Ne hissedeceğimi bilemiyorum...

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
147
628
40
Gerçek olaya gelmeden önce şöyle bi geçmişe yolculuk yapayımki hepsini anlayın...

bundan 10 sene önce ailecek Almanyadan ktahyaya izine geldik... Halam evlenecekti...
o zaman daha cahilim hiçbişey anlamıyorum aklımız 1 karış havada yani...
İzin güzel geçti bizim adımıza yani kardeşlerim ve benim adıma...
Geri dönüşte annem abartısız bütün yol ağladı(arabayla gelmiştik izine) Bende herhalde dedemlerden ayrıldığı için üzülüyor diye düşündüm... Neyse almanyaya döndük... Artık hiç bişey eskisi gibi değildi. Baskıcı babam gitmiş yerine hayal perest bi adam gelmişti sanki... Annem sonradan söyledi bize... Babam orda bi kadınla bi ilişkiye başlamış. Babamdan nefret etmeye başladım! 4 kardeş hepimizi bi kadın uğruna bırakabilecekmiydi?? Üstelik kardeşlerimden biri sihinsel özürlü... O kadın uğruna yalancı durumuna düştük, dayak yedik... Artık istemiyordum onu... Zaten o da sevgilisinin yanına gitti kütahyaya... Bir zaman sonra kadının hamile olduğunu duyduk.. Ben geceleri özürlü olan kardeşimin uykuda baba diye ağlamasına şahit oluyordum o gidip başka bi kadından çocuk yapıyordu... Tamam dedim benim babam yok artık... Neyse... Hikayemiz aslında daha uzun ama canınızı sıkmak istemem... Babam ondan beri ara sıra arar hepimizi. 1 Aydır ne telefon ne mesaj hiç kimse ulaşamıyordu kendisine. Bugün adamın biri aramış kızkardeşimi. Babamın hapiste olduğunu ve çok kötü durumda olduğunu söylemiş...
Duyuncahiç tepki veremedim... ama gü içerisinde mideme ağrılar girmeye başladı...
Sanırım yediremiyorum kendime onun bu yaptıklarını... Özlüyorummu bilmiyorum acıyorummu bilmiyorum... Ne yapmalıyım bilmiyorum...
Şimdi belki soranlar olur gerçekten hapistemi diye. Az önce aradım cezaevini X adında bi mahkumunuz varmı dedim. Evet var dediler... Sizce ne yapim? Ona giyinmesi için bişiler yollıyayımmı? Mektup yazsam çok kötü şeyler yazarım biliyorum... Çünkü çok doluyum...
Ya şimdi kardeşlerime nasıl söylicez bunu?? Çok üzülecekler yaaaaaaa senağlama

Uzun bır mektup yerıne, kucuk bır not ılıstırılmıs bazı ıhtıyac malzemelerı gonderebılırsınız. Uzun agır cumleler yerıne, bır ıkı cumle de sızın babanıza karsı olan duygularınızı ıfade edecektır.

Kardeslerınıze gelınce, eger kısa bır surelıgıne kalacaksa, bence bılmelerıne gerek yoktur. Cok uzun yıllar kalacak ıse ve babanızın onları aramamasından rahatsız olacaklar ıse, sakın bır sekılde durumu ızah edebılırsınız.

Allah kurtarsın ve sabır versın.

Cezaevi koşulları ve oradaki yaşam zaten babanızı şu ana kadar yaptığı ve yapmadığı herşey için yeterince pişman etmiştir.

Böyle bir durumda ki insanın yarasına tuz olmayın lütfen....

O kötü bir baba diye siz de kötü bir evlat olmak zorunda değilsiniz.....

yattığı şehir bize uzak. eşimin arkadaşı ona yakın biyerdeymiş... onu aradı...
yarın yanına gidecekmiş...

aslında babam ara ara arardı torununu falan sormaya... yaklaşık 1,5 aydır aramıyor ulaşamıyoruz... o yüzden net bi bilgim yok... ama hani bişey olunca konuşmalar başlar ya etrafta... işte o konuşmalara göre dolandırıcılıktan... uyku tutmuyor... kızıma bakıyorum eğer onn başına öyle bişey gelse ne yapardım diyorum... sonra düşünüyorum eşim ve kızım birbirine çok bağlı.. babam bizden bunu çaldı diyorum... sabahtan beri ruh gibiyim aynı... evin içinde dolanıp duruyorum ne yaptığmı bilmeden...

Canim cidden cok zor bi durum.. Allah öncelikle sana ve ailene sabir versin..
Yasadiklarinizi elbet sizden daha iyi bilen olamaz.. Nacizane yorumum
Bir düsünede sen vurma, bu söz yeterli olacaktir düsünmene..

Uzun uzun mektuplar yaz yollayacakmis gibi ama sadece icini dökmen icin yaz
babana yollama derim.
Gönderdigin esyalarin senden geldigini bilmesi bile nasil bi vicdan azabi duymasina sebep olacaktir..

haklısın sanırm...
şu adam gitsin de bi... düşünüyorum acaba kızımın resmini mi yollasam? Neler kaçırdığını anlasın diye??

hayat çok kısa...

oradan çıkmadan hayata gözlerine yumacağını düşünün. ve içim de şunu yapmazsam kalır dediniz ne varsa onu yapın.,
onunla nasıl vedalaşmak isterdiniz. içinizdekileri haykırmaksa usulunce haykırın. dğer miydi diye sormak istiyorsanız sorun.
herşeyine rağmen et tırnaktan aytılmaz bir kere diyorsanız gidip ona sarılın...
size ve kalbinize kalmış birşey iyi düşünün

mektup yazsam kalbini çok kötü kırarım biliyorum.. inan bugün düşündüm.. mektup yazsam acaba ne yazardım diye.. ama onunla hiç güzel bi anımız olmadıki senağlama
insan ister istemez içindekileri yazmak istiyor. Ve bu kadar senenin birikimi çok büyük...
Bi insan kızının düğününe en mutlu gününe misafir gibi gelirmi ??
yada torunu doğduğunda arayıp bi gün daha bekletemedinmi dermi?? (kızımla babamın doğum günü 1 gün arayla)

babanin yaptiklarinin affedilir tarafi yok, ama sen burada olgunlugunu asaletini göstererek onun gözünde dahada büyüyeceksin emin ol.. beklenmedik iyi davranisindan ötürü kendisi kaybettiklerine üzülecek.. kizinin fotografini yollama fikrin gercekten cok hos.. ilkinde olmasada sonrasinda yollaman güzel bi süpriz olur..
insanin kaybettiklerine üzülmesi kadar icten kemiren bi duygu olabilir mi?

Eğer ölürse ...
Hayattayken Ne yapmış olursa olsun Sizin vicdanınız sırf ' öldüğü ' için onu aklıycak .. temizliycek .. Siz keşke birkez görseydim,keşke konuşsaydım diyerek keşkelere boğulucaksınız ..

Tecrubeyle Sabittir.. iyisimi .. ne yaşanırsa yaşansın siz evlatlık vazifenizi yapın, düşene vurmayın vicdanınız da rahat olur aklınızda .. Kötülükten kimseye fayda gelmez.. Siz iyilik yapın gerisi önemli değil

teşekkürler arkadaşlar... eşimin arkadaşı bugün gitti yanına... kıyafet harçlık falan götürmeye. Ben vazifemi yaptım... umarım aklı başına gelir de kim onun için iyi kim değil anlar...

Birakin yaptigiyla kalsin mektup yazmayin - torunun fotografinida yollamayin ileriki zamanlarda yollarsiniz! suan sadece ona yardim edin, ne yaparlarsada yapsinlar baba iste ( Nekadar üzselerde bizi Baba !!

Zaten hapiste zor günler geciriyordur sizde üstüne aci bir mektup ve torunun fotografini yollarsaiz daha kahrolur, zaten ona simdi yardim ederk onun size cektirdiklerine ragmen sizin halen ona yardim etmeniz onu utandiracaktir diye düsünüorum ben!

canım geçmiş olsun kendini üzme allah babana doğru yolu göstersin allah kurtarsın
benim kendi babam 2 kardeşimin benim ve rahmetlik annemin ağzına etti şimdi bir kadınla yaşıyo 3.5 milyar geliri var ayda bir şeye ihtiyacınız varmı diye sorma eşimede bunun bir hatasını görürsejn döv eti senin kemiği benim demişti babam aynı durumda olsa ben arkama bile dönüp bakmazdım ama senin neler yaşadığını bilemiyorum canım
sen allahın buyurduğu şekilde yapmışsın

babanın yaptığı gerçekten kötü birşey bende 2. ve hatta 3. kadınların hayatında olduğu bir babanın kızıyım babam bizi bırakmadı ama annem günden güne eriyip bitti hep bende nefret ederek büyüdüm ama bi gün bir olay oldu ve benim babam kurtardı beni o olmasaydı eğer şu anda belkide çok kötü olaylar yaşamış olacaktım anneme hep boşa şu adamı derdim nese
uzun lafın kısası o senin baban
düşsen yine o koşacak
herkes 2. bir şansı hakader bence
babana dediğin gibi birşeyler gönder
kısa b,notta yaz
imkanın olursa ziyaret et hatta
belki öfken hep sürecek ama sadece senin dünyaya gelme sebebin olduğu için bile bunu hakediyor
bence oda anlamıştır hatasını ama dönmeye yüzü yoktur

evet dediğin gibi o da anladı ama içime sindiremiyorum bize yaptıklarını... hem onunla konuşunca anneme ve kardeşlerime ihanet edecekmişim gibi geliyor... 4 kardeş bundan 2 si kız biri özürlü çocuk büyütmek kolay değil bu devirde... birde namusunla yaşamak...
Annem bunların hepsini yaptı. Yeri geldi millet türkiyeye gittiğinde özenmeyelim diye 3000 bilmem kaç kilometreyi arabayla aştı yeri geldi bizi savundu evlendirdi vs... ama babam HİÇ bişey yapmadı... Geçen sene ilk kez evime gelmişti yazın.. Torununu ilk kez görecek.. İnsan yanına 1 liralık bi oyuncak alır bu da benden torunuma der... Onu da yapmadı... Ama diğer çocuklar için yapıyor. Buna eminim.. yapmasa bile onların yanında..
Görende annem bizi bekar evinden sandıkla getirdi sanacak... Çoook doluyum anlıyacağın.. Mektup yazmaktan vazgeçtim.. Sonuçta ne sevbepten dolayı girdi bilmiyorum ve onu doğru düzgün tanımıyorum bile.. Ne yapacağını kestiremem.. böyle mesafe koymak iyi.. belki yazın eşim izine çıkarsa yanına gideriz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…