• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Benim bildiğim bir şey satıldığında para alınır karşıdan. Siz adama ve ailesine bir şey mi satıyorsunuz?
Alnıma yazıp gezmek istiyorum şu yazıyı tüm iç sesim. Ama şu var ki kk halkı madem çoğunluğumuz böyle düşünüyor benim sağım solum niye seher yıldızı don giyerken nişanlısından bohçaya victoria secret isteyen kızlarla dolu heee 😂😂😂

Allah razı olsun sizin yaklaşık 1 milyon liralık altın talebinizi karşılamak için (bir de aza kanaat eder gibi konuşmuyor musunuz ana kız 😂) yaza kadar süre vermişsiniz. 😂 anneniz size ne takacakmış? E bir ev verir herhalde dimi?
Ne münasebooo ayoooollll 8 ayar ucuz işçiliksiz altın künye yüksek ihtimalle düğünden sonra geri alınır 😂 ona da gerek yok gül gibi kızını veriyor kimin haddineeeee daha fazlasını düşünmek

Eşim tek çocuk, babası annesi ayrı. (mirasçısı yok diye belirtiyorum) Babasının değerli bir arsası varmış 1-2 ay evel şans eseri öğrendim. 4 yıllık evliyiz.
Millet daha sevgili iken aldıkları kiraya kadar nasıl öğreniyor ben de şaşırıyorum🤷‍♀️ biz sevgili iken aldığı maaşı dahi bilmiyordum sormuyordum ☺️ 40a basamak dayadım yeni nesil mi değişik yoksa her zaman mı vardı bu tipler onu da çözemedim

Erkek arkadaşı ilk çocukmuş? Koskoca 12k kira alıyorlar. Tabiki herşeyi buna yapacak. 12 binle neler alınmaz ki ??
Nolmuş yani 100 küsür gram altın istenmiş ise? Gencecik kızımıza çok sanki.. annesi de 8 tane takarsa eşitlik olur.
Biz eşimden bilezik istemedik, eşim boş olmaz dedi 2 tane aldı. Annemde karşılığında 20 gr kaburga aldı bana oldu bitti. Eskidendi o geline 10-20 bilezik .
Valla hiç eskide kalmadı gayet gittiğim düğünlerde el kol dolu kuzenlerim evlendi öyle. Oğlu olduğunu bilmiyor muydu biriktirsin diyorlar ve ayıp karşılanıyor bizde altınsız gelin. Ben de istemem ama yeni atandım çevremde duyuyorum isteyenleri nişanlı olup 5 tane 10 tane bileziği planı. Hatta oğullarına mal almak en büyük hedefi olanlar var. 21 yaşında kuzenim var ilerde takacağı altını almışlar şimdiden 🤣 ben de isteyemem ama takılmazsa üzülürüm herhalde. Ama bizde evlenen kızlara da ailesi 4 5 bilezik takar arabasını vs alır eşyasını alır Nişanı kınayı yapar

Erkek arkadaşım memur. Yaklaşık 53k maaşı var. Ailesinin evinde kalıyor. Babası çalışıyor ne kadar alıyor bilmiyorum. ekstra 12K da kira gelirleri var. Yani oturdukları ve ekstra bir evleri daha var. İki kardeşler. İlk çocukları erkek arkadaşım. İlk de o evleniyor. Annem bilezik olarak 8 tane isteyelim dedi 22 ayar 20 gramdan. Ben de fazla dedim. Altının fiyatı almış başını gitmiş. Yaza kadar biriktirirler dedi. Yatırım amaçlı düşün altınlar zaten sizin olmayacak mı dedi. Benim kafamda belirli bir mıktar yok. Ancak istemesem de olmaz. Sizce ne kadar istemeliyim? Ya da sorduklarında ne demeliyim?
Neden istemesen olmaz? Butceniz neye yeterse okadar yapin diyeceksin bitecek. Istemek bir bana mi ayip geliyor. Yani annen 22 ayar 20 gramdan 8 bilezik isterken kendi ne takacak? Sonucta sizin olacak yatirimliksa anneninde sizin yatiriminiz icin ayni destegi vermesi lazim.

İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬
Ağzınıza sağlık valla. Anne yüzsüzün önde gideni. Konu sahibi de had hudud bilmeyen biri belli. Adamların kira gelirinden size ne konu saihibi?? Utanmadan başkasının geliri üzerinden hesap kitap yapyorsunuz. Yaza kadar biriktirirlermiş. Kolaydı öyle. Annenizin ne takacağını bende merak ettim.

Kızlar saçmalamayın 800binlik altın istenmiş alt tarafı koskoca 12bin liralık kira gelirleri var, bu hesaba göre düz 1milyonluk isteyin en az. Yemeden içmeden tüm aile fertleri çalışsın herkes parasını koysun ortaya size bilezik yapsınlar, paraları çıkışmazsa kredi çeksin babasıyla annesi. 12 bin olmasa neysede koskoca 12bintl artan ile bence annenize de süt parası trabzon sette takmaları lazım
(!)

İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬
Ay hakikaten ya. Bende 2 kiz anasiyim ama diyorum ki iyiki oglum olmamis gonul bu asik olur birine gelir benden altin ister annesi de yaza kdr biriktirir diye paramin hesabini yapar ayy Allah korusun

Istemek ne demek ya cidden koca insanlar utanmayacak misiniz isterken. Birsey demene gerek yok dugunde nikahta her neyse ne takarsa o zmn görürsün. Anneniz yaza kdr çalışıp ne takacak acaba damada sonucta yatirim olarak düşünün
Diyelim usulen sordular makul bir şeyler söylenir. Altının durumu ortada. 53 bini ne sanıyorlar acaba? Belki de kayınaile yapmayacak düğünü, oğulları yapacak, adamların gelirleri kendilerine kadar belki. Nasıl böyle ince hesaplar yapıyorlar şaşırıyorum vallahi.

Diyelim usulen sordular makul bir şeyler söylenir. Altının durumu ortada. 53 bini ne sanıyorlar acaba? Belki de kayınaile yapmayacak düğünü, oğulları yapacak, adamların gelirleri kendilerine kadar belki. Nasıl böyle ince hesaplar yapıyorlar şaşırıyorum vallahi.
Sormayin gercekten ya. Boyle soranlara en iyi yapılacak sey oglana annesi kredi cektirip bilezik aldirip geline takacak. Sonrada ogluanla gelin otursun odesin.

Yorumların birazını okudum çok yüklenilmiş konu sahibine bilgi almak için soruyor sonuçta fikirlerinizi kibarca söylenirsiniz. Bence de geçip karşılarına şu kadar gram istiyorum demek doğru değil en azından kendinize yakışan durumunuz elverdiğince demek bile bir miktar olması gerektiğini ifade etmektir böyle bir beklentiniz varsa. Benim etrafımda herkes çocuklarının evliliğii için birikim yapıyor yani mesela ayda 3 Gr olur bir çeyrek olur kenara atılır karşı tarafta belli bir miktar yapmıştır diye düşünüyorum. Biz eşyaları kendimiz aldık ödedik düğünü kayınbabam yaptı altın istemedim konusunu açmadık sorduklarında kendiniz elinizden geldiğince dedik geçtik 90 Gr altın 1 set geldi .

Back
X