Ne istiyor sizce bu kv?

Tiplere bak ya, kayınpeder liste yapmis her gun bir gelın lıstedekılerı yapıyor demek. Rica mıca yok geline, görevleri bu yanı?

Su verilmez böylelerine. Ben vermem en azından. Annem babam geline liste yapsa, sızın hizmetcınız degıl o liste ne demek der tavrımı koyarım. Kim yapsa yanlıs yanı.

Sızın kocalarınızda iş yok. Keske bekar dursaydın evlenmeseydın.

Bes gorumce var ama eltıler yazılan listeyi yapıyor.

Haklısınız..

Siz anneleri olmadığınızı için size çok yük gelmiştir, çok da normal..
Şahsen ben sizin kadar bakamazdim herhalde.
Lafım o konu da değil, ama yine de çocuklar annesinin yaramazligindan hasta olmuştur demek çok nahoş bir cümle.
Onca yaramaz çocuk anası var, hepsine bir şeyler olmalıydı o zaman.
Haklsınız. Bunları dedikten sonra da ben zaten acayip oldum.. Çocuklardı işte herneyse.

Valla kuzum öncelikle başınız sağolsun Allah sabır versin. Sen bir yil zaten çogumuzun bile 1 gün kalmayacağı yerde 1 yıl yaşamışsın sabrından dolayi tebrikler.ancak eşinin ailesinin zor zamanlarinda enazindan telefonlara çıkman gerekirdi.hatta sen ara sor hallerini kaçtım kurtuldum yapma.kv ye nekadar uzaktasıniz bilmiyorum ama ayda 1 2 gitmeye çalışın derim.çocuklar konusunda zaten senin yapacak birseyin yok.babasi var yavrularin.gittiginizde çocuklara hediye götürmeni tavsiye ederim.bunun dışında kendini kötü hissetme.bir daha o apartmanda oturmak istememen normal ama halden de anlamak gerek.bu günlerde kv nin yanında olmaya çalış telefon yada ziyaretlerle.

Valla kuzum öncelikle başınız sağolsun Allah sabır versin. Sen bir yil zaten çogumuzun bile 1 gün kalmayacağı yerde 1 yıl yaşamışsın sabrından dolayi tebrikler.ancak eşinin ailesinin zor zamanlarinda enazindan telefonlara çıkman gerekirdi.hatta sen ara sor hallerini kaçtım kurtuldum yapma.kv ye nekadar uzaktasıniz bilmiyorum ama ayda 1 2 gitmeye çalışın derim.çocuklar konusunda zaten senin yapacak birseyin yok.babasi var yavrularin.gittiginizde çocuklara hediye götürmeni tavsiye ederim.bunun dışında kendini kötü hissetme.bir daha o apartmanda oturmak istememen normal ama halden de anlamak gerek.bu günlerde kv nin yanında olmaya çalış telefon yada ziyaretlerle.

Onlar doğudalar biz ise batıda 😔

Onlar doğudalar biz ise batıda 😔
Anladım canım epey bir mesafe var ozaman.imkan varsa haftasonu uçakla ziyaretle Kv ye moral olabilir.imkan yoksa da telefonla yanında olduğunu hissettirin.buraya dönün diyeceğini sanmiyorum eşin memur çünkü.

Ruhisar Ruhisar eşin pılıyı pırtıyı topladı diyelim istifa etti. Ailesinin olduğu şehirde yapabileceği hazırda meslek var mı ki? Bu ihtimali düşünüyorsun

kayınpeder her gün bir elti için temizlik listesi yapiyor :110:
Kayınpeder yapıyor
Daha neler okuyacağım acaba?
az yesin kendisine birisini tutsun kayınpederiniz. Söylediğinize göre görümcelerinizde var. Onlar ne güne duruyor gelinlerden bekliyorlar Yapmak isteyen Allah rızası için yapar. Bu kayınpederlerde kaynanalığa öZenir oldu.
allah size o ailede kolaylık versin. Dua edeceğim umarım geri dönmezsiniz diye. O aile insanda yaşam enerjisi falan bırakmaz belli!
Bu arada başınız sağolsun. O kalan yavrulara çok üzüldüm. Annesiz hayat çok zor hele ki bu yaşta. Allah yardımcıları olsun

Son düzenleme:
Üzüldüm tabii ki. Elinizden geleni yapmışsınız vicdanınız rahat.
Çocukların varlığından çok sizin yokluğunuz belli olmuş. Evlerini temizlemeye geliyorlarmış yemekleri yapılıyormuş yinede ortada değiller. Sizin geri gitmenizi tabii ki ister. Bunu eşinize sormayın dahi konu etmeyin evinizde aklına sokmayın. Acırken acınacak hale düşmeyin. Eşiniz geldiğinde Annesiyle konuştuğunu üzgün olduğunu dile getirmeyin. Yuvanıza bakın. Yanınızda yoklar şuan gölgeleri ile yaşamayın.

Teşekkür ederim yorumunuz için..
Kessinlikle öncelikle eltimle yaşadım. Özelim. Yoktu. Bazen duşa gece yarısı girerdim ev büyükte değildiş 3 göz odalı ev herkes bilir odada kalırdı misafir odası zaten kv ve kp odasıydı. Yerde yatıolardı o ağır döşekleri bilir misiniz bilmem hersabah onları kaldırırdım. Daha anlatacağım VS vs.. Yinede şimdiki halime şükür.
Bir eş için bu kadar zahmete katlanmazdım. Zaten evlilik hayatınız yok ki. Evlenmeseniz de olurmuş. Atanana kadar nişanlı kalsaydınız. Ayrıca evlenirken kurulmayan bir daha kurulamıyor maalesef. Şimdi de uzak yerdeyiz diye sıfır ev kurmamışsınız. Üzüldüm bu durumunuza

Kaynanası galiba.. Kaynanası da 105 yaşında vefat etti 1 sene olacak.
[/QUO
Ya yapmayın, çocuklar için annesini onlar hasta etmiştir ne demek 😔
Yok oldu olcak anne çocukların yaramazligindan öldü deyin..
Allah çocukların yardımcısı olsun 🙏🙏
asiri derece de dusuncesizce edilmis irite edici bir cümle olmus, umarim konu sahibi konuşurken daha dikkatli olmayi becerir...
Yani sira konu sahibi, zaten uzaktasin esinin cani cikmistir o atama olana kadar kalkip geri donelim denemez bos kuruntu yapıyorsun, ayrica ac kadinin telefonunu derdine ortak ol. Yarin bir gun kime ne olacak belli olmaz. Benim de esim dogulu ce her gun her aile biriyi ile gorussun. Cunku dogulu aileler birbirine cok tutkun olurlar, bende basta garipsedim ama kultur bu.
Umarim biraz daha olgunca dusunursun.

Çocuklara üzüldüm. Anne yok, baba belli ki pek ilgilenmiyor. Babaanne yaşlı, anneanne ilgilenmiyor. E ne yapsın bunlar? Yengeyle olacak iş mi bu? Halalari nerede? Onlar neden ilgilenmiyor. Afedersiniz ama sığır sürüsü gibiler, kimsenin bir manevi desteği yok. Kafalar zaten gelin hizmetcidir kafasında. Halbuki biraz insancıl davranilsa, o kalabalıkta annelerinin yokluğunu hissetmeden büyür o çocuklar. Bir nebze işte.

Sen dönmek zorunda değilsin bunu bir anla önce. Eşin ne derse onu yapmak zorunda da değilsin. Biraz sesini çıkar. Ondan anlamayan bir tipse tatlı dille ele geçir. Yoksa her gece bunu düşünürsün.

Aneanne de hasta.. Köyde kalıyor zaten.. Genç yaşta Kızı öldü psikolojisi bozuk. Babaları çalışıyor ama onun da psikolojisi bozuk 3 sene eşinin hastalığı onu yıktı.. Hali ile :KK43: zaten kızlar şuan Babaanede dedede. Akşam da kaynım işten eve gelir. O şekilde işte
Siz zor katlanmışsınız o yaştaki kadın iyice zorlanır.Çok zor bir durum allah kolaylık versin

Cok zor bir durum Allah rahmet eylesin. Fakat tavrinizi esinize net koyun. Belliki kaynananlar sizin oraya donmenizi seninde çocuklara bakmani istiyor. Hani çocuğunda yok suan ya.. eltilerin belkide bilerek bakmıyordur. Ama sanmamki bakmasinlar onune bir tas corbayi esigeyecek insanlar mi? Belkide kaynananız siz donun diye bakmiyolar diyordur. Ayrica çocuklar aksam babaları gelene kadar kv kp kalmali gelinler assagi iner yemeği yapar temizligi yapar 2 günde bir . Şimdi onlarinda evi cocugu varken iki evede yetişemezler. Hem kirayı yesinler hem gel bize ve çocuklara bak desinler.. esin gidecek olursa sende direk kendi annenlere git..

Çocuklar kaç yaşında

Kv kp yaşlı demişsiniz ya kaç yaşında

83 yaşındaki anneannem kendi evinde yaşıyor yemeğini çamaşırını hallediyor da

4 elti var biri memur 3 tane var yanlarında

Yeterli olur destek olmaya çocuklar da şoku atlatınca durulurlar kv de alışır

Biraz da ayrı düzen oturtmalılar

Çocuklar büyüyünce herkes evinde oturur

+1000 kv kp 65.70arasiymis
Kp liste yapmış her gün bir gelin gelip yemek temizlik yapıyormuş herhangi bir hastalıktan da bahsetmedi konu sahibi nasıl hala şikayet anlayamıyorum

Benim kv kp çok rahatsız olmalarına rağmen kendileri kaliyor annemlerde öyle ne alaka yani allah korusun yatalak fln olur bakılır
Bazı anne babalar degisik 😕

Ben bu konulara biraz şöyle bakıyorum. Her ailenin dinamiği farklıdır. Yani siz aşağı yukarı bir sene beraber oturduysanız, yine oturursunuz niye olmasın ki? Benim ailemde bu söz konusu olamaz misal, bir sene sonra evlenirim der geçerim. O yüzden kendi imkan ve şartlarınıza göre bakmanız gerek. Muhtemelen eşiniz dönmek ister diye düşünüyorum.

Babaları kızlarına çok düşkün eşini de severdi. Ama herşey ani olunca böyle oldu maalesef.
kaç yaşında kızlar?
eşinize sorumluluk almak istemediğinizi sakın niyetlenmemesi gerektiğini söyleyin
yeni gelinliğimi bile yaşayamadım ben fazlasıyla yaptım vs diyin
ama tabi kırmadan üzmeden söyleyin

kayınpeder her gün bir elti için temizlik listesi yapiyor :110:
Kayınpeder yapıyor
Daha neler okuyacağım acaba?
az yesin kendisine birisini tutsun kayınpederiniz. Söylediğinize göre görümcelerinizde var. Onlar ne güne duruyor gelinlerden bekliyorlar Yapmak isteyen Allah rızası için yapar. Bu kayınpederlerde kaynanalığa öZenir oldu.
allah size o ailede kolaylık versin. Dua edeceğim umarım geri dönmezsiniz diye. O aile insanda yaşam enerjisi falan bırakmaz belli!
Bu arada başınız sağolsun. O kalan yavrulara çok üzüldüm. Annesiz hayat çok zor hele ki bu yaşta. Allah yardımcıları olsun

Rahmet eden eltim 10 sene onlarla yaşamış.. Abladıgiller kızkardeşini sizin yüzünüzden hasta oldu eziyet ettiniz diyor. Ya misafir gelir hizmet etmek zorundasınız diyor kp. Onun misafiri sonuçta adil değil kendisi. Çok eski kafa..

Back
X