9-10 yaşındalar ama sanki büyümüşte küçülmüşler.Çocuklar kaç yaşında
Aynen.Bir eş için bu kadar zahmete katlanmazdım. Zaten evlilik hayatınız yok ki. Evlenmeseniz de olurmuş. Atanana kadar nişanlı kalsaydınız. Ayrıca evlenirken kurulmayan bir daha kurulamıyor maalesef. Şimdi de uzak yerdeyiz diye sıfır ev kurmamışsınız. Üzüldüm bu durumunuza
O cümleyi kullandığım için üzüldüğümü bizzat dile getirdim. Eşime de bu kelimeyi kullanmıştım ama eşimde çok kızdı bana bu konuda.. Üzgünüm..asiri derece de dusuncesizce edilmis irite edici bir cümle olmus, umarim konu sahibi konuşurken daha dikkatli olmayi becerir...
Yani sira konu sahibi, zaten uzaktasin esinin cani cikmistir o atama olana kadar kalkip geri donelim denemez bos kuruntu yapıyorsun, ayrica ac kadinin telefonunu derdine ortak ol. Yarin bir gun kime ne olacak belli olmaz. Benim de esim dogulu ce her gun her aile biriyi ile gorussun. Cunku dogulu aileler birbirine cok tutkun olurlar, bende basta garipsedim ama kultur bu.
Umarim biraz daha olgunca dusunursun.
Hayırlısı olsun ama sana onerim bos kuruntu yapma bi de secsende sevmesende kadin auan muskul durumda ac telefonunu iki hayirlisi de o ona yeter zatenO cümleyi kullandığım için üzüldüğümü bizzat dile getirdim. Eşime de bu kelimeyi kullanmıştım ama eşimde çok kızdı bana bu konuda.. Üzgünüm..
Aynen anlattığınız gibi vallahi bir tek siz anlamışsınız net bişekilde..Cok zor bir durum Allah rahmet eylesin. Fakat tavrinizi esinize net koyun. Belliki kaynananlar sizin oraya donmenizi seninde çocuklara bakmani istiyor. Hani çocuğunda yok suan ya.. eltilerin belkide bilerek bakmıyordur. Ama sanmamki bakmasinlar onune bir tas corbayi esigeyecek insanlar mi? Belkide kaynananız siz donun diye bakmiyolar diyordur. Ayrica çocuklar aksam babaları gelene kadar kv kp kalmali gelinler assagi iner yemeği yapar temizligi yapar 2 günde bir . Şimdi onlarinda evi cocugu varken iki evede yetişemezler. Hem kirayı yesinler hem gel bize ve çocuklara bak desinler.. esin gidecek olursa sende direk kendi annenlere git..
Anladım canım saol yorum için.Hayırlısı olsun ama sana onerim bos kuruntu yapma bi de secsende sevmesende kadin auan muskul durumda ac telefonunu iki hayirlisi de o ona yeter zaten
Üzüldüm tabii ki. Elinizden geleni yapmışsınız vicdanınız rahat.
Çocukların varlığından çok sizin yokluğunuz belli olmuş. Evlerini temizlemeye geliyorlarmış yemekleri yapılıyormuş yinede ortada değiller. Sizin geri gitmenizi tabii ki ister. Bunu eşinize sormayın dahi konu etmeyin evinizde aklına sokmayın. Acırken acınacak hale düşmeyin. Eşiniz geldiğinde Annesiyle konuştuğunu üzgün olduğunu dile getirmeyin. Yuvanıza bakın. Yanınızda yoklar şuan gölgeleri ile yaşamayın.
Dönersekte ben kendi evime geçerim. Asla onlarla oturmam.. çünkü oturdum gördüm o yüzden zorluğa gelemem. Yemek yaparım isterlerse gelip bende yer tekrar evine giderler temizliklerini de yine ben yaparım.. Ben evin içindeyken Misafirleri hergün 10 kişi geliyordu onlara çaydır yemektir kendimden evliliğimden bişey anlamadım. Halbuki ilk evleneceğim zaman merak etmeyin misafir yok zorlamazsın demişti kv çok aşırı yalancılar. Bundan sonra kendi bildiğimi yapcam.Ben bu konulara biraz şöyle bakıyorum. Her ailenin dinamiği farklıdır. Yani siz aşağı yukarı bir sene beraber oturduysanız, yine oturursunuz niye olmasın ki? Benim ailemde bu söz konusu olamaz misal, bir sene sonra evlenirim der geçerim. O yüzden kendi imkan ve şartlarınıza göre bakmanız gerek. Muhtemelen eşiniz dönmek ister diye düşünüyorum.
Yasadiklarin dolayo istemsiz tiksinme bikma ve geriye atabilme olusmus kendimden biliyorum.Cocuklara bakmak zorunda degilsin bnde oksuz buyudum ve bakmaya gonlu olmayan birinin bakmasini istemezdim.Babannelerinin ilgilenmesi lazim ya da teyze hala gerisiyle olmaz.Sizde esinize acikca soyleyin derdinizi bir iki sorun eder sonra belki ablar geri dönmek istemedigini zaten siz olsaniz da olmasanizda atanip gidecekmis esiniz simdi kv size dert yanmasi sacmaMerhaba kızlar.. Bu aralar Aklımda bir soru var birde size danışayım dedim. Belki de hatam vardır belki de Abartıyorumdur.. 1 yıl önce evlendim. Evimizin ayrı olmasını Söyledim ailesi eşimin Ataması olur olmaz gidersiniz boşuna eşya almayın taşınmasında sorun olur dediler neyse eşimin Ailesi ile beraber oturduk 11-12 ay kadar.. Eve gelin gittiğimde Oturduğum dairede 5 ay kadar eltimlede oturduk. Bu arada herkesin kendi evi var tabi evler kirada benim ki dahil.. Tabi kirayı da kayınpeder alırdı. Vermezdi bize taşınınca. Veririz dediler. Kaç defa kendi evime çıkmak istedim eşim evin en küçüğü diye çıkamam atamam gelinceye kadar dedi.. Bu sırada eltim kendi evine çıktı eltimin çok kötü bir hastalığı vardı.. Üçtane küçük kızı vardı. Eltim onlara yani(Kv ve kp) 'e siz de Bizimle yukarı gelin diye teklif etti.. Kv ve kp tutturdular yok biz burda kendi evimizde kalcaz. (1.ci katta oturuyorduk) eltimin evi de bir üstümüzdeydi.. kaldığımız yer aile apartmanıydı.. Atıyorum 5 katlı apartman her dairede eltim var..kalabalık aile yani.. Ayrı etten görümcelerim de 5 tane var..onlarda gelip giderler. Eşim memur.. ataması çıkarsa evden ayrılacaktık zaten o sırada onlar evde yalnız kalamazlar çünkü yaşlılar. (65_70)Yaşındalar ama kayınpeder ben yukarı çıkmam İsteyen yanıma gelsin yerleşsin der emrivaki biri..Ve eski kafa.. eltimin durumu da bir kaç ay sonra kötüleşti.. Bu Arada Küçük kızlara ben bakıyordum ama çok zorlanıyordum. Yemeğidir misafiridir. çocuklar da çok asırı saygısız ve yaramazdı.Anneleri hasta olduğundan bakamamış tabiki. misafir hergün gelirdi hasta eltim için. Bir yukarı çık bir aşağı in oldu bende.. hiçbirşekilde. Diğer eltiler bişey yapmıyorlardı zaten kızlara bakmıolardı kimse bakamazdı zaten o derece saygısızlardı.. çocuktur diye geciştirıyordum zaten. Psikolojim allak bullak olmuştu... Eşimin Ataması geldi Biranda.. Bu sırada kv siz gidin işinizi halledin.dedi.. Yanımıza sadece kıyafet aldık çıktık o evden. bir bileziğimi bozdum 2.ci el eşya aldık. geldiğimiz il çok uzak Bu arada geldiğimizin bir hafta sonrasında eltim rahmet etti. Birdaha taziyeye gidemedik zaten. Eşimin abileri bize gelmeyin gerek yok biz varız dedi. Sorun şu ki kaynanam hergün arıyor bizi. Ama sesi hep kötü geliyor biz sahipsiziz diyor. Çocuklar beni dinlemiyor baş edemiyorum diyor. Bu sefer eşimin morali çok bozuluyor. Eşim de - E anne o kadar gelinin var onlar napıyor diyor.. Kv de evi temizleyip geri evlerine gidiyorlar diyor. Kp bir liste hazırlamış hergün eve bir eltim gidip temizlik yemek yapıomuş.. Her neyse İkimize evliliğimize yansıyor bu durum. Her arayışında ses öyle kötü. Ağlıyor arada... Sanki tekrar geri dönmemizi istiyor gibi.. Ödüm kopuyor eşim hadi toparlan geri gidiyoruz dicek diye. O bir sene içinde o evin içinde çok şey yaşadım özel diye birşey yoktu.. (Kiramızı DA vermiyorlar) Artık kv aradığında telini açmamaya başladım. Ama bu sefer mesaide olan eşimi arayıp oğlum Merve telefonunu neden açmıyor diye eşimi arıyor. Tabi eşim de beni arıyor annem seni aramış neden teli açmıyorsun diye.. Anneme de anlattım Kaynananın telini aç dedi olsun konuş seni seviyor o yüzden dedi.. Ama
Beni aradıkları zaman kalbim çok kötü atıyor. Neden böyle oluyor.. Ne yapmam lazım sizce (çok uzun yazdım kusura bakmayın.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?