Ne istiyorlar gelinlerden

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
Bayramda ben diğer kızımıda alıp şehir dışında bir akrabamızın cenazesine gitmiştim, eşimle büyük kızımda buradalardı. gitmeden önce büyük kızımın saçını kestirip bayram diyede fön çektirmiştim. bayram sonrası geri döndüm. 3-4 gün önce de k.pederim rahatsızlandı, akşam iş çıkışı eşim benide aldı onlara gittik. işte geçmiş olsun şu bu derken sevgili kayınvalideciğim bana dediki :

işte senin kızın hiç konuşmuyor ne kadar sessiz, ikiside sen onlara söyleyeceksin böyle olmaz. bu yaşta böyle olmaz falan filan. ve eski konularımda da bahsetmiştim kızlarımı Allaha emanet edip işe gittiğimi. O an şeytan dürttü beni diyecektimki sen nasıl babaannesin neden birgün gelipde kapımızı açmadın bu kızlar evde yanlız, yada o kadar sende kalmak istedilerde neden bir gece almadın evine hep hastayım hastayım dedin. Biliyorum beni sevmiyor beni değil bütün gelinlerini. Allah korusun yinede ölüm ve bayram harici görmek istemiyorum onu. Birgün k.pederim demiştiki bana annen olmasa ben bakarım torunlarıma 2 tane kız çocuğu. kapısını açan yok zaten. ondan sonrada aranmayı bekler laf sokar. Ben nasıl seveyim seni. İnsanın annesi yoksa k.validesi anne olmuyor. Sadece lafda anne diyorsun... Paylaşmak istedim sadece:26:

Nedir herkesin bu kayınvalidelerinden cektiği ... evlenmekten korkmaya basladım bende :18::85:

Bence sen hiç takma sesini cıkarma konussun konussun dursun :S

Sanane be benim çocuklarımın konuşup konuşmadığından
Diyecektin o anda işte malesef söylenmiyor
Sonra yüzyüze bakılıyor insanın içinde kalıyor sonra dert oluyor valla
Eşler desen zaten ailelerine bir şey söyletmiyorlar
Ya düşünüyorumda biz onların her şeylerini eksiksiz yapıyoruz
Ütülerini yemeklerini hizmet ediyoruz o kadar
Aileleriyle ilgili bir olay olduğu vakit
Neden bir çift sözle bizi savunmuyorlar
Bu kadarda mı hatrımız yok
Bugünlerde bu konuya taktım bende

Nedir herkesin bu kayınvalidelerinden cektiği ... evlenmekten korkmaya basladım bende :18::85:

Bence sen hiç takma sesini cıkarma konussun konussun dursun :S

Takmıyosun bazen ama sende insansın işte gelmişiz kaç yaşına. Neyin ne olduğunu biz bilmiyormuyuz. illa söyleyecek işte. Kendi kaybediyor aslında kimse sevmiyor onu zaten. Ne kadar isterdim bayramlarda hepimiz bir araya gelsek kahvaltı yapsak birimiz masayı toplasak, birimiz ikramlarda bulunsak. Ama herkes birbirinden kaçıyor maalesef, hiçbirşeyin tadı ve anlamı kalmadı..

Taktırıyorlar ama. Suçumuz ne onuda anlamış değilim saygısızlık yapmam bişey demem gelse hürmet son hizmet, ben anlamıyorum.

Kendi cocugunu seven gelinini ve damadınıda sever.ama bu ınsanlar kendi cocuklarını sevmıyorlar kı elin ınsanına eziyet ediyorlar.gecinmeye gonulleri yok.

Taktırıyorlar ama. Suçumuz ne onuda anlamış değilim saygısızlık yapmam bişey demem gelse hürmet son hizmet, ben anlamıyorum.

Hiç sorma canım suçumuz el kızıyız ondan mı
Yada biricik oğullarını ellerinden aldık(!)Belkide ondandır.
Boşver sen sıkma tatlı canını
Beterin beteri var nice bizden daha kötü durumda olanlar var
Ya onlarla aynı evde yaşasaydın şartlar onu gerektirseydi
O zaman nasıl sabredecektin
Ben böyle düşünürüm canım çok sıkıldığı zamanlar
Şükredesim gelir sonra
Bide normal insan diye bakmıyorum artık k.valideme
Hasta dengesiz gözüyle bakıyorum
Çünkü o sözler o davranışlar normal bi insanın yapacağı türden değil

hüküm sürmek istiyorlar, oğulları etraflarında fır dönsün, kazandığı parayı onlara versin, hergün evinden önce ona gitsin tarzı bir hayat istiyorlar. kayınvalideler gelinleri bence rakip olarak görüyor

malesef haklısın cnm hiç bir kaynana anne gibi olmuyor sadece laf, yeni evli sayılıruım herşeyimizi biz yaptık maddi manevi yanımızda degillerdi sözde ogullarını çok seviyorlar ama nedense ben onu göremiyorum lafta cnm cicimle sevme olmazki maddi sıkıntılarımız varken hiçbirinin haberi yoktu olsa bile bisey yapmazlardı bunudA biliyorum ama beklentileri bitmiyor sadece bir knou geçtiginde dedimki şuan çalışmıyorum ama elbet çalışasacagım çocugum olursa artık arada siz ve annem bakarsınız ne dese begenirsiniz bakamam vALLA KUSURA BAKMA BEN KEWNDİME ZOR BAKIYORUM SENİN ANNEN BENDEN DAHA DİNC VE GENC O BAKAR DEDİ!!!! şok oldum çok bozuldum ama ses çıkarmadım!!!!

keşke ;
yakın, alışkın oldukları insanlarla konuşuyorlar daha fazla, öyle herkesle konuşmazlar deseydiniz.

yardımın yoksa hadi onu da geçtim bir yapıcı eleştirin yoksa neden yorum yaparsın ki?
bazen gölge etme başka ihsan istemez demek geliyor içimden

Normalde konuşurlar seni görünce konuşmuyolar deseydin ....
Ya sabır yaa

İnsanın annesi yoksa k.validesi anne olmuyor. Sadece lafda anne diyorsun... Paylaşmak istedim sadece:26:[/QUOTE]

Eşimin bana evliliğimizin ilk yılları sürekli tekrar ettiği bir kalıbı hatırlattı bana bu söylediklerin :) "Anne dediğin için annen gibi davranmasını beklersen hep sen üzülürsün..Anne de ama kayınvaliden olduğunu hiç unutma..! " derdi :))

Çocukların sessizlik konusuna gelince benimde tek oğlum var..Ve özellikle onların (kayınvalidem ve kayınbiraderim )yanında oldukça sessiz..Zaten genel yapısı da çok konuşkan değil... Ama artık 17 yaşında ve geçenlerde yine bu konuyu konuştum oğlumla.... "Bana yapmacık sevgi gösteriyor ne konuşayım ki ben onunla" dedi... Kayınpederimi 10 yıl önce kaybettik...Onu bende oğlumda çok severdik..Onunla iletişimi çok iyiydi oğlumun..Yani demek istediğim çocuklar onlarla konuşmuyorlarsa bence birazda kendilerinde kabahat arasınlar.......
Sizde kafaya hiç bir şeyi takmayın....Hiç bir şey değişmiyor çünkü..21 yılın tecrübesi :)))

kesinlikle kaynanadan anne olmuyor.benimde annem yok.çalışan bir anneyim.5 yaşında bir oğlum var.çocuk hastalandı mı bana kriz geliyor çünkü bir gün de olsa bakmak istemiyor(bu arada oğlum uslu,efendi bir çocuk)bu babaanneler neden böyle bilmiyorum.arkadaşım seni çok iyi anlıyorum...yazdıklarını okuyunca sinir oldum...

Doğum yaparken annemi yanımda istemiştim ama rahmetli annem şeker hastası idi heyecana üzüntüye gelemiyordu. k.validem bendeydi ve sancılandım onunla beraber hastaneye gitmiştik beni doğuma almışlardı. o gece yanımda o kalmıştı bana demiştiki: bana yakışmaz annenin gelmesi lazım die. Sanki bende meraklıydım onunla kalmayı o gece. ben tabiki annemi isterdim yanımda ama söyleyememiştim anneme ben doğuma gidiyorum die. hatta kırkımda bile yanımda 20 gün durmuştu ben hem bebeğimin hemde onun kırkını çıkartmıştım. ne günlerdi yaa

Denmiyor işte keşke pat diye herşeyi söyleyen biri olsaydım. Benim o çocuklarımı özellikle küçük kızımı yanlız bıraktığım günlerde döktüğüm gözyaşlarının hesabını oda versin Allaha.

Hani yatalak hasta olur zaten bizler bırakmayız. ama belirli bir yaşa gelmiş çocuklara neden bakmazlar anlamıyorum. Yaa etrafıımda görüyorumda bir gün görmezse torununu çıkıp gelen babaannenelere çok imreniyorum. Bunlar kimin torunu yaa. Ben bakmasını beklemiyorum zaten çocuklarım çok büyümeselerde kendi kendilerine bakabiliyorlar. birde üstüne üstlük laf sokmak, aranılmak istiyor yaa deli oluyorum..

konuşsa dert konuşmasa dert bu çocuklar,
benimkide çok hareketli, kaynanam ne dese beğenirsiniz:
Bunu bir doktora götürde sakinleştirici falan versin
Kızım daha 23 aylık bu arada
kendi baksa demek sakinleştiriciyi verip verip uyutacak,
aman uzak olsun

çıkıp çıkıp gelen babaannelerin de gelinleri rahatsız oluyor

kayınvalidemin en iyi yönü dobra olması.lapp diye orta yere söylüyor söyleyeceğini.önceleri kırılıyordum ama sonra etrafımda gelinlerin ardından atıp tutan "kaynanaları" görünce onu çok sevdiğimi farkettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…