- Konu Sahibi havadabulut
25 yaşımdayım.şimdiye kadar hiç çalışmadım ama artık çalışmak istiyorum. okuduğum bölüm hiçbir işe yaramıyor. ne yapsam? kursa mı gitsem yeniden üniversite mi okusam? nasıl bir iş yapabilirim?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
25 yaşımdayım.şimdiye kadar hiç çalışmadım ama artık çalışmak istiyorum. okuduğum bölüm hiçbir işe yaramıyor. ne yapsam? kursa mı gitsem yeniden üniversite mi okusam? nasıl bir iş yapabilirim?
fen edb fakültesi mezunuyum. alanımla ilgili birşey yapmak istemiyorum. farklı birşeyler istiyorum.
fen edb fakültesi mezunuyum. alanımla ilgili birşey yapmak istemiyorum. farklı birşeyler istiyorum.
Madem mesleğini yapmayacaktın neden üniversiteye gittin,dört yılını harcadın..fen edebiyat fakültelerine (yeni sınava girecek öğrenciler hariç ) formasyon hakkı yeniden verildi,onun dışında ales var,kpss var..bu yollar sana zor geliyorsa, uygun maaşlı başka bir iş bulursun umarım.
o halde üniverste sınavına gir meslek yüksek okulu falan oku cok güzel işler var türizm otelcilik vs hem gezer hem calısırsın topu topu 2 sene :)
bence yeniden üniversite okuma üni iş garantisi sağlamıyor yeterli birikimde sağlamıyor bence kendi kendini geliştir ne bileyim dil öğrenebilirsin kursa gidersin bunları yaptıktan sonra diploma için ünive girebilirsin hem cv inde daha iyi olur bende çok kararsızım sevdiğim bölüm ama hiç bi şey öğrenmediğimi anladım 4 senem boşa geçti keşke grafik tasarım okusaydım diyorum
ben de bu tarz birşeyler istiyorum. grafik tasarım olabilir, turizm otelcilik, çevirmenlik, aşçılık vb bir meslek yüksek okuluna gitsem diyorum. ama hem yaştan dolayı hem de ailemden çevreden tepki görürürüm diye cesaret edemiyorum baştan başlamaya...
Canım ya yüksek lisans bile yapıyorsun, neden bu kadar mutsuzsun okuduğun bölümle alakalı bilemedim. Mesela yüksek okurken birden aşçı olmak isteyişini , şuna bağladım cidden okumaktan bıkmış, böyle seni rahatlatacak ve eğlendirecek bir iş arıyorsun gibi?
Ama ben de yüksek yapıyorum bitince ben turizm otelciliğe yönlencem desem beni keserler herhalde:)
Ama seni anlayabiliyorum...Aşçılıktan hoşlanabilirsin sanki, ben bile artık mutfakta zaman geçirip harika yemekler yapmayı çok sever oldum, kendimce tarif üretmeye falan başladım.
Çevirmenlikte iyi para kazanabilmen için biraz tanınman gerek zaman alacak bir iş. Ki belli sabit bir gelirin olmayacak, tabi çevirmenlik şirketine girmezsen.
Mutsuzsan ki öyle görünüyorsun, hayatta bazen radikal kararlar almak ve sonuçlarına katlanmak gerekiyor, belki gerçekten çok iyi olacak senin için, belki kötü...Ama adım atmadan bilemezsin, atmasam içinde kalacak.....
Güzel sanatlarla aran nasıl? Takı tasarımı, ahşap boyamacılık tarzı çeşit çeşit kurslar alıp, kendi kursunu da açabilirsin?:)
çok doğru bir tespitte bulunmuşsun:)
okumaktan çok bunaldım, bir karşılık alamayınca iyice umutsuzluğa kapıldım.
yıllardır sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkkınlık geldi. artık görmek bile istemiyorum
dediğin gibi sanatla ilgili birşey de olabilir.
aklımdan onlarca fikir geçiyor . ama cesaretim ve kendime güvenim yok sanırım.
çevreden gelebilecek tepkilerden de çekiniyorum.
hem de artık bir an önce doğru düzgün birşeyler yapmam para kazanmam gerek.
çok doğru bir tespitte bulunmuşsun:)
okumaktan çok bunaldım, bir karşılık alamayınca iyice umutsuzluğa kapıldım.
yıllardır sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkkınlık geldi. artık görmek bile istemiyorum
dediğin gibi sanatla ilgili birşey de olabilir.
aklımdan onlarca fikir geçiyor . ama cesaretim ve kendime güvenim yok sanırım.
çevreden gelebilecek tepkilerden de çekiniyorum.
hem de artık bir an önce doğru düzgün birşeyler yapmam para kazanmam gerek.