• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Geçenlerde de benzer bir konu vardı orada şey demişti kızın anası “ gururunuz (ya da onurunuz her iki kelimeden biriydi tam hatırlayamadım şu an) kadar takarsınız altını size kalmış” . Böyle de yüzsüz oluyorlar

Böyleleri kıymetli oluyor diyenleri taşlıyorlar ama tecrübeyle sabit birşey söyleyeyim mi gerçekten böyleleri değerli oluyor.
Eltim aileside istemiş mesela memur oğulları ve emekli insanlar yapamayız demişler. Ben hiç bişey söylemedim takmasalarda olurdu sonuçta onlarıda eşim ödedi zaten ama bil bakalım aslı kötü gelin kim 🤣🤣
Ha ayrıca eltim tarafından takılanları kız ailesi toplamış , kız almasında kardeşi pazarlık filan yaptı hiç onlara girmiyorum. Bense kendime trabzon seti ve ortalama 120 gr birikim bilezikle gittim yine kötüyüm yine yaranamıyorum 🤭

İnsanların gelirlerini, mal varlıklarını kalem kalem sıralayan, altın için oturup kafa patlatan insanlara hiç takılmamalı mesela.
Ancak o zaman ömrünüz boyunca bir arada göremeyeceğiniz kadar altını elin adamlarından istemeye yüzünüz olmaz bir daha.

Daha ortada fol yok yumurta yok size soran yok hemen belirlemiş anneniz bide biriktirirler filan bi senede kim biriktirecek 1 milyon tl.
Herkesin mal varlığını gelirini giderini hesaplamışsınız maşallah.
Ben olsam bişey demem ama illa isticekseniz 5 tane isteyin ideali o anlattığınız aileye

İstenmemeli ablacım istenmemeli. Yorumlardan bunu anlamak zor değildi oysaki.
Yıl 2025. İki yetişkin insan birbirini sevmiş, istemiş, evlenmeye karar vermiş diye adamın ailesi sana neden senin istediğin miktarda altın alsın?
Şey mi yani, "allah razı olsun, oğlumuzu aldın, bize şeref verdin. Al bu da hediyen" gibi bir şey mi nedir? Bu devirde hala nasıl bir mantığa oturtabiliyorsunuz bunu?

Siz yetişkin insanlar olarak evlenmeye karar vermişsiniz. Aileleriniz de içlerinden geleni, bütçelerinin yettiğini getirip hediye edecekler bitecek.

"Kayınvalidem benden hangi hizmetleri beklemeli? Daha iyi bir gelin olmak için hangi hizmetlerde kendimi geliştirmeliyim?" diye soran yok nedense. Yıl 2025 diye herhalde.
Kime neden hizmet etsin ki? Yani kayınvalide daha iyi bir kayınvalide nasıl olurum diye düşünmemeli, gelin de daha iyi nasıl hizmet ederim diye düşünmemeli, ne manasız bir bakış açısı.. evlilikler bu beklentiler yüzünden bitiyor. Gelin alıyorlar hizmetçi değil. Gelin alınacaksa gram olur, çeyrek olur, 1 olur 8 olur 80 olur tabii ki bütçek kadar takılacak. Ne alaka yani? Kim ne diye başkasına hizmet etsin, iyi olsun ya?

Kime neden hizmet etsin ki? Yani kayınvalide daha iyi bir kayınvalide nasıl olurum diye düşünmemeli, gelin de daha iyi nasıl hizmet ederim diye düşünmemeli, ne manasız bir bakış açısı.. evlilikler bu beklentiler yüzünden bitiyor. Gelin alıyorlar hizmetçi değil. Gelin alınacaksa gram olur, çeyrek olur, 1 olur 8 olur 80 olur tabii ki bütçek kadar takılacak. Ne alaka yani? Kim ne diye başkasına hizmet etsin, iyi olsun ya?

Anlamadığınız şeyin nesini manasız buldunuz acaba 🙄

Gelin "alan" hizmet bekler. Parasını verip aldığın şeyi kullanmak istersin sonuçta.
Kendisine fiyat biçip x gram altın istiyorum diyen, kayınvalide hizmet bekleyince ağlamasın.
İşine gelince "160 gram altın isterim" deyip işine gelmeyince "ne hizmeti ayol, hangi çağda yaşıyoruz" demek komik oluyor.

Öyle bir bekliyorlar ki görümcem perdeleri halıları ben alacağım dedi evlendikten sonra bunların hepsini 50 bine mâl ettim diyerek fiyatını da söyledi.(Sözde altın takmadığı için söyledi) Her geldiklerinde şöyle bir göz ucuyla bakıyorlar. Benden özel ilgi alaka bekledi. Göremeyince de yüzüme vurdu. Ne kadar az alırsan o kadar az söz hakları oluyor ve o kadar az eyvallahınız oluyor. Ha eşiniz varlıklıdır her şeyi eşiniz yapar o ayrı konu. Ama eş ailesi yapınca hak görüyorlar yani kendilerinde.

Back
X