ne iş yapabilirim?

havadabulut

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
13
0
16
İstanbul
25 yaşımdayım.şimdiye kadar hiç çalışmadım ama artık çalışmak istiyorum. okuduğum bölüm hiçbir işe yaramıyor. ne yapsam? kursa mı gitsem yeniden üniversite mi okusam? nasıl bir iş yapabilirim?

fen edb fakültesi mezunuyum. alanımla ilgili birşey yapmak istemiyorum. farklı birşeyler istiyorum.

cnm madem istemıyorsun bu alanda çalışmayı, her türlü iş bulabılırsın üniv mezunusun sonuçta..gerçek mesleğini yapmayı düşünmüyorsan eger işin zor..nereye kadar meslegın olmayan yerlerde calıscaksın ki?? mis gibi meslegın var işte daha ne ıstıyorsun :=)

Madem mesleğini yapmayacaktın neden üniversiteye gittin,dört yılını harcadın..fen edebiyat fakültelerine (yeni sınava girecek öğrenciler hariç ) formasyon hakkı yeniden verildi,onun dışında ales var,kpss var..bu yollar sana zor geliyorsa, uygun maaşlı başka bir iş bulursun umarım.

Siz istedikten sonra o kadar çok iş var ki.Bi fabrikada staj yapıyorum bir çok bayan var farklı departmanlarda.Aklınıza gelebilecek her bölümde çalışıyorlar.
Hakkınızda hayırlısı olsun.İnşallah mutlu olacağınız meslege kavuşursunuz.

bence yeniden üniversite okuma üni iş garantisi sağlamıyor yeterli birikimde sağlamıyor bence kendi kendini geliştir ne bileyim dil öğrenebilirsin kursa gidersin bunları yaptıktan sonra diploma için ünive girebilirsin hem cv inde daha iyi olur bende çok kararsızım sevdiğim bölüm ama hiç bi şey öğrenmediğimi anladım 4 senem boşa geçti keşke grafik tasarım okusaydım diyorum

Yani okuduğun bölümle alakalı bir iş yapmak istemiyorsun? Sorun çok genel olmuş sanki sana garsonluktan terziliğe fabrikadan bir şirkette çalışmaya kadar seçenek sunulabilir. Muhakkak ki istediğin bir iş alanı yada türü vardır...

İnternette bir sürü site var iş bulmak için geniş portföyleri olan, onlardan birine kaydolup iş aramaya başlayabilirsin.

İkincisi hani ne gibi özelliklere sahipsin, neye daha yatkınsın, nelerden hoşlanırsın bunlar iş seçiminde de çok önemlidir. Bence kendi sesini bir kaç gün dinle, nasıl birşey istediğine karar ver, ya da genel olarak bize bir şekil çiz ki sana iş kolları tavsiye edelim...

Madem mesleğini yapmayacaktın neden üniversiteye gittin,dört yılını harcadın..fen edebiyat fakültelerine (yeni sınava girecek öğrenciler hariç ) formasyon hakkı yeniden verildi,onun dışında ales var,kpss var..bu yollar sana zor geliyorsa, uygun maaşlı başka bir iş bulursun umarım.

formasyonum var kpssye hazırlanıyorum. alese de girdim bir yandan yükseklisans yapıyorum. ama kpssnin garantisi yok ki. araştırma görevlisi kadrosu da açılmıyor.
bu yüzden boşa okumuş gibi hissediyorum . bölümden de soğudum. uğraş uğraş bir işe yaramıyor:( daha değişik daha mutlu olabileceğim bir şeyler arıyorum.

o halde üniverste sınavına gir meslek yüksek okulu falan oku cok güzel işler var türizm otelcilik vs hem gezer hem calısırsın topu topu 2 sene :)

bence yeniden üniversite okuma üni iş garantisi sağlamıyor yeterli birikimde sağlamıyor bence kendi kendini geliştir ne bileyim dil öğrenebilirsin kursa gidersin bunları yaptıktan sonra diploma için ünive girebilirsin hem cv inde daha iyi olur bende çok kararsızım sevdiğim bölüm ama hiç bi şey öğrenmediğimi anladım 4 senem boşa geçti keşke grafik tasarım okusaydım diyorum

ben de bu tarz birşeyler istiyorum. grafik tasarım olabilir, turizm otelcilik, çevirmenlik, aşçılık vb bir meslek yüksek okuluna gitsem diyorum. ama hem yaştan dolayı hem de ailemden çevreden tepki görürürüm diye cesaret edemiyorum baştan başlamaya...

ben de bu tarz birşeyler istiyorum. grafik tasarım olabilir, turizm otelcilik, çevirmenlik, aşçılık vb bir meslek yüksek okuluna gitsem diyorum. ama hem yaştan dolayı hem de ailemden çevreden tepki görürürüm diye cesaret edemiyorum baştan başlamaya...

Canım ya yüksek lisans bile yapıyorsun, neden bu kadar mutsuzsun okuduğun bölümle alakalı bilemedim. Mesela yüksek okurken birden aşçı olmak isteyişini , şuna bağladım cidden okumaktan bıkmış, böyle seni rahatlatacak ve eğlendirecek bir iş arıyorsun gibi?

Ama ben de yüksek yapıyorum bitince ben turizm otelciliğe yönlencem desem beni keserler herhalde:)

Ama seni anlayabiliyorum...Aşçılıktan hoşlanabilirsin sanki, ben bile artık mutfakta zaman geçirip harika yemekler yapmayı çok sever oldum, kendimce tarif üretmeye falan başladım.

Çevirmenlikte iyi para kazanabilmen için biraz tanınman gerek zaman alacak bir iş. Ki belli sabit bir gelirin olmayacak, tabi çevirmenlik şirketine girmezsen.

Mutsuzsan ki öyle görünüyorsun, hayatta bazen radikal kararlar almak ve sonuçlarına katlanmak gerekiyor, belki gerçekten çok iyi olacak senin için, belki kötü...Ama adım atmadan bilemezsin, atmasam içinde kalacak.....

Güzel sanatlarla aran nasıl? Takı tasarımı, ahşap boyamacılık tarzı çeşit çeşit kurslar alıp, kendi kursunu da açabilirsin?:)

Ben tc vatandasi olmadigim icin oss giremedim
vatandasi old ulkedende ailecek silindik ve vizeyle yasadik dolayisiyla yos hakkimida kaybettim
okul bitti calismaya basladim bes seneye yakin turkiyede bilndik b kurumsal firmada calistim
iki senedir ozel bi fab calisiyorum
ama hala aradigimi bulamadim
eski is yerimden bosansigim esiminde baglantisi oldugu icin ciktim
simdi o kadar pismanimki
o kadar huzursuzimki is yerimde
gunde bes posta azar isitiyorum
is ilerleyebilecegim bi yer degil
iki sene evvel tc vatandasi oldum
napsam bilemiyorum yas 25 sen gene okumusun bende oda yok

Canım ya yüksek lisans bile yapıyorsun, neden bu kadar mutsuzsun okuduğun bölümle alakalı bilemedim. Mesela yüksek okurken birden aşçı olmak isteyişini , şuna bağladım cidden okumaktan bıkmış, böyle seni rahatlatacak ve eğlendirecek bir iş arıyorsun gibi?

Ama ben de yüksek yapıyorum bitince ben turizm otelciliğe yönlencem desem beni keserler herhalde:)

Ama seni anlayabiliyorum...Aşçılıktan hoşlanabilirsin sanki, ben bile artık mutfakta zaman geçirip harika yemekler yapmayı çok sever oldum, kendimce tarif üretmeye falan başladım.

Çevirmenlikte iyi para kazanabilmen için biraz tanınman gerek zaman alacak bir iş. Ki belli sabit bir gelirin olmayacak, tabi çevirmenlik şirketine girmezsen.

Mutsuzsan ki öyle görünüyorsun, hayatta bazen radikal kararlar almak ve sonuçlarına katlanmak gerekiyor, belki gerçekten çok iyi olacak senin için, belki kötü...Ama adım atmadan bilemezsin, atmasam içinde kalacak.....

Güzel sanatlarla aran nasıl? Takı tasarımı, ahşap boyamacılık tarzı çeşit çeşit kurslar alıp, kendi kursunu da açabilirsin?:)

çok doğru bir tespitte bulunmuşsun:)

okumaktan çok bunaldım, bir karşılık alamayınca iyice umutsuzluğa kapıldım.
yıllardır sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkkınlık geldi. artık görmek bile istemiyorum:(

dediğin gibi sanatla ilgili birşey de olabilir.
aklımdan onlarca fikir geçiyor . ama cesaretim ve kendime güvenim yok sanırım.
çevreden gelebilecek tepkilerden de çekiniyorum.
hem de artık bir an önce doğru düzgün birşeyler yapmam para kazanmam gerek.

Vatandasi oldugunuz ulkeden silinmeniz cok garp geldi bana mahsuru yoksa hangi ulke bu?

yıllardır sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkkınlık geldi. artık görmek bile istemiyorum:(

Son günlerde yüksek lisans yapan ama durumundan mutlu kimse görmedim, ben de çok başındayım , korktum desem yeridir:) Canım şimdi iş değiştirmeye kalkasan eminim ki çevreden tepki alacaksın. Kızım sen deli misin, millet yüksek yapmak için uğraşır da yapamaz, bu kadar çalıştın çabaladın emeğine yazık değil mi? tarzı cümleler duyacaksın. Çevreden gelecek tepkileri kaldırabileceğin kıvama getir kendini, insanlara senin kişisel mutsuzluğunun hiç bir şeyin önünde olmadığını söyleyebilir ve bu mesleğe isteyerek atıldığın halde şimdi haz duymuyorsan, bunun nedenlerini düşünmelerini , yargılamamalarını isteyebilirsin

Ama gerçekten de artık sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkmışsın baksana...Yani yapmak istediğin iş ten tamamen soğumuşsun. Sana biraz daha düşün diyeceğimmm amaa sanki artık YOK VALLA OLMAZ ARTIK diyecek bir haldesin..

Seninle aynı durumdayım bir an önce doğru düzgün birşeyler yapıp para kazanma istenci konusunda. O zaman yeni baştan birşeylerin eğitimini almak da çok sürecek...Kendine bir iki yıl zaman tanıyıp dediğim gibi sanatsal faliyetlere yönelebilirsin...

Şunu da düşün insanın yaptığı iş çok önemli çünkü hayatının büyük bir kısmı bunun üzerine kurulacak. Her sabah aynı şeyi yapmak üzere uyanacaksın. Dolayısıyla burdan cesaret almalısın, hayır ben her gün mutsuz olacağım bir işe gitmek istemiyorum dolayısıyla şimdiden yön değiştirmeliyim demelisin.

Ama buna da gerçekten inanmalısın, başaracağına dair azim de olmalı ki sanki bu da ekstra bir EMEK ve ÇABA istiyor.

Gerçekten istiyorsan önünde engel tanıma....Mesela diyelim ki aşçılığa karar verdin, insanlar seni çok yadırgayacaktır, bence çok da gereksizdir. Çok başarılı olup çok ünlü restoranların tanınmış bir ŞEFİ haline dönüşebilirsin, sonra da çok ilginç bir hikayen olur..

Ki böyle örnekler de çoktur aslında...İnternetten biraz araştır bak, üniversitede okulu bırakıp çeşitli mesleklere yönelen insanların hayat hikayelerini oku, belki cesaret gelir?? :34:

Son günlerde yüksek lisans yapan ama durumundan mutlu kimse görmedim, ben de çok başındayım , korktum desem yeridir:) Canım şimdi iş değiştirmeye kalkasan eminim ki çevreden tepki alacaksın. Kızım sen deli misin, millet yüksek yapmak için uğraşır da yapamaz, bu kadar çalıştın çabaladın emeğine yazık değil mi? tarzı cümleler duyacaksın. Çevreden gelecek tepkileri kaldırabileceğin kıvama getir kendini, insanlara senin kişisel mutsuzluğunun hiç bir şeyin önünde olmadığını söyleyebilir ve bu mesleğe isteyerek atıldığın halde şimdi haz duymuyorsan, bunun nedenlerini düşünmelerini , yargılamamalarını isteyebilirsin

Ama gerçekten de artık sayısal şeylerle uğraşmaktan bıkmışsın baksana...Yani yapmak istediğin iş ten tamamen soğumuşsun. Sana biraz daha düşün diyeceğimmm amaa sanki artık YOK VALLA OLMAZ ARTIK diyecek bir haldesin..

Seninle aynı durumdayım bir an önce doğru düzgün birşeyler yapıp para kazanma istenci konusunda. O zaman yeni baştan birşeylerin eğitimini almak da çok sürecek...Kendine bir iki yıl zaman tanıyıp dediğim gibi sanatsal faliyetlere yönelebilirsin...

Şunu da düşün insanın yaptığı iş çok önemli çünkü hayatının büyük bir kısmı bunun üzerine kurulacak. Her sabah aynı şeyi yapmak üzere uyanacaksın. Dolayısıyla burdan cesaret almalısın, hayır ben her gün mutsuz olacağım bir işe gitmek istemiyorum dolayısıyla şimdiden yön değiştirmeliyim demelisin.

Ama buna da gerçekten inanmalısın, başaracağına dair azim de olmalı ki sanki bu da ekstra bir EMEK ve ÇABA istiyor.

Gerçekten istiyorsan önünde engel tanıma....Mesela diyelim ki aşçılığa karar verdin, insanlar seni çok yadırgayacaktır, bence çok da gereksizdir. Çok başarılı olup çok ünlü restoranların tanınmış bir ŞEFİ haline dönüşebilirsin, sonra da çok ilginç bir hikayen olur..

Ki böyle örnekler de çoktur aslında...İnternetten biraz araştır bak, üniversitede okulu bırakıp çeşitli mesleklere yönelen insanların hayat hikayelerini oku, belki cesaret gelir?? :34:

Yunanistan
babam zamaninda kendi icin basvurmus seneler sobra hepimizi sildiler

Yaşadığınız süreci anlayabiliyorum,bende benzer bir dönemden geçtim.

Aslında bir yerden sonra kırılma noktası oluyor bu yaşadıklarınız.

Kendimden örnek vereyim; bende yüksek lisans yapmış,çok kısacık bir dönem üni.de asistanlık yapmış biriyim.

Memnun olmadığımdan ve bir takım ileriyi görememe durumumdan dolayı oradan ayrıldım.

Bunun öncesinde kendi bölümümle ilgili çalışmıştım yine kısa bir dönem;fakat belirgin olmayan iş saatleri (bazen günlerce eve gelmediğim oluyordu) beni zorladı.

17 yaşımda bana cazip gelen yaptığım tercihin; mezun olduktan sonra aslında bana uygun olmadığını anladım.

Üni.den ayrıldığımda bayağı bir işsiz kaldım.

Şimdi maddi manevi ve çalışma koşullarıyla beni tatmin eden, sevdiğim bir iş ile uğraşıyorum,mutluyum.

Sanıyorum hayatta en önemli olan budur,bir insanın haz aldığı işi yapması...

Size gelince; ben fen-edebiyat mezunu olsaydım köklü bir koleje kapağı atardım.

Ama eğer sizde benim gibi mesleğinizin size göre olmadığını düşünüyorsanız; biraz cesaretle ama elbette ki mantıklı bir öngörüyle istediğiniz alana kayabilirsiniz.

Hepimiz hayata bir defa geliyoruz, haz aldığımız mesleği yapmak herkesin hakkı...

Bence yeniden bir okul okumak yerine; zaten üni. mezunusunuz bunun yerine yabancı dile ağırlık verin.

İsterseniz uzaktan eğitimle ikinci üni.yi okuyabilirsiniz,yada farklı alanda yüksek lisans yapabilirsiniz.Hem çalışmış hem eğitime devam etmiş olursunuz.

Herşey gönlünüzce olsun..:34:

Back
X