ne için boşanırsınız?

bitli papatya

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
315
0
641
Diğer
merhaba arkadaşlar

kimse boşanmak için evlenmez,ama bazen aksilikler olur çok iyi tanıdığınızı sandığınız eşinizle bir bakmışsınız ki boşanma noktasına gelmişsiniz?
Allah vermesinde boşanma sebebiniz ne olurdu? yada boşanan arkadaşlar ne için boşandılar(çok özel olmazsa tabi)

büyük konuşmak istemem ama aldatma ve şiddet benim için boşanma sebebidir
bunların dışındaki herşeye dayanabilirim ama bunlara asla:olmaz:

ben eşimle tanıştım,aşık oldum sevdim ve evlendim.eşimla aynı şehirden değildik ve sevdiğim için 1000 km gittim.herkesi,her şeyi arkamda bırakarak gittim.bir çok alışkanlıklarımdan vazgeçtim.evlilik beni resmen pasifleştirdi.bunda benim mi suçum var eşimin mi suçu var bilemem ama resmen pasif,geride kalan,ataklığını kaybetmiş bir bayan oldum.evliliğn bana ne getirisi oldu,çocuklarım:)))
eşim genellikle ev işlerinde ve çocuklar konusunda bana yardımcı olmayan bir erkektir.kendini sever eşim.onun felsefesi önce candır.yemeğini yap,evi eşyalarını yıka ütüle,yatakta kadınlığını yapona yeter.gerisi boş.ben ne düşünürüm,benim beğenilerim neler,yaw bu kızda günlerdir evde azıcık dışarı çıkartayım v.s demez.hep ben teklif ederim hadi gidelim diye.birgün süpriz yapmaz.bir pazar kahvaltı hazırlamasını çok arzu ettiğimi bilir ona rağmen teşebbüste bulunmaz.romatiklik zaten yok.
hele ailem yada bir yakınım geldimi tüm hünerlerini sergiler.bana karşı daha kırıcı olur.o zaman çok üzülürüm işte.
aslında ne kadar çok isterdim bana değer veren ve değer verdiğini gösteren bir eşim olmasını.nazik olsa,beni sevse,gözlerimin içine baksa,beni düşünse zaman zaman çalışırken.eşimd bunu çok sever deyip durup duruken benim sevdiğim bişeyi alsa..
yaptığım bir şey karşısında beni taktir etse...
ve daha bunun gibi olumsuz bir sürü örnek ve bir sürü keşkeler,keşkeler
sizce bunlar boşanma sebebi olabilir mi?
bazen düşünüyorum,ya diyorum annemi babamı ,sevdiklerimi bırakıp geldim ben bu dam için.ne kendisi ne ailesi beni sallamıyor.peki benim onun yanında burda durmamın anlamı ne o zaman.annemler beni seviyor onların yanınamı gitsem.en azından yaşılıklarında,hastalıklarında yanında olur ana-baba duası alırım.ne bileyim kafam çok karışık.sadece sizinle paylaşmak istedim

Ama insan kendi kendine ben olmasam da bu insan için hayat devam edr diyorsa sıkıntı yaşar böyle düşünme bence kimsenin umrunda değilim deme daha çok yıkılırsın hep geri dönüp şu adımı atmasaydım şu günü yaşamasaydım diye geçmişe takılırsın

esindirim
canım evet ben olmasamda eşim için hayat devam ediyor bence.ben ailemin yanına giderim mesela "özledim hadi gel,sensiz olmuyor" demesini beklerim ama hiç demez.oysa ki okadar çok isterdim ki öyle demesini.ne bileyim suç bendedir belki,eksik olan bişeylerimde olabilir.geçmişe takılmıyorum canım.dediğin gibi geçmişe takılsam hep mutsuz olurum

konu sahibi arkadaş bu anlattıklarının hepsi yada bir kısmı çoğu evlilikte var canım
maalesef erkeklerin büyük bölümü incelik kibarlık romantiklikden nasiplerini almamışlar.bu durumda yapılabilecek tek şey biz kadınların bazı şeyleri onlara öğretmemiz
tabi ne kadarını öğrenebilirler ne derece odunluktan çıkarlar bilemem artık orasıda biraz şans işi sanırımfisfisfis
ben kendimden örnek vereyim sana canım.benim eşimde ev işi ve çocuk bakımında hiç yardımcı değildir.ince düşüncelide değil romantikde.başkalarının yanında beni övdüğünüde hiç duymadım.hatta bazen şakayla karışık benim hoşuma gitmeyen sözleride olur:kızgın:
bende daha anlayışlı ve kibar bir kocam olmasını isterdim ama bu dünyada herşey dört dörtlük olmuyor maalesef
bu sebeplerden boşanır mı insan dersen kadından kadına değişir sanırım ama ülkemizde çoğu kadın evliliğinde aldatma şiddet kumar içki gibi o kadar büyük sorunlarla boğuşuyor ki bunları düşünmeye zamanı bile kalmıyo maalesef:gitme::gitme:

mihriban canım

doğru yazmışsın ama çvremde öyle evlilikler var ki insan gıpta ediyor.kadınçrkin mi çirkin eşi gayet yakışıklı,ve kadın evde yemke v.s hiiç yapmaz,gelen misafirler dışarıda ğırlanır ve eşi ona sevgisini v.s belli eder.sanki tek kadın oymuş gibi davranır.erkek kardeşim eşine süpriz üstüne süpriz yapar,kardeşime göre en mükemmel yemekleri yapan,en güzel temizlik yapan,en güzel kadın,en akıllı kadın v.s eşidir.yani olumsuz örnekler olduğu gibi olumlu örneklerde çok.
ya biz onların eşiyiz.hasta olduklarında,sıkıntılarında biz varız.yarın öbürgün yaşlandığımızda biz olacağız.bir kadın kendine bir şekilde yetebilir,ve heryerde yeri vardır.ama erkek öyle değildir.bu yüzden yaşlılığı düşünüp bize canları gibi davranmalılar.erkek hasta oldumu hiç bişey değişmez ama kadın hasta oldu mu evin düzeni ve erkeğin düzeni değişir.

mihriban canım

doğru yazmışsın ama çvremde öyle evlilikler var ki insan gıpta ediyor.kadınçrkin mi çirkin eşi gayet yakışıklı,ve kadın evde yemke v.s hiiç yapmaz,gelen misafirler dışarıda ğırlanır ve eşi ona sevgisini v.s belli eder.sanki tek kadın oymuş gibi davranır.erkek kardeşim eşine süpriz üstüne süpriz yapar,kardeşime göre en mükemmel yemekleri yapan,en güzel temizlik yapan,en güzel kadın,en akıllı kadın v.s eşidir.yani olumsuz örnekler olduğu gibi olumlu örneklerde çok.
ya biz onların eşiyiz.hasta olduklarında,sıkıntılarında biz varız.yarın öbürgün yaşlandığımızda biz olacağız.bir kadın kendine bir şekilde yetebilir,ve heryerde yeri vardır.ama erkek öyle değildir.bu yüzden yaşlılığı düşünüp bize canları gibi davranmalılar.erkek hasta oldumu hiç bişey değişmez ama kadın hasta oldu mu evin düzeni ve erkeğin düzeni değişir.
haklısın canım çok doğru söylüyosun ama böyle düşünen erkek çok az
sanki yeni nesil biraz daha kıymet biliyor gibi ama dediğim gibi kalas tipi erkekde çok
sen eşine burda bize anlattığın gibi hiç içini döktün mü canım
başkalarından örnekler verdin mi.belki bir faydası olur.
çünkü başka yapılabilecek birşey yok gibifisfisfis

anlattım tabi alatmaz olurmuyum.ama o başkalarınında başka sorunları var yada herkesin evliliği böyle v.s diyor.aman ne bileyim.ne yapalım ne yapmalıyız falan demiyor yani.yaa hiç destek olan bir eşim yok benim.bu çok üzüyor beni.mesela bir kursa gideyim desem ne gerek var der,2.üniversiteyi okuyayım desem ne gerek var der.ehliyet almak için bile ben zorladım.neyse ehliyeti aldım bu kez ditreksiyona geçmek için zorluyorumneyse direksiyona geçiyorum bu kezde tarfiğin yoğunlaştığı yerlerde in diyor.ya ben böyel nasıl öğreneceğim diyorum.öğrenirsin acele etme diyor.yani her şeye bir köstek bir engel.insa n karısının gelişemsini,artılarının fazla olmasını ister.benimki ise ben geri planda olayım ister.evlenmeden önce aktif,düşünen,fikir üreten bir insandım resmne beni kısırlaştırdı.çünkü ne düşündüklerim hep ona saçma,gereksiz geldi.evlilik terapistine gitmeyi bile önerdim ama malesef onun bile kabul etmedi.biliyorum o da mutlu değil evlilikten.aslında bence evlilik ona göre değil.ona göre evlilik kadın yemek yapar,ev işi yapar,çocuk doğrur,kocasına yatakta hizmet eder.eşimin bence evlilik açılımı bu.ve bence saygız biride.ekmek ver,su getir v.sbir şey söylerim hemen sinirli bir şekilde cevap veririm.sanki ben on kere söylemişim gibi o şeyi.ya bir cümlesine "canım,hayatım v.s" diye başlasa.
kimsenin yanında övmez zaten.onu geçtim.arkadaşının karısı bir pilav bir çorba yapmaz buna rağmen adam karısına değer verir,onure eder,ama biz ziyafet düzeriz ailesinin yanında,arkadaşlarının yanında mahçup etmemek için didiniriz yinede yerin dibindeyiz.ne yapsamda yaranmak yok yani
. ekmek ver,su

sabahları uyanmak istemiyorsam artık telefonu eve gelmesi heyecan yaratmıyorsa. bana saygısı bittiyse..
çevresel sorunlar artık bizi yıpratabilyorsa gözgöze gelmeye korkar olduysak biterdi bence.
sevgimiz saygımız aşkımız var olduğu sürece varız.

er_ca

eşimin işten gelmesinin heyecanı var hala içimde.il dışına çıktığında da özlüyorum.ama ondan karşılığı yok.ben değer görmek,saygı duyulmak istiyorum.

bitli papatya, bence eşinizin aşağılık kompleksi var. sizin bir adım önde olmanızdan korkuyor. onun gölgesinde kalmanızı sizi yönetmek isityor gibi geldi bana.
siz verdiğiniz değeri geri alın bakalım. bir süre özentisiz davranın. mesela yemeği dört dörtlük yapmayın evi sürekli derli toplu tutmayın. saçınızı yapın giyinin süslenin spora başlayın yürüyüş falan. bu sefer o sizin çevrenizde pervane olacaktır. siz güzel sözler söyleyin karşılığı dönmüyorsa mesela ''ahmet bey'' deyin. eşim bana adımla hitap edince öyle derim:)) o da şok olur tekrar karıcım hayatım devam eder. :))
o övmesini bilmiyorsa siz sorun. mesela nasıl olmuş yemeklerim deyin. teşvik edin.
bazen erkekleri anlamak ve yontmak zor oluyor sabır..:)

Back
X