendime ait bi mezhebim var allaha tapar peygamberleirn hepsine inanırım ibadetini kendince yapan bir insanım ama ben hala allah yahudi erkeklerine saç uzatmayı sevap kılmışken bizde bunu mesela züppelik olarak adlandırıyolar hristiyanlarda orucu farklı şartlarda tutarken biz bambaşka tutuyoruz başka bi dince günah çıkarmak veya afaroz etmek varken bizde tövbe etmek var dinden çıkarmak yok mesela
kimseyi eleştirmiyorum ama bunlara kesin bir açıklama yok cevap yok son kitap ve son peygamber biizm evet ama bütün dünya MUSAYI İSAYI es geçsin artık MUHAMMED var dersek konu bi çıkmaza girer bence
herkes ALLAHA tabıyor ona inanıyor ama herkes farklı yollardan yapıyor bunu bunu söylemek istiyorum son defa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?